"Rekord GDPR-bírsággal vágta meg az EU a Metát"

1,2 milliárd eurós (kb. 450 milliárd forint) pénzbírságot szabtak ki az Európai Unió adatvédelmi szabályozói a Metának, amiért a cég 2020. júliusa óta az általános uniós adatvédelmi rendeletben (GDPR) foglaltakat súlyosan megsértve továbbított felhasználói adatokat az Egyesült Államokba.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ahelyett, hogy csak simán betiltották volna :-)

Amúgy lehet hülyén hanzik, de lehet közösségi oldalt valahogy közpénzből lenne jó fenntartani, vagy valami civil szövetkezeten keresztül. Mert amúgy az a hely érdeke, hogy 1. azt tolja eléd, amiért valaki fizetett 2. minél többet időt tölts az oldalon 3. eladja az adataid akárkinek aki fizet. Ezzel szemben meg a jó az lenne, hogy minnél kevesebb időt elpazarolva juss a téged érdeklő, az élet minőséget emelő dolgokhoz. (ezek pl nálam eseményekről értesülés, kedvelt ismerősök posztjai, pár hír oldal, meg csoport posztjai. de pl előadókból, akit követek semmi nem érdekel mit posztol, csak, hogy van e esemény ott ahol vagyok a többi csak spam nekem, ha likeoltam is) És megoszhasd te is gondolataidat, esetleg képeket úgy hogy minél kisebb eséllyel jusson túl azon a körön akinek szánod. Aminek feltétele, hogy tudd, hogy kikhez hova jut el, amit megosztasz. Nem tudom ezek a jelenlegi finanszírozási forma mellett megvalósíthatóak lennének e, főleg ha részvényesek vannak, akik azért vettek bele a cégbe, hogy több bevétel legyen mindenáron.

Az lehetne a felvetés, hogy majd a verseny megoldja és lesz majd jobb, de valahogy ez nem így működik itt. De persze közszervezet is ritkán működik jól, Szóval lehet az a tanulság, hogy ez ilyen marad, hiába látszik mi lenne a funkcionálisan jobb, mi lenne, ami össz emberiség szinten több időt takarítana meg, meg jobb dolgokat okozna.

Szerintem a kérdés arra vonatkozott, hogy mennyit hajlandóak fizetni a felhasználók egy olyan facebookért, amit nem a reklámból tartanak fenn?

A YouTube esetében adott a lehetőség, hogy vagy nézed reklámokkal, vagy vásárolhatsz Premium tagságot az egész családnak (5 fő) havi 2690 Ft-ért, és akkor nincsenek hirdetések, videó előtti reklám videók.
Kérdés, hogy mondjuk valami hasonló összeget hajlandóak lennének-e kifizetni az emberek havonta a Facebookért?

Nagy Péter

De hiába nézi, egy yt-dlp-ben és a társaiban nincs blokkolóscript, amit nézhetne; azok simán HTTP-n keresztül leszedik az embedded JSON-t, majd kiszedik belőle a direkt stream linket.

Egyébként a legtöbb júzer nem is használ adblockert; a kugli dollármilliárdokat kaszál a feltöltött tartalmak monetizálásán, anélkül, hogy a feltöltőknek egy centet is visszaosztana...

/o\

https://man.archlinux.org/man/yt-dlp.1


Authentication Options:

-u, --username USERNAME
    Login with this account ID
-p, --password PASSWORD
    Account password. If this option is left out, yt-dlp will ask interactively
-2, --twofactor TWOFACTOR
    Two-factor authentication code
-n, --netrc
    Use .netrc authentication data
--netrc-location PATH
    Location of .netrc authentication data; either the path or its containing directory. Defaults to ~/.netrc
--video-password PASSWORD
    Video password (vimeo, youku)
--ap-mso MSO
    Adobe Pass multiple-system operator (TV provider) identifier, use --ap-list-mso for a list of available MSOs
--ap-username USERNAME
    Multiple-system operator account login
--ap-password PASSWORD
    Multiple-system operator account password. If this option is left out, yt-dlp will ask interactively
--ap-list-mso
    List all supported multiple-system operators
--client-certificate CERTFILE
    Path to client certificate file in PEM format. May include the private key
--client-certificate-key KEYFILE
    Path to private key file for client certificate
--client-certificate-password PASSWORD
    Password for client certificate private key, if encrypted. If not provided, and the key is encrypted, yt-dlp will ask interactively

Ezt máris tudják a letöltő scriptek, de sebaj...

Jah, csak kivéve akkor, ha a böngészőbe tölti le a Google a user számára kiállított, saját maga által aláírt certet, amihez te nem férsz hozzá.
Akkor utána hogyan akarnád megadni itt fájlként?

Ne feledd, a Google kontrollálja a böngészőt.

a böngészőbe tölti le

amihez te nem férsz hozzá

Ez a két mondatrész máris kölcsönösen kizárja egymást; ami lejön a browserbe, ahhoz hozzáférek. Látom a debuggerben a network fülön, mi jön le. Látom mi kerül storage-be, vagy akárhova. Egyszer beloggolok, letöltöm, helló. (Már, ha nem adja oda a letöltőscriptnek is, amikor beloginol, hiszen a browsernek is oda kell, hogy adja az első loginkor.) Ne féltsd te a yt-dlp-t és a többieket, megoldják. Azt is megtehetik, hogy ők biztosítanak párezer accountot és certet, amikből a letöltő véletlenszerűen kiválaszthat egyet letöltéskor. Szűrje ki a kugli, ha tudja.

Ne feledd, a Google kontrollálja a böngészőt.

Csak azt, amelyik hagyja magát; vannak olyan browserek, amiket nem tud kontrollálni, mert biztosítják a júzernek a kontrollt.

Nem fogja tudni megakadályozni a kugli, hogy kikerüljük a reklámokat. Mindaddig, amíg a védelmet kliensoldalon oldja meg, addig a védelmi mechanizmus részeit (AJAX válasz, authentikáció, időkorlát, stb.) lehet utánozni, végrehajtani, kivárni; minden megkerülhető, amiről tudjuk, hogy hogy működik, márpedig tudjuk, mert látjuk, mert kliensoldalon történik. Szerveroldalról meg nem tudja megoldani.
Illetve egy módon meg tudja oldani szerveroldalon: ha beleégeti a videóba. De akkor egyfelől belenyúlnak a júzer szerzői joggal védett cuccába, módosítják azt engedély nélkül (lawsuit), másfelől meg akkor csak azokat a reklámokat fogja tudni lejátszani egy adott videónál, amiket beleégetett, harmadfelől meg ezt simán át is tudjuk tekerni, hiszen része a videónak.
Illetve még egy módon meg tudja oldani (félig) szerveroldalon: ha kikérdezi a reklám tartalmát a júzertől. Ezt nem lehet megkerülni, mert bár azt látjuk, hogy hova kell a választ küldeni, de azt nem, hogy mit. Viszont, ha ezt meglépik, akkor a júzerek végképp lábbal fognak szavazni, szóval hajrá.

Ott igen, dehát az más tészta, ott eddig sem tudták kikerülni a júzerek a reklámot, vagy letölteni a videót, hacsak meg nem hackelték a TV-t, vagy meg nem MITM-elték egy Squid + Privoxy kombóval. Itt most a desktop/mobil szféráról volt szó, ahol ezek az adblockerek/letöltők/kliensek működnek. Ott nem fogja tudni megoldani a kugli, hogy ne tudják kikerülni a reklámot a júzerek, hacsak nem ágyazza be a videóba (de még ott is át tudjuk ugorni, ld. a négy hátulütőjét), vagy ki nem kérdezi a reklám tartalmát, de az ekvivalens lesz egy végső öntököndöféssel.

widevine-dl-lel.
Vagy yt-dlp <link> --allow-unplayable -o movie.mp4 && mp4decrypt --key <id>:<key> movie.mp4
Vagy ld. itt: https://cdm-project.com/explore/repos?sort=alphabetically&language=Python&q=widevine

De függetlenül attól, hogy megoldott probléma, ez maximum pár jogvédett tartalmat (hivatalosan feltöltött mozifilmeket, sorozatokat, stb.) érinthet csak; a YT videók elsöprő többségét nem. Szóval aki vicces videókat, állatos videókat, gameplay videókat, demókat, DIY videókat, ismeretterjesztőket, hülye influenszereket, vagy egyéb random valamit néz, esetleg zenét hallgat, az nem is találkozik vele. Én pl. a mai napig nem is hallottam róla (most gugliztam össze a válaszokat), soha egyetlen videóba nem futottam bele, amit ez miatt ne tudtam volna megnézni, pedig 2017 óta a YTFE-ből nézem a tecsőt.

Use case 0.001%.

Szerintem a logikus megoldás az lenne részükről, ha a hirdetési videókat magába a video streambe helyeznék bele. Így a hirdetés átugrása gomb csak a videó adott másodpercére kellene ugrani. A letöltő programok / alternatív kliensek pedig így azt a videót kapnák, amibe bele van ágyazva a reklám.

Nagy Péter

Dehát ezt le is írtam, mint lehetőséget, a hátulütőivel együtt:

De akkor egyfelől belenyúlnak a júzer szerzői joggal védett cuccába, módosítják azt engedély nélkül (lawsuit), másfelől meg akkor csak azokat a reklámokat fogja tudni lejátszani egy adott videónál, amiket beleégetett, harmadfelől meg ezt simán át is tudjuk tekerni, hiszen része a videónak.

És azt ki is felejtettem, hogy így nem tudják trackelni, hogy ki nézte meg a reklámot és összesen hányan nézték meg a reklámot. Szóval ezt nem hiszem, hogy meglépnék.

Ez csak browserben fog működni,

 

 

 

Oszt' mi van akkor, ha fixen beleegeti a videoba a reklamot?

A kontent gyarosok mar egy ideje igy csinaljak...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kétszer is leírtam.
De leírom neked is...

Megteheti, de:
- Akkor simán meg tudjuk állítani a lejátszást és át tudjuk ugorni a reklámot egy seek-kel.
- Akkor nem tudja variálni a reklámokat, csak azok lesznek benne, amit beleégetett. Ez jókora kiesést jelenthet, hiszen nem oszthat reklámidőt az összes hirdetőjének az összes videójára.
- Akkor nem tudja megbízhatóan trackelni, hogy melyik júzer nézte meg a reklámot és hány júzer nézte meg összesen a reklámot. Így nem tud elszámolni a hirdetők felé.
- Ezeken felül, ha a júzer nem adott engedélyt arra, hogy a szerzői jog által védett videóját módosítsák, akkor szarráperelheti őket. Márpedig a kugli a tecső bevételeinek elsöprő többségét azokon a júzereken realizálja, akikkel nem kötött semmilyen megállapodást, csak kirakja a tartalmaikra a reklámokat, anélkül, hogy egy fillért is visszaosztana belőle. Ha ezeknek mind belenyúl a videójába fizikailag, akkor abból akkora class-act lesz...

Szóval ezzel továbbra sem tudja megakadályozni, hogy kikerüljük a reklámokat, mert a videostream része lévén egyszerűen át tudjuk ugrani, anélkül, hogy egy másodpercet megnéznénk belőle, viszont cserébe kockáztatja a pereket, miközben magának pénzügyi károkat csinál. Szóval hajrá, felőlem égessék bele.

Tisztázzunk két dolgot:
- Ha valaki magáncélra letölt valamit a YT-ről a reklámok kikerülésével, az csak a YT felhasználási feltételeit sérti, a jogot és a törvényt nem, ergo nincs mire perelni.
- Ha a YT fizikailag belenyúl a felhasználók szerzői jog által védett videóiba és azokat engedély nélkül megváltoztatja, akkor azzal sérti a felhasználók szerzői jogait is és a törvényeket is, ergo van mire perelni.

De egyébként megint mi ez a kettős mérce velem szemben a reklámok kikerülésével? Te is használsz reklámblokkolót:
https://hup.hu/node/112325#comment-1815035
https://hup.hu/node/178758#comment-2810286
Ezzel te is megsérted a felhasználási feltételeit azoknak az oldalaknak, ahol reklám van és kiblokkolod. Ha te csinálod, az rendben van, ha én csinálom, az nincs?

"csak a YT felhasználási feltételeit sérti, a jogot és a törvényt nem, ergo nincs mire perelni" - erre ne vegyél mérget, hogy egy USA bíróság előtt is megállna ez az indoklásod...
A reklámblokkó add-on használata hol és milyen felhasználási feltételeket sért meg?

erre ne vegyél mérget, hogy egy USA bíróság előtt is megállna ez az indoklásod...

Most mondhatnám, hogy kit érdekel az USA, USA != világ, az az USA-lakók baja, ha hagyják, hogy ott adblocker használatáért bíróság elé lehessen rángatni valakit...de most egy gyors keresés sem hozott ilyen találatot, úgyhogy valószínűleg ott sem számít sem jog, sem törvénysértőnek a YT felhasználási feltételeinek a megsértése.

A reklámblokkó add-on használata hol és milyen felhasználási feltételeket sért meg?

A reklámblokkoló - nomen est omen - meggátolja, hogy a reklámok megjelenjenek. Akár az oldalba ágyazva, akár a YT-n a videólejátszóban. Ha ez nem sérti a felhasználási feltételeket, akkor nem sérti a felhasználási feltételeket az sem, ha Lynx-szel nézed az oldalt, vagy MPV-vel a videót. A reklámot így is-úgy is kikerülted.

Edit: Megnéztem a YT felhasználási feltételeinek idevágó részét (kiemelés tőlem):

You are not allowed to:

1. access, reproduce, download, distribute, transmit, broadcast, display, sell, license, alter, modify or otherwise use any part of the Service or any Content except: (a) as specifically permitted by the Service; (b) with prior written permission from YouTube and, if applicable, the respective rights holders; or (c) as permitted by applicable law;

Egyszóval, ha az adott ország törvényei lehetővé teszik, akkor maga a YT felhasználási feltételei engedélyezik, hogy hozzáférjünk és letöltsük a tartalmakat. Tehát idehaza nemhogy jogot, vagy törvényt, de még a YT felhasználási feltételeit sem sérted meg, ha letöltesz róla valamit.

Szerintem a YouTube felhasználási feltételei nyugodtan megengedhetik, hogy belevágjon egy hirdetést a videóba. Mivel a feltöltés önkéntes alapon megy, nagyjából bármilyen jogot kérhet tőle a feltöltő személytől. Ráadásul a többség szerintem soha el sem olvassa a szerződést, csak simán elfogadja.

Nagy Péter

Hát, nem gondoltam volna, hogy ki kell Google-znom a YouTube ÁSZF-ét, de itt olvasható: https://www.youtube.com/t/terms

Egész konkrétan az alábbi részletre gondolok: (az "Az Ön Tartalma és tevékenységei" bekezdésen belül)
 

Az Ön által biztosított jogok

Az Ön Tartalmával kapcsolatos tulajdonjogok továbbra is teljes körűen Önt illetik meg. Azaz, ami az Öné volt, az az Öné is marad. Az alábbiakban részletezetteknek megfelelően azonban bizonyos jogokat biztosítania kell a YouTube-nak és a Szolgáltatás többi felhasználójának.

Engedély biztosítása a YouTube-nak

Azáltal, hogy a Szolgáltatásba Tartalmat tölt fel, az egész világra kiterjedő, nem kizárólagos, jogdíjmentes, átruházható, allicencbe adható engedélyt biztosít a YouTube számára az adott Tartalom használatára (többek között reprodukálására, terjesztésére, módosítására, megjelenítésére és előadására) a Szolgáltatás működtetése, promóciója és javítása céljából.

Nagy Péter

Az ÁSZF-et én is tudom, hogy hol van, úgy értettem a forrást, hogy melyik szekció, stb. az, ahol ez le van írva; te állítottál valamit, hogy "szerinted", azt kértem, hogy támaszd alá idézettel.

Mindenesetre úgy néz ki igazad is van és tényleg lehetővé teszi, hogy belenyúljanak, ami nem tudom, hogy lehetséges, hiszen ez sérti a szerzői jogokat is és több ország törvényeit is. Egy szerződés pedig nem írhatja felül a hatályos törvényeket.

Igazából itt a szerző önként ad jogot a YouTube-nak, hogy kedvére módosíthatja a feltöltött tartalmat.
Azzal, hogy szerzőként megengedem valakinek, hogy felhasználja / módosítsa az alkotásomat, az nem hiszem, hogy törvényt sértenék bárhol is.

A TV csatornák már hosszú évtizedek óta vágják meg a filmeket az ORTT előírásai miatt, illetve tesznek hozzá reklámszüneteket, ezekre bármikor jogot adhat nekik a film szerzői jogának tulajdonosa.

Nagy Péter

Igazából itt a szerző önként ad jogot a YouTube-nak, hogy kedvére módosíthatja a feltöltött tartalmat.
Azzal, hogy szerzőként megengedem valakinek, hogy felhasználja / módosítsa az alkotásomat, az nem hiszem, hogy törvényt sértenék bárhol is.

Pontosítsunk: itt a YT egyoldalúan kikényszeríti ezt a "jogot" a felhasználóktól, ami már nem biztos, hogy törvényes.

A TV csatornák már hosszú évtizedek óta vágják meg a filmeket az ORTT előírásai miatt, illetve tesznek hozzá reklámszüneteket, ezekre bármikor jogot adhat nekik a film szerzői jogának tulajdonosa.

Bocsánat, az nem ugyanaz. A TV csatornák fizikailag nem nyúlnak az anyaghoz, csak a lejátszást szakítják meg és adnak be mást, de bele nem nyúlnak a filmbe, nem tesznek bele tetszés szerint dolgokat; a reklámblokkok egyértelműen el vannak különítve a filmtől. Ezt a YT is megcsinálhatja és csinálja is; megszakítja a stream-et és bejátszik mást és addig ki van írva, hogy "hirdetés". De fizikailag nem nyúlnak bele. Nem égetnek bele semmit.
Az már más tészta, ha valami jogsértő van a videóban, pl. zene és azt a részt elnémítják. Ezen is lehetne vitatkozni, hogy ez sért e törvényt, vagy jogot, de ott maga a felhasználó is sértett, tehát 1:1, nem nagyon van mire reklamálni.

