Free Budaházy

Fórumok

Novák Katalin kegyelmet adott Budaházy Györgynek
Az államfő Ferenc pápa látogatására hivatkozva adott kegyelmet a Hunnia-perben elítélteknek.

Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek. A döntést a Sándor-palota azzal magyarázta, hogy a pápalátogatás különleges alkalom, és az államfő élni kíván kegyelmezési jogkörével.

https://index.hu/belfold/2023/04/27/novak-katalin-kegyelmet-adott-budah…

Igazán nagyszerű hír ezen a napon! Sokan reméltük, sürgettük már ezt a lépést! 

Hozzászólások

Helyes, eleget szenvedtették már őket bőven.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Helyes akkor pont olyan, mint a bírósági eljárás! :D

Viccen kívül, utána lehet nézni de sajnos eléggé szét van szórva az egész ügy az interneten, ezért próbáltam valami olyat hozni ami egy áttekintés. Voltak anno dokumentumok pl. a kurucon de azt feltételezem úgy sem fogadná el senki "hitelesnek", sok állítás viszont pl. az országos bírósági hivatal honlapján is le van írva a 2018-as kezdetű újratárgyalással kapcsolatban.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ez egy 50-es éveket idéző koncepciós eljárás volt, amiben kisértékű rongálások lettek abszurd módon terror-cselekménynek minősítve. És pl. olyan fordulatokat sem nélkülözött, h az eljáró bíró az itéletet kihirdette, de azt nem volt hajlandó írásba foglalni, inkább felmondott. Amik történtek ebben az eljárásban, az joggal való visszaélés példázatai, és olyan mértékben hitletelenítette bármely bíróság tekintélyét, roncsolta a közbizalmat, hogy azt már aligha lehetne fokozni. Ha ezeket meg lehet tenni egy bírósági eljárásban, akkor a bíróságokat, ügyészségeket be kell szántani és sóval felhinteni. És aki bíró meg ügyész volt ezeneddig az többé már nem lehet az. 

Budaházy és a többiek is, méltosággal és példa adó morális tartással viselték a végtelenségig húzott eljárás megpróbáltatásait. Széles körű társadalmi szimpátia és támogatás övezte őket. Novák feltehetően ennek figyelembevételével döntött. Egyszer legalább csinált valami hasznosat is. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

amiben kisértékű rongálások lettek abszurd módon terror-cselekménynek minősítve.

Elég tágan értelmezed a jogot.

A sértettet 2007 decemberében, hazaérkezése után egy teremgarázsban vascsővel ütlegelték, miközben azt kiabálták: "Te mocskos, büdös zsidó!", majd a vérző, életéért könyörgő áldozattól elvették pár ezer forintját.

Speciel ez nem terror-cselekmény. Nem Budaházyék követték el. A mocskos zsidó pedig annyira mocskos, hogy azt sem tudja eldönteni azért verték-e meg mert egy mocskos zsidó vagy h elvegyék a pár ezerforintját. Persze az sem kizárt h bizonyos komponenseket csak l'art pour l'art hozzáköltött. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

a tárgyaláson semmilyen tárgyi eszközt nem hozott elő vád, hogy szembesítse a vádlottat, hogy övé-e.

Vagyis a mosogató szer (vim súroló por) - amit elhoztak a konyhából a mosogató alól, kiderült, hogy valóban csak mosogató szer.

A vád csak tanú vallomásokan alapult.

aquila non captat muscas

Igen?

A rendőrség csütörtökön arról számolt be, hogy a nagy erők bevonásával végrehajtott, összehangolt akcióban az elsődleges szakértői vélemény szerint három robbanószerkezetet, éles lőfegyvert, hetven lőszert foglaltak le a nyomozók, és megtalálták azt a műhelyt, amelyben a robbanószerkezeteket előállították.

De akkor nézzük meg a vádat:

A vád szerint a csoport tagjai Budaházy utasítására 2007 decemberében Hiller István és Kóka János ingatlanjai ellen fegyveres, illetve Molotov-koktélos támadást hajtottak végre, majd 2008. február 8-ára virradóra hasonló támadást intéztek több településen más országgyűlési képviselők ingatlanjai ellen.

A vád szerint szintén Budaházy György utasítására követték el a csoport tagjai 2007-ben az SZDSZ XI. kerületi székháza, továbbá az MSZP kispesti és kőbányai székházai elleni Molotov-koktélos támadásokat, és számos más hasonló akciót Szilvásy György volt titokminiszter ingatlanja, illetve szórakozóhelyek és jegyirodák ellen.

Budaházy utasítására a csoport négy tagja 2007 decemberében fémrudakkal bántalmazta Csintalan Sándort, a Hír Televízió műsorvezetőjét egy III. kerületi társasház teremgarázsában, mert a sértett a műsorában a mozgalom tagjait huligánoknak, rongálóknak nevezte. Csintalan Sándor nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Amúgy azt honnan veszed, hogy a tanúvallomás a legerősebb bizonyíték?

