[megoldva]mikrotik routeren wifi beállítások

Sziasztok!

interface wireless print parancsra nem hozza a wireless interfacet a mikrotik router.

HA beírom hogy interface wireless enable wlan1 Ezt írja ki: no such item

 

Ha grafikusan akarom konfigurálni a master-interfacem  nél nem tudok semmit beállítani!

Hozzászólások

Nem látja a wireless interfészt a routerboard. Milyen eszköz ez pontosan?

TheAdam

Javaslom, hogy figyelmesen olvasd el azokat, amiket eddig írtál, továbbá a reakciókat se hagyd figyelmen kívül. Ha így teszel, szerintem fel fog tűnni neked is, hogy kevés információt adtál eddig.

(A szoftvert, így az operációs rendszert is lehet eszköznek tekinteni, de élek a gyanúperrel, hogy a routerboardra és a wifi adapterre vonatkozott az előző kérdés.)

Mi a Mikrotik router hardver pontos típusa? Az alján lévő cimként rajta van, RB-vel kezdődik jellemzően a típuszám, és 3-4 számjeggyel folytatódik, majd még utána további betűk is lehetnek. Az egész kellene.

Attól, hogy egy Mikrotik-re felteszed/aktiválod a wireless csomagot, még nem történik semmi. Ha az adott eszközben nincs wlan interfész, akkor a szoftver nem fog bele varázsolni egyet.

Szerkesztve: 2023. 05. 30., k – 15:11

Sziasztok!

Ez a mikrotik router ez egy virtualboxos gép. Feltelepítettem rá a mikrotik-6.48.6 -os operációs rendszert. Feltelepítettem a csomagokat.A problémám pedig az hogy hiába van wifi csomag telepítve, a wifis interface-t nem látja.

Csak az ether1, ether2 jelenik meg az interfaceknél.

A Virtualbox virtuális hardvere nem tartalmaz WiFi adaptert.

USB/WiFi adapterrel lehetne próbálkozni, azt át tudod adni a virtuális gépnek, viszont tudtommal a 6-os RouterOS ezeket nem támogatja, csak a korábbi sorozat, az 5-ös kezel néhány típust.

Az persze még lehet, hogy a Virtualbox kiterjesztő csomagját nem lehet feltenni a RouterOS-hez, az meg kellene ahhoz, hogy az USB-t kezelje a VM.

Szerkesztve: 2023. 05. 30., k – 15:20

Nem az a cél hogy nekem netet osszon, hanem hogy a szoftveres oldala müködjön, de lehet igazad van a szoftveres rész sem fog müködni...

Ez így ebben a formában nem fog működni.

Egy olyan wireless interfész kell a mikrotiknek, ami ténylegesen egy wifi kártya, amit ő támogat is. Nem tudom mit szeretnél csinálni, de ez nem fog menni. Ha Kliens módban akarod használni akkor sem, hiszen a géped bármely interfésze egy-egy etherX -ként fog látszani, hiszen az egy virtualizált hálózati kártya, nem egy wifi interfész.

Szerkesztve: 2023. 05. 31., sze – 13:28

Én ugyanígy jártam egy mikrotik hap ax2-nél, aztán elvittem haverékhoz, ott próbáltuk frissíteni/downgrade-elni a firmware-t, aztán visszaküldtem garba, és kiderült hogy a wireless része az gyári hibás, ezért abszolút nem látszódik.
Nem lehet hogy nálad is valami hasonló dolog lehet?

EDIT: közben látom hogy virtualbox.. - annak viszont wifi interfésze..

EDIT2: Én egy MikroTik RB931-2nD-t vettem ilyen játszós célra, meg ha esetleg adhoc kell valahova ilyen mutatvány, akkor power bankról szoktam működtetni (microusb tápcsatija van)