Pontosítsunk: itt a YT egyoldalúan kikényszeríti ezt a "jogot" a felhasználóktól, ami már nem biztos, hogy törvényes.

Szerintem nincs ebben semmi egyoldalú. Bármikor dönthetsz úgy, hogy nem fogadod el ezt a feltételt, és nem teszed közzé az általad birtokolt anyagot a YouTube-on. Az egyoldalú az lenne, ha vagy köteles lennél feltölteni oda a videót, vagy a YouTube lenne köteles olyan módon terjeszteni egy videót, ahogyan az neki nem felel meg. Ráadásul ettől eltérő, egyedi megállapodást is lehet kötni velük, ha valakinek ez nem felel meg. (Persze ehhez kell olyan tartalmat adni, ami érdekli őket is)

A TV-k pedig van, hogy kivágnak jeleneteket a filmekből, hogy a korhatár besorolásnak megfeleljenek. Pl. a Szikla című filmben a TV-k rendszerint kivágják a végén azt a jelenetet, amikor az ellenmérget beadja magának Nicolas Cage, mert a jelenet miatt így csak este 10 után kezdhetnék adni a filmet. Azzal, hogy kihagynak a filmből 20-30 másodpercet, határozottan belenyúlnak a filmbe. De a TV csatorna logója is folyamatosan a film sarkában van, ami igazából folyamatosan módosítja a film tartalmát, és egyáltalán nincs elkülönítve.

Nagy Péter

Szerintem nincs ebben semmi egyoldalú. Bármikor dönthetsz úgy, hogy nem fogadod el ezt a feltételt, és nem teszed közzé az általad birtokolt anyagot a YouTube-on. Az egyoldalú az lenne, ha vagy köteles lennél feltölteni oda a videót, vagy a YouTube lenne köteles olyan módon terjeszteni egy videót, ahogyan az neki nem felel meg. Ráadásul ettől eltérő, egyedi megállapodást is lehet kötni velük, ha valakinek ez nem felel meg. (Persze ehhez kell olyan tartalmat adni, ami érdekli őket is)

Egyoldalú az, ha csak az egyik oldalnak van joga dönteni, változtatni, szabályokat hozni. Hogy a YT adja a szolgáltatást? És? A júzer meg a tartalmat. Itt nem az van, mint a TV-nél, hogy a TV önköltségére vásárol össze filmeket (vagy akármit); a YT-nek szó szerint a legyek hordják össze a tartalmat, mert a feltöltők teszik fel.

De mindegy. A többi hátulütője megmarad ennek a módszernek: csak az a reklám lesz benne, amit beleégettek, nem tudják trackelni, hogy ki nézte meg és simán áttekeri a reklámot, aki akarja.

A TV-k pedig van, hogy kivágnak jeleneteket a filmekből, hogy a korhatár besorolásnak megfeleljenek. Pl. a Szikla című filmben a TV-k rendszerint kivágják a végén azt a jelenetet, amikor az ellenmérget beadja magának Nicolas Cage, mert a jelenet miatt így csak este 10 után kezdhetnék adni a filmet. Azzal, hogy kihagynak a filmből 20-30 másodpercet, határozottan belenyúlnak a filmbe. De a TV csatorna logója is folyamatosan a film sarkában van, ami igazából folyamatosan módosítja a film tartalmát, és egyáltalán nincs elkülönítve.

A korhatár miatti vágást a törvény teszi lehetővé, sőt muszájjá. A logó meg megint más, azt sem fizikailag az anyagra rakják, hanem sugárzás közben teszik rá; ezt a YT is csinálhatná akár. De ha beleraknának egy olyan jelenetet, ahol Nicolas Cage kólát vedel, azzal már fizikailag belenyúlnának. De mindegy, hagyjuk a TV-ket, nem úgy működik, mint az online streaming. (Szerencsére.)

Egyoldalú az, ha csak az egyik oldalnak van joga dönteni, változtatni, szabályokat hozni.

Igen, de itt mindkét oldalnak van joga dönteni. Amennyiben neked a Youtube felhasználási feltételei nem felelnek meg, javasolhatsz nekik olyan feltételeket, amik számodra megfelelőek. Ha ők ezt elfogadják, akkor tölthetsz fel videót hozzájuk úgy is. Az, hogy ők közzétesznek egy tervezetet, ami nekik már eleve megfelel, csak egyszerűsíti a szerződéskötést velük, hiszen ha neked is megfelel, akkor pár perc alatt meg tudtok állapodni. Ha pedig nem találtok olyan feltételeket, amik mindkettőtöknek megfelelnek, még akkor is jogod van más szolgáltatónál közzétenni az anyagot, vagy akár saját szolgáltatást is indíthatsz. Abszolút semmi sem kötelez arra, hogy szerződj a YouTube-al, sőt, kimondottan jogod van a YouTube-nak megtiltani, hogy bármilyen anyagodat felhasználják a platformon. (a törvényes keretek között, mert mondjuk szatírát más is közzétehet, amiben felhasználta a műved részleteit, de ez törvény adta joga)

Olyan szinte sehol nincsen, ahol közösen ülsz le megfogalmazni egy szerződést egy bármilyen szolgálatóval. Akár az internet szolgáltatónál, akár a villanyszámlánál, akár a bankszámlánál a szolgáltató már fog ajánlani egy szerződés-tervezetet, amivel hajlandó leszerződni veled. De mindegyiknél jogod van módosításokat javasolni a szerződésben, és ha az általad javasolt módosítás a másik félnek is megfelel, akkor akár szerződhetsz úgy is. Persze egy banknál is, ha csak 30 ezer forintot szeretnél berakni, nem fogsz tudni olyan jó feltételeket kialkudni egy egyedi szerződéssel, mint ha 3 milliárdot szeretnél náluk tartani.

Ráadásul a YouTube esetében ez nem csak elméleti lehetőség, ismerek olyan Youtube partnert személyesen, akinek egyedi szerződése van a Youtube-al, sőt a szerződést is ismerem, csak az engedélye nélkül nem szeretnék belőle részleteket közölni. Annyit elárulhatok, hogy a szerzői jogokra is más feltételek szerepelnek neki, és a reklámok után járó bevételből való részesedésre is más, konkrét százalékos összegek vannak nála. 

De mindegy. A többi hátulütője megmarad ennek a módszernek: csak az a reklám lesz benne, amit beleégettek, nem tudják trackelni, hogy ki nézte meg és simán áttekeri a reklámot, aki akarja.

Igazából a YouTube-nak lehetősége van akár on-the-fly olyan videót kiszolgálni, amiben dinamikusan belekerül a reklám. A videók a szerveren tőlük már nem úgy töltőnek be, hogy van egy nagy darab mp4 fájl, és azt tölti le. Helyette tucatnyi kis részletet tölt be egymás után, amelyeknél egy-egy részlet csak pár másodpercnyi videót tartalmaz (a https://*.googlevideo.com/videoplayback? kezdetű állományok). Ha ezek közt elkezd olyan fájlokat is kiszolgálni, amiben reklám van, akkor az bekerül a videófolyamba, és akár minden letöltéskor más reklám kerülhet bele ugyanabba a videóba anélkül, hogy bármit is át kellene kódolnia. Ráadásul így az sem fix, hogy a videó melyik részére, és milyen hosszú hirdetést szúr be, bármely részén lehet bármilyen hosszú reklám, és ehhez sem újrakódolni nem kell a videót neki, sem a trackelés lehetősége nem esik ki teljesen. (bár az offline videó megtekintéseit nem tudja számolni, de hogy hányszor szolgált ki videót a letöltő program számára, és abban milyen reklám volt beágyazva, azt már tudja számolni)

Plusz az egész alternatív kliens létjogosultsága válik vele értelmetlenné, hiszen ugyanúgy kerülne reklám a videóba, csak az alternatív kliensen meg az offline, letöltött tartalmon nem lenne átugrás gomb, hanem manuálisan tekergethetne a felhasználó, hogy hol a reklám vége.

Nagy Péter

Az első részre annyit, hogy nem tudom, nem értek a jogi dolgokhoz, lehet, hogy neked van igazad.

Igazából a YouTube-nak lehetősége van akár on-the-fly olyan videót kiszolgálni, amiben dinamikusan belekerül a reklám. A videók a szerveren tőlük már nem úgy töltőnek be, hogy van egy nagy darab mp4 fájl, és azt tölti le. Helyette tucatnyi kis részletet tölt be egymás után, amelyeknél egy-egy részlet csak pár másodpercnyi videót tartalmaz (a https://*.googlevideo.com/videoplayback? kezdetű állományok). Ha ezek közt elkezd olyan fájlokat is kiszolgálni, amiben reklám van, akkor az bekerül a videófolyamba, és akár minden letöltéskor más reklám kerülhet bele ugyanabba a videóba anélkül, hogy bármit is át kellene kódolnia. Ráadásul így az sem fix, hogy a videó melyik részére, és milyen hosszú hirdetést szúr be, bármely részén lehet bármilyen hosszú reklám, és ehhez sem újrakódolni nem kell a videót neki, sem a trackelés lehetősége nem esik ki teljesen. (bár az offline videó megtekintéseit nem tudja számolni, de hogy hányszor szolgált ki videót a letöltő program számára, és abban milyen reklám volt beágyazva, azt már tudja számolni)

Ez irdatlan tárhelyigénynövekedést csinálna. Gondolj bele, ha van egy db 1 GB-os videó, annak a "plusz" igénye, ami a fájlrendszer szinten van jelen (tábla, név, attribútumok, chain, stb.), az kimerül pártíz kB-nyi adatban. Nem tétel az 1 GB mellett. De akkor most darabold fel az 1 GB-os videót tízezer darabra és máris 1.25 GB a tárhelyigény. És hány videója van a YT-nek... És hány formátum per videó... Okkal nem így csinálják.
Azonfelül, amennyiben a stream felől ez transzparensen történik, akkor édes mindegy, hogy több, vagy egy darabban van, mert egy külső playerrel át lehet tekerni.

Plusz az egész alternatív kliens létjogosultsága válik vele értelmetlenné, hiszen ugyanúgy kerülne reklám a videóba, csak az alternatív kliensen meg az offline, letöltött tartalmon nem lenne átugrás gomb, hanem manuálisan tekergethetne a felhasználó, hogy hol a reklám vége.

Na, ebben viszont orbitális tévedésben vagy, ugyanis nem tudod, hogy mi a YTFE létjogosultsága. Nem az, hogy nincs reklám benne. Ahhoz nem kell YTFE. Ahhoz elég egy browser, adblockerrel. A YTFE-t én nem a reklámok miatt kezdtem írni, hiszen nekem előtte sem volt reklám a tecsőn, ti. minden JS-t tiltottam, meg Opera 12-vel amúgy sem voltak már túl kompatibilisek...
Nem. A YTFE-t a YT használatára írtam, amikor a Flash kiirtásával végképp JS-onlyvá vált az egész. Köze nem volt a reklámokhoz. A webkettő mételyétől akartam szabadulni. Ez pedig akkor is fenn fog állni, ha a reklámokat beleágyazzák a videóba.

Ez irdatlan tárhelyigénynövekedést csinálna. Gondolj bele, ha van egy db 1 GB-os videó, annak a "plusz" igénye, ami a fájlrendszer szinten van jelen (tábla, név, attribútumok, chain, stb.), az kimerül pártíz kB-nyi adatban.

Lehet talán félreérthetően írtam elsőre. Nem azt gondoltam, hogy egyszer majd így fog menni a YouTube, hanem azt, hogy már most jelenleg is így működik. Azt, hogy ezt fájlrendszer szinten hogyan oldják meg, nem tudom. A YouTube-on lévő adatmennyiség mellett már az sem lepne meg, ha erre saját FS-t fejlesztettek volna. Ha például a videót fixen 1 Mb-os blokkokra bontva tárolják, és a fájlrendszeren is ez a blokkméret, akkor akár jelentős veszteség nélkül is tárolhatják sok-sok darabban, bár valóban logikusabb nagyobb állományokat tárolni, és azokat a kiszolgálás közben darabolni.

Itt egy kép róla, hogy jelenleg lejátszás közben milyen kis állományokat küld le: https://imgur.com/a/xprUmfD

Amikor megnyitok egy YouTube videót, néhány másodpercenként letölt egy ilyen kis, néhány száz kilóbájtos állományt, és ezekből rakja össze a böngésző azt az adatfolyamot, ami a teljes videót adja. Ez amúgy a youtube-dl kódjában is látszik, hogy a videó letöltésekor ilyen kis "fragmenteket" tölt le, majd egy post-processor ezeket rakja össze értelmezhető videóvá.

És bár a videóállományokhoz mélyebben nem értek, azt tudom, hogy az ilyen, darabokból álló video stream nem kell, hogy egy fájlból álljon, csak arra kell figyelni, hogy amikor eltérő videóból kezdi adni a képet hozzá, akkor egy keyframe-t kell küldeni elsőként, és akkor a videó szép folyamatos lesz. (bedolgozom egy olyan céghez, aki videók gyártásával foglalkozik, és ott különböző videók összefűzéséhez ezt a technikát napi szinten használják)

Az mondjuk tény, hogy az alternatív YouTube kliensek felhasználói nem kizárólag azok, akik adblocker helyett keresnek valamit, sőt, nekem úgy is van FreeTube kliens a gépemen, hogy közben YouTube Premium előfizető is vagyok (tehát reklámom sehol sincsen, és igazából a FreeTube alatt gyengébb a képminőség is).

De mondjuk sok felhasználót meggyőzhet az előfizetésre az, ha eddig mondjuk egy alternatív, háttérben is lejátszani tudó telefonos klienssel hallgatta a zenét / podcastot a telefonján, és most az így hallgatott tartalomnál vagy végig kell hallgatnia a reklámokat is, vagy minden reklám kezdetekor:

  • elő kell venni a telefont,
  • feloldani,
  • beletekerni a videóba találomra, hogy hol ér véget a reklám,
  • majd elrakja a telefont a zsebbe, és reméli, hogy nincs második reklám is a videóban.

Ez utóbbit nem érzem reálisnak, hogy sokan így akarnák használni.

Nagy Péter

Lehet talán félreérthetően írtam elsőre. Nem azt gondoltam, hogy egyszer majd így fog menni a YouTube, hanem azt, hogy már most jelenleg is így működik. Azt, hogy ezt fájlrendszer szinten hogyan oldják meg, nem tudom. A YouTube-on lévő adatmennyiség mellett már az sem lepne meg, ha erre saját FS-t fejlesztettek volna. Ha például a videót fixen 1 Mb-os blokkokra bontva tárolják, és a fájlrendszeren is ez a blokkméret, akkor akár jelentős veszteség nélkül is tárolhatják sok-sok darabban, bár valóban logikusabb nagyobb állományokat tárolni, és azokat a kiszolgálás közben darabolni.

Itt egy kép róla, hogy jelenleg lejátszás közben milyen kis állományokat küld le: https://imgur.com/a/xprUmfD

Amikor megnyitok egy YouTube videót, néhány másodpercenként letölt egy ilyen kis, néhány száz kilóbájtos állományt, és ezekből rakja össze a böngésző azt az adatfolyamot, ami a teljes videót adja. Ez amúgy a youtube-dl kódjában is látszik, hogy a videó letöltésekor ilyen kis "fragmenteket" tölt le, majd egy post-processor ezeket rakja össze értelmezhető videóvá.

Nem feltétlenül van így a YT-n. Van ilyen is, ezt hívják EDL-nek, ami az 1.8.0 óta támogatva is van a YTFE-ben, de továbbra is van, ami one-fragmentes. Viszont ez egyfelől ebben nyugodtan lehet seekelni (tehát át lehet ugrani a reklámot), másfelől meg ez letöltéskori szeletelés, a szerveren a fájlok egyben vannak. És ezt pont onnan lehet tudni, hogy

És bár a videóállományokhoz mélyebben nem értek, azt tudom, hogy az ilyen, darabokból álló video stream nem kell, hogy egy fájlból álljon, csak arra kell figyelni, hogy amikor eltérő videóból kezdi adni a képet hozzá, akkor egy keyframe-t kell küldeni elsőként, és akkor a videó szép folyamatos lesz. (bedolgozom egy olyan céghez, aki videók gyártásával foglalkozik, és ott különböző videók összefűzéséhez ezt a technikát napi szinten használják)

az EDL-ek nem tartalmaznak semmiféle keyframe-eket, csak a szegmensek URL-jeit, amik nem fájlnevek, hanem ID-k és egyéb paraméterek átadva a rendszer API-jának.

Az mondjuk tény, hogy az alternatív YouTube kliensek felhasználói nem kizárólag azok, akik adblocker helyett keresnek valamit, sőt, nekem úgy is van FreeTube kliens a gépemen, hogy közben YouTube Premium előfizető is vagyok (tehát reklámom sehol sincsen, és igazából a FreeTube alatt gyengébb a képminőség is).

Tekintve, hogy a YT Premium ugyanúgy reklámokat tol az ember arcába, hiába fizet, így tkp. ha nem akar reklámot, mindenképp az adblockert kell feltennie, vagy valami alternatív klienst. Akkor meg minek fizessen?

De mondjuk sok felhasználót meggyőzhet az előfizetésre az, ha eddig mondjuk egy alternatív, háttérben is lejátszani tudó telefonos klienssel hallgatta a zenét / podcastot a telefonján, és most az így hallgatott tartalomnál vagy végig kell hallgatnia a reklámokat is, vagy minden reklám kezdetekor:
  • elő kell venni a telefont,
  • feloldani,
  • beletekerni a videóba találomra, hogy hol ér véget a reklám,
  • majd elrakja a telefont a zsebbe, és reméli, hogy nincs második reklám is a videóban.

Ez utóbbit nem érzem reálisnak, hogy sokan így akarnák használni.