Végeztem jogot is, és onnan:

A bírósági tárgyalás a magyar büntetőeljárásban a kontradiktórius elvnek megfelelően nyilvános és szóbeli, a bizonyítékok megvizsgálása a közvetlenség elvének érvényre juttatásával történik. A közvetlenség elvéhez fűzött miniszteri indokolás szerint a közvetlenség alapelve azt jelenti, hogy a bíróság személyes észlelet alapján, az eredeti bizonyítási források - lehetőség szerint közvetítéstől mentes - felhasználásával ismeri meg a bizonyítás anyagát. Ebből az elvből vezethető le az a jogszabályi kötelezettség, hogy akinek a bizonyítandó tényről tudomása van, azt a tárgyaláson tanúként kell kihallgatni. Így következik az is, hogy a büntetőeljárásban a legfontosabb személyi bizonyíték a tanú és a legfontosabb bizonyítási eszköz a tanúvallomás. Tanúk meghallgatása nélkül tehát büntetőeljárás - ellentétben a polgári peres eljárással, amely alapvetően az okirati bizonyításra épül - szinte elképzelhetetlen.

Dr. Liziczay Sándor: A tanúvallomás mint okirati bizonyíték a magyar büntetőeljárási jogban (MJ, 2001/6., 321-331. o.)

Nehezen hiszem el, hogy valakit engednek jogi képzettséghez jutni a legfontosabb és legerősebb szavak közötti különbség megértése nélkül, ami egyszerű szövegértési feladat volna. Lásd még: szükséges vs elégséges különbsége.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Véleményem szerint a "szintem" még mindig többet járul hozzá egy fórumon zajló beszélgetéshez mint habzó szájú stílusban személyeskedni ismeretlenekkel, amint elfogytak az érvek.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem tudom mire gondolsz, kérlek fejtsd ki!

 

Szerk.: Maradjunk annyiban, hogy a hozzászólásaidat több gyakorló (tehát nem csak "végzett") jogász ismerősnek megmutatva jót derültek rajta.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Szerk.: Maradjunk annyiban, hogy a hozzászólásaidat több gyakorló (tehát nem csak "végzett") jogász ismerősnek megmutatva jót derültek rajta.

Durva ervek. A kutyadnak es anyukadnak is megmutattad? Esetleg Ferenc papanak is es mind jot derult rajta? :D

Amugy en is jot derulnek azon, ha valaki odacipelne random forumcikkeket es azt varna, hogy ertekeljem :D Azt hinnem, hogy fogyatekos vagy minimum valami baja van.

Aha.

 

Amikor valamit tényként állít (a tanúvallomás a legerősebb bizonyíték) a tisztelt végzett jogász úr, azokkal egyszerűen lehet vitatkozni. Függetlenül attól, hogy fogyatékos vagy-e vagy sem.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Elmondom a mindsetet, hátha így jobban átmegy az üzenet.

Elbizonytalanodtam az állítást olvasván és nem volt kedvem kiguglizni. Szóval megkérdeztem az ismerősi körömben szereplő jogászokat, hogy tegyenek "igazságot". Volt közte büntető bíró és "mezei" ügyvéd is (erőszakos bcs-re szakosodva). Nekik valahogy jobban elhiszem, mint a mérnökjogász úrnak. Miért is? Mert mérnökjogász úr csak ideírja az agymenését (messziről jött ember azt mond, amit akar), őket meg azért láttam már "munka" közben.

Tudod, aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja....

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

"Megkerdeztem az ismerosoket" az egy eletszeru dolog egy hupos forumtemanal. :) Foleg amikor nem is egyet.

De bemondasra, hogy haverom meselte, az ugy onmagaban nem erv, akkor sem ha igaza lenne es akkor sem ha professzor doktor. "messziről jött ember azt mond, amit akar"

Szerintem.

A haveroktol a valasz is attol fugg egy ilyen temakorben, hogy a kerdezo ert-e a temahoz. Ha minimalisan is elbaszod kerdest mar a valasz sem biztos, hogy ugyan az lesz, mintha elolvasna es ertelmezne a kontextust az illeto.

De mindentol fuggetlenul tovabb sem tudom, hogy igazad van-e. Nem problema, ha igazad van az sem ha nincs. Csak az erveles temakorben szolok hozza, csak arra vonatkozott hozzaszolasom.

Amugy en is jot derulnek azon, ha valaki odacipelne random forumcikkeket es azt varna, hogy ertekeljem :D Azt hinnem, hogy fogyatekos vagy minimum valami baja van.

Nekem ismerősök, rokonok, rendszeresen kikérik a véleményem olyan, IT-vel kapcsolatos dolgokról, amikről a neten olvasnak. Néha kicsit zavaró tud lenni, mert véges a szabadidőm, de ettől még nem gondolnám, hogy fogyatékosok lennének.

Sosem becsültem semmire a jogot! Egy elfuserált bakkecske ír valmi hülyeséget, a többi meg hümmegve símogajta a szakállát. Hja a legfontosabb h félsüket házmester mit látott, számit is a DNS vagy mondjuk a ballisztika! Szánalom, bazzeg: s-z-á-n-a-l-o-m!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Sosem becsültem semmire a jogot!

