Kritikus biztonsági hibát javít a LibreOffice 7.6.2 és 7.5.7 "Community" kiadása

A CVE 2023-4863 alatt futó biztonsági hiba javításán felül a két kiadás más hibákat is javít, így érdemes mielőbb frissíteni rájuk. Bejelentés itt.

Hozzászólások

Már le is töltöttem! A céges gépen az MS Excel mellé kell a LibreOffice Calc is. Miért? Mert a nyamvadt Excel-ben elcseszték a CSV megnyitást/importálást.

Ez nem arról szólt, hogy én mit akarok és mit nem vagyok hajlandó. Hanem arról, hogy egy korábban jól működő funkciót miért kellett megváltoztatni annak hátrányára. Sajnos ez megfigyelhető tendencia szinte minden téren. Csak azért, hogy elmondhassák, hogy fejlesztettek, elbasznak funkciókat, feláldozzák a dizájn oltárán.

Ahány szoftver, annyiféle a kimeneti CSV. Abban egyeznek meg, hogy .csv a kiterjesztésük. Van amelyik TSV, van amelyik SSV - és persze van amelyik valóban CSV. Van amelyik Win-1250-ben menti a magyar ékezeteket, van amelyik 852-ben(!) és persze akar UTF-8-as is Unicode-os is akad. Szóval jobb lenne egy jól működő varázsló. (Valami olyasmi, mint amilyen az LO Calcban van.)

A varázsló kiválóan működik - sőt ezerszer többet is tud pl. power query - itt most arról van szó, hogy jó ötlet-e varázslóval nyitni a csv file-okat enterre.

Szerintem nem.

Akinek meg kell, az rákattint excelben - uram bocsá' megtanulja a shortcut-ot hozzá - a többieknek meg enterre bejön jól a csv, nem kell még 8-at kattintgatni, hogy megjelenjen.