Csökkentett mód ON

... június 19-ig.

Hozzászólások

Uh, ne is mondd, mi egyszer atbuszoztunk Gouvia kornyekerol a Palaiokastritsa obolbe (?) mondvan, hogy allitolag az ott a legszebb strand. Gouviaban megfottunk a vizben, ott ugye az obolben + a ket szarazfold kozott szepen felmelegedett, itt meg belemenni sem tudtam, olyan hideg volt. Mondjuk tenyleg szep volt, de a szivast nem erte meg.

Azért van, mert az ottani öböl alatt van egy (fixme) ~száz méteres "gödör", s felette a víz.  Emiatt sosem tud felmelegedni a borzasztó víztömeg, viszont ha fagypont alatt van a környék, van akkor is 10 fok körüli a víz - mármint belátható ideig.

Amúgy lehet írtam már, de sörös perceimben figyeltem a parton az embereket, mert általánosításra még jó lehet, amit látok <3. El volt borzadva mindenki, aki nem számított a hidegre, sorra jöttek vissza a partra akik próbálkoztak. Ott már komolyabban vettük, amit a szállodába érkezéskor figyelmeztetésül mondott az idegenvezető.

Szóval a németek és franciák megindultak nagy svunggal a vízbe, gondolom meg akarták mutatni kiajani. Aztán térdmagasságú víz környékén megmerevedtek. Álltak mint egy fasz, ott álltak és várták történjen valami. Mivel a keménykedés nem jött be, egy ideig idétlenül beszélgettek a vízben állva :D majd mégkeményebben kijöttek. Nah, mondom megmutatom mit tudok. Ahha. Iszonyatos kínok árán bementem úszni, 5 perc múlva kikászálódtam, mert a hideg víz / sör kombótól rámjött a huggyantás. Persze "összefagyva" a budiban a farkam alig találtam, az sem volt gyenge mutatvány. Eztuán nem is mentem tengerbe egy héten át (csak motorcsónakkal), szóval a szálloda medencéjét választottuk ha úszni akartunk vagy ilyesmi. Az erdélyi magyar gyerek viszont.. khmm.. azok nekifutásból belefutottak a tengervízbe, "előhűtés nélkül" bemerültek úszni. Egymást fröcskölték röhögtek stb. Hááát, azokat más fából faragták :) volt köztük tizenegykét' éves meg 40-50+ -os is. Mind ugyanazzal a leszaromsággal viselte, kb annyira volt nekik kemény feladat a 16-17 fokos víz nyitásra, mint nekem venni a levegőt alvás közben. Fél óráig ki sem jöttek. Nekem a szemem majd kimarta a sós víz, ezek meg szemüveg nélkül csapatták. Nem tudom miből voltak, de nekik nem volt szükség keménykedésre :D

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Hát nem tudom.., a napból picit lehet túl sok is.., - (én egyszer egész héten tengerpartí napernyővel jártam ott a romokat a kiborító melegben. A tengervíz talán csak kicsit volt hűvösebb, mint a harkányi melegvizes medence.)

De minden esetre, - hátha neked jobb lesz.., - jó pihenést!

Érted, twitterel beírja drupalba, ez a pihi kéremszépen :D

sudo mount -o ro /hup.hu