Okos ember sem a jogtudományt, sem a természettudományt nem értékeli le. Sőt a társadalom-, a bölcsész-, és orvostudományok is teljes értékű tudományok. Mindezek ellenére nem ördögtől való dolig, pl mérnöknek jogi vagy gazdasági végzettséget szerezni. Ismerek kollégát, aki orvosi alapképzettség mellé szerzett fizikusi diplomát, aztán MBA-t és most felsővezető egy multinál.

Félő h  oly' mértékben vesztetted el a realitás érzékedet, mint a jokerember, aki pénzügyminiszterből lett rendészeti miniszter, és aki igazi terroristák igazi robbantását vizionálta - legalább az ország jót röhögött rajta -  amikor odáig süllyedsz h képes vagy a konstruált vádiratra hivatkozni, mely irat elkészítésének módjának filmes adaptációja egyébként jól ismert a széles közvélemény körében. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Végre !

14 éve tart és a vádak nagy része teljesen koholt a kisebbik része (amit tényleg elkövetett) -- miatt már rég leülte a kiszabható börtönt.

aquila non captat muscas

De sőt, ezentúl közpénzből kellene biztosítani nekik a robbanószereket, hogy könnyebben folytathassák áldásos tevékenységüket.

Te mindent elhiszel amit a hírekben látsz/hallasz ?

Semmi robbanószer nem volt, az egész terrorizmus vád a bíróságon 2 tanúvallomáson állt - semmi tárgyi bizonyíték.

Mit gondolsz miért tartott eddig az egész büntető per és másodfokon miért meszelték el - bizonyítottság hiányában és eljárási hibák miatt ??

A bíró mit engedett meg magának - Á hagyjuk fogalmatlan vagy.

Az egyik tanúvallomás a nyomozás folyamán "eltünt" újra kellett felvenni :-D

Csintalan megverése az más - 1-2 évet lehet érte kapni.

aquila non captat muscas

Nem az van, hogy nem kegyelmet kapott, csak a büntetését függesztette fel a hölgy? Azaz bűnössége maradt, csak gondolom, mint jól használható és irányítható figurát előre egyeztetett alkuk mentén kiengedték? Jól használható belsős infószerzésre a Mi Hazánkból, rá lehet bízni újabb politikai jelmondatok előzetes tesztelését, nyilvánosságra és köztudatba hozását, újabb ellentétek, ellenségképek kijátszását, Fidesznek kellemetlen közösségek bomlasztását, stb stb...

Szerintem Budaházy túlságosan megosztó figura ahhoz, hogy Pápalátogatás alkalmából keresztény megfogalmazásban "halálos bűn" alól kapjon egy politikustól feloldozást. Ilyenkor elesett szerencsétleneket kell kiengedni, akik azért ülnek, mert pl. börtönbüntetésüket töltik gyermekeik igazolatlan hiányzása miatt. Az keresztényi cselekedet, ez nem.

már a multkori kegyelem osztogatásnál meg lett mondva, hogy majd kapnak továbbiak is kegyelmet, a büntetéstől stb függően. node, azt kéne kiszámolni, hogy ez most konkrétan hány év kegyelmet is jelent. Nem mindegy, hogy volt hátra mittomén már csak 3 hónapja, vagy még 3 éve.

Ilyenkor elesett szerencsétleneket kell kiengedni

Pont ez történt. ~14éven át elhúzódó büntetőeljárás az ő konkrét ügyét is ebbe a kategóriába tette. Ha elolvasnád a hivatalos közleményt(valójában mi történt) feltűnt volna, hogy nem 1db kegyelem lett kiadva hanem több (meg nem nevezett számú), ezekből az övé az egyik. 

A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő  kegyelmezési jogkörével éljen. 

Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet. 

A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

baromság.

örül hogy túl élte megy a családjához..

Rajta kívül most 5 vagy 6 ember kapott előtte is sokan kaptak amnesztiát - azt hiszem összesen 15 fő volt eredetileg megvádolva..

- most akkor szerinted ezek mind majd be fognak épülni "az ellenséghez" ???

aquila non captat muscas

Az milyen már, hogy a vallásra hivatkozva hagyunk szabadon mászkálni jogerősen elitélt terroristákat?

Mennyire ássa alá a rendőrség, ügyészség, bíróság munkáját az, hogy az évek munkájával meghozott itéletet kidobnak az ablakon?

A bíróság, ügyészség, rendőrség munkáját szerintem bőven aláásta az, hogy 14 év kellett az ítéletig, közben hol előzetesben, hol házi őrizetben tartva. Mindegy, hogy valaki bűnös vagy sem, nem lehet ezt 1,5 évtizedik húzni, tönkre teszik az ember életét. Közben az ítélet meg 6 év volt.

Abban igazad van hogy botrányos hosszú eljárások vannak, de ez egy sima válóperre vagy örökösödésre is igaz. Azért amit kiszabtak neki, azt leülhette volna, megsajnálni nem fogom.

A Telex cikk alapján "Mivel beszámították az eddig letöltött büntetést, ügyvédje szerint még 2-2,5 évet kellett volna börtönben töltenie."