A YT-t azért használják ennyien, mert nem kér pénzt; a több és agresszívabban tolt reklám pedig csak egyre több adblocker használót fog eredményezni. Ha meg fizetős lesz a YT, akkor a júzerek el fognak söpörni BitChute-ra, Odysee-re, meg a többire...
És ld. előző bekezdés; ha a Premium is reklámot ad, akkor minek fizetnének? (De amúgy sem fognak.)

Tekintve, hogy a YT Premium ugyanúgy reklámokat tol az ember arcába, hiába fizet, így tkp. ha nem akar reklámot, mindenképp az adblockert kell feltennie, vagy valami alternatív klienst. Akkor meg minek fizessen?
Legalabb elolvastad volna, amit belinkeltel, te, tudos, engedned kell a cookie-kat, kulonben a YT honnan tudna rola, h premium vagy :D gyakorlatilag nincs session-od. Nem rocket science :D

Ekkora egy hazug nullát, mint te...lent is képes voltál megismételni ugyanazt a hazugságot, hogy én mit gondolok, hogy nekem mi jár, úgy hogy pont az előtte lévő posztban cáfoltam, hogy ezt megint csak te álmodtad.
És itt is csak kamuzni sikerült, mert már volt erről is szó a topicban és rohadtul nem az a baja, amiről te beszélsz; gondolom megint analfabéta voltál. Kettőnk közül én túrok könyékig a tecső mélyén, én tudtam megírni egy YT klienst, én tudom, hogy működik a rendszer, te meg csak arcoskodsz a semmire. Inkább menj a devnullba és ne okoskodj. Túl ostoba vagy te az informatikához.

Majd folytathatjuk, ha növesztettél agyat és gerincet. Addig ignore.

Esetleg elolvastad amit linkeltel egyel feljebb vagy nem olvastad el es faszsagokat beszeltel? Esetleg nem tudtad ertelmezni ami ott van? :D Barmelyik is, plz...
nem az a baja, amiről te beszélsz > nem en, haver, Te linkelted! Olvasni is kellene :D

arcoskodsz a semmire. > "Tekintve, hogy a YT Premium ugyanúgy reklámokat tol az ember arcába, hiába fizet, így tkp. ha nem akar reklámot, mindenképp az adblockert kell feltennie, vagy valami alternatív klienst. Akkor meg minek fizessen?"

Segitsek ertelmezni valamelyiket vagy menni fog magadtol is?
"1. Check YouTube Premium Availability in Your Location"
"2. Unblock YouTube Cookies"
"3. Log Back in to Your YouTube Premium Account"
"4. Update the YouTube App"

Legalabb ne dezinformalj, plz :D

Túl ostoba vagy te az informatikához. > ez minden bizonnyal igy van, mert nekem megy az erto olvasas :D
én tudom, hogy működik a rendszer > van esetleg premiumod, hogy tudod hogyan mukodik vagy csak arcod es adblockered van? :D
Majd folytathatjuk, ha növesztettél agyat és gerincet. Addig ignore. > Ja, kivanok hasonlo szepeket, hosszu es eredmenyes ingyenelest! :D 🖖
 

Lenyegtelen, kb ki lett targyalva fentebb. tl;dr el kell valasztani mi a pebkac es mi a valodi issue, nyilvan az hogy a user letiltja a cookie-kat az nem bug.

Hogy van-e bug, azt se megerositeni, sem cafolni nem tudod, eddig mindig worksforme volt minden eszkozon, de az is igay, hogy nem vagyok az elejetol fogva premium user.

Tekintve, hogy a YT Premium ugyanúgy reklámokat tol az ember arcába, hiába fizet, így tkp. ha nem akar reklámot, mindenképp az adblockert kell feltennie, vagy valami alternatív klienst. Akkor meg minek fizessen?

Mondjuk én az első naptól YouTube premium előfizető vagyok, és azóta nem láttam YouTube-on reklámot. Sem én, sem más a családban. (este megkérdeztem) Nem mondom, hogy nem lehet programhiba, és nem fordulhatott elő sohasem, hogy véletlen megjelent reklám egy premium előfizetőnek, de úgy gondolom, hogy ez nagyon elenyészően ritka lehet. 

A YT-t azért használják ennyien, mert nem kér pénzt; a több és agresszívabban tolt reklám pedig csak egyre több adblocker használót fog eredményezni. Ha meg fizetős lesz a YT, akkor a júzerek el fognak söpörni BitChute-ra, Odysee-re, meg a többire...

Ezzel csak az a gond, hogy az emberek nem így működnek. A Facebook Messenger tele van reklámmal, hirdetéssel, láttam hogy még olyan is van benne, mint ha rád írt volna a cég. A Signal teljesen ingyenes, semmi reklám nincs rajta, és titkosít is. Mégis győzködni kell az embereket róla, hogy legalább a Messenger mellett próbálják ki. 
A YouTube-n sokan zenét hallgatnak, vagy a megszokott tartalomgyártójukat követik. Ezek a tartalomgyártók pénzt kapnak a megtekintések után, így érdekeltek ott maradni. Ha a felhasználót érdekli a KisGrofó bármelyik száma, vagy egy JustVidman videó, esetleg a gyereknek indítana Bogyó és Babócát; hiába söpör a BitChute-ra vagy Odysee-re, ott nem fog találni semmit sem. Így kulloghat vissza a YouTube-ra, és nézheti ott a tartalmat.

A Youtube-on 1,3 milliárd feltöltött videó van, míg az Odysee-n pedig kb. 10 millió. És a YouTube állománya több tartalommal növekszik havonta, mint az Odysee összes tartalma. Kicsit olyan ez, mint amikor elindult a Google+ a Facebook mellett. Papíron tök jó volt, reklámok sem voltak rajta, lehetett csoportokat csinálni, meg kb. mindent, mint a Facebookon. És valahogy tömegesen mégsem mentek át az emberek, mindenki maradt ott a sok reklám közt. Főleg azért, mert a Google+ üresen kongott, míg a facebook falára mindenki kapott 10 percenként egy új tartalmat.

A több adblocker pedig favatkát sem fog érni, ha elkezdik a videó streambe ágyazni a reklámot a nem fizető usereknél. Egyedül annyi lesz a változás, hogy a reklám közben nem lesz hirdetés átugrása gomb annál, aki adblockert használ.

Nagy Péter

A Bitchute beallitasa tartalomkeszitoi oldalon elvileg nem nagy varazslat, es onnantol ott is lathato a videod. Egyszer beallitod, hogy YT-rol huzza at a tartalmat, es megoldja. Meg a video azonositoja is meg fog egyezni (a YT-on 11, Bitchute-on 12 karakteres sajat ID-k vannak). Egyedul a hirdetesbol befolyt, es megosztott beveteltol esik el, de az a legtobb tartalomkeszitonel egyebkent is elhanyagolhato (sokan egyaltalan nem kapnak).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Igen, de egyfelől ez pl. az én fiókomon nem működik ez a funkció, pedig a feltételeknek megfelelek,  (így lehet másnál sem megy) másfelől azt feltételezi, hogy olyan emberek, akik ebben egyáltalán nem érdekeltek, majd mind önként beállítják, hogy a videóik átkeruljenek egy másik platformra is, miközben azért a nagyobb tartalomgyártók rendszerint kapnak pénzt.

Nagy Péter

Vigyazz, ne zavard meg tenyekkel! Alszent es gerinctelen hazug leszel te is a vegen. xD
Hat ott van a Zinternetbe, legalabb 1k post van a google supporton rola (az 50 millio elofizetobol)! Ami amugy joreszt 3rd party reklam a random eszkozon/lejart token.

Egyebkent is milyen ember vagy mar, hogy fizetsz a streamingert??!!11 Mikor az ingyen van! ;-D

Mondjuk én az első naptól YouTube premium előfizető vagyok, és azóta nem láttam YouTube-on reklámot. Sem én, sem más a családban. (este megkérdeztem) Nem mondom, hogy nem lehet programhiba, és nem fordulhatott elő sohasem, hogy véletlen megjelent reklám egy premium előfizetőnek, de úgy gondolom, hogy ez nagyon elenyészően ritka lehet.

Ez nem bug, ez szándékos. A kugli mindig "javítja", aztán mindig előjön. És sok júzert érint.

A YouTube-n sokan zenét hallgatnak, vagy a megszokott tartalomgyártójukat követik. Ezek a tartalomgyártók pénzt kapnak a megtekintések után, így érdekeltek ott maradni. Ha a felhasználót érdekli a KisGrofó bármelyik száma, vagy egy JustVidman videó, esetleg a gyereknek indítana Bogyó és Babócát; hiába söpör a BitChute-ra vagy Odysee-re, ott nem fog találni semmit sem. Így kulloghat vissza a YouTube-ra, és nézheti ott a tartalmat.

A tartalomgyártók oda mennek, ahol van kinek tartalmat gyártani. A YT-t is feltöltötték, mindenki elkezdi valahol. Majd lesz tartalom a többin is, ha a YT full fizetős lesz. Pénzt úgy se sokat kaszálnak a kúgel által visszaosztott morzsákból.

A Youtube-on 1,3 milliárd feltöltött videó van, míg az Odysee-n pedig kb. 10 millió. És a YouTube állománya több tartalommal növekszik havonta, mint az Odysee összes tartalma. Kicsit olyan ez, mint amikor elindult a Google+ a Facebook mellett. Papíron tök jó volt, reklámok sem voltak rajta, lehetett csoportokat csinálni, meg kb. mindent, mint a Facebookon. És valahogy tömegesen mégsem mentek át az emberek, mindenki maradt ott a sok reklám közt. Főleg azért, mert a Google+ üresen kongott, míg a facebook falára mindenki kapott 10 percenként egy új tartalmat.

Jelen pillanatban a YT még nem fizetős. Ennyi az oka. Ha az lesz, akkor menni fognak a júzerek.

A több adblocker pedig favatkát sem fog érni, ha elkezdik a videó streambe ágyazni a reklámot a nem fizető usereknél. Egyedül annyi lesz a változás, hogy a reklám közben nem lesz hirdetés átugrása gomb annál, aki adblockert használ.

Ha a stream-be ágyazzák, akkor nem is kell hirdetés átugrása gomb; át lehet tekerni.

Ez nem bug, ez szándékos. A kugli mindig "javítja", aztán mindig előjön. És sok júzert érint.

Hát, azt elhiszem, hogy van, akinél előjön ez a hiba, de nem gondolom, hogy szándékos lenne. A havidíj nekik nagyon jó kis bevétel, nem tudom miért rontanák szándékosan a bevételeiket. 

A tartalomgyártók oda mennek, ahol van kinek tartalmat gyártani. A YT-t is feltöltötték, mindenki elkezdi valahol. Majd lesz tartalom a többin is, ha a YT full fizetős lesz. Pénzt úgy se sokat kaszálnak a kúgel által visszaosztott morzsákból.

A tartalomgyártó oda megy, ahol pénzt kap a gyártott tartalomért. Ha a YouTube fizetős lesz, és a fogyasztóknak csak a 10%-a marad ott, de a pénzt a tartalomgyártó megkapja, akkor maradni fog. A visszaosztott morzsák pedig akkorák, aminél alacsonyabb fizetésért gályáznak emberek napi 8 órában, ez azért pont elegendő arra, hogy maradjanak. De aki csak 50-100 ezret kap, az is annyival több, mint a semmi. 

Jelen pillanatban a YT még nem fizetős. Ennyi az oka. Ha az lesz, akkor menni fognak a júzerek.

Néhányan el fognak menni. Főleg azok, akik eddig is AdBlockerrel nézték a tartalmat, és soha egy fillért nem szántak volna rá. Ők majd nézik máshol azt a tartalmat, amit eddig senki nem nagyon nézett, és amiért senki nem fizetett volna egy forintot sem. Esetleg majd addig nézik a BitChite-t adblockerrel, amíg a nem túl tőkeerős csapat már nem fogja tudni fizetni a mögötte álló infrastruktúrát. 

Nagy Péter

Hát, azt elhiszem, hogy van, akinél előjön ez a hiba, de nem gondolom, hogy szándékos lenne. A havidíj nekik nagyon jó kis bevétel, nem tudom miért rontanák szándékosan a bevételeiket.

Ez nekik plusz bevétel. Nem elég, hogy fizet a júzer a reklámmentességért, még a reklámot is nézi.

A tartalomgyártó oda megy, ahol pénzt kap a gyártott tartalomért. Ha a YouTube fizetős lesz, és a fogyasztóknak csak a 10%-a marad ott, de a pénzt a tartalomgyártó megkapja, akkor maradni fog. A visszaosztott morzsák pedig akkorák, aminél alacsonyabb fizetésért gályáznak emberek napi 8 órában, ez azért pont elegendő arra, hogy maradjanak. De aki csak 50-100 ezret kap, az is annyival több, mint a semmi.

De a tartalomgyártók elsöprő többsége nem kap pénzt és aki kap is, az is csak morzsákat. A legtöbbjük nem is a YT reklámokból él, hanem a szponzoraiból. Kivétel persze biztos van, de nem túl sok.

Néhányan el fognak menni. Főleg azok, akik eddig is AdBlockerrel nézték a tartalmat, és soha egy fillért nem szántak volna rá. Ők majd nézik máshol azt a tartalmat, amit eddig senki nem nagyon nézett, és amiért senki nem fizetett volna egy forintot sem. Esetleg majd addig nézik a BitChite-t adblockerrel, amíg a nem túl tőkeerős csapat már nem fogja tudni fizetni a mögötte álló infrastruktúrát.

A legtöbben el fognak menni, mert a legtöbben soha egy fillért sem szántak volna rá. A reklámokat elfogadható alternatívának tartották, egy bizonyos szintig: a többség nem blokkolta a reklámokat a YT-n nagyon sokáig. De a kugli pénzéhsége miatt már olyan embert is láttam adblockert feltenni, aki egyébként öntudatos kapitalista és szükséges rossznak tartja a reklámot; sokáig tiszteletben tartotta, hogy a kugli ebből él, de szerinte is nézhetetlenné/használhatatlanná vált a reklámok túlerőltetése miatt a YT. Ha a BitChute, az Odysee, meg a többi nem fogja ugyanezt az utat követni, akkor lehet, hogy náluk nem fogják a júzerek ilyen szinten blokkolni a reklámokat.
Az meg, hogy mit mennyien néznek, vagy mennyien fizetnének érte, semmit nem jelent. A YT-celebek ripacskodását és a trashvideókat iszonyat sokan nézik, sőt, van aki fizet is értük, de most ettől lesz valami érték?

Ez nekik plusz bevétel. Nem elég, hogy fizet a júzer a reklámmentességért, még a reklámot is nézi.

Hát, ebben az esetben csak a Google bukhat pénzt, mert egyfelől ha a premium tagságod mellett hirdetés jelenik meg, és ez a google hibájából történik, akkor visszatérítik a prémium tagságod díját. Másfelől a google ads rendszere szerint, ha tévedésből jelenik meg a hirdetés, akkor azért a hirdető sem fizet

"Amennyiben a Google észleli, hogy egy hirdetés tévedésből vagy szabálytalanul jelent meg, megteszi a szükséges lépéseket annak kivizsgálására és megfelelő intézkedésekre. A bekövetkezéskor valós időben nem kiszűrt, kiszámlázott, de utólag érvénytelennek ítélt kattintások után pedig visszatérítést fizet a rendszer."

Tehát ezekben az esetekben a YouTube Premium előfizetés árát is visszautalják (csak kérésre), és a hirdetőknek is visszaadják a pénzt (automatikusan).

De a tartalomgyártók elsöprő többsége nem kap pénzt és aki kap is, az is csak morzsákat. A legtöbbjük nem is a YT reklámokból él, hanem a szponzoraiból. Kivétel persze biztos van, de nem túl sok.

A tartalomgyártók többségének a tartalmát sem nézik. Akiknek 300 megtekintés van a videóját, az nyilván nem kap pénzt, de ott a tartalmat sem nézik. Azok a csatornák, ahol egy videón már 30-40 ezer megtekintés van, és havonta legalább 4 videót feltölt, ott már tartalomtól függően 50-150 ezer forint között fizet a YouTube (más árazása van a hirdetéseknek egy gameplay videóban, egy terméktesztnél, vagy egy gyerekeknek szóló animációs műsornál, ezért ilyen nagy a szórás) Aki pedig napi szinten tölt fel videót (főleg gameplay), és van átlagosan 40-50 ezer megtekintés a videóin, ott 3-400 ezer forint között szokott fizetni havonta. 

Szóval hiába mennek át azok a tartalomkészítők, akiknek senki nem nézi a tartalmát, ha közben a nézett tartalmak készítőinek meg jelentős bevételt hoz a YouTube és ők meg maradnak.

A reklámokat elfogadható alternatívának tartották, egy bizonyos szintig: a többség nem blokkolta a reklámokat a YT-n nagyon sokáig. De a kugli pénzéhsége miatt már olyan embert is láttam adblockert feltenni, aki egyébként öntudatos kapitalista és szükséges rossznak tartja a reklámot;

Hát, én most felmentem az Odysee-re, és a képernyő alján 6 db banner van, az általam megnyitott videó alatt még 4 db banner látható, és az egyik videóra kattintáskor egy popup hirdetés is megjelent. Pedig egy olyan videót sikerült megnyitnom csak, amit 2018 szeptember 28.-án töltöttek fel, és én vagyok a 6. nézője. (ami azért is meglepő, mert a feltöltőnek 13 feliratkozója van)

Az meg, hogy mit mennyien néznek, vagy mennyien fizetnének érte, semmit nem jelent. A YT-celebek ripacskodását és a trashvideókat iszonyat sokan nézik, sőt, van aki fizet is értük, de most ettől lesz valami érték?

Nem állítom, hogy ezek értékek lennének. De nézőszámot hoznak, ami meg pénzt jelent. Az RTL klub sem a kulturális értékek miatt csinált már vagy 9 ValóVilág műsort, hanem azért, mert hetente annyi nézettséget hoz nekik, mint amit a Spektrum csatorna egy negyedévben össze tud szedni.

