Darwin-díj jelöltek

Fórumok

Ebbe a topikba kerülnek azok az idióták, akik a Darwin-díjra teljes mértékben rászolgáltak.

Kezdésnek indítsunk is mindjárt egy erős jelölttel:

 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 08. 03., cs – 18:22

Hát ebben az az átverés, h a "francia pókember" -nek bizonyos Alain Robert -et szökás nevezni, aki veterán sziklamászó, egyben az épületmászásairól lett hirhedt [híres]. És életben van :)

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nekem o nem igazi Darwin-dijas. Szerintem hianyzik belole az a baromsag-faktor, ami kell a dijhoz. Ennyi erovel barmilyen extremsportolonak, vagy akar egy random motorosnak is jarhatna Darwin-dij.

Épületeken mászkálni illegálisan, tiltás ellenére az nem extrém sport.

A biztonsági őröknek a francia férfi állítólag azt mondta, hogy a 40. emeletre megy fel egy barátjához, akit meg is nevezett (az illető utóbb azt mondta, nem is ismerte Lucidit). Az épületben lévő kamerák szerint Lucidi a 49. emeletig liftezett fel, onnan pedig lépcsőn ment fel a 68. szintre, ahonnan aztán lezuhant.

Hogy pontosan hogyan, az egyelőre nem egyértelmű, de a South China Morning Post úgy tudja, Lucidi feltörte a tetőre vezető zárt ajtót, majd kimászott az épület oldalára. Valószínűleg valamilyen mutatványt akart ott végrehajtani, amikor bajba keveredett, és az egyik lakás ablakán dörömbölve próbált meg segítséget kérni. Egy nő meg is látta őt, de nem tudott rajta segíteni, mert nem sokkal később kicsúszott a lába alól a talaj, és lezuhant.

Link: https://index.hu/kulfold/2023/07/31/remi-lucidi-hong-kong-magas-epulete…

trey @ gépház

Ennek semmi koze a Darwin-dijhoz. Az volt a hobbija es abbol is elt, hogy magas epuleteket maszott meg amiben rutinja is volt.

Az egyik nem adta ki. A Darwin-dijasok orbitalis baromsagokba halnak bele.

Szerintem határeset. Azért a baromsági skálán, igen előkelő helyen van az ami művelt.
Kicsit a gombaszedő bácsika történetére hasonlít, akit pár naponta gyomormosásra visznek a sürgősségire.
Oros: -Bácsika nem okult a 4-5 gyomormosásból? Nem szabad mérges gombát enni.
Bácsika: -De, olyan finom.

Semmiből nem állt volna kiretusálni a biztosítókötelet.

Nagyapám elvitte cirkuszba apámat, nézték az előadást, az artista hibázott és meghalt a 10 éves kölyök apám orra előtt.

Jópár évtizedbe tellett, míg a félhülye légtornászok rájöttek, hogy mégsem derogáló hálóval bemutatni a gyakorlatokat. Ezeknek a majmoknak is meg kellene végre világosodni, hogy a kötelet el lehet ám rejteni, úgy is lehet mászni. Nem muszáj mindenáron az elhalálozásukkal zaklatni a többi embert.

A free solo ilyen. Érdemes megnézni a Net Geo-s filmet Alex Hommold-dal. Nagyon kemény benne, hogy mennyire nem hülye az ember és mennyire felkészült.

Hát, ismertem korábban is cikkekből az embert, de film jól helyre teszi, hogy nem csak nettó hülyék free solo-znak, felkészületlenül. (Meg azt is elhelyezi, mekkora teljesítmény. Vauxhall-ban a teremben kint van a builder problem, az alap pontra is csak jobb mászók tudnak beállni, megoldani még nem láttam. Nemhogy 500 m magasan, a teremben sem. Pedig ez nagy terem, sok tényleg jó mászóval.)

Egyébként szerintem nagyon jó film, mindenkinek ajánlom!

Szerkesztve: 2023. 09. 21., cs – 08:49
 

Ez nem patkolt el, de mindenképpen jelölt. Egy nő beleejtette (????) Apple Watch-ét egy nyilvános WC-be, majd hogy kiszedje, belemászott a WC szennyvíztároló tartályába. Onnan rikácsolt segítségért, szerencséjére megmentették. (Szó szerint) Szar helyzet. Az Apple szara szarba esett, de benne ragadt a szarban. De, vajon mint csinált az Apple Watch-csal egy nyilvános WC-ben, hogy az sikerült beleejtenie? 🤔

trey @ gépház

A szerecsenmosdatas mar el is indult:

"Abban azonban biztos vagyok, hogy ha vannak, akkor nem nyugszom, amíg elő nem kerülnek a felelősök."

"Szerintük a tragédia elkerülhető lett volna, ha az utat egy hozzáértő szakember szervezi"

"A Magyar Hegymászó Szövetség szerint az út szervezőjének nincs megfelelő képesítése a veszélyes túrákhoz, és már 2017-ben is meghalt egy hegymászó egy olyan túrán, amit ő szervezett."

Ilyenkor miert nem lehet beismerni, hogy hat igen jaszkarizott es nem jott ossze?