Ismerősöm ismerőse V.-öd rendű vádlott volt egy gazdasági büntiügyben. Kb 10 ügyész váltotta egymást. Tizensok év után és sok tízmilliós nyomozati ktg után nem lehetett nem elítélni néhány vádlottat. Ott mondjuk az igazi 'visszatartó erő' az volt, hogy ha a bíróság megállapítja a bűncselekmény hiányát, akkor 10 számjegyű lefoglalt összeget kellett volna visszafizetni + a kamatait + az államigazgatási eljárás keretében okozott károkozás 'díját', amit már a holdról is látni lehetett volna. Jelentősen olcsóbb volt 'megalapozott vádak' alapján pár embert elítélni 1-2 évre. Ennyit a hatékony magyar rendőri, ügyészi és független bírói munkáról.

Jogerős ítélet ellen, perújrafelvétel? Maszatolás mindenféle kibaszott sérelmi kifogással? A jogrendszer hiányosságainak kijátszása!

Ez a szemétláda, azon kívül hogy terroristáskodott, játszotta az eszét, és jogászkodott mit tud felmutatni az életében? Ez egy igazi konteós celeb köcsög.

szerintem bőven aláásta az, hogy 14 év kellett az ítéletig

Az első jogerős ítélet nem 14 év után született! Csak ebben a fenenagy demokráciában minden elítélt bűnözőnek jogában áll mindenféle kifogással újratárgyaltatni az ügyet, aminek a vége megint csak az volt, hogy jogerősen elítélték. Na erre adott a Novák kegyelmet, nyilván politikai okokból...

2009-ben fogtak el a terrorizmus miatt, az elso elsofoku itelet ‘16-ban volt, majd utana ‘18-ban volt, hogy ujratargyalast rendeltek el. Vegulis az is 7 ev, rogton elroppen. Az ujratargyalas elsofoka mar szelsebes volt, 4 ev alatt jutott el az iteletig.

 

jogeros itelet ha szuletett volna, nem lett volna ujratargyalas meg a tobbi, az nem volt jogeros.

meg a tobbi, az nem volt jogeros.

2023. március 09. napon jogerősen 6 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték Budaházy Györgyöt. Korábban elsőfokon 17 év fegyházbüntetést kapott, a feltételes szabadlábrahelyezés lehetőségének kizárásával. Előzetesben összesen 3.5 évet ült.

 

Cselekmény:

Két támadást hajtottak végre 2007 decemberében: rálőttek az akkori oktatási miniszter családi házára, továbbá Molotov-koktélokat dobtak egy másik miniszter épülőfélben lévő házára. További hat országgyűlési képviselő ellen hajtottak végre összehangolt gyújtogatásos támadást 2008 februárjában, majd 2008 áprilisában felgyújtották a Broadway Jegyirodát, 2008 nyarán a Budapest Pride-ra időzítve meleg férfiak által látogatott szórakozóhelyek ellen hajtottak végre Molotov-koktélos támadást. Ennek az évnek a szeptemberében egy miniszter nyaralójánál hajtottak végre bombatámadást, majd decemberben egy ATM kifosztásával próbáltak meg pénzhez jutni. 2009 tavaszán robbantásos merényletsorozattal akarták megakadályozni a lemondott miniszterelnök utódjának megválasztását. 2009. április 8-án négy helyszínen terveztek robbantást, végül azonban az elsőrendű vádlott megbízásából csak két helyszínre indult el egy-egy csapat. A merényleteket a vádlottak tevékenységét már jó ideje figyelemmel kísérő rendőrök akadályozták meg.

Bizonyíték: 

Az elfogáskor olyan robbanószerkezetet találtak náluk, amely – ha működésbe hozzák – 25 méteres hatótávolságon belül emberi élet kioltására alkalmas lett volna – írták.

Egy vádlott beismerő és terhelő vallomást tett társaira.

Budaházy gyakorlatilag majdnem kitöltötte a büntetését, fél múlva feltételesen szabadlábra helyezték volna. Amit megúszott az a közügyektől való eltiltás. 

Na meg egy politikai celebbé avanzsált, pedig hát egy elítélt bűnöző. :)

Kérlek, jogtudományok doktora, oszd meg velünk halandókkal is, hogy mikor volt még itt jogerős ítélet? Elsőfokot megfellebbezték, másodfokon pedig nem hoztak ítéletet, hanem újratárgyalásra visszaküldték elsőfokra. Melyik volt itt akkor a jogerős?

Egyrészt elsősorban mérnök ember vagyok. Másrészt elhiszed, hogy nem követem egy náci terror ügyét nyomon!? Az hogy belekpadzkodsz az évek számába, egy politika által atszőtt büntető ügyben, az nevetséges! Egy terroristából csináltok celebet, ami undorító. Sok olyan ügy van, ami sokáig húzódik, de nem 'freedom for gulty'-vel végződik!

Ha meg a jogerős szóba kötnél bele, akkor biztos hogy nem a bírókon múlt az hogy 14 évig (valójában <14 év) elteltével nem ítélték el jogerősrn! Mert ha egy szír 'migráncs'-ról lenne szó és nem egy náci celebről, akkor pár hónap alatt el lenne ítélve.

2009-ben vették ezügyben (terrorizmus) őrizetbe majd helyezték letartóztatásba, már akkor megvádolták ezzel a cselekményekkel, amikben 14 évvel később bűnösnek találták. A szocializmus sötét idején volt az, hogy bevittek valakit, aztán majd közben kitalálták mivel vádolják meg...

