levelek exportálás thunderbirdből, túl hosszú fájlnév

Aktuális verziójú thunderbirdból próbálok leveleket exportálni, több száz darab, kézzel nem szeretném egyesével. Ha kijelölök 500 levelet, abból 475 szépen átjön, a maradék nem. Kézzel elkezdtem átnézni, az a baja, hogy a maradék pár darabnak túl hosszú lenne a fájlneve, erről értesítést nem ad, hibaüzenet nincsen. Kézzel kellene őket átnevezni, de nem is tudod melyik az, lehetetlen küldetés.

ext4 fájlrendszerre próbálom írni. Kipróbáltam pendrive-ra, azt bármire formázom, egyetlen darabot se exportál, valószínűleg, mert szóköz van a fájlnévben. Csak tipp, hibaüzenet ugye itt sincsen. (NTFS, EXT4, FAT32 tesztelve)

Milyen ötletetek van rá?  icloud email cím, a webes felületből nem engedi letölteni csoportosan (sem). Esetleg thunderbird helyett másik imap levelezőprogramból?

Vagy esetleg próbáljam meg windows alól? 

Hozzászólások

A kiegészítő megoldotta a problémát.

Úgy vettem észre, hogy először 500-at exportáltam, 475 jött ki, aztán 30-at, abból 28 és kézzel megkerestem melyik kettő volt az. Kézzel egyesével akartam és akkor írt ki hibaüzenetet. Lehet, hogy valami rejtett logban volt hibaüzenet! (Sőt, lehet hogy mögötte a terminálablakban, amiből indítottam volt is)

Sajnos csak mentés másképp és kész. Kézzel lehetett fájlnevet adni, ha egyesével exportálsz.

De még egyszer: az ajánlott kiegészítővel hibátlanul lejön minden a megfelelő módon.