Itt van pl. ez a videó. Különösebb értéket nem képvisel, de a 2 napos kora ellenére van rajta 129 ezer megtekintés. Ez nagyjából azt jelenti, hogy legalább ~70 ezer forintot már kapni fog érte az, aki feltöltötte. Nehezen tudom elképzelni, hogy aki ezt készíti, az egyik napról a másikra felrakja ugyanezt bármi bevétel nélkül az odysee-re, és majd mellette két műszakot vállal pénztárosként, hogy legalább havonta megkeresse azt a pénzt, amit itt hetente összeszedett. Amíg a többi platform nem vezet be valami hasonló bevétel-megosztási rendszert, addig oda tartalmat sem fognak gyártani. Ha meg bevezeti, akkor bevételre van szüksége. A YouTube mögött a Google áll, ők megtehették, hogy 6-7 éven át finanszírozták a YouTube veszteségeit, mire sikerült egy életképes üzleti modellt találni mögé. Ugyanezt más oldalak nem feltétlen tehetik meg.

Nagy Péter

Hát, ebben az esetben csak a Google bukhat pénzt, mert egyfelől ha a premium tagságod mellett hirdetés jelenik meg, és ez a google hibájából történik, akkor visszatérítik a prémium tagságod díját. Másfelől a google ads rendszere szerint, ha tévedésből jelenik meg a hirdetés, akkor azért a hirdető sem fizet

Amennyiben a Google észleli, hogy egy hirdetés tévedésből vagy szabálytalanul jelent meg, megteszi a szükséges lépéseket annak kivizsgálására és megfelelő intézkedésekre. A bekövetkezéskor valós időben nem kiszűrt, kiszámlázott, de utólag érvénytelennek ítélt kattintások után pedig visszatérítést fizet a rendszer.

Tehát ezekben az esetekben a YouTube Premium előfizetés árát is visszautalják (csak kérésre), és a hirdetőknek is visszaadják a pénzt (automatikusan).

Egyetlen júzert se láttam még, aki azt írta, hogy visszakapta volna a YT-premium előfizetését, miután megjelentek a reklámok. Csak sok júzert, akik a reklámok miatt panaszkodnak.

A tartalomgyártók többségének a tartalmát sem nézik. Akiknek 300 megtekintés van a videóját, az nyilván nem kap pénzt, de ott a tartalmat sem nézik. Azok a csatornák, ahol egy videón már 30-40 ezer megtekintés van, és havonta legalább 4 videót feltölt, ott már tartalomtól függően 50-150 ezer forint között fizet a YouTube (más árazása van a hirdetéseknek egy gameplay videóban, egy terméktesztnél, vagy egy gyerekeknek szóló animációs műsornál, ezért ilyen nagy a szórás) Aki pedig napi szinten tölt fel videót (főleg gameplay), és van átlagosan 40-50 ezer megtekintés a videóin, ott 3-400 ezer forint között szokott fizetni havonta.

Szóval hiába mennek át azok a tartalomkészítők, akiknek senki nem nézi a tartalmát, ha közben a nézett tartalmak készítőinek meg jelentős bevételt hoz a YouTube és ők meg maradnak.

Ez így tévedés. Attól, hogy van olyan tartalom, amit sokan néznek, a többi nem populáris tartalmat összességében többen nézték meg. És nem csak 300 megtekintéses videók vannak, pár tíztől pár tízezerig húzódik a skála. Mégis csinálják és töltik fel. A tartalomgyártók többsége vagy nem pénzért csinálja, vagy nem a YT reklámaiból él.

Hát, én most felmentem az Odysee-re, és a képernyő alján 6 db banner van, az általam megnyitott videó alatt még 4 db banner látható, és az egyik videóra kattintáskor egy popup hirdetés is megjelent. Pedig egy olyan videót sikerült megnyitnom csak, amit 2018 szeptember 28.-án töltöttek fel, és én vagyok a 6. nézője. (ami azért is meglepő, mert a feltöltőnek 13 feliratkozója van)

Hány volt a videóban?

Nem állítom, hogy ezek értékek lennének. De nézőszámot hoznak, ami meg pénzt jelent. Az RTL klub sem a kulturális értékek miatt csinált már vagy 9 ValóVilág műsort, hanem azért, mert hetente annyi nézettséget hoz nekik, mint amit a Spektrum csatorna egy negyedévben össze tud szedni.
_  o  _
 \/|\/ 
   |   

Amíg a többi platform nem vezet be valami hasonló bevétel-megosztási rendszert, addig oda tartalmat sem fognak gyártani.

Ezt már többször cáfoltam, hogy nem igaz. A legtöbb tartalomgyártó a kuglitól sem kap egy kanyi vasat sem, vagy maximum morzsákat. A legtöbb tartalomgyártó szerelemből csinálja, vagy a szponzorai tartják el. Csak a YT-celebek élnek meg ténylegesen a YT-reklámokból; na, ők pont nem fognak hiányozni a többi platformról.

Egyetlen júzert se láttam még, aki azt írta, hogy visszakapta volna a YT-premium előfizetését, miután megjelentek a reklámok. Csak sok júzert, akik a reklámok miatt panaszkodnak. > #define sok. 50 milliobol 1000 hozzaszolas, aminek a harmada user$RANDOMNUMBER$ (tehat mar accountja sincs, lol) az sok? :D ertjuk...

Mégis csinálják és töltik fel. A tartalomgyártók többsége vagy nem pénzért csinálja, vagy nem a YT reklámaiból él. > es ha nem abbol el, akkor mi van? :D irrelevans. azert toltik fel, mert ide trivialis feltolteni es nem kerul penzbe + van eselyuk, hogy a paraszt meg is talalja a kontentet.

Ez így tévedés. Attól, hogy van olyan tartalom, amit sokan néznek, a többi nem populáris tartalmat összességében többen nézték meg > errol van is adatod vagy csak a fenekedbol kihuztad az allitast? :D

Hány volt a videóban? > irrelevans, hogy a videoban vagy "korulotte" bombaznak meg reklammal

A legtöbb tartalomgyártó a kuglitól sem kap egy kanyi vasat sem > es nem is akar, nem arra hasznalja, lasd 2 sorral feljebb

Csak a YT-celebek élnek meg ténylegesen a YT-reklámokból > nem erted, hogy hogyan mukodik az okoszisztema, nem baj ez, csak ne terjessz baromsagot. aki CSAK a YT revenue-bol akar megelni, az ehen fog dogleni. ilyen egyszeru. ha nem diverzifikalod a beveteli forrasaidat, nem fogsz megelni belole. ez egy platform, a tartalom terjesztesere. az, hogy ezen felul a google a reklambevetelbol reszesedest ad, csak egy plusz. csinalhatna ugy is, mint a ker.tv-k, hogy egyszer kifizetik a licenszdijat, aztan a reklam csak nekik termel. hidd el, nem lenne elonyos a tartalomgyartoknak.

ezt meg a ChatGPT is tudja... ha neked nem jon at, haaaaat... IJ :D

How can YouTubers like Linus Tech Tips afford an entire team of workers and an office and can still buy expensive products when his only source of income is YouTube revenue and sponsors, which isn’t a lot?

ChatGPT

Linus Tech Tips, like many successful YouTubers, has multiple sources of income. In addition to revenue from YouTube ads and sponsorships, Linus Tech Tips also sells merchandise, such as t-shirts and hats, and offers consulting services. Additionally, Linus Tech Tips has a successful podcast that generates revenue through sponsorships and advertisements.It's also worth noting that Linus Tech Tips has been creating content on YouTube for over a decade and has built up a significant following. As a result, he is able to command higher rates for sponsorships and advertisements than a newer YouTuber might.It's also likely that Linus Tech Tips has a team of employees that help him manage his business and create content. This allows him to focus on creating high-quality content and growing his brand.It's important to remember that not all YouTubers are successful, and it's not easy to make a living from creating content on YouTube. It takes a lot of hard work and dedication to build a successful YouTube channel, and even then, it's not guaranteed.

Iszonyatosan cringe ez az erőltetett végvergődés, amit művelsz ezzel a sok fölényeskedéssel és szmájlival, csak, hogy figyeljek már oda rád. Szánalmas vagy. Nőj már végre fel és fogadd el, hogy hiába játszod az eszed, nem vagy különb "reklámblokkolásból származó károkozás" terén, mint én.

> - Akkor simán meg tudjuk állítani a lejátszást és át tudjuk ugorni a reklámot egy seek-kel.

 

Lehet ugy csinalni, mint pl. az RTL klub logojat, azaz be van egetve a kep egyik sarkaban. Vagy ahogy a TV-ben csinaljak, alul futo csikkent.

De lehet reklamot at is ugrani seek-kel, van erre kulon netes adatbazis, ahol megvan egy-egy videohoz, hogy mettol-meddig kell atugrani. (pl. SponsorBlock, aka https://sponsor.ajay.app weboldal)

 

> - Akkor nem tudja variálni a reklámokat, csak azok lesznek benne, amit beleégetett. Ez jókora kiesést jelenthet, hiszen nem oszthat reklámidőt az összes hirdetőjének az összes videójára.

 

Most is tobbszor ujrakodolja a videot a youtube. Eloszor 360p, 720p, orig, aztan ha tobben toltik, akkor full vegigkodolja (144p, 240p, 360p, 480p, 720p, 1440p, orig).

Nem egy nagy durranas ujrakodolni mondjuk hetente, vagy miutan elerte az a reklam a nezoszamot.

Ezt ugyanugy tudja a hirdetok fele szamlalni es kiszamlazni.

 

> - Akkor nem tudja megbízhatóan trackelni, hogy melyik júzer nézte meg a reklámot és hány júzer nézte meg összesen a reklámot. Így nem tud elszámolni a hirdetők felé.

 

Ha ujrakodolja, akkor nem gond. Nem egy nagy ugy ujrakodolni a videokat.

 

> - Ezeken felül, ha a júzer nem adott engedélyt arra, hogy a szerzői jog által védett videóját módosítsák, akkor szarráperelheti őket

 

Ez csak felhasznaloi szerzodes, amit elfogadnak. Es mivel nincs alternativa, igy elfogadjak. Mar nem is tudom hanyadik adpocalypse utan vagyunk.

 

> Szóval hajrá, felőlem égessék bele.

Nincs technikai akadaly. Tenyleg nincs. Meg lehet oldani, egyelore meg nem olyan durva az adblockeresek szama, hogy megerje, de ez nem fog itt megallni. Az egesz reklamozas nem fog itt megallni, egyre durvabb lesz a net. Es mivel mobilrol fogyassza mostmar a tobbseg, igy egyre inkabb megkerulhetetlenebb lesz (pl. mobil kepernyovedojen is meg fognak jelenni a reklamok).

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem kell itt semmit sem ujra es ujra ujrakodolni. En egyszeruen kulcsframenel vagnam szeletre a feltoltott videot (tehat csak kulcsframehez lehet reklamot idoziteni), a reklam meg ugyis kulcsframeval kezdodne, tehat egyszeruen azokban a kodolasokban kell letarolni a reklamokat, amikben a videokat is tartom. Amikor megy ki a filestream, a vagasi pontnal a reklam bytejait kell streamelni, majd mehet ezutan rendesen a kontent tovabb. Nehezites lehetne, ha a reklamot csak valos ido + 5% sebesseggel csepegtetnem a tcp csatornaba, tovabbi nehezites lehetne, ha nem fogadnek el pl http range requestet, a reklam elotti es rakoveto 2 percre, igy idegesitenem azt, aki reklam nelkul akarja vegignezni, illetve, lassitanam a letoltest. De ezek csak otletek :)

A letoltok fakkolni fognak ha ki kell varniuk a 15 perces videoba berakott 2-3 reklamblokknak a valos ideju letoltesi idejet. Az, mar eppen eleg, ha zavarja es idegesiti. A legtobb embert nem fogja zavarni, ha lesznek a scrollbaron piros szinu savok, ahova nem tud tekerni, mert aki linearisan vegignezi az egeszet (ne feledjuk, olyanra kattintott, amit meg akar nezni!), az ugysem akar tekerni. Ha meg tekerni akar, lesznek pontok ahova tud ugrani. Az elotte-utana levo kb 2 perc pedig azert van, hogy onmagat buntesse Bela, amiert attekerte a reklamot. Mert igy vagy kimarad a reklam utani kb 2 perc, vagy visszateker a reklam elotti 2 percre, azt megnezi ujra, meg a reklamot is. Ha ez nagyon felidegesiti, talan, o is fizetni fog inkabb. 

Szerintem, ez nem elveszett otlet.

Szerk: ez egy orokke valo, macska-eger jatek, semmi sem kikerulhetetlen, illetve, mind a ketto oldalon lehet kitalalni olyat, ami megdolgoztatja a masikat.

Miért fakkolnának 2-3 db pár másodperces reklámblokk valós idejéért? Szerinted, amikor néha negyed órát is várni kell egy full letöltésre, akkor zavarni fogja őket +30 sec? Nem fogja. Nem fognak fakkolni. Visítva fognak röhögni, ugyanis hozzá vannak szokva, hogy a tecső alapból sokkal lassabb, mint amennyit te lassítani akarsz rajta. Elindítják a letöltést és csinálnak mást. Kivárják. Ha pedig le van töltve, akkor a scrollbaron nem lesznek semmiféle piros sávok.

Ami a fizetést illeti, az tudod miért nem fog működni? Azért, mert a kugli átbassza a felhasználóit és a fizetős YT-n is reklám van. Persze mindig megmagyarázzák, hogy ez csak bug, majd javítják...évek óta folyamatosan "javítják". Már külön guide-ok vannak, hogy mit lehet velük kezdeni, bár a konklúzió az, hogy tegyél fel adblockert. A prémium verzióhoz. Ahol fizettél, hogy ne legyen reklám. No comment.

Szerk: ez egy orokke valo, macska-eger jatek, semmi sem kikerulhetetlen, illetve, mind a ketto oldalon lehet kitalalni olyat, ami megdolgoztatja a masikat.

Sz*rk: Igen, ebben egyetértünk. De mivel semmi sem kikerülhetetlen, ezért mindig lesz mód a reklámok kikerülésére. Az egyetlen kivétel az az, ha kikérdezik a reklámok tartalmát. Az védhetetlen lenne. De egyszersmind öngyilkosság is. Azt már nincs az az öntudatos kapitalista júzer, akinek bevenné a gyomra.

Negyed orat kell varni a letoltesre? Akkor kb egyszerubb megnezni, mint toltogetni. Nekem 1 perc hosszu, se nextet, se visszaszamalast nem tartlamazo reklamok vannak, ahol annyi van csak kinn, hogy a video a reklam utan folytatodik. 

Azert remelem a "trukkoket" elolvastad :D Ha nem tamogatott orszagbol nezed, ahol nem letezik ez az elofizetes, ott nyilvan lesz reklam. Ha letiltottad a 3rd party cookiekat, nyilvan lesz reklam ha 3rd party helyen vagy es a brozer nem kuldi el a tecsonek a cookiekat. Ha ki vagy lepve, akkor be kell legyel lepve, hogy ne legyen reklam :D Az utolsot nem ertem, az gepen nincs, mashol meg frissul magatol. Ezek nem igazan trukkok, ez inkabb teljesen termeszetes. Ha a hup.hu kileptet, akkor ide is vissza kell lepnem, hogy irni tudjak :D

Nem mindig, de nem ritka. Nem tudom pontosan mitől függ, de nem ritka. Sőt, néha még hosszabb ideig is kell várni. Fogalmazzunk úgy, hogy az esetek kb. 70-80%-ában kevesebb, mint egy perc alatt lejön, amit le akarok szedni, 10-15% esetében pár perc, a maradék pedig az, amikor valamiért baromi lassú. De tök mindegy; még ha eddig instant letöltés is volt, szerinted mennyire fogja a letöltögetőket zavarni, hogy mostantól mondjuk 1 perc lesz, mert annyi benne a reklám? Röhögve kivárják azt az 1 percet, majd áttekerik az összes reklámot.

Ezek nagy része ilyen "fekete kakas teliholdkor" stíló, mert nem ez a baja:
https://support.google.com/youtube/thread/3078490?hl=en
https://support.google.com/youtube/thread/3416620?hl=en
https://support.google.com/youtube/thread/3418019?hl=en
https://www.reddit.com/r/youtube/comments/a28j56/youtube_is_showing_ads_even_though_i_have_premium/
https://www.androidcentral.com/seeing-ads-youtube-premium-and-youtube-music-youre-not-alone
http://lauren.vortex.com/2019/01/26/paid-ad-free-youtube-premium-is-now-showing-ads

Azonfelül olyan is van, hogy néha fel sem ismeri, ha a júzer prémium júzer.

A kuglinak ennek ellenére van bőr a képén orrba-szájba reklámozni ezt a "szolgáltatást", meg folyamatosan emelgetni az árát. A linkelt topicokban számos ember reklamálta, hogy nem ezért fizetnek és igazuk is van.

En tuti agyfaszt kapnek, ha le akarok tolteni valamit, es a 2-3 reklamblokk miatt, 2-3 perccel none a letoltesi ido, es latnam, hogy nem jon annyival, mint amennyivel tudna jonni.

A hibakra azt mondom, hogy elofordulnak, mindenhol. Azert kell reportolni es felvenni a kapcsolatot a vendorral, hogy kijavitsak. Ez most fuggetlen attol, hogy a Cinema Citys qr kododra mondja azt a jegykezelo, hogy nem jo, vagy a Telekom telefonszamlad jott ki hibas tarifacsomaggal, vagy a google elofizetesed latszik kisebbnek, mint ami, vagy esetleg belepes utan semmit nem tud lejatszani az iPad. Jelzed, megkeresnek, megbeszelitek, aztan minden megy tovabb. Van olyan, hogy kompenzalnak plussz honappal, van olyan, hogy rendorrel fenyegetoznek mert allitolag hamisitottad, de van olyan is, hogy a kovetkezo honapban jovairjak.

Akinek nem tetszik az ar emeles, az lemondja a szolgaltatast. Ha nem zavarja, akkor tovabbra is elofizeto marad.