Bár gondolom a te logikád szerint, ha a rendőrség húzza az időt, akkor az okés, ha a védők, akkor az a jogrendszer kijátszása, elítélendő cselekedett, stb.stb.

Még egyszer mondom -pedig valójában leszarom- 2011-ben emeltek vádat ellene. A te logikáddal, lehetne 196x-től számolni mert akkor vették tervbe a faszit! Amúgy meg senki nem kényszerítette őt arra, hogy ATM automaták felrobbantásával enyhítse anyagi problémáit ez a 'derék hazafi'!?

Ismét egy szemétládával több van szabadlábon!

A helyzet komolyabb, mint gondolnád! FIGYI! A következőket kell tenni! A kis jakubinusokat rejtsd el a diszn...izé a nyúlketrecek mőgé, ahogy a tanfolyamon tanultuk! A publikus rettegésért járó díjazást a Központi SÓ[let] Hivatal még ma el fogja utalni az elég lesz Bécs felé történő kivonáshoz, a fake-előbőr kupponokat postán küldjük, örizd meg gondosan, a bécsi fogtechnikai labornál tudod majd beváltani, minőségi munkát végeznek. Az indulásról értesítünk. Addig vigyázzatok magatokra!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Van onnan is. Mivel beledugta a kisnácicsaj az orrát amibe nem volt ildomos, most már nem tervezi átlépni a határt, és szembenézni a szabadságukért meghalt magyarok és ukránok hozzátartozóival: 

Index - Belföld - Dúró Dóra reagált az Indexnek, miután felkerült az ukránok halállistájára

Mondjuk amikor az ukránok kioktatják Németországot, mert nem szállítják nekik azonnal ingyér a fegyvert, mindig van egy olyan érzésem, mintha fordítva ülnének a bilin.

Ki ez a Zelenszkij, hogy Dúró Dórának előírja, hogy mit nyilatkozzon és mit ne?

Ki nem szarja le a halállistájukat? Nagyon túldimenzionálják magukat, de sajnos a demens Biden és félnótás bandája tolja alájuk a lovat. Egy darabig.

Kérdés, hogy melyik ruszki bírja tovább? Amelyik ukránnak képzeli magát, vagy amelyik orosznak?

Az orosz ruszki, már besokalt. Az ukrán ruszki, meg élvezi a korlátlan gazdasági támogatás előnyeit. Nem egyszerű tartani a belső ellenzéket, és fél Ázsiát megtartani. Nem kicsit túlvállalták magukat, ez világos. És legyünk őszinték, az USA-nak és az EU-nak életbentartani Ukrajnát csak aprópénz, még ha mi sokkal kevesebb lóvéért is fényesre nyalnánk bárki seggét is.

Hogy látod, hogyan fog ebből kijönni Ukrajna? 

Úgy ahogy eddig mindenki kijött. De még mindíg az agresszor az Oroszország és azon belül is Putyin és bandája. Ha minket támadnak, mi sem szaladhatunk el a világvégére, hanem tetszik vagy sem, védekezni kell. Persze hazaáruló dezertálók mindíg  lennének, akik felszólítás nélkül átállnának mint pl. locsemege, vagy trey, vagy az "E" kategóriás bolond ... de nekik hadbíróság mutathatna helyes utat.

Nézegetted már az ukrán demográfiát? Hogy hány fiatal nő költözött el, és hány férfi tűnt el? Biztos, hogy konkrétan az élet szempontjából a védekezés a jó út? Ha megegyeznek, akkor kisebb lenne az ország, de a követelt területeken ugyanazok az emberek orosz zászló alatt élnének tovább. A többi területen pedig pontosan úgy élnének mint előtte. Az ukrán állampolgárok számára az élet szempontjából az lett volna a jó, ha odaadják oroszországnak amit követel háború nélkül.

Ami várható, hogy a nők nagy része nem költözik vissza a háború után, és a maradék urkán területekre az elnéptelenedés miatt bevándorlókat visznek Afrikából. Majd nézzük meg 5-10 év múlva, hogy így lett-e!

Wazze, nem a családosokra gondoltam, hanem a fiatal hajadonokra. Az ő vissza nem költözésük fog lyukat ütni a demográfián. A következő generációkról volt szó, azt hittem nyilvánvaló.

De akinek  van gyereke és menekült, az a gyerekeit meg nyilván magával vitte. Ezek elkezdtek már óvodába/iskolába járni külföldön. Ők is lehet, hogy nem mennek vissza. Pláne ha a férj eltűnt/meghalt vagy katonaszökevény. Szóval bizony a már meglévő családok is simán lehet, hogy kinn ragadnak. Persze azon is sok múlik, hogy meddig tart még a háború, és hogy mi lesz a hangulat amikor vége lesz.

Abban szerintem megállapodhatunk, hogy sokkal többen fognak külföldön ragadni mintha nem lett volna háború és eleve el sem menekülnek. A kérdés maximum az lehet, hogy mennyien maradnak ilyen formán külföldön, nem az hogy egyáltalán létezik-e a jelenség.

