Elindult a Beepberry early access rendelések kiszállítása

Címkék

Specifikáció:

  • Ultra-low power high contrast Sharp Memory LCD 2.7″ 400 x 240
  • Raspberry Pi Zero W (optional) with compatible low profile solderless header
  • Tactile keyboard w/ backlight and touchpad
  • Programmable RGB LED for notifications
  • Programmable side button
  • Onboard RP2040 MCU (for keyboard and peripherals control)
  • GPIOs breakout
  • USB-C programming & charging
  • 2000mAh LiPo battery
  • 74mm x 104mm x 15mm

Rendelni (majd) itt lehet. Jelenleg elfogyott.

Hozzászólások

BlackBerryvel mindent IS meg lehetett csinálni. :) Komolyan. A BlackBerry Link (vagy BlackBerry Desktop Manager) segítségével számítógépről elérted szinte minden funkcióját.

Ha volt egy BlackBerryd bármit elintézhettél, a céges VPN-be való bejelentkezés után, akárhol is voltál a világon.

A Blackberry életérzését pótolja. Persze én már arról sem értettem, hogy az mire volt jó. Sok embernek bejött a fizikai billentyűzet a tapiképernyő helyett, de annyit szerintem sose ért. Szerintem ez hardcore rajongoknak kínált alternatíva, ők nem azt nézik, mire jó, hanam fanboyok, ezt szokták meg, mindenáron ezt akarják vissza. Mert ugyebár az újra kiadott kínai, csak a nevében Nokia 3310-esnek sem volt értelme, és azt is vették, mint a cukrot. Az ilyennek mindig van piaca, mert van rajongói bázis, ami eltartja.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én is azt használtam párévvel ezelőttig. Imádtam. Aztán jött az akksi probléma (a kínai szarok vagy nem bírták a felét se, vagy lötyögött a helyén, ha zsebbe tetted (ezért) azonnal újraindult.)

A végső csapást a banki appok(hiánya) jelentették.

Ennek fix akksija van, egyebkent nemreg csereltem (remegyszeru volt), hat eves a telefon, az A/E-betuk mar le vannak kopva (igen, nem a festek jon le, hanem a muanyag konkretan elfogyott), de meg mindig massziv az egesz, banki appot nem hasznalok (hacsak a revolut nem szamit annak), minden faszan mukodik. Nem cserelnem le semmilyen tapifonra.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ha ezt arra találták ki, hogy fizikai billentyűzettel, célhardveren tudjál ssh-zni vagy telnetelni, akkor arra bőven elég lenne egy esp 8266 vagy 32. Ez így full pazarlás. Csiphiány meg ritkaföldfém hiány meg f.szom, aztán gyártjuk a szemetet. Szóval van benne ráció, de kicsit ágyúval verébre. Értem én, hogy az OLED kijelző menő, de drága, zabálja az áramot és napfányben kérdéses a láthatósága. Ehelyett ha bedobtak volna valami normálisabb monokróm LCD-t (esetleg transzreflektívet) akkor az tutkó lenne, mert napfányben is jól látszik és a fogyasztása is minimális. Ha meg fancy cucc kell mindenképpen, akkor ménem e-ink!? OLED-et mamatelefonban esetleg használnék, de ott is meggondolnám inkább az e-inket ha van lehetőség háttérfényre, mint annó a motorola F3 esetén. Az egy majdnem jó ötlet volt.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Jó is volt az... Aztán begyűrűzött az oled ostobaság az okosórák piacára is. A Pebble pedig eltűnt, pedig... Na mindegy. Azóta is transzreflektív kijelzős óráim vannak. Ha egyszer megszokod, nehéz elengedni :)

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Az már márka volt hozzá képest, valami Mistral-os cucc.

Annyi rémlik, hogy 1 darab AA elem ment bele és kis joystick-je volt.

 

PS: Addig kutakodtam, míg végül a PH fórumtémái között felbukkant a márka. Magamtól nem jutott volna eszembe, de ahogy megláttam, hogy X-Micro: https://prohardver.hu/hir/itt_az_uj_oled-kijelzos_x-micro_medialejatszo…

 

Jobb fotók itt:

https://www.madboxpc.com/x-micro-video-mp3-400/

 

1 tulajdonságára emlékszem, ami tetszett. A hangszín változtatása nélkül tudott gyorsítani, jól jött némely hangoskönyvnél.

Mondjuk jogos, nekem a fent említett iAudio 6 volt, és arra sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy gagyi. Már csak azért sem, mert 15 éves kora ellenére még most is működik.

És tud videót is lejátszani, de azt akkoriban is úgy éreztem, hogy minek.

Csak a rá konvertált, valami 101*80-as felbontású videót tudta, és mivel a videó folyamatosan járatta benne a hdd-t ( mert ebben még hdd van), így nem is lehetett sokáig élvezni. Zenével elment 20-30 órát, videóval meg max 3-at.

Nagy Péter

Erre bármelyik laptop, netbook, stb. is jó, ami van otthon régi elfekvőben. Amúgy egyetértek, sokszor én is úgy látom, hogy a nyersanyagot pazarolják ezekre. Pl. most néztem meg egy új Intel procis gép tesztjét, a procit „Intel Processor N95”-nek hívják, és már a neve eladja, hogy akkora szar, hogy még Pentiumnak, Celeronnak vagy Atomnak sem merik hívni. Tényleg egy nevetséges cucc ma már, 3 GHz alatti órajel, minimális cache, egy(!) csatornás memóriavezérlő, valami katasztrófa az egész, még ha a 15W-os fogyasztáskeretét nézzük, akkor is voltak normálisabb mobilprocit 3-5 éve is. Ugyanez a mostanában kiadott, 64 bites memóriabuszra, 8 PCIe-sávre, meg PCIe 3.0-ra korlátozott, meg DDR4 VRAM-os GPU-kkal, egyszerűen értelmetlen legyártani őket, meg akármilyen szilikon alapanyagot elpazarolni egy ilyen durván megnyírt chipre. Azt értem, hogy régi gyártósorokat kötnek le ezzel, de akkor is gyártsanak a régi genből valami értelmesebb termékvonalat, i3/i5 10-11. gen is legyártható ennyiből, vagy egy RX580 szintű GPU, de ne ezeket a low cost szemeteket adják ki, mert ezek már indulásuk pillanatában elektronikus hulladékok. Nem csak az, hogy elveszi a szilikon-nyersanyagot az értelmesebb termékek gyártásától, hanem ezek tényleg gyorsan szeméttelepeken végzik, mert azok a gyanútlan, laikus szerencsétlenek, akik megveszik, azok is rájönnek, hogy okádék, semmire nem jó, nem bővíthető, és rövid távon kidobják.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Lehet vele telefonálni? Már rendelem is... :-D

Szerkesztve: 2023. 06. 02., p – 11:41

>=800x600-zal es 4GB RAM-mal es 2x USB-C-vel (PD es DP) meg meg is vennem.

De igy csak azt kerdezem, amit a tobbiek: mire jo?

Napok óta gondolkodom, hogy ezt mire lehetne felhasználni.
Egyelőre nincs válaszom, pedig minden marhaságban látok rációt.