A letöltögetők türelmesek. ;) Meg lehet mellette mást csinálni; nem kell nyársat nyelve ülni és pislogni a download counterre. Amúgy az azért elég durva lenne, ha 2-3 reklámblokk az 2-3 percet tenne ki; 1 perces reklámok? Azt már mindenki skippelné... Tudod mi ma a módi? Az, hogy a reklámblokk belefér annyi időbe, amennyit a kugli kötelezően végignézet a júzerrel, így mire megjelenne a hirdetés átugrása gomb, addigra már lefutott a reklám. Anyáméknál van ilyen buzi okostrévé, YT funkcióval; látom, hogy sok esetben mire rányomnának az átugrasztásra, már véget is ért, nincs mit átugorni.

Dehát reportolták is, a kugli meg folyton azt hazudja, hogy javították, aztán megint előjön, akkor megint reportolják, aztán a kugli megint azt hazudja, hogy javította, GOTO10.

Nem az volt a lényeg, hanem, hogy azért fizetsz egyre többet, hogy ne legyen reklám, miközben van reklám, azaz egyre többet fizetsz a semmiért.

YT Premiumon már most ez van. :P
Viszont, ha fizetőssé teszik, akkor kinyírják magukat; pénzért a YT userek elsöprő többségének nem fog kelleni, ez látszik a YT Premium előfizetési számain. Persze lesznek pár százaléknyian, akik ki fogják fizetni, de a többség lábbal fog szavazni.

Árazástól függ. Egy családi csomag ~7€/hó áron nem a világvége - nekem az a tippem, hogy nem a fizetős streaming felől fognak elpártolni a felhasználók, hanem a kábeltévé-szolgáltatások ügyfelei fognak khm. elkopni... Ahogy például a kereskedelmi rádiók hallgathatatlan, mikrofon elé nem való "sztárokkal" működő adásai helyett streaming zeneszolgáltatások felé mennek nagyon sokan.

A TV és rádiócsatornák napjai meg vannak számlálva és a júzerek a fizetős streaming fele mennek, ebben konszenzus van, de ez nem zárja ki azt, amit mondtam, mert én nem azt mondtam, hogy a fizetős streaminget fogják otthagyni a már meglévő felhasználók. Én ezt egy szóval nem mondtam. Itt nem a fizetős szolgáltatás meglévő bázisának elszublimálásáról beszélünk, hanem az eddig ingyenes szolgáltatás fizetőssé válásának hatására elszublimáló bázisról. Aki annyira elő akart fizetni a YT-re, az már megtette. Persze tuti lesz pár százalék, aki a váltás után lenyeli a békát, de a többség nem fogja. Attól, hogy a fizetős Netflixnek jól megy a maga X fős bázisával, az nem jelenti azt, hogy a YT a maga X*10000 (és akkor lehet, hogy keveset mondtam) fős bázisát át tudja állítani ingyenesről fizetősre.

Te meg az ABC-vel nem vagy tisztában, nem érted meg, amit olvasol, mert én sehol sem beszéltem ingyen ebédről, csak arról, hogy ha a YT fizetős lesz, a júzertábor nagy része dobbantani fog oda, ahol nem kell fizetni.

Fölényeskedő analfabétákkal viszont nincs értelme vitatkozni, szóval beléd is.

Reklámmal? És ezt te elfogadnád? Szóval miből lesz érdemi, kifizetett/licenszelt tartalom ezeken a helyeken, amikért érdemes lesz átpártolni oda tartalomfogyasztóként és előállítóként egyaránt? Miből lesz hozzá vas? Gépterem? Hálózati sávszélesség? Üzemeltetői csapat 7*24-ben?
Oké, közösségi finanszírozás... Hány ilyen portálba szálltál már bele pénzzel, ami közösségi finanszírozással működik?

Én azt mondom, veled ellentétben, hogy _ha_ az árazás elfogadható lesz, akkor nem fognak tömegével elmenni a most ingyen (reklámok megtekintésével fizető) nézők, mert érdemi alternatíva nem igazán van/lesz. Mutass már legalább egy olyna videómegosztó portált, ahol könnyűzenétől a zabhegyezésig, a hangszerismerettől a madárfüttyig, a friss videóklippektől a retró zenéken át filmekig minden _is_ van? Olyan tartalmak, amiknek a közzétételéhez a jogtulajdonos az adott portál esetében hozzájárulását adta.
Nos? legalább egyet mutass...

Az, hogy elvándorolnak, az egy vélemény - sajnos a kérdésre, hogy hova, és hogy ott honnan lesz tartalom, miből fog felépülni, működni, milyen rentábilis üzleti modellel fog működni, arra nem adtál  választ - illetve de, csak épp önellentmondással, hiszen a felsorolásodban a reklámok is ott vannak, ami számodra... khm. nem elfogadható.

Kit érdekel? Hogy jön ez egyáltalán ide? Az állítás az volt, hogy ha a YT fizetős lesz, akkor dobbantanak a júzerek és átmennek valamelyik másik portálra, ahol nem kell fizetni. Tök mindegy, hogy a többi portál közösségi finanszírozással, adományokkal, reklámokkal, vagy bankrablással oldja meg az önfenntartást; a lényeg, hogy a júzertől nem kérnek pénzt.

"Tök mindegy, hogy a többi portál közösségi finanszírozással, adományokkal, reklámokkal, vagy bankrablással oldja meg az önfenntartást;" (kiemelés tőlem)

Reklámokkal ugyebár nem, mert abban a pillanatban, hogy ilyet tesznek, nekilátsz, és elkezdet a reklámmentes megtekintést ott is megoldani, és köpködni az adott platformot, hogy demiértreklámokkal...

Átmennek oda, ahol nem kérnek pénzt tőlük, de mit nézhetnek meg ott? Mert ha a másik oldalon állok, azaz a tartalom előállítóként jelenek meg, akkor nem biztos, hogy ott publikálok, ahol a munkámat nem tudják/akarják megfizetni, ahol garantált nulla bevételem keletkezik az elkészített anyagból.

Érdemi, az adott néző számára hasznos/kívánatos tartalom nélkül _nem_ fognak tömegesen átvándorolni egy másik platformra a felhasználók, ezt vedd észre/értsd meg. És érdemi tartalom ingyen nem igazán lesz.

Reklámokkal ugyebár nem, mert abban a pillanatban, hogy ilyet tesznek, nekilátsz, és elkezdet a reklámmentes megtekintést ott is megoldani, és köpködni az adott platformot, hogy demiértreklámokkal...

Ad 1.: A YTFE-t én nem a reklámok miatt csináltam - nekem a reklámok a browserben sem jelentek meg, pedig több mint egy évtizedig használtam browserből. Azért csináltam, mert maga az oldal lett használhatatlan. Leírtam a publikálás posztjában. Úgyhogy felőlem aztán reklámokból is fenntarthatják magukat; van adblockerem.

Ad 2.: A YT-t reklámügyileg nem a reklámok léte miatt köpködöm, hanem a reklámok mennyisége miatt. És nem csak én. Ismerek hozzám közel álló öntudatos kapitalistát (saját cége van), aki sokáig nem rakott fel semmilyen adblockert, mert tiszteletben tartotta, hogy a kugli a reklámokból él. De amikor már egy párperces videót se lehetett megnézni anélkül, hogy ne szakították volna meg N helyen reklámmal, akkor ő is felmutatta az egyujjas nemzetközit és felrakta az uBlock-ot. (Egyébként csak úgy mondom, hogy ez irreleváns és kezd átmenni személyesbe.)

Ad 3.: Ismét felteszem a kérdést, hogy mi ez a kettős mérce a részedről a reklámblokkolást illetően, amikor te is használsz reklámblokkolót? Neked szabad, nekem nem?

Átmennek oda, ahol nem kérnek pénzt tőlük, de mit nézhetnek meg ott? Mert ha a másik oldalon állok, azaz a tartalom előállítóként jelenek meg, akkor nem biztos, hogy ott publikálok, ahol a munkámat nem tudják/akarják megfizetni, ahol garantált nulla bevételem keletkezik az elkészített anyagból.

Parancsolsz? A tartalomfeltöltők elsöprő többségének a kugli most sem fizet, csak azoknak akikkel konkrétan megállapodást kötött. Még akkor sem, ha a videóját többmillió ember nézte meg. És akikkel megállapodása van, azoknak a nagy részének is csak aprópénzt ad; max. azok kapnak "sok" pénzt, akiket sokan néznek. Mégsem csak annyi tartalom van a YT-n, amit ezek a kifizetett előállítók feltöltöttek, hanem sokmilliószor annyi.

Érdemi, az adott néző számára hasznos/kívánatos tartalom nélkül _nem_ fognak tömegesen átvándorolni egy másik platformra a felhasználók, ezt vedd észre/értsd meg.

De át fognak, mert nem fognak fizetni a YT-ért. Kezdetben a YT-n sem volt túl sok érdemi tartalom, mégis elkezdték feltölteni és használni. Aki meg abból él, hogy tartalmat gyárt, az oda fog menni, ahol van is kinek gyártani. És az, hogy a portáltól nem fognak bevételt kapni, az nem nagyon fogja őket zavarni; az elsöprő többsége eddig sem kapott és mégis csinálta, ő tudja miért, a hivatásos előállítók többsége meg nem azokból a morzsákból él, amit a kugli nagy kegyesen méltóztatik nekik odadobni, hanem abból, hogy szponzoraik vannak és azoknak a reklámját ő beleszövi a videóba. Ezt pedig bárhol megteheti, nem csak a YT-n.

A YT-on nekem nincs túl sok reklám - arányaiban kevesebb van, mint a ker.tévéken, ker.rádiókban, úgyhogy ugorgyunk.

Azok a tartalomelőállítók, akik pénzt látnak a YT-os tartalomból, azok _nem_ fognak egy ingyenes/nekik sem fizető platformra átmenni, mert bár szerinted aprópénzt kapnak, mondjuk úgy, hogy aki jó és szép nézettséget produkáló anyagokkal jelentkezik, annak azért nem csak tejre-kenyérre lesz elég a zseton,amit kap érte.

"De át fognak, mert nem fognak fizetni a YT-ért. Kezdetben a YT-n sem volt túl sok érdemi tartalom, mégis elkezdték feltölteni és használni. Aki meg abból él, hogy tartalmat gyárt, az oda fog menni, ahol van is kinek gyártani." De HOVA? Mert nagyon nincs értelmes videomegosztó, ahova érdemes lenne átmenni, és az miből fogja finanszírozni a szerzői joggal védett tartalmakat illetve az ilyet tartalmazó videók költségét?

Aki bevétel  reményében tartalmat gyárt, az oda fog menni, ahol fizetnek neki, ahol nem, oda meg nem. És nem, egy ingyenjútyúbbytécéhápontorg videómegosztón megjelenő tartalomba belerakott reklámért baromira nem lesz fizetőképes kereslet addig, amíg ott kellő nézettséget, illetve potenciális nézőszámot nem lehet elérni.

 

A YT-on nekem nincs túl sok reklám - arányaiban kevesebb van, mint a ker.tévéken, ker.rádiókban, úgyhogy ugorgyunk.

Az hol mérvadó, hogy neked mennyi van? Egyáltalán #define túl sok - ez szubjektív.

Azok a tartalomelőállítók, akik pénzt látnak a YT-os tartalomból, azok _nem_ fognak egy ingyenes/nekik sem fizető platformra átmenni, mert bár szerinted aprópénzt kapnak, mondjuk úgy, hogy aki jó és szép nézettséget produkáló anyagokkal jelentkezik, annak azért nem csak tejre-kenyérre lesz elég a zseton,amit kap érte.

Akkor idézném magamat:

És akikkel megállapodása van, azoknak a nagy részének is csak aprópénzt ad; max. azok kapnak "sok" pénzt, akiket sokan néznek.

Olvasd el még egyszer.

De HOVA? Mert nagyon nincs értelmes videomegosztó, ahova érdemes lenne átmenni

BÁRHOVA. #define értelmes

és az miből fogja finanszírozni a szerzői joggal védett tartalmakat illetve az ilyet tartalmazó videók költségét?

Miért, a YT miből finanszírozza? Leginkább semmiből, hanem hagyja, hogy feltöltsék jogtalanul, aztán majd, ha a jogtulaj szól, akkor leszedik. A YT-re felrakott jogvédett cuccok elsöprő többsége úgy van ott, hogy a jogtulaj nem adott engedélyt, hogy felrakják. Ami pedig a jogosan ott lévőket illeti, nos, azokat meg maga a jogtulaj (kiadó/szerző/etc.) rakta fel, vagy a feltöltő engedélyt kapott rá és a YT-nek nem kell érte fizetnie.

Aki bevétel reményében tartalmat gyárt, az oda fog menni, ahol fizetnek neki, ahol nem, oda meg nem.

De ki fizet neki? Mert a kugli nem fizet neki, csak annak, akivel megállapodást kötött (feltöltők 0.000001%-a) és azok is csak aprópénzt kapnak, kivéve a populáris tartalmak feltöltői... Ezeket a saját szponzoraik fizetik. De a többség ingyen teszi fel a tartalmait. Csak úgy.

És nem, egy ingyenjútyúbbytécéhápontorg videómegosztón megjelenő tartalomba belerakott reklámért baromira nem lesz fizetőképes kereslet addig, amíg ott kellő nézettséget, illetve potenciális nézőszámot nem lehet elérni.

Hát, ha a YT-t fizetőssé teszik, akkor a potenciális nézőszám azonnal meglesz, a szponzoroknak meg mindegy, hol nézik.

Neked a túl sok az gondolom a több, mint nulla. Nekem meg az, amit kereskedelmi rádió/tévé adásokban tolnak az ember képébe. Na ennél kevesebb van a YT-on.

"És akikkel megállapodása van, azoknak a nagy részének is csak aprópénzt ad; max. azok kapnak "sok" pénzt, akiket sokan néznek."

Igen, aki olyat alkot, amire sokan kíváncsiak, az értelmes mennyiségű pénzt kap érte. Aki a büdösbogarak nemi élete a cickányfogak állapotának függvényében témáról indít videósorozatot, nos, az nem fog értelmes pénzt kapni érte.

"BÁRHOVA. #define értelmes"

#define BÁRHOVA

"Miért, a YT miből finanszírozza? Leginkább semmiből, hanem hagyja, hogy feltöltsék jogtalanul, aztán majd, ha a jogtulaj szól, akkor leszedik. "

Akkor nézz meg néhány zenei videót, és alatta a licenszelési adatokat.

"De ki fizet neki? Mert a kugli nem fizet neki, csak annak, akivel megállapodást kötött (feltöltők 0.000001%-a) és azok is csak aprópénzt kapnak, kivéve a populáris tartalmak feltöltői... Ezeket a saját szponzoraik fizetik. De a többség ingyen teszi fel a tartalmait. Csak úgy."

Abból, amit a te alkotásod után a reklámozók fizetnek a YT-nak, valóban nem fizet senkinek a YT, mert a meg nem jelent reklám után nem fizetnek neki. Ellenben a sávszélességet, az erőforrásokat ugyanúgy használod, a tartalmat ugyanúgy "fogyasztod".
Egyébként meg ha az ingyen felrakott tartalmak alkotói leköltöznének a YT-ról, a maradék (az is elég sok) és a fizetős nézők nem biztos, hogy rosszul járna - bőven lenne erőforrás, sávszélesség, miegyéb, nem kéne ingyen ebédet osztogatni egyik irányban sem: se a fogyasztó, se a feltöltő felé.

"Hát, ha a YT-t fizetőssé teszik, akkor a potenciális nézőszám azonnal meglesz, a szponzoroknak meg mindegy, hol nézik." _Nem lesz meg, mert a regisztrált user és/vagy kimutatott valid forgalom az, ami a nézők potenciális számára enged következtetni, nem pedig az, hogy a YT-on mennyien voltak, és mennyien vannak fizetősen. A kettő különbsége messze nem jelenti a BÁRHOVA videómegosztók számára a potenciális nézőszámot. Pláne, hogy ez a BÁRHOVA lehet 10, 100 vagy 1234 site is...

 

 

Nekem meg az, amit kereskedelmi rádió/tévé adásokban tolnak az ember képébe. Na ennél kevesebb van a YT-on.

Anyámék okostrévéjén kb. ugyanazt az arányt látom a YT és a trévécsatornák esetén is: állandóan megszakítják a műsort reklámmal.

Igen, aki olyat alkot, amire sokan kíváncsiak, az értelmes mennyiségű pénzt kap érte.

Majdnem. Nem csak az alkotás, hanem az alkotó személye is közrejátszik. A YT celebek kapnak sok pénzt.

Aki a büdösbogarak nemi élete a cickányfogak állapotának függvényében témáról indít videósorozatot, nos, az nem fog értelmes pénzt kapni érte.

Mégis csinálja. Vajon miért?

#define BÁRHOVA

Nemnemnem, előbb #define értelmes, mert nem fogok felsorolni N db portált, hogy mindet lesöpörd az asztalról ezzel a nem definiált gumifogalommal, hogy az nem "értelmes".

Akkor nézz meg néhány zenei videót, és alatta a licenszelési adatokat.

Számtalan zenei videót néztem meg, de license-elési adatokat csak pár alatt láttam. A legtöbb kb. kalóz módon van feltöltve, a kugli meg nem foglalkozik vele, amíg nem jelzik.

Abból, amit a te alkotásod után a reklámozók fizetnek a YT-nak, valóban nem fizet senkinek a YT, mert a meg nem jelent reklám után nem fizetnek neki. Ellenben a sávszélességet, az erőforrásokat ugyanúgy használod, a tartalmat ugyanúgy "fogyasztod".

Én nem vagyok fent "alkotóként" a YT-n, szóval ezt nem tudom honnan szedted. Viszont elsiklottál valami felett, pedig már kétszer is leírtam:

A tartalomfeltöltők elsöprő többségének a kugli most sem fizet, csak azoknak akikkel konkrétan megállapodást kötött. Még akkor sem, ha a videóját többmillió ember nézte meg.