A honvédelem fontos. Ha csak a ruszkikon múlna, végigvonulnának Ukrajnán.

Eleve nem kellett volna belemenni a háborúba.

Ment ugye a kampány, hogy németországi bérek lesznek ha az EU-hoz csatlakoznak, a nép meg nem értette, hogy a hülye orosz kisebbség miért nem akar nyugat-európai színvonalon élni.

Ezután lett a 2014-es puccs és az ország szétszakadt.

Maximálisan kiszolgálták az USA érdekét, a végeredmény az, hogy nyugat-európai bérek helyett romhalmazt csináltak a hazájukból.

 

A jelenlegi helyzet meglehetősen bonyolult. Elhitték az amerikai süketelést, hogy ők jót akarnak Ukrajnának. Fel sem merült az okos kis fejükben, hogy az amerikaiak az oroszoknak akarnak rosszat, nem nekik jót. Ukrajnát teljes realitásvesztés jellemzi. Követelőznek, játsszák az eszüket, kiosztják az amerikai és európai képviselőket, eszükbe sem jut, hogy ők nem hősök, csak a szükséges idióták az egyenletben. Addig vannak életben, amíg az USA fantáziát lát a dologban, utána mennek a levesbe.

Soha senkit sem érdekelt, hogy az azovos nácik hogyan ugrálnak. Pont kapóra jöttek Oroszország meggyengítésére, de simán előfordulhat, hogy kiegyezik az USA az oroszokkal, mert jobb boltot találnak, a nácik meg mennek a föld alá.

Azé' van egy win-win része a dolognak: az ukránok nyugati életszinvonalra vágytak, a nyugatiak meg jobban örülnek az európai betelepülőknek mint az afrikaiaknak. Ezt nevezem a munkaerő szabad áramlásának! És ukrán identitás ide-oda, történelmileg eléggé elátkozott vidék az, korrupt hazaáruló kormányzattal, ami külföldi érdekekért küldi vágóhídra a polgárait - én nem ítéléném el őket, ha nyugaton maradnának: racionálisan, érzelmileg is akceptálható. 
Mondjuka Don kanyarnál harcoló magyaroknak pl. azért az ott volt a két Bécsi Döntés, mint megszolgálandó - mégha nem is éppen kérdezték meg őket arról, hogy akkor inkább a személyes életük v. Felvidék meg Észak-Erdély? Meg hát eleve jobb külföldön megvívni a honvédő háborút, mint megvárni míg eléri a front a határainkat! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Oroszország nem követelt semmit, és a kérései sem voltak irreálisak (ld. a mindenki által kedvelt kubai rakétaválság példáját, meg az egyesek által vallásosan imádott Monroe-elvet).

Jah, kérdés, hogy ki és a világ mely részén fogja megtermékenyíteni az ukrán nőket.

:)

Ti nem hogy fényesre nyalnátok bárki seggét, hanem mindenét fényesre políroznátok, akár napi huszonnégy órában. Egyetlen feltételetek, hogy parancsoljon rátok, mint gazdátok, uratok. Nem kértek sokat. Ennek ellenére kevés ember képes olyan mélyre süllyedni, hogy az értéketeknek megfelelően bánjon veletek. Az angolszászok e téren kiválóak, szó se róla. Megtalálta a zsák a szakadt foltját.

:)

Rendesen benyalt ez a Senkiházy és védője is a döntéshozóknak. Ha nem érezné magát sárosnak, akkor nem érezne kényszert a hálálkodásra. Végül is jogerősen elítélték már. Az meg hab a tortán, hogy nem szólt neki senki, hogy Wittner Mária már nem él.

Speciel a védője jelen sem volt a stúdióban, meg nem is nagyon szokott nyilatkozgatni. Wittner Mária pedig mindig kiállt Budaházyért, ismerték egymást egyébként is. 

https://szentkoronaradio.com/blog/2022/09/16/budahazy-bucsu-wittner-mar…

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A legtöbb ősmagyar skinhead a katonai sorozáson remegett az E karért. Emlékem van arról is, am8kor a ganz bírkózó szakosztályába beíratkozottvegy csapat kopasz. Mondták nekik hogy a 10 évesek között kezdenek, 16 évesen  mert azok simán verik őket. Kb 2 edzés után le is koptak mind. Pedig első nap a martens bakancsukról áradoztak, hogy miként rúgják szét a cígók fejét. Volt egy nagyon szerény, cigány srác, aki mellesleg 2 szeres magyar bajnok volt serdülőként már. Vele kezdtek emberkedni. Edzésen a roma bemelígtésként lenyomott 50 húzódszkodást, míg a puding kopaszok lógni sem bírtak a rúdon. ;) Edzés után a martensbakancsosok lesütött szemmel húztak el, mikor mi még neki álltunk gyúrmázni... A roma srác még felnőttként nyert néhány OB-t aztán edző lett. Budaházy vajon mennyire hasznos tagja a társadal9mnak?

'80-as évek skinhead pojácái és Budaházy hogy jön össze egy bekezdésbe ?

Bő gatyát, zsinóros mentét visel és karikás ostort csattogtak az neked már skenhead ?

teljesen más subkultura...

neked zavarvan a fejedben.

