"Pentagon: egy idegen anyahajó ufószondákat küldhet a Földre"

Fórumok

[...]

A Pentagon tájékoztatása szerint egy idegen anyahajó juthatott a Naprendszerünkbe, ami a jelentések alapján szondákat küld a Földre. A Pentagon All-Domain Anomalia Resolution Office (AARO) igazgatója, Sean Kirkpatrick és a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének elnöke, Abraham Loeb által írt jelentésben egy nagy méretű anyahajó lehetséges jelenlétére hívták fel a figyelmet.

[...]

 Link: https://index.hu/tudomany/2023/03/16/szondak-anyahajo-repulo-targyak-pe…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 10:48

Pedig hol van még április 1.! 👽

trey @ gépház

Azt vettem észre magamon, hogy teljesen hidegen hagynak ezek a hírek. Gondolom lehet némi köze ahhoz, hogy évtizedek óta az a műsor, hogy miben fogunk mind meghalni, ráadásul az elmúlt 3 évben megnövelt kapacitással ömlik a szar.

Minden második szó feltételes módban van, ráadásul daily star = blikk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Erről van szó: PHYSICAL CONSTRAINTS ON UNIDENTIFIED AERIAL PHENOMENA

Ennyi a komoly része, elég sok mást magyaráztak bele a két fickó különféle véleményei alapján, ez a Forbes cikk egy fokkal értelmesebb.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az általad ajánlott Forbes cikkből:

2021-es "Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth" című könyvében azt állítja, hogy a Naprendszerünkben észlelt első csillagközi objektum valószínűleg valamiféle mesterséges szonda volt, amelyet egy földönkívüli intelligencia küldött a kozmosz más részeiről.

Hát, akárhogy csavarjuk, ez nekem kurvára előrelépés a korábbi "hülyék vagytok, nincs itt semmiféle UFO UAP" hozzáálláshoz képest. 

trey @ gépház

Ez a fickó véleménye, nem egy pentagon tájékoztatás vagy állásfoglalás. Egyébként szerintem az ilyesmi lehetőségét (pl. hogy idegen szondák lehetnek a Földön vagy a bolygó közelében) sok komoly ember is komolyan veszi, hiszen tényleg vannak ezekkel foglalkozó különítmények, nem vitatom ezt a részét. Szerintem csak maga a cikk egy vicc...

Edit: Abban meg szerintem sokan szintén egyet érthetünk, hogy éppen mit/kiket neveznek hülyeségnek/hülyéknek annak nem feltétlenül van sok köze a valódi véleményükhöz.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 04. 16., v – 09:03

A kovidot megunta a nép, mivel mégse haltunk ki, ezért jöhet valami más, hasonlóan valóságos és veszélyes dolog...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hát valahogy el kell érni, hogy még véletlenül se azon agyaljanak, a politikusok mégis mit a fészkes fenét csinálnak valójában :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ezeknek nyóc. Azt sosem hinnék el, hogy a kormányokat és az "ellenzékeket" is ugyanazok rángatják pórázon! Az már UFÓszonda mélység.

A kedvenc hírem most a néger picsa volt, akit leütött a biztonsági őr, mert nem akart fizetni a kasszánál, merthogy neki jár a kárpótlás a múlt rabszolgaságért! :D

Paul Krugman: Fake Alien Invasion Would End Economic Slump
QAnon followers now convinced UFOs are being used to distract from Trump’s ‘Big Lie’
Be Ready: UFO Experts Warn Of Fake Alien Invasion To Achieve NWO

Aki nagyon unatkozik, vagy tud még röhögni az ilyesmin, az guglizzon/dakdakgózzon/akármizzen rá a "fake alien invasion", "fake ufo invasion", "fake ufo sightings" és a "project blue beam" kifejezésekre.

Oldschool Computer - http://oscomp.hu

bool question = (2 * B) || !(2 * B); // true

99%-os biztossággal arra fogadnék, hogy semmiféle valódi vagy színlelt földönkívüli vagy bármilyen nem-emberi támadás vagy invázió nem lesz, de dühít és elszomorít, hogy mostanra egyetlen olyan hírforrást sem tudnék említeni, amelyikről ne feltételezném, hogy kritika nélkül átvesznek vagy akár szándékosan kreálnak bulvárhíreket, vagy hogy a prolik -- akaromírni: tisztelt olvasók -- hergelése (azaz: forgalomnövelés) miatt ne manipulálnának cikkeket, akár csak szándékosan választott előnytelen, félreérthető fotók vagy szóhasználat -- "küldhet", "akár" -- alkalmazásával.

Ezt komoly problémának tartom, mert nem szeretnék közömbös, mindenre fittyet hányó, cinikus vén szarként élni, de kezdek arra jutni, hogy semmi más védeszközöm nincs a rám ömlő moslékkal szemben, mint hogy próbálok szándékosan nem odanézni, tehát a "pénztárcámmal szavazni". Nem magyarázom, miért tartom ezt is rossz megoldásnak.

szóhasználat -- "küldhet", "akár" -- alkalmazásával.

Egyes nyelvekben van erre kevésbé bicskanyitogató nyelvtani megoldás (engem is idegesít), a magyarban nem annyira. 

Anno amikor németül tanultam, a tanár a Konjuktiv / kötőmód / függő beszéd alkalmazását pont ilyen újságírói kifejezésként mutatta be:

Konjunktiv I (Präsens, Perfekt, Futur I-II) – függő beszéd (vélemény, bizonytalanság, „pletyka” kifejezése)

A német kötőmód egy sajátos igemód, ami a magyarban ebben a formájában nem létezik.  A német kötőmód jelen ideje többek között felszólítást, kívánságot, bizonytalanságot fejez ki, összetett múlt ideje (Perfekt) és jövő ideje (Futur I és Futur II) bizonytalanságot, míg egyszerű múlt ideje (Präteritum) és régmúlt ideje (Plusquamperfekt) a magyar feltételes mód jelentéstartalmát adja vissza.