Nektek működik a telex.hu?

Nekem ez jön helyette: https://imgur.com/a/oX2j4N4

Próbáltam különböző böngészőből, ugyanaz.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 06. 10., szo – 11:42

Igen, de külföldről jelenleg nem igazán, többször megemlékeztek ma erről a Redditen is.

Döglődött, de végül bejött.

Kréta. App-juk, web worksforme.

Tegnap innen nem ment az app-juk. Csak fehér oldalakat mutatott.

trey @ gépház

Mondjuk tegnap a NISZ-nél is csukolhattak, kezdődött az álomkincstáros bérszámfejtővel nem sikerült feloldani a nevét, aztán az időbélyegzőjük bénáskodott (gondolom hol sikerült feloldani a tsa szerver hostnevét hol nem), majd ment a szakrendszer is. 

De legalább nem írták, hogy kibertámadás mert lehet észre sem vették. :)

Amilyen exodus van

De mi ment félre? Azért hozták létre a Telexet, mert hogy ne legyen senki a főnökük, eljöjjön az ojjettív-független kánaán, saját uraik legyenek, minden újságíró részvényes, magának keres. Dől a pénz nyugatról. Erre lelécel a Munk alapító-főszerkesztő, amelyik az egyik legnagyobb szájú volt az Index szakítás idején, a helyettese, majd lemond a főszerkesztői posztról a Dull ... Ez lenne az, amire gondoltak? Vagy ez se jó? Vagy talán ez is a Patás műve?!

Ezt majd hogyan fogják ráfabrikálni a kormányra meg a Fideszre? Ja és az lenne a nagy transzparencia, amivel folyamat kérkedtek, hogy ezekről a belső gondokról kifele egy szót sem szólnak?

[...]

Előzőleg beszámoltunk arról, hogy a laptól szinte egy időben távozott Munk Veronika alapító főszerkesztő, valamint Lovas Gergely főszerkesztő-helyettes.  Nem sokkal később Rovó Attila alapító főszerkesztő-helyettes, valamint Haász János is otthagyta a lapot. Hogy pontosan mi vezetett ehhez, azt leginkább csak találgatni lehet.

Egyikük szerint „rohadtul nem igaz” az, amit a Telex közölt a távozások okáról.

Aztán a múlt héten is újabb nagy változásokra derült fény a lapnál: kiderült, hogy Tóth-Bíró Marianna főszerkesztő-helyettes is távozott (egyes források szerint távozni kényszerült), miközben Dull Szabolcs főszerkesztő megvált a főszerkesztői széktől (saját elmondása szerint önszántából, a Media1 portál szerint viszont a dolog előzménye az volt, hogy egy puccs készülődött ellene, és még többen akartak távozni, ha a székben marad).

trey @ gépház

De mi ment félre? Azért hozták létre a Telexet, mert hogy ne legyen senki a főnökük, eljöjjön az ojjettív-független kánaán, saját uraik legyenek,

Mintha az Index is pont ugyanezért jött volna létre két évtizeddel korábban, amikor jól otthagyták az Internettot. Végül mindig ugyanaz a végeredmény és lehet alapítani az N+1 függetlenojjekívat?  

“Az ellenség keze betette a lábát”

Úgy érted überelik a nyugati mainstream médiát ahol végül kiderült, hogy az Oroszországban portyázó "orosz" nemzeti hadsereg mégiscsak az Ukrán hadsereg parancsnoksága alá tartozik, de akkor éppen szabin voltak és szabi alatt azt csinálnak "függetlenül" amit akarnak? 

“Az ellenség keze betette a lábát”

A lipcsi szennymédia nem érdekel, amikor csörög a telefon, hogy csinálj már valamit mert nem megy ez a szar igen. A legszomorúbb , hogy amikor linkeled nekik a Facebook csoportot (igen kishazánkban ilyen is van , hogy olyan rendszernél ami azzal indít, hogy titoktartást fogadsz egy életre ;)). Pedig van hivatalos helpdesk is ha hónapokon át tartó ticket focit akarsz játszani a szervek közt :))

Nem megy az xyz.gov.hu alatt futó tákolmány, ekkor egyesek késztetést éreznek , hogy hívjanak , hogy nem megy az xyz.gov.hu, szépen elmondod nekik, hogy az egész országban nem megy, hála annak , hogy az xyz.gov.hu-t nem sikerül feloldani (részletezve nem szabad nekik kifejteni, mert akkor azt is elfelejtik mit akartak) ennek ellenére van aki késztetést érez rá, hogy fél óra múlva ismét hívjon, hogy még mindig nem megy az xyz gov.hu alatt futó tákolmány (és hozzáteszi , hogy de minden más megy)

Te nagyon szeretnéd a közigazgatást ;)

Jo lenne ha ilyenkor leirnak, hogy kb mi tortent, ne csak benyogjek a kibertamadast. Az sem lenne para, ha odairjak, hogy dev modeban hagytak cloudflare configot es igy atment minden keres es ezt hasznaltak ki.