 

DK is ezen böfög, hogy kiengedték - már megérte..

aquila non captat muscas

igen, akkor ezt is meg tudtuk.

Ha valaki börtönben van vagy éppen házi őrizetben. 14 -15 évig pörög rajta a bíróság, akkor tényleg nem tudott dolgozni - HO még akkor biztosan nem volt.

Nem is tudom, hogy miből élt meg és a csaladja. De bizton nem a segíjjből, ahogy egyes brazil őslakók..

aquila non captat muscas

Foglalkoztat a gondolat, h vajon tudsz-e akkora gyökérséget írni, ami miatt késöbb elszégyelnéd magad? Működik-e még benned bármiféle kontroll, igény a tárgyszerüségre, másik nézőpontra vagy sem? De úgy látom, h semmi. Totál gátlástalan amit csinálsz..

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

én nem látom úgy hogy düh kitőrése lenne - persze, ha hülyeségeket beszélnek..

Egyébként dr. Shiffer Andrással - eddig a legtöbbször el tudtam fogadni a véleményét. Szerintem a legértelmesebb minden (jelenlegi és volt) politikus közt.

aquila non captat muscas

Van valmi Illyés idázet, h nem az a fontos fiam honnan jössz, hanem h hova mész! Na most ezt parafrazálva: nem az fontos fiam honnan jössz, hanem h mit beszélsz
Kérdés érvényesnek tekithető-e ez? Mármint h tekintsünk el attól, h Shiffer ad 1 zsidó; ad 2 LMP politikus volt, csak azért mert jobb-szimpatikusakat mond éppen? Érted baszki, ott ül a szabadkőműves társaságban az MTVA studióban és lelkesen vitatkozik fűről-fáról, és nem mondja azt, h hát maguk rohadt vakolók, mit játszák itt az eszüket!? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Schiffer nem bukott politikus. Önként távozott a politika világából. Parlamenti ciklus félidőben visszaadta parlamenti mandátumát, bizottsági helyeit az ezzel járó fizetéssel. Semmilyen botránya nem volt. Nem példátlan de igen ritka jelenség az ilyen a magyar politika világában. 

Vele szemben Gyurcsány Ferenc egy bukott politikus. Mégis ott kísért azóta is a parlamentben, mert neki kell a sok zsé. Már nem a képviselői fizetésből, annál ő nagyságrendekkel többet lopott a gengszerváltás éveiben vadprivatizációs ügyletekkel. A Gyurcsányinak nem pénz.  Hanem az illegális külföldi lobbimilliárdok, na azok már kellenek neki. 

Ami pedig a szélsőjobbot illeti, ott trollkodott Jakab Péter főnáci Gyurcsány és csatolt része, Gyurcsányné Dobrev Klára oldalán a választási kampányban. Már az előválasztás nevű bohózat alatt is Gyurcsánynét támogatták a Jakab-nácik. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Egyszerű így gondolkozni, azaz nem gondolkozni csak  frázisokat visszhangozni, igaz? 

Schiffer nem kommunista hanem zöld elkötelezettségű szocialista, aki hű az elveihez. Máig ő venné fel az LMP frakcióvezetéséért a fizetést ha úgy akarja. Aki kommunista és karrier, rablóprivatizáció helyett elveihez maradt szintén hű az Thürmer Gyula. Őt is becsülöm ezért annak ellenére, hogy nem osztom a nézeteit. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Köszi! Ezt Fialát ki nem állhatom, azt hiszi, h az EGOja meg primadonnasága érdekel bárkit, de azért nem volt rossz beszélgetés. Mondjuk Budaházy rutinos nyilatkozó, ha nem zaklatja a kérdéseivel akkor is tud egy műsornyi időt beszélni egyfolytában. Újdonság persze nem volt benne - legalábbis számomra - inkább csak az interakciók voltak érdekesek. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Kendőzetlenül - Drábik Jánossal és Budaházy Györggyel
https://www.youtube.com/watch?v=EQ1Kffafj9c

Drábik elmondja, h megpróbálták beszervezni őt, h jelentsen Budaházyról. 
Amúgy 2 órás videó. Érdekes. Budaházy reagál azokra a negatív "vélemyényekre", amik szabadulása után megjelentek, és amiket itt is olvashtunk egyesektől izéktől. Na most ezek sablon volta egyértelművé vállik, hisz kevésbé valószínű h Budaházy a HUP forumát olvasgatná, inkább az, hogy az itt fröcsögők is a "központi" készletből veszik az "érveiket".

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Budaházyról mindíg ezek a kérdések jutnak eszembe:: Meddig lehet még saját elb@szott magánsztorijával turnézni? Kap ezekért a fellépésekért pénzt, vagy mi a francból él már 14 éve?  Van valaki aki támogatja? Ha meg saját maga teremti elő az anyagiakat, akkor ezt az energiát miért nem munkába/vállalkozásba/pénzszerzésbe fekteti?

Gyanús nekem ez az egész. Mintha valami politikai előadás szereplője lenne...

> Budaházyról mindíg ezek a kérdések jutnak eszembe

Ezek szerint kifogyott a központi érvékészlet, vagy nem tudod használni a rendszert!