Érted? Hiába ért el töbmilliós nézettséget valaki a - mittudomén - gémpléjvideójával, nincs szerződése a kuglival, nem kap egy buznyákot se. Ennyit erről.

Egyébként meg ha az ingyen felrakott tartalmak alkotói leköltöznének a YT-ról, a maradék (az is elég sok) és a fizetős nézők nem biztos, hogy rosszul járna - bőven lenne erőforrás, sávszélesség, miegyéb, nem kéne ingyen ebédet osztogatni egyik irányban sem: se a fogyasztó, se a feltöltő felé.

Hát erőforrás az tényleg lenne, csak épp onnantól kezdve mire? Ha az ingyen felrakott tartalmak alkotói leköltöznek a YT-ről, akkor a feltöltők és a tartalmak 99.999999%-a eltűnne. Mi maradna akkor? Mindenféle VEVO csatorna? Meg a YT celebek? Ezzel milliárdos nézőszámot bukna a YT...

_Nem lesz meg, mert a regisztrált user és/vagy kimutatott valid forgalom az, ami a nézők potenciális számára enged következtetni, nem pedig az, hogy a YT-on mennyien voltak, és mennyien vannak fizetősen. A kettő különbsége messze nem jelenti a BÁRHOVA videómegosztók számára a potenciális nézőszámot.

Miért, szerinted mit fognak csinálni, miután dobbantottak a YT-ről? Talán abbafejezik a videónézegetést/zenehallgatást? Túrót, keresnek alternatívát.

Pláne, hogy ez a BÁRHOVA lehet 10, 100 vagy 1234 site is...

Ebben az egyben igazad van (bár 1234 nincs, még 100 se biztos), de tekintve, hogy a YT-n milliárdos nézőszám van, ha azt elosztod 100-zal még mindig elég nagy közönséget kapsz az összes alternatív videóportálra, de egyébként nem egyenlő módon fognak eloszlani.

"Én nem vagyok fent "alkotóként" a YT-n, szóval ezt nem tudom honnan szedted. Viszont elsiklottál valami felett, pedig már kétszer is leírtam"

A YT downloaderre gondoltam, ami nulla bevételt generál a YT-nak, illetve azoknak, akiknek a tartalmait ezzel letöltöd, letöltik. Tehát a YT-tól _is_ és az alkotóktól _is_ lopsz vele. Az, hogy valaki nem _akar_ pénzt csinálni a YT-os videóiból, az az ő döntése - ilyen alapon vihetné BÁRHOVA, ahol de facto nem fizetnek neki, "csak" például reklámokat kell nézni közben, vagy közösségi finanszírozni, vagy épp a saját tartalmát kell telerakni eladható reklámmal...

"Érted? Hiába ért el töbmilliós nézettséget valaki a - mittudomén - gémpléjvideójával, nincs szerződése a kuglival, nem kap egy buznyákot se. Ennyit erről." _Ez az ő döntése, hogy nem _akar_  pénzt kapni érte. Ha fizetős lesz a YT, akkor sem fog akarni pénzt kapni érte? Biztos vagy te ebben?

"Miért, szerinted mit fognak csinálni, miután dobbantottak a YT-ről? Talán abbafejezik a videónézegetést/zenehallgatást? Túrót, keresnek alternatívát."

És az az alternatív 10-100 site majd felfut, majd tud mutatni rendelkezésre állást, reklámmentes, közösségi finanszírozott szolgáltatást a YT szintjén? 
Ne felejtsük el, hogy ha bármelyikre csak 1-2-3millió néző rászakadna néhány hét leforgása alatt, nem biztos, hogy a közösségi finanszírozás megoldás lenne azt erőforráshiányra - ha meg esik-kel egy szolgáltatás, az a reklámozónak nem pálya, köszöni, de nem fog kérni belőle.  Ha meg reklámokat tolnak orrba-szájba, hogy legyen miből fizetni a bővülést, az megint csak utálatos lenne a számodra, nemde?
"Ha az ingyen felrakott tartalmak alkotói leköltöznek a YT-ről, akkor a feltöltők és a tartalmak 99.999999%-a eltűnne." - ha nagyanyámnak áramszedője lenne... Végletekben nem érdemes gondolkozni - ugyanis nem úgy működik a világ. Sem a tartalomkészítők, sem a fogyasztók oldaláról.
Aki készíti, az eldöntheti, hogy akar-e vele pénzt keresni, vagy sem? Ha igen, akkor olyan platformot választ, ahol kap érte pénzt, és tesz is érte, hogy legyen például szerződése, legyen rendben az adózása, stb. És ha változik a platform használatánal a feltételrendszere, akkor újra dönthet, hogy marad, vagy megy. Ha nem akar vele pénzt keresni, akkor eldöntheti, hogy hol publikál _most_, ha sok embert akar elérni, akkor nem egy 123. videomegosztó site-ot fog választani, ez szinte biztos. Ha a jövőben a YT a fizetős szolgáltatása felé tereli a felhasználóit és/vagy teljes egészében fizetős platformmá válik (ha így tesznek, az szinte biztosan a mostani YT prémium árazása alatti összeget fog jelenteni, bár a 7€/hó/család a prémiumért sem sok - sőt), Akkor megint dönthet úgy, hogy marad, vagy megy. Egyébiránt azt is biztosra merem venni, hogy a tartalomkészítők/feltöltők egy ilyen 100%-os fizetős modellben a feltöltött tartalmak és a nézettség függvényében ingyenes hozzáférést is kaphatnak majd, de ne rohanjunk ennyire előre:
-A fizetőssé válás még csak egy elvi lehetőség
-Ha gyakorlati lépéseket tesz a YT ezirányban, akokr majd meglátjuk, milyen kondíciókkal fogja azt meglépni
-És utána a hasonló platformok milyen felfutást/növekedést fognak elkönyvelni - ha egyáltalán.
 

lopsz

Sokáig bírtad személyeskedés nélkül, mondhatom. Először is lássuk, hogy mit is jelent a lopás: https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-370-%c2%a7-lopas/

370. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.

Én ilyet nem tettem, tehát én nem loptam, te viszont rágalmaztál: https://vidakovics.hu/ragalmazas-btk-226/

Btk. 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Másodsorban pedig felteszem a kérdést, hogy ismét mi ez a kettős mérce? Te is használsz reklámblokkolót. Logikád alapján, akkor te is lopsz azoktól az oldalaktól, ahol használod? Vagy csak akkor lopás a reklámok blokkolása, ha én csinálom, ha te, akkor nem?

Te nagyonfafejű... Azzal, hogy jogos bevételtől esik el a YT és a tartalom előállítója azáltal, hogy a te vackodat használják, azzal bizony az, aki ezt használja, az megkárosítja úgy a YT-ot, mint a tartalom előállítóját. Ha tetszik neked, ha nem. Oké, nem lopás, de mindenképp károkozás. (A "lopsz vele" kifejezést használtam, ami az általános nyelvhasználatban megfelel ennek, csak mondom...)

Egy xyz oldal felhasználási feltételeiben mutass rá arra, hogy a reklámok letöltésének megakadályozása illegális. Nos? Mutatsz ilyet mondjuk az origo esetén? A telex? A 444? A HUP?

Egyébként őfaszkalapságodnak bookmarkban vannak a 2014-es meg régebbi hozzászólásaim? Szerinted azóta is minden úgy maradt? Remélem, hogy a tákolmányodat rendre ki fogja picsázni a YT, hogy legyen mivel ingyen dolgoznod azért, hogy mások ne kapják meg a megérdemelt fizetségüket.

Te nagyonfafejű... Azzal, hogy jogos bevételtől esik el a YT és a tartalom előállítója azáltal, hogy a te vackodat használják, azzal bizony az, aki ezt használja, az megkárosítja úgy a YT-ot, mint a tartalom előállítóját. Ha tetszik neked, ha nem. Oké, nem lopás, de mindenképp károkozás. (A "lopsz vele" kifejezést használtam, ami az általános nyelvhasználatban megfelel ennek, csak mondom...)

Felőlem hívhatod károkozásnak is, a lényeg, hogy te csinálhatod, én nem? Ha én csinálom, akkor károkozás, ha te, akkor nem? (Amúgy a tartalom előállítóját max. akkor károsíthatja meg egy YTFE-s megnézés/letöltés, ha van szerződése a YT-vel, mert ellenkező esetben amúgy se kapna egy fityinget se...és a júzerek elsöprő többségének nincs szerződése a YT-vel.)

Egy xyz oldal felhasználási feltételeiben mutass rá arra, hogy a reklámok letöltésének megakadályozása illegális. Nos? Mutatsz ilyet mondjuk az origo esetén? A telex? A 444? A HUP?

Ki mondta, hogy illegális? Én nem mondtam ilyet. Én azt kérdeztem, hogy miért cseszegetsz érte engem, ha te is csinálod? Már nem először olvasod a fejemre, hogy kárt okozok a reklámok kiblokkolásával. Kérdésem továbbra is a következő, hogy ha én blokkolom ki, én miért okozok vele kárt, ha te, te miért nem okozol vele kárt? Neked miért lehet, nekem miért nem?

Egyébként őfaszkalapságodnak bookmarkban vannak a 2014-es meg régebbi hozzászólásaim? Szerinted azóta is minden úgy maradt?

Ez a hozzászólásod 2022-es; nincs egy éves. Tehát alig pár hónapja még használtál reklámblokkolót. Legalább ne hazudnál, mert hamarabb utolérnek, mint a sánta kutyát.
BTW, ha 2014-ben kiblokkoltad, akkor az nem volt károkozás? Ha 10 éve blokkoltad ki, akkor nem okoztál kárt?

Amúgy gratulálok ehhez az alpári stílushoz. U MAD BRO? Nagyon a tyúkszemedre léphettem, hogy megint a fejedre olvastam az álszentségedet, a kettős mércédet...

Apropó álszentség és kettős mérce; itt a kedvencem: te egyszer azt írtad nekem, hogy:

aki gyermekded módon azzal próbál lealázni egy céget/terméket, vagy azzal próbálja a nemtetszését kifejezni, hogy kisbetűvel, szándékosan elferdítve írja, az számomra egy amőba szintjét picit meghaladó értelemmel bíró véglény. maximum.

Ehhez képest te "foslának" hívod a Teslát, "trének" a T-t és "ártósgyuszinak" az Artisjustot. Ha én azt mondom, hogy kugli, akkor én véglény vagyok, ha te mondod, hogy fosla, vagy tré, meg ártósgyuszi, akkor az oké? Ez megint miféle kettős mérce? Ezt is megválaszolhatnád már, mert ilyenkor rendre eltűnsz, amikor ezt megkérdezem.

Remélem, hogy a tákolmányodat rendre ki fogja picsázni a YT, hogy legyen mivel ingyen dolgoznod azért, hogy mások ne kapják meg a megérdemelt fizetségüket.

Az 1.16.0 - tavaly augusztus - óta - amióta a trutymóciphert külső JS VM hajtja -, töretlenül működik, nem sikerült kipicsázni. Szóval ez hiú remény, de azért köszi. Én meg azt remélem, hogy trey picsáz ki innen téged ezért a sok mocskolódásért és rágalmazásért.

So...
Válaszolsz végre a kérdésekre?
- Ha én blokkolom a reklámot, én miért okozok kárt, ha te, te miért nem okozol?
- Ha tíz éve blokkoltad ki a reklámot, az nem volt károkozás?
- Én miért vagyok véglény, ha kuglinak hívom a Google-t és te miért nem vagy az, ha foslának hívod a Tesla-t, tré-nek a T-t és ártósgyuszinak az Artisjustot?
Ezekre van valami értelmes válaszod? Mert az, hogy mocskolódsz, az minden, csak nem értelmes válasz...

"Amúgy a tartalom előállítóját max. akkor károsíthatja meg egy YTFE-s megnézés/letöltés, ha van szerződése a YT-vel"
Ez nem igy mukodik, ezzel a platformot (valamint annak usereit, legyen az vegfelhasznalo vagy tartalom-feltolto/keszito) karositod, a YT nem jut altalad reklambevetelhez == valaki mas fizeti meg az "ingyen ebed"edet. Vagy azzal, hogy megunja es vesz premiumot, vagy azzal, hogy a te kihagyott reklamaidat is le kell nyomni valakinek.

Egyebkent nem csak a YT share bevetel a mediacreatoroknak, attol, hogy mondjuk a YT nem vagy csak minimalis osszegeket fizet nekik ("ebbol nem lehet megelni"), a tartalom lehet szponzoralt, merchandise nepszerusites, affiliate linkek a leirasban, etc... == eletben marad a creator
Es kozben a YT keres a reklamon == eletben marad a platform. < ha ez elmarad mindenki szarul jar a vegen, az enduser is, YT is, creator is, mert megszunik a platform es/vagy szarabb lesz (fizetos, megtobb reklamos...).

Nem olyan bonyolult ez :)

Es attol, hogy valami nem explicit torvenytelen, meg lehet tisztessegtelen. (es ez a dolog letezik jogi szempontbol is, bar hal'istennek ez alatlaban inkabb az enduser- es az "egeszseges piaci verseny" vedelmeben "szokik megjelenni" a jogban) Majd a YT kibasz a platformrol - ha akar - ez miatt, akkor nem lesz min vitatkozni :)

Látom ebbe te is nagyon szeretnél beszálni, hogy a YT helyett a trécéhá fikkantása legyen a téma, - hogy meeeeekkora károkat okoz szegény kúgelnek -, mert te is rázendítettél erre a megkárosítós-tisztességtelen dumára...csak van egy icipici baj a fejtegetéseddel: nevezetesen, hogy te is használsz reklámblokkolót. Te nem károsítod meg azokat az oldalakat, ahol használod? Ez nem tisztességtelen? (Tudod mi a tisztességtelen? Az, amit a kugli csinál, hogy milliárdokat kasszíroz a feltöltőkön és nem oszt vissza belőle egy buznyákot se. Az tisztességtelen. Meg az, hogy megpróbálja a többi browsert - pl. a Firefoxot - is kizárni a YT használatából. Az tisztességtelen. A kugli a tisztességtelen, de az nagyon.) Ez hogy működik, hogy ti ugyanúgy irtjátok a reklámokat, de én vagyok a tisztességtelen, másokat megkárosító geci, mert írtam egy YT klienst, aminek egyébként nem is a reklámok kikerülése volt a célja, hanem a webkettő mételyétől való szabadulás...? Bort vedeltek, de hugyot prédikáltok; hát gratulálok!

Majd a YT kibasz a platformrol - ha akar - ez miatt, akkor nem lesz min vitatkozni :)

Wishful thinking. Sok sikert hozzá. Mégis hogyan basz ki? Agent alapján? Cserélhető. JS-sel? Tud külső JS VM-et futtatni a program. Szóval ez megint ilyen meddő reménykedés: nem tudnak kibaszni. Próbálták többször is (persze nem én voltam a célpont, hanem a youtube-dl, a yt-dlp, meg a Firefox (!!!), csak én is kaptam a jóból), de minden alkalommal kudarcot vallottak.

Miért lenne irreleváns terelés? A fejemre olvasod, hogy

ezzel a platformot (valamint annak usereit, legyen az vegfelhasznalo vagy tartalom-feltolto/keszito) karositod, a YT nem jut altalad reklambevetelhez

miközben te is használsz reklámblokkolót. Ez mi, ha nem kettős mérce? Ha te csinálod, nem károsítod azokat az oldalakat, amiket adblockerrel nézel? Csak az károkozás, ha én nézem YTFE-ből a YT-t? Erre legyél szíves válaszolni.

Na, ez az irreleváns terelés, tudniillik, te szó szerint arról beszéltél, hogy én tisztességtelen károkozó vagyok, amikor reklám nélkül nézem a tecsőt.
Az eredeti téma ugyan az volt, hogy a YT júzerek többségében elhúznának a brébe, ha a YT fizetőssé válna, de szokás szerint ezt ismét sikerült átvinni "a trécéhá 1 bűnöző, de legalábbis tisztességtelen károkozó" témába. Természetesen arra ismét nem sikerült válaszolni, hogy ha én tisztességtelen károkozó vagyok, ha én blokkolom ki a reklámokat, akkor te miért nem vagy az, ha te blokkolod ki, viszont az egyenes válasz helyetti tereléssel, személyeskedéssel és fölényeskedéssel nem azt bizonyítottad be, hogy én tényleg tisztességtelen károkozó lennék, te meg nem, hanem azt, hogy nem is akarsz válaszolni, mert nem tudsz rá olyan választ adni, hogy jól jöjj ki belőle, mert ha te nem okozol vele kárt, akkor én se, ergo fentebb nemes egyszerűséggel hazudtál, ha pedig te is kárt okozol vele, akkor meg nettó álszent vagy, hogy engem meg baszogatsz érte.

Márpedig sem hazug trollokkal, sem álszent észosztókkal nincs értelme vitatkozni, mert nem vitatkozni akarnak, hanem baszakodni. Azt meg tudod kivel csináld... Úgyhogy további jó fikkantást a semmire.

en nem beszeltem most sem faszmeregetesrol eshogy "bancsakszegenytecehat", ellentetben veled. bant teged a sajat beszukultseged, nekem nem kell benne reszt vennem, kosz :D

ha mar ilyen szepen kikerestel egy posztot tolem, akkor ha elolvastad volna, fel kellett volna tunjon, hogy az adblockot (+pihole-t, +a browser tracking protectionjet, +firewallt...) security toolnak hasznalom. de ez megintcsak irrelevans, csak teged izgat a kerdes. (ahhoz meg vegkepp semmi kozod, hogy fizetek streamingert, sertse az ingyenebed-egodat barmennyire is :D irrelevans)
hogy te is ertsd, leforditom neked faszmeregetos stilusban is, hatha: ugyanazt a puskat lehet hasznalni on- es/vagy maganvagyon vedelmere is, meg bankrablashoz is. nem erzed/erted a kulonbseget, csak azt latod, hogy a masiknak is van puskaja, nincs mirol diskuralni.

elengedhetned a terelest es mondjuk erdemben a financialis kerdesekre mondhatnal barmit. ha akarnal vagy tudnal... \o/

Miért kéne nekem a "financiális kérdésekre" bármit is mondanom, amikor én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy ha fizetős lesz a YT, akkor pattan a júzerek nagy része? Ezt a faszságot ti hoztátok be a szálba, hogy károkozónak bélyegezhessetek meg engem; szóval erre nekem nem kell és nem is fogok válaszolni, mert ez az irreleváns terelés, aminek semmi köze nincs ahhoz, amiről én beszéltem. (Gondolom most jön majd a kontextusból kiragadós összeollózás, hogy "bebizonyítsd", hogy de. Nem. Nincs köze. Ne terelj.)

