vodafone otthoni router port forward feature deprecated/removed?

Otthoni voda-s router/modem (CH7465VF, 6.15.20.3 ga nosh) verzió egyik napról a másikra nem enged port forward-od konfigurálni az admin felületen keresztül.

Egyszerűen nincs már ilyen opció, korábban volt.

Csak "IP filter" van, amivel korlátozni lehetne a portokhoz való hozzáférést. Security-> IP and port filtering menüpont -> "This section allows you to specify packet filtering rules to limit the internet access for local hosts."

 

Más is tapasztalt ilyet? Lehet reklamálni?

Hozzászólások

Lehet reklamálni?

Miért ne lehetne? Internet előfizetésed van, amelyen 'A'-ból 'B'-be adatcsomagokat lehet eljuttatni, vagy hírolvasó, facebookozós, pornónézős, zenehallgatós, reklámfogyasztós csomagod van? Ha az első, akkor biztosítsák, ha a második, akkor mondd el nekik, hogy valami nagyon nagy félreértés van, s ha ne megy a megjavítása, mondd fel a szerződést.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az "internet előfizetésnek" nem része, hogy teljes értékű router-t biztosítanak hozzá. Teljesen logikus az a trend, hogy a szolgáltatói eszköz a "default userek" default felhasználására van biztosítva. Ha többet akarsz, bridge mode és saját router.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Nem azért, mert most raktak át DS-Lite-ra?

Igen, nálam is megszűnt a port forward. IPv4 helyett lett IPv6 címem lett, de ezt még nem tudtam beüzemelni. (netezni tudok vele csak). Ha van valakinek tapasztalata ilyen átállásról, érdekelne mire jutott vele.

Reklamálni lehet, de minek. A kedvedért valószínűleg nem fogják módosítani.

A megoldás: bridge + Mikrotik. Ezt nem módosítják kívülről - nincs meglepi. ;)

Reklamálni lehet, de minek. A kedvedért valószínűleg nem fogják módosítani.

Pedig de!

A témaindítónak:
Mint ahogy előttem is javasolták, hívd fel az ügyfélszolgálatot és mondd el, hogy szükséged van a portfordítás funkcióra, mert csak és azért. Pikk-pakk vissza fogják tenni.

Lehet mégsem küszködök a nagy testvérrel, inkább megoldom ide-oda tunnelekkel a kliensek felől kezdeményezve a kapcsolatot. Kevésbé macera, mint a konfigurációját módosítgató multira várni és tőle függeni.

Szerkesztve: 2023. 09. 12., k – 18:05

Nalam is ez a helyzet volt. Megkaptam a csodás firmwaret. Minden network setup eltünt. (portforward, ip allitas, gw-router átkapcsolás, stb)

Telefon, kb. 40 perc varakozas az üsz-re. 10 perc az ügyfélszolgálattal amig beazonosítottak, a portforward részt nem is értették, de azt igen hogy gw modba kerüljön a routerük.  reboot, majd ennyi.

A többit te állítod meg a saját rendszereden. (dhcp4 minden extra nélkül.)

Szijártó Zoltán
Aki tud az alkot, aki nem tud az csak szövegel.