Mast nem nagyon tudok elkepzelni egy fullra cachelt static portalnal, ami cloudflare mogott van. Vagy dev mode vagy rosszul valasztottak meg cache kulcsot.

 

Mutathatnanak peldat abban, hogy mikent kell kommunikalni egy ilyen esetet. Akkor is ha ok basztak el.

"Ha cloudflare mögött vagy akkor a vasad máshová nem szolgáltat"

Ha úgy állitod be. De egyáltalán nem kötelező. A cloudflare csak annyit csinál, hogy eldugja az ip-det dns felöl kérdezve. De ha valaki ismeri az ip-det, akkor nyugodtan bekérdezhet közvetlenül a szerveredre, amit - ha beállitottad - elutasithatsz, de akár még igy is meg tudnak bénitani, ha elengendően nagy számú kérés érkezik, akkor még az elutasitások kiszolgálása is letérdelhet. Vagy ha tűzfal szinten dobod el, az is letérdelhet.

Mondjuk, ha jól értem, a telexhu jelentős része lehetne statikusan generált, néhány másodperces cache time-mal. Egy jól beállított ingyenes CF ilyenkor a néhány másodpercenkénti egy kérést enged át, a többit meg kiszolgálja ő. 

Nyilván a hirdetéseket valahogy akkor kezelni kell, de valszeg az egy jobb megoldás, ha a hirdetést valami js tölti be, s ilyenkor max a hirdetést kiszolgáló szerver áll meg. 

Erre így kell akkor készülni, hogy a core tartalom nagyrészét rátolni a CFre, utólag nehéz ezt egy klikkel megoldani... 

Nekem nem. faszságok vannak rajta.

Szerkesztve: 2023. 06. 10., szo – 14:41

2023-06-10 14:38:00

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1072365613

Varnish cache server

Ehhhhh....Szegény munkatársaim, ha ez így megy hétfőn dolgozniuk kell az olvasás helyett....

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

mar napok ota akadozik, de altalaban kis ido utan megjavul magatol. biztos kibertamadaaaaaas!

A hvg.hu sem jon be innen most, akkor lehet megis kibertamadas kivetelesen.

Eddig annyit lehet tudni, hogy azt irtak, hogy dosoljak oket. Hvg.hu uzenetben azt irta, hogy tamadas alatt all (valoszinu std uzenet, de valamiert blockoltak orszagot, ahonnan nezem. Lehet magyarorszagrol betolt.)

Ha lehet neked van pontosabb infod. Tudnad linkelni forrast, ami alapjan megsem tamadas volt?

KIBERTÁMADÁS

Na akkor ide jöhetnek hosszú sorban akik más portálok esetében kibertámadás-on szoktak gúnyolódni.

 

Azt az egyet nem értem, hogy a cia pénzből kibertámadás elleni védelemre nem futja?

Azt az egyet nem értem, hogy a cia pénzből kibertámadás elleni védelemre nem futja?

O jaj alusapi is megerkezett :D Akkora titkos ez a CIA, hogy random hupper atlat rajtuk. :D

 

Amugy en azt figyeltem meg, hogy a gunyolodas akkor szokott lenni, mikor varhato es szamithato extra traffic erkezik egy olyan sitera, ami vegtelen penzbol mukodik.

Trey szerint a hetvege alacsony forgalmu idoszak egy internetes ujsagnal, tehat nem kell szamitani extra trafficra es megis erkezett, amit nem birtak el.

Raadasul a telexnel nagyon nincs vegtelen penz, de cloudflarenek ingyen is meg kellene fogni a dost, ha jol hasznaljak. Gondolom valami a kezdetektol szarul van naluk megcsinalva, aztan most ravilagitott tamado. :) Majd fixaljak, ha meg nem tettek.

Kibertámadás volt, meg tudom erősíteni.

Egész nap próbáltam külföldről, de nem ment. Aztán délután újraindítottam a telómat, azóta megy. :-D

lehet hogy csak véget ért a tanácsköztársaság

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 30801941

Varnish cache server

Szerkesztve: 2023. 06. 11., v – 16:02

24.hu webböngésző:

403 ERROR

The request could not be satisfied.

Request blocked. We can't connect to the server for this app or website at this time. There might be too much traffic or a configuration error. Try again later, or contact the app or website owner.
If you provide content to customers through CloudFront, you can find steps to troubleshoot and help prevent this error by reviewing the CloudFront documentation.

Generated by cloudfront (CloudFront)
Request ID: 7fuvFnwzdyxeNWDkAq30kHS9l9gYlord4XCzgqfHQbAqkMpzzNFb0Q==

Mobilapp: csak fehérség, betűk nem jönnek

trey @ gépház

Telex mobilapp:

Fehérség, betűk nem jönnek

trey @ gépház