> Van valaki aki támogatja? 

Hát több támogatója van neki, mint neked - erre nagy tétben mernék fogadni! 

> Mintha valami politikai előadás szereplője lenne...

[Volt] Politikai fogoly esetében nincs is ebben semmi meglepő

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Politikai fogoly esetében nincs is ebben semmi meglepő

Jogerősen elítélt, köztörvényes, aki szeretné magát politikia elítéltnek eladni. Perbefogása és elítélése a fidesz kormány alatt történt, nem hinném, hogy politikai koncepciós pereket szervezne a fidesz...

A jogerősen elitélt, köztörvényes megjelőlés semmit nem jelent, minthogy egy teljesen koncepciós eljárásról van szó, és a bűnözők azok, akik ezt az eljárást bonyolították, ők jelentenek veszélyt a társadalomra, és h Budaházy elkövette-e v. sem azokat amikkel vádolták tulajdonképpen mellékes (ha el is követte volna, akkor is kitüntetést érdelmene azért). Ugyanis a koncepciós jelleg nem kizárólag abban az esetben vethető fel, ha valaki teljesen ártatlan, akkor is természetesen, de egyéb esetekben is. Minthogy Budaházy egy egészen kiváló ember, rajta nem fog a mocsok bíróság, meg ügyészség, tetű újságírók ármánykodása. Az aranyat is hiába mártják bármi szennybe, az nem lép reakcióba vele. Budaházy morálisan legyőzte azt a maffiát, amit ma bíróság meg az ügyészség jelent.  A Fidesz szerepe az ügyben nem tisztázott valójában. Nem gondolom, Budaházy gondolataira támaszkodva, h ez a Fidesztől indult volna, sokkalta inkább abbol a hálózatból ami a rendszerváltás után átmentette magát a bíróságokon, ügyészségeken [is]. Ugye a Fidesz megpróbált ott is rendet tenni, de Brüsszelből leálították. Mivel a Fidesz janusz-arcú politikát folytat, nehéz olyan logikát tulajdonítani neki, ami következetes. pl. devizás ügyekben mindent elkövetett h a bankokat mentse ki abból helyzetből h rájuk égjen az évezred eddigi legnagyobb pénzügyi csalása, és itt pl biróságokat ennek érdekében hagyta v. épp instruálta a hitelesek kisemmizésére! Ennek levezetése :

Dr. Marczingós László: „Hogyan kerülhetett sor arra, hogy megszámlálhatatlanul kerültek utcára az emberek, kényszerültek elhagyni hazájukat, vagy beilleszkedni a szürkegazdaságba, a jogin kívüli állapotba?”

Vissztérve Budaházyhoz: A jogerősen elitélt, köztörvényes minősítésekre is természetesen reagál az előzőben linkelt videóban, minthogy magad is itt már  többedjére jössz ezzel elő ebben a szállban is, nyilvánvalóan szintén ezek is egy központi - ki tudja ki által előállított és gondozott (talán bírók, ügyészék zabigyerekei által) - érvhalmazból került átvételre általad, meg hasonszőrű társaid pl. @Tassadar által. Unalmasak már, legalábbis én unom, kibaszott fantáziátlan, h ezt mint egy papagáj ismételgeted. Miközben Budaházy a videóban elmondja, hogy ez az ügyészség, bíróság bárkiből tud elítéltet gyártani - és ezt magam is így látom. Tényleg az ember szinte kívánja, h az ilyen @jakubovics is tapasztalja meg a saját bőrén h mi az a koncepciós eljárás, és húzzon le pár évet sitten! Azt majd meglátjuk utána mit irogat!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miközben Budaházy a videóban elmondja, hogy ez az ügyészség, bíróság bárkiből tud elítéltet gyártani - és ezt magam is így látom. 

A börtönök tele vannak jpgászkodó "tudósemberekkel". Azt hogy Budaházy mit mond a jogászokról nem érdekel. Nyilván voltak bizonyítékok ami alapján elítélték. Nagyon el vagytok ezzel az Budaházy üggyel foglalva, de azt elfelejtítek hogy ezek emberekre támadtak rá, bombával, molotov koktéllal, vascsövekkel! Ezek nem pénzt loptak, hanem emberek életére törzek rá! Akkor is kpncepciós ügyet vízionálnál ha téged verne fejbe vascsővel egy Budaházy féle huligán!?

Te bazdmeg totál hülyeségeket beszélsz teljes fogalmatlansággal! 
MIlyen emberekre támadtak? MIlyen bizonyíték? Semilyen bizonyíték nem volt! Azt állította a vád időzitett bombát használtak az elkövetők Szilvási házánál. A rendörség szakértője a tárgyaláson kijelentette, hogy teljesen kizárt, mert az időszerkezet részeit megtaláltak volna, de ilyen nem volt, pedig ecsettel nézték végig a területet cm-ről cm-re. Minden állítást megcáfolnak pontról pontra, de bíró leszarja. Meg kell nézni a videót benne van sok minden! A rendörség adja a tanu szájába mit kell mondnania, megzsarolják, alkut ajánlanak neki. A birót aki nem elég szigorú megfenyegetik