Jó duma amúgy ez a "security" okból van fent az adblocker (nem, kurwa nagy kamu ez is), innentől a YTFE is előlépett biztonsági programmá, az véd meg a webkettő mocskától. Tudod, leírtam: sose a reklámblokkolás volt a cél, tkp. nem is blokkolja a reklámot, csak nem jelenik meg benne.
Faszkodást félretéve: tök mindegy miért van fent nálad az adblocker; a lényeg, hogy fent van, kiblokkolja a reklámot, kárt okozol vele, miközben engem meg baszogatsz a kiblokkolt reklámlért, ergo álszent vagy. Külön vicc ez a puskás analógia, ez az álszentség és a hazudozás csúcsa, hogy a te "puskád" az önvédelemre van, az enyém meg bankrablásra, illetve pontosabban te önvédesz vele, én meg bankot rabolok vele, miközben te ugyanúgy bankot rabolsz (kárt okozol) vele. Álszent, hazug kettős mérce.

És mivel megint előrángattad ezt az ingyenebédes faszságot, ezért az is véglegesen bebizonyosodott, hogy még hazug is vagy, mert azt már korábban megcáfoltam.

Szóval tényleg ennyit rólad, te tényleg baszakodni jöttél ide... Tudom erre is lesz valami fasza terelős válaszod, csakhogy véletlenül se kelljen megválaszolnod a lényegi kérdést, hogy miért vagyok én károkozó, ha blokkolom a reklámot és te miért nem, ha te csinálod. (Security bazmeg, az.) Nyomjál még sok szar álszent troll kamudumát és terelést, nagyon jól megy.

Miért kéne nekem a "financiális kérdésekre" bármit is mondanom, amikor én nem erről beszéltem, hanem arról, hogy ha fizetős lesz a YT, akkor pattan a júzerek nagy része? > mert a szolgaltatast uzemeltetni kell. ahhoz meg penz kell. nincs ingyenebed.
Szóval tényleg ennyit rólad, te tényleg baszakodni jöttél ide... > edukaltalak a kerdesben, erre jottel a faszmeregetessel meg a "bancsakszegenytecehat"-tal. ha ettol en vagyok az "alszent" "hazug" "baszakodo", akkor nezz korbe a HSZ-eidben :) mindekozben frocsogsz, mint egy varacskos diszno.
lofaszt cafoltal :) ha neked a "Más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra." mondatban nincs benne az ingyen, valami baj van :D masik musort nezel?
miért vagyok én károkozó, ha blokkolom a reklámot > mert kozben megkarositod a platform osszes tobbi felhasznalojat, ok alljak az ingyen ebededet.
De ezt mar leirtam.
te miért nem > mert fizetek a streamingert
De ezt is leirtam mar.
Nyomjál még sok szar álszent troll kamudumát és terelést, nagyon jól megy. > esetleg a temaban valami frocsoges helyett?

lofaszt cafoltal :) ha neked a "Más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra." mondatban nincs benne az ingyen, valami baj van :D masik musort nezel?

Megint hazudsz, leírtam, hogy az "ingyen" alatt azt értem, hogy nem kérnek érte a júzertől pénzt, szóval de, már cáfoltam, csak hazug módon megpróbáltad ismét belemagyarázni a hülyeségeidet. Mondom, hogy hauzg vagy. (És ugye mondtam, hogy jön a kontextusból kiragadott kiollózás? :D ) Ja, mielőtt megkérded, hogy akkor hogy tartják el magukat: arra is válaszoltam, hogy leszarom, mert irreleváns, nem az volt a téma.

te miért nem > mert fizetek a streamingert

Hol fizetsz te a streamingért? Az összes oldalon, ahol adblockert használsz? Hírportálokon, blogokon, etc.? Azért, mert egyeseknek fizetsz, azzal hol ellensúlyozod azokat a károkat, amit másoknak okozol? Azért erőltesd már meg magad, mert eddig ez a leggyengébb hazugságod. :D (Azt meg ne is próbáld nekem bemesélni, hogy csak ott kapcsolod be az adblockert, ahol fizettél; az eddigiek után neked azt se hiszem el, amit kérdezel...)
BTW, ennyi erővel, ha én előfizetek egy db. streamingre, mondjuk a Netflixen, akkor onnantól kezdve nyugodtan kiblokkolhatom a reklámokat az index.hu-n, vagy az idokep.hu-n, meg mindenütt másutt, nem leszek károkozó? Ja, de. Én akkor is az leszek. Miért? Mert csak. Mert te úgy akarod. Akarni a WC-n kell. Le is húzhatod magad ott.

Viszont én tényleg befejeztem. Unom, hogy ugyanazokat a hússzor megcáfolt hazugságokat kell újra-és-újra cáfolnom, viszont arra a kérdésre, hogy én miért vagyok károkozó, te meg miért nem, csak terelést ("financiális kérdések"), vagy bullshitet kapok ("security", "önvédelem vs. bankrablás", "te fizetsz a streamingért" (Hol? Az index.hu-n?)). Ennek így semmi értelme. Mondjuk eddig se volt...

leggyengébb hazugságod > khe? :D valamit leirsz, amit nem en irtam, es azt mondod az en hazugsagom? ooo.. oke, haver :D
nem kérnek érte a júzertől pénzt, > https://www.youtube.com/premium

Leszarom mit ertesz ingyen alatt, mert nem ingyen van, le is irtam -errol szolt a HSZ ugyebar- es lofasz relevansat nem tudtal ra valaszolni azota sem, csak faszt meregetsz, magadat ostorozod, mert szerinted nem kerul penzbe, mindenki hulye, csak te vagy helikopter :D

Cafolod, hogy penzbe kerul egy streaming szolgaltas fenntartasa? Hogyan is? :D Pont errol beszelek > Ennek így semmi értelme. Mondjuk eddig se volt...

leggyengébb hazugságod > khe? :D valamit leirsz, amit nem en irtam, es azt mondod az en hazugsagom? ooo.. oke, haver :D

Szó szerint azt írtad, hogy te azért nem vagy károkozó, hiába használsz adblockert, mert fizetsz a streamingért. Áruld már el, hogy miféle streamingért fizetsz, ami miatt sehol nem okozol kárt az adblockerrel?

nem kérnek érte a júzertől pénzt, > https://www.youtube.com/premium

Na, ezt most magyarázd meg nekem légy szíves, hogy ez hogy jött ki. Az előbb idézted be, hogy azt mondtam, hogy "más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra" és neked ebből az jött le, hogy a YT prémiumra mennének át??? Ez hogy jött ki? Te most tényleg ilyen hülye vagy? Mert erre csak két magyarázat van: vagy komplett retardált vagy és tényleg nem tudsz olvasni, vagy direkt ollóztad ezt is így össze. (Ugye mondtam, hogy csinálni fogod?)

Leszarom mit ertesz ingyen alatt, mert nem ingyen van, le is irtam

Cafolod, hogy penzbe kerul egy streaming szolgaltas fenntartasa?

Megint hazudsz. Méghozzá direkt. Nem írtam ilyet. Azt írtam, hogy "Más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra.", amit be is idéztél, hogy kiforgathasd, pedig leírtam, hogy "ingyenes, értsd: nem kell pénzt adniuk a használatért." Nem azt mondtam, hogy nem kerül pénzbe egy streaming szolgáltatás fenntartása; ilyet sehol nem írtam. Ez megint a te hazugságod.

Magyarázd meg nekem plz., hogy amikor én azt írom, hogy "más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra", majd amikor belekötsz az "ingyenes" kitételbe, leírom azt is, hogy"ingyenes, értsd: nem kell pénzt adniuk a használatért", akkor hogy jön a képbe a YT premium, amikor más pénzt nem kérő videoportálokról volt szó? Ezt hogy sikerült összehoznod?

És arra sem sikerült válaszolnod, hogy mégis miféle streamingért fizetsz te, ami téged mindenütt a teljes weben felment az adblockerrel történő károkozás vétke alól.

Ezt a kettőt válaszold meg és ne terelj. Torkonszarom a "financiális kérdéseket", nem az volt a téma, hogy miből tartják fent magukat, vagy, hogy nincs ingyen semmi, hanem az, hogy, ha a YT fizetős lesz, akkor dobbantanak a júzerek, más olyan helyekre, ahol nem kérnek tőlük pénzt. Ez volt az állításom, ez volt a téma, az összes többit ti hoztátok be, hogy lehessen engem mocskolni, hogy bűnöző, meg károkozó vagyok.

Ezekre válaszolj:
- Hogy jött a képbe a YT premium, amikor az volt az állítás, hogy a YT full fizetősbe átmenése esetén a júzerek dobbantanak más "ingyenes" - értsd: a júzertől pénzt nem kérő - videoportálokra?
- Miféle streamingért fizetsz te, ami téged minden weboldalon feljogosít a reklámok kiblokkolására, felment az adblockerrel történő károkozás vétke alól? (Mert ezt mondtad.)
- Ha pedig nincs ilyen/nem így értetted/nem ezt mondtad (de), akkor te miért is nem vagy károkozó az adblockereddel?

Ezeket válaszold meg, az összes többi terelésedet, hazugságodat innentől kezdve lefosom, majd folytatjuk, ha ezt a hármat megválaszoltad.

Mit cáfoljak? Hogy pénzbe kerül fenntartani egy streaming szolgáltatást? Miért kéne ezt nekem cáfolnom? Sose állítottam az ellenkezőjét, ez a te hazugságod.

Te viszont ezekre tényleg azért nem válaszolsz, mert nem tudsz?
- Hogy jött a képbe a YT premium, amikor az volt az állítás, hogy a YT full fizetősbe átmenése esetén a júzerek dobbantanak más "ingyenes" - értsd: a júzertől pénzt nem kérő - videoportálokra?
- Miféle streamingért fizetsz te, ami téged minden weboldalon feljogosít a reklámok kiblokkolására, felment az adblockerrel történő károkozás vétke alól? (Mert ezt mondtad.)
- Ha pedig nincs ilyen/nem így értetted/nem ezt mondtad (de), akkor te miért is nem vagy károkozó az adblockereddel?

https://www.youtube.com/premium

Ha ez nem penz keres, micsoda? :D Gombaszedes? :D
Hogy jött a képbe a YT premium < lasd fentebb :)
minden weboldalon feljogosít a reklámok kiblokkolására < csak te mondasz ilyet :)
Ha pedig nincs ilyen/nem így értetted/nem ezt mondtad (de), akkor te miért is nem vagy károkozó az adblockereddel? < ezt megintcsak te mondod, nem en :) egyebkent lasd fentebb.

https://www.youtube.com/premium

Ha ez nem penz keres, micsoda? :D Gombaszedes? :D
Hogy jött a képbe a YT premium < lasd fentebb :)

Analfabéta vagy? Olvasd már el a teljes kérdést: Hogy jött a képbe a YT premium, amikor az volt az állítás, hogy a YT full fizetősbe átmenése esetén a júzerek dobbantanak >>>>>más<<<<< "ingyenes" - értsd: a júzertől pénzt nem kérő - videoportálokra?

minden weboldalon feljogosít a reklámok kiblokkolására < csak te mondasz ilyet :)

Igen? Akkor ez mi? Itt állítottad, hogy te azért nem vagy kártevő, mert fizetsz a streamingért:

te miért nem > mert fizetek a streamingert

Csakhogy az adblocker folyamatosan ott ül a browseredben. Nem csak ott, ahol fizettél. A többi oldalon miért nem okozol kárt vele?

Ha pedig nincs ilyen/nem így értetted/nem ezt mondtad (de), akkor te miért is nem vagy károkozó az adblockereddel? < ezt megintcsak te mondod, nem en :) egyebkent lasd fentebb.

Mit mondok csak én? Hogy nem vagy károkozó? Az előbb még azt mondtad, hogy te nem vagy az, mert fizetsz a streamingért. Akkor ezzel beismerted, hogy károkozó vagy?

Ugy, hogy a YT volt a tema, te, analfabeta? :D
A többi oldalon > hogy is jon ez ide? YT-rol beszelunk es beszeltunk. Terelobajnok :D De, ha mutatsz esetleg "tobbioldal/premium"-ot... jahogy nem tudsz... ok :) erted mar mi a kulonbseg? remelem :)
Itt állítottad, hogy te azért nem vagy kártevő, mert fizetsz a streamingért: < hazudsz. azt allitottam, hogy fizetek erte. tudod, nincs ingyen ebed... a kartevos dolog a te becsipodesed es seggfajasod, amit keptelen vagy elengedni. szar lehet neked, hogy masok tartjak fent helyetted az okoszisztemat, es meg meg is kell magyaraznod a bizonyitvanyt :D

Ugy, hogy a YT volt a tema, te, analfabeta? :D
A többi oldalon > hogy is jon ez ide? YT-rol beszelunk es beszeltunk. Terelobajnok :D De, ha mutatsz esetleg "tobbioldal/premium"-ot... jahogy nem tudsz... ok :) erted mar mi a kulonbseg? remelem :)

De milyen többi prémium oldal? Olvasd már el mi volt az állítás, hogy hova dobbantanak a júzerek, ha a YT fizetős lesz:

Más ingyenes videóportálokra, YT-klónokra.

És az is le volt írva, hogy mi az ingyenes:

Ingyenes, értsd: nem kell pénzt adniuk a használatért.

Hogy jön ide bármilyen prémium oldal?

Itt állítottad, hogy te azért nem vagy kártevő, mert fizetsz a streamingért: < hazudsz. azt allitottam, hogy fizetek erte.

ROFLMAO!!! Most beidézted tőlem, hogy én azt mondom, hogy te fizetsz a streamért és erre azt írod, hogy hazudok, mert te azt mondtad, hogy fizetsz a streamért? Ez hogy jött ki???

<TCH> Azt mondtad, hogy kék az ég.
<dorsy> Hazudsz, azt mondtam, hogy kék az ég.

Hogy jött ez ki?

tudod, nincs ingyen ebed... a kartevos dolog a te becsipodesed es seggfajasod, amit keptelen vagy elengedni. szar lehet neked, hogy masok tartjak fent helyetted az okoszisztemat, es meg meg is kell magyaraznod a bizonyitvanyt :D

Te ugyanúgy ingyenebédelsz az adblockerrel, úgyhogy ugyanúgy helyetted is fent kell tartani az ökoszisztémát. Mire fel fölényeskedsz? És egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy te vagy az, aki itt magyarázza a bizonyítványt, mert tudja jól, hogy kurwára beégett, mert kiderült, hogy ugyanúgy kárt okoz az adblockerrel, de körmeszakadtáig próbálja elterelni mindenféle irreleváns faszságra a dolgot; ez a YT prémium is egyre inkább kezd úgy tűnni, hogy ez egy bedobott terelés; tudod, hogy baromságot írsz, de addig sem a lényeggel foglalkozunk.

De most már azzal fogunk. Kezdjük előről, leegyszerűsítve. Te miért nem vagy károkozó, ha adblockert használsz? Nem baj, ha már leírtad, írd le megint, tisztázás végett; ebből fogunk kiindulni. És csak erre fogok reagálni, minden mást ignorálni fogok.

dorsy: kek az eg
tch: dorsy azt mondta kek az eg es lila a fu
...

"Kezdjük előről, leegyszerűsítve." ok.
A YT (es minden mas platform fenntartasa) penzbe kerul? igen. teceha nem fizet erte es ingyenel? igen.

ingyenebédelsz adblockerrel, helyetted fent kell tartani az ökoszisztémát. Mire fel fölényeskedsz? te vagy az, aki magyarázza a bizonyítványt, tudja, beégett, kiderült, kárt okoz az adblockerrel, körmeszakadtáig próbálja elterelni irreleváns faszságra a dolgot; a YT prémium letezik; baromságot írsz, nem a lényeggel foglalkozunk.

Hogy jön ide bármilyen prémium oldal? < ugy, hogy 2 opciod van, hogy hozzajarulj a platform finanszirozasahoz. Fizetsz egy fel pizza arat havonta, a masik, hogy elvezed a reklamokat. Neked egyik sem akarodzik.
Tudod, van erre kifejezes: leecher. :)

"Szeretném megosztani Önnel mire jöttem rá az itt létem során. Akkor döbbentem rá, amikor osztályozni próbáltam a faját. Ráébredtem, hogy Önök valójában nem emlősök. /verszivok-leecherek/ Minden emlős ezen a bolygón ösztönösen természetes egyensúlyra törekszik a környezetével, kivéve Magukat Embereket /verszivokat-leechereket/. Letelepednek valahová és addig szaporodnak míg fel nem élik mind a természeti erőforrásokat, és azután csak úgy képesek fennmaradni, ha új területeket foglalnak el /elmennek masik ingyenebedert/. Van egy másik organizmus is ezen a bolygón, mely ugyanígy viselkedik. Tudja melyik? A vírus. Az emberi faj /leecherek/ egy betegség, a bolygó /platform/ rákosodása. Az ember /leecher/ egy ragály, és mi vagyunk a gyógyszer /only paid platform vagy kibaszunk, ha nem nezed a reklamot < a jelek szerint ez a google terve/.

Minden jót, Mr Anderson!"

"Kezdjük előről, leegyszerűsítve." ok.
A YT (es minden mas platform fenntartasa) penzbe kerul? igen. teceha nem fizet erte es ingyenel? igen.

