Megkapták a franciák a saját iPhone-frissítésüket az RF-sugárzás problémára

Címkék

Eljuttatta a francia hírközlési hatóság részére az Apple azt a szoftverfrissítést, mellyel az iPhone 12 okostelefonok sugárzási szintje újra az egészségügyi határérték alá szorítható.

Rövidesen kiderülhet, hogy lehet-e érdemben befolyásolni szoftverfrissítéssel egy mobilkészülék sugárzási értékét, illetve ha igen, milyen mértékben, az Apple ugyanis lapértesülések szerint megküldte a francia hírközlési hatóságnak, az Agence Nationale des Fréquences-nek (AFNR) azt a kódot, mely az iPhone 12 széria egészségügyi határértéket meghaladó mértékű sugárzását érdemben csökkentheti.

[...]

Részletek itt. Előzmények:

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 09. 26., k – 14:37

Eljuttatta a francia hírközlési hatóság részére az Apple azt a szoftverfrissítést

Érdekes, hogy az Apple eljuttatott egy frissítést egy olyan problémára, aminek a létezését eddig tagadta. Ahogy szokta. 

trey @ gépház

A minősítés feltételét sokszor a gyártó saját mérései és "becsszóra" dokumentációja is kielégítheti -ez az egyik. A másik, hogy _ha_ lehet szoftveresen befolyásolni a kimenő RF teljesítményt, akkor az is elképzelhető, hogy adott (a forgalomba hozatal előtti) verzióban megvolt a korlátozás, a forgalomba hozott készülékeken meg nem - merthogy a rádiós kapcsolat stabilitásához kifejezetten hasznos a magasabb adóteljesítmény.

eredeti cikket kene olvasni nem a hwsw/hup szakujsagirok minosegi osszefoglaloit.

Apple had earlier contested the French findings, saying the iPhone 12 was certified by multiple international bodies as compliant with global standards, but said on Sept.15 it would issue a software update to accommodate the testing methods used in France. (...) The iPhone 12 update is set to be similar to any of these regular software fixes. Apple pings iPhones for eligible software updates and users install them.

“Rövidesen kiderülhet, hogy lehet-e érdemben befolyásolni szoftverfrissítéssel egy mobilkészülék sugárzási értékét”

Ha a soho routereken sikerült megoldani akkor nem gondolom, hogy az apple-nek ne sikerülne egy hasonló technológián.

gondolom azért nem terítette még, mert ezzel együtt romlik a vétel(adás) is

Es amikor atlepem a belga-francia hatart, akkor hirtelen telepul? 

@BCsabaEngine

Szerkesztve: 2023. 09. 27., sze – 11:27

Az lesz majd a vicces amikor roamingnál dönteni kell hogy most mehet-e fullon vagy sem :)

Valahogy a Wifi-nél is meg van oldva adatbázissal, mobilnál meg eleve nehezebb trükközni, toronyadatokról gondolom kevésbé triviális kamuzni, mint wifi routeren országkódról. Frekvenciakiosztásnál is azért valamennyire figyelembe vannak véve a szomszédok, különben nagy katyvasz lenne.