Elon szerint ezt minden szülőnek meg kellene néznie ...

Fórumok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 06. 03., szo – 17:34

Már párszor volt itt kommentelve, általam is, de valahogy nem kapott figyelmet. Most Elon és Trey együttes erejével végre mindenki látni fogja!

Én régen simán baloldalinak/liberálisnak mondtam magam, de az ilyen mozgalmak miatt már nem így vagyok evvel. Szabadjon melegnek lenni, meg mittudomén, de azért mindennek van határa, és ezek túlmennek rajta bőven. Az ilyen szélsőségek miatt gáz jobb- és baloldalinak beskatulyázni embereket. Mit csináljon valaki, aki nem szereti a jobb oldalt, kicsit bal oldali szeretne lenni, és akkor ezekkel kellene közösködni?

A videó persze előítéletes és elfogult, Matt-ről is kering egy-két érdekes állítás, de a biológiai alapokból kiinduló, egyszerű logikával működő gondolkodása az nagyon tetszik. A nagy liberálisok a saját csapdájukba esnek, mert akkora nagy a "szabadság", hogy egyes dolgokról nem is szabad beszélni vagy megkérdőjelezni. De nyilván nem is tudnak rá mit reagálni, mert az ennyire elborult dolgokra nem lehet. Szerintem ezt az identitás dolgot vissza lehetne venni egy olyan szintre, amit még értelmesen meg is lehetne magyarázni, és akkor nem lenne olyan nagy baj vele.

Az afrikai torzstagokkal folyo beszelgetes az pure gold.

Egy kommentben jegyezte meg valaki, hogy manapság ugyanaz történik az emberiséggel, mint ami annak idején a farkasból mopszot csinált.

Amúgy érdekes volna a "transzpártoló" oldaltól olyan érvekről is értesülni, ami nem kelti bennem azonnal azt az érzést, hogy valami freakshow-t nézek/hallgatok, de aligha állnék fél lábon addig, amíg ez sikerülne...

>Egy kommentben jegyezte meg valaki, hogy manapság ugyanaz történik az emberiséggel, mint ami annak idején a farkasból mopszot csinált.

Ez igaz.

Viszont pont a transz kerdesben semmilyen evolucios veszely nincsen: a transzok nagy tobbsegenek nem lesz genetikai utodja.

Ezerszer rosszabb es veszelyesebb a genmanipulacio ebbol a szembpontbol. Lasd: https://www.amazon.com/Revolutionary-Phenotype-amazing-story-begins/dp/… "The Revolutionary Phenotype: The amazing story of how life begins and how it ends" by J. -F. Gariépy

A kulonbozo aspektusok erzelemmentes elkulonitett vizsgalata vajon mi? Semmilyen modon nem helyezkedtem transz-parti allaspontra, csak belekepzelted. Annyit allitottam, hogy pont a transz jelensegnek szerintem nem lesz hosszu tavu diszgenikus hatasa.

Az eredeti allitasban azzal is egyetertettem, hogy a mai vilagnak szerintem is van diszgenikus hatasa csak annak eppen nem a transz az oka.

Az emberi közösségeket (mikro és makroszinten) nem kizárólag a genetika, hanem a memetika is formálja. Olyan elmekonstrukciók erősödtek meg, amikről nehezen feltételezhető bármilyen pozitív hozadék. Ezt a Demolition Man című filben még kinevettük (Bob munkatárs kimonópizsamában hörpöli a brokkoli-banán shake-et), de egyre igazabbnak tűnik az a vicc, hogy "addig nevettünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy komolyan gondolja".

Matt mellett Michael Knowles műsorait is ajánlom