Kikerülted a kérdést és megint csak engem mocskolsz. Te miért nem ingyenélsz, ha adblockert használsz? Mert fizettél? Hol? Mindenütt? Van ahol nem is lehet, csak reklám van, mint opció. Ott mire fel használsz adblockert?

ugy, hogy 2 opciod van, hogy hozzajarulj a platform finanszirozasahoz. Fizetsz egy fel pizza arat havonta, a masik, hogy elvezed a reklamokat. Neked egyik sem akarodzik.
Tudod, van erre kifejezes: leecher. :)

Hát a leechert, mint kifejezést a torrent kapcsán hallottam. És ha már torrent, te is torrentezel:

http://www.binarynotions.com/halite-bittorrent-client/

En ezt szoktam. "arra" jo.

Mi az a bizonyos "arra"? Csak nem kalózanyagok leszedésére? Azzal sem okozol kárt, csak én a reklámblokkolással?

Apropó reklámblokkolás, te is adblockert használsz, ott is, ahol nem fizettél. Isten hozott a leecherek táborában. Nem, a "security" (ROFLMAO) az nem indok, az bullshit, megideologizálás; kiblokkolod a reklámot, kárt okozol, leecher vagy, csak mellé még álszent is, mert másokat meg baszogatsz mellé, azért, amit te is csinálsz.

Vagy nem? Ha nem, miért? Te miért nem vagy károkozó, ha adblockert használsz? Nem baj, ha már leírtad, írd le megint. Tisztázás végett, mert fentebb már kihámozhatatlan a kontextusból. Ebből fogunk kiindulni.

Te miért nem ingyenélsz > mert fizetek erte :D annyira nem bonyolult, baszdmeg :D ne legyel mar ennyire kreten...
Mi az a bizonyos "arra"? > torrent protokoll hasznalatara? :D annyira nem bonyolult, baszdmeg :D ne legyel mar ennyire kreten...
Azzal sem okozol kárt > mivel is? egy internetprotokoll hasznalataval? :D lasd fentebb a puska esete... annyira nem bonyolult, baszdmeg :D ne legyel mar ennyire kreten...
baszogatsz mellé > en nem baszogatlak, te vered a nyalad, hogy ez rendben van szerinted :D
Vagy nem? > vagy de
Ha nem, miért? > de, azert
Te miért nem vagy károkozó, ha adblockert használsz? > lasd fentebb
Nem baj, ha már leírtad, írd le megint. > nem baj, hogy mar leirtam? :D
Tisztázás végett, mert fentebb már kihámozhatatlan a kontextusból. > nem kene terelni, akkor nem kene mosdatnod magad :D
Ebből fogunk kiindulni. > en abbol indultam ki, hogy ez egy platform, amit el kell tartani, ebben nem akarsz reszt vallalni havi fel pizza araval vagy a reklamok benyelesevel, pedig lathatolag munkaorak sokasagat olted bele egy sajat kliens osszereszelesebe/fejlesztesebe/hostolasaba... :D Hogy Te mibol? Fasz tudja :D

Direkt nem válaszolsz a kérdésre, ugye? Pontosan tudod, hogy ebből már nem jössz ki jól és ezért direkt beszélsz össze-vissza és játszod a hülyét.
Attól, hogy a YT-premiumért - vagy akár más streaming szolgáltatásért fizetsz - még károkozó vagy, ha más website-okon kiblokkolod a reklámokat. Vagy te mindenütt fizetsz? Ott is, ahol nem lehet?

Vagy egyszerűsítsük le még jobban: Használsz/használtál adblockert olyan portálokon, ahol nem fizettél?

Mi az a bizonyos "arra"? > torrent protokoll hasznalatara? :D

És mire használtad a torrent protokollt; mit töltöttél le vele?

Ott is, ahol nem lehet? > ezt mar kitargyaltuk, kertem, hogy mutasd meg a randomoldal/premiumokat, ha nincs IJ...
Használsz/használtál adblockert olyan portálokon, ahol nem fizettél? > igen, sot! enhanced tracking protectiont is, meg pihole-t, sot firewallom is van! ezt is kitargyaltuk mar, teccikemlekezni? :D
És mire használtad a torrent protokollt; mit töltöttél le vele? > a datumbol itelve nagy valoszinuseggel Precise Pangolint, az mar nem volt meg CD-n :(

A kulonbseg - meg mindig - hogy TE ott SEM fizetsz egy fel pizza arat havonta, amit erost hasznalsz (annyira, hogy sajat klienst takolsz hozza!!!11), pedig a lehetoseg adott, es ugy gondolod mindez ingyen jar neked, de a reklamok mar nem tetszenek... Mr. ingyenebed ur :)

ezt mar kitargyaltuk, kertem, hogy mutasd meg a randomoldal/premiumokat, ha nincs IJ...

index.hu, telex.hu, blog.hu, soroljam még? Ezeknél az oldalaknál nincs prémium, csak reklám van, ahogy a net jó részén. De igazából ez már mindegy is, mert

Használsz/használtál adblockert olyan portálokon, ahol nem fizettél? > igen, sot!

Ennyi. Innentől kezdve nincs jogod nekem ugatni. Nem érdekel a securityvel, való takarózásod; nettó bullshit a végeredményt tekintve: kiblokkoltad a reklámokat olyan oldalakon is, ahol nem fizettél, tehát megkárosítottad azokat az oldalakat, nem vagy nálam egy jottányival sem különb. Sőt, rosszabb vagy, mert álszent és gerinctelen vagy.

A kulonbseg - meg mindig - hogy TE ott SEM fizetsz egy fel pizza arat havonta, amit erost hasznalsz

Nem, a különbség az az, hogy én nem baszogatok olyasmiért másokat, amit én is csinálok.

ugy gondolod mindez ingyen jar neked

Nem gondolom így. Ez megint a te hazugságod. Sose állítottam, hogy ez nekem járna. Én csak élek a lehetőséggel, hogy ingyen is használhatom, akár reklámok nélkül. De nem gondolom, hogy ez nekem járna. De azt sem, hogy ezért károkozó lennék. Nagyon tudom sajnálni a kúgelt a sokmilliárd dolláros profitjával. Hogy mi van a júzerekkel? Nem nézek YT-celebeket, tehát őket nem károsítottam meg. Hogy a többiekkel mi lesz? Nos, ők akkor se kapnak egy buznyákot se, ha én fizetnék, vagy reklámot néznék, tehát őket sem károsítottam meg. Pl. az öcsém most mondja vissza a YT-vel kötött szerződését, mert hiába csinált évekig többtucatnyi - a közösségnek hasznos videót - amiket több ezren, vagy akár több tízezren is megnéztek, nem kapott egy buznyákot se. A kugli a cuccaikat kb. 1200 Ft-nyira taksálta és az a kifizetési limit alatt van, szóval coki.
Rohadtul tudom sajnálni a kárt, amit a kúgelnek okoztam. Tényleg.

És mire használtad a torrent protokollt; mit töltöttél le vele? > a datumbol itelve nagy valoszinuseggel Precise Pangolint

Mást sose. Se filmet, se zenét, se játékot, se programot...ezt is elhisszük neked...

Mindegy. Verdict: kiblokkoltad a reklámokat ott is, ahol nem fizettél, ergo, ha én károkozó vagyok ugyanezért, akkor te is. Csak te még álszent és gerinctelen is. Téma lezárva. Mármint részemről. Te írhatsz még mocskot, meg kamut, ha akarsz, vedd úgy, hogy mindre az a válaszom, hogy: loop.

Nem, a különbség az az, hogy én nem baszogatok olyasmiért másokat, amit én is csinálok. > dehat folyamatosan ezt teszed :D baszogatsz engem azert amit csinalsz :D
Ezeknél az oldalaknál nincs prémium > errol beszelek... hallo?
Ennyi. Innentől kezdve nincs jogod nekem ugatni. > akarmihez jogom van, amit nem tilt a torveny... remelem :D vagy te lennel az uj ingyenelo-torvenyhozo? :D
Nem gondolom így. > akkor miert csinalod igy?
tehát őket sem károsítottam meg > mindenkit aki a platformot hasznalja es uzemelteti vagy abban reszesedese van. pont. nincs ingyenebed!
Pl. az öcsém > akkor valamit szarul csinal :) mas meg dollarmilliokat keres (nem, nem csak a YT revenue share az erdekes, aki CSAK abbol akar elni, az valamit szarul csinal, diverzifikalnod kell, FYI)
Rohadtul tudom sajnálni a kárt, amit a kúgelnek okoztam > es amit az ocsednek okoztal? (ha nem elsz ingyen, tobb jut neki, FYI)
ezt is elhisszük neked... > azt hiszel amit akarsz, ezt mar bizonyitottad.

tehat gerinctelen vagyok, mert - veled ellentetben - fizetek a streamingert, szep verdikt! gratula! :D
igen, mindenre az a valaszod, hogy neked ingyen jar, a tobbi meg dogoljon meg :D leirtad mar parszor

Egyébként ez "emberileg" úgy működik: Marha fontosnak érzed, hogy tájékozott légy. Feltéve, ha ez neked nem kerül semmibe! - De ha pénzt kérnek tőled érte, akkor gyorsan kiderül, már nem is olyan fontos a tájékozottság. - Mert úgy is csak megvezetnek az információkkal. Meg befolyásolnak...)

:)

(Legtöbb csak fizetősen elérhető, azaz "továbbolvasható" cikk soha nem lesz elolvasva, ha már fizetni is kéne érte. Legyen az Portfolió, HVG, stb.)

Lehet ugy csinalni, mint pl. az RTL klub logojat, azaz be van egetve a kep egyik sarkaban. Vagy ahogy a TV-ben csinaljak, alul futo csikkent.

A csíkot le tudom vágni letöltés után, vagy akár le is tudom takarni egy másik ablakkal. A logót is ki tudom blur-ölni letöltés után.

Most is tobbszor ujrakodolja a videot a youtube. Eloszor 360p, 720p, orig, aztan ha tobben toltik, akkor full vegigkodolja (144p, 240p, 360p, 480p, 720p, 1440p, orig).

Egyszer. Feltöltéskor.

Nem egy nagy durranas ujrakodolni mondjuk hetente, vagy miutan elerte az a reklam a nezoszamot.

Szerinted több tízmilliárd videófájlt (feltöltött videók száma szorozva formátumok száma) hetente újra és újrakódolni az mi erőforrást igényelne? Megmondom: többet, mint amennyi van és messze többet, mint amennyit nyernének vele. A "nézőszám elérése" ugyanez szteroidokon. Több millió olyan videó van a YT-n, aminek többmilliós nézőszáma van; ezeket akár naponta többször is lehetne újrakódolni, formátumonként. Mibe kerülne ez? A reklámbevétel sokszorosába...

Ezt ugyanugy tudja a hirdetok fele szamlalni es kiszamlazni.

Hogy, ha a beégetett videónál nem tudja megmondani, hogy megnézték-e, vagy skippelték? Ha valaki lejátszotta a videót, akkor úgy veszik, hogy a reklámot is megnézte, slussz-passz? Ezt szerinted a hirdetők el fogják fogadni? Puszira?

Ha ujrakodolja, akkor nem gond. Nem egy nagy ugy ujrakodolni a videokat.

Egyrészt de, nagy ügy folyton újrakódolni őket, ld. feljebb, másrészt meg nem tudja a beégetett stream lejátszásából kiberhelni, hogy ki nézte meg a videót, ld. feljebb.

Ez csak felhasznaloi szerzodes, amit elfogadnak. Es mivel nincs alternativa, igy elfogadjak. Mar nem is tudom hanyadik adpocalypse utan vagyunk.

Ad 1.: Egy szerződés mióta írhatja felül a hatályos törvényeket?
Ad 2.: Mutasd már meg plz., hogy hol van benne a YT felhasználói szerződésében, hogy ők belenyúlhatnak a videóba és belerakhatnak amit akarnak.

Nincs technikai akadaly. Tenyleg nincs. Meg lehet oldani,

Technikai akadály nincs, megoldani valóban meg lehet, de mi továbbra is ki tudjuk kerülni a reklámokat, ők meg csak magukat szopatnák vele.

egyelore meg nem olyan durva az adblockeresek szama, hogy megerje, de ez nem fog itt megallni. Az egesz reklamozas nem fog itt megallni, egyre durvabb lesz a net.

Ebben az egyben egyetértünk.

Es mivel mobilrol fogyassza mostmar a tobbseg, igy egyre inkabb megkerulhetetlenebb lesz (pl. mobil kepernyovedojen is meg fognak jelenni a reklamok).

Nem lesz megkerülhetetlen. Aki nagyon meg akar tőlük szabadulni, az meg is fog tőlük szabadulni. Mobilon is.

De ha reklámból tartják el, az vezet oda, ami most van: mivel a reklámozók fizetnek, az ő érdekeiket figyelembe véve készül minden funkció.

 

Lásd a kommentben: Mert amúgy az a hely érdeke, hogy 1. azt tolja eléd, amiért valaki fizetett 2. minél többet időt tölts az oldalon 3. eladja az adataid akárkinek aki fizet

Az egyén szempontjából szinte mindegy. Ahogy én 'mondom meg' hogy ki kerüljön a parlamentbe, ki legyen kormányon - mindezt ötmillió másik emberrel, akiknek a többsége másként gondolja, gyakorlatilag ugyanannyit ér abban is a szavam, mint most. Szóval ugyanúgy más mondja meg, csak még fizetnem is kell érte.

Ez elég hülye kérdés.

Az adó annyi, amennyi. Orbánt sem váltottátok le, pedig jelentős mértékben elégedetlenek vagytok vele. Ennyi. Plusz: bizonyos csoportok nem tűrnék meg az állami Facebookot, mert az a legveszélyesebb dolog a világon, ha az állam rendszerein belül küldenek privát üzenetet egymásnak az állampolgárok.

A közösségi üzemeltetés működhetne, de egyeseknek nem tetszene, ha benne lenne az állam, másoknak meg az nem tetszene, ha kamu civil szervezetek lennének benne, szóval az Arckönyv Kht. sem olyan egyszerű dolog.

:)

Az én kérdésem, hogy kihez kerül ez a pénz, mert nem a sértettekhez, az biztos.

Naív kérdés.

Itthon, ha yard megbüntet, mondjuk azért mert átlépted a záróvonalat, hogy ne kátyúzd le a kereket/futóművet, akkor a sarc nem a közúthoz kerül, hanem a nagy közös zsákba. Amiből aztán a rókaszemű nyomtattatja az óriásplakátokat, a szarosnyelvű meg milliárdokért értékelhetetlen filmet készít*.

Na, az EU-ban ugyan így működik. Nem oda kerül, ahová kellene.

 

* a maffia pont ugyan így működött amerikában. Elnyert zsíros pénzekért építőipari beruházásokat, amiket silány minőségben vitelezett ki. És a lé nagyobbik részét meg elrakta.

Esemény a külvilágban: az Ír nemzeti adatvédelmi hatóság két évig vizsgálta az ír Meta Platforms Ireland Limited-et, ami a facebook lába a közös piacon. Büntetés mellett döntött. A cég minden lehetséges módon fellebbezett, EU bírósági és hatósági EU hatósági board szinten is, de ott is elbukta, az illetékes board is kimondta, ez történt hétfőn.

Hír: "Rekord GDPR-bírsággal vágta meg az EU a Metát".

Az első 4 bekezdésben mindig mindent "az EU" csinál, ő főszereplő, majd az 5-ik bekezdéstől, ha egyáltalán még nem borultál ki a székedből ÉS vannak kellő hermeneutikai képességeid, esetleg megérted, hogy mi történt. És ha időhúzás történt, akkor "ügyet láthatóan nem kívánta különösebben gyorsan megoldani a DPC [az EU - hm], mely 2020 szeptemberében hozott először határozatot az ügyben, ám az abban foglaltak végrehajtása különböző jogi procedúrák miatt a mai napig nem történt meg" érted, nem az van ilyenkor, hogy bírságolt húzza az időt, illetve kap időt a fellebbezésekhez, hanem az azeju lassú XD

Oké, hát végülis lehet így is: ha a NAV bírságol hiányos számlák (a számlák elemei harmonizáltak) miatt, fellebbezel, elbukod az EU bíróságon is? Megvágott téged az EU. A NÉBIH visszahívott egy csokit mert rákkeltő anyag van benne? Megvágta a csokigyártót az EU. Megállít a rendőr, nincs nálad a jogsid? Megvágott az EU.

Azért fog el a szorongás ilyenkor, mert a pre-brexit Daily Mail-t idézik ezek a headline-ok. Képzeljétek el, hogy ha valaki nincs képben az most konkrétan azt hiszi, hogy nem egy nemzetállam, hanem maga azeju egy hús-vér antagonista jön-megy itt a kontinensen, rábök egy cégre, megbünteti. Már látjuk is magunk előtt, hogy nem is a nemzetálam, hanem egyenes azeju 1.2 milliárdot betesz a kofferjába, biztos elissza a brüsszeli éjszakában...

Azok számára kik nem információaszkéták vagy tudásremeték, ajánlom a az alapos munkát az Ír hatóságtól:
https://edpb.europa.eu/system/files/2023-05/final_for_issue_ov_transfer…

Egy igazi aranybánya lenne újságíróknak, például hogy a sok fellebbezés közben sikerült jegyzőkönyvbe mondatni az USA-val hogy a PRISM igazi és nem kizárt, hogy a foreign intelligence lehallgatja az EU polgárt úgy jön ki a lépés...

Tegyük fel, hogy az ír Meta nem tud kibújni a bünti alól (95% lehetősége van rá, hogy bizonyos EU vs. USA alkuk teljesülése esetén megússza). Akkor hova folyik be a pénz? Az ír adatvédelmi hatóság számlájára? Vagy valami közös EU kasszába? Gondolom az előbbibe, mert minden ilyen nemzeti hatóság független egymástól. Az EU csak törvényhozás szinten közös, nem szipkázza el a pénzt az írektől, mint ahogy a mi NAIH-ünktől sem. Talán az adott ország büdzséjébe folyik be. Vegyük úgy, hogy a Meta szemszögéből ez a kockázat az ára annak, hogy Írország adóparadicsom az EU-n belül.