Böngészőváltás. Visszaváltás.

Úgy egy éve három platformon átálltam Vivaldi böngészőre. És most visszaváltok Firefox-ra.

A váltásnak anno több oka volt, ezek közt volt a sebesség, akkor a Firefox érezhetően lomhább volt, az android verzió is sokkal jobban működött, pl asztali nézet, illetve épp tele volt a hócipőm hogy mindig csak kivesznek, elvesznek dolgokat a funkcionalitásból, testreszabhatóságból. Azóta viszont a Firefox gyorsult, illetve olyan "hibák" jöttek elő a Vivaldi hosszú távú használata közben, amik elég zavaróak ahhoz, hogy visszanézzek a Firefox-hoz. Ezek a hibák közt vannak időnként be nem töltődő weboldalak, vagy széteső tartalom, illetve nem, vagy rosszul működő kiegészítők. Utóbbiak nem a böngésző hibái természetesen, de attól még zavaróak.

A Firefox meg csak működik.

Nem állítom, hogy nem váltom le újra, de egyelőre vissza a régi "jóbaráthoz".

Hozzászólások

Én Firefoxról jöttem át Vivaldira. Szóval 1:1.

Dell Latitude 5480, Arch Linux & Sway

én pontosan ugyanígy jártam többször is a vivaldival meg a firefox-al. Különbség az hogy nálam a visszaváltás oka az volt h a vivaldi jellemzően belassult bizonyos oldalakon vagy egy bizonyos idő után.
Szimpatikus koncepció de az egész szerintem nagyon bloat lett.

Én úgy gondoltam, hogy a Firefoxban nagyon sok minden testreszabható, de a Vivaldi rajta is túltesz. A Chrome motort nem túlságosan szerettem eddig, ilyen belassulásokat tapasztaltam, igaz még nem a Vivaldi-val. Most teszek egy próbát. Mobilon is kipróbáltam, két olyan dolgot máris tud, amit a Firefox ott nem: sötét mód a weboldalaknál és teljes képernyős működés.

Dell Latitude 5480, Arch Linux & Sway

És egy ilyen váltáskor mi lesz a mentett jelszavakkal pl? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Minden kutya a saját kölykét dicséri.

Sztori: Ismerős böngészőben tárolta, mentette a jelszavait. Nem IT expert, mégis annak gondolja magát. Neki az IT csak egy szükséges rossz. Na most észrevette, hogy valami nem oké a vállalkozásának levelezésével - eltűntek levelek, többször nem engedte be a szerver stb. Mintha kiszivárogtak volna a jelszavai. Kicsit paranoiás is az illető, így ez még rátett egy lapáttal.
Fogtam, kitöröltem a böngészőből mindent, kipucoltam a gépet, átállítottam offline (nem felhős!) jelszókezelő használatára. Hopp, egyből megszűntek a furcsa jelenségek. Már 4 éve, ha jól emlékszem.

Én többnyire csak mobilon használok Vivaldit, mert desktopon mintha belassult volna. Mobilon még mindig a legjobb.

Szerkesztve: 2023. 08. 13., v – 09:44

Emlékeim szerint már akkor is Firefoxot használtam, amikor még előbb Phoenix , majd Firebird lett a neve:

https://hup.hu/node/3230

Azóta is ezt használom. Ez 20 évet jelent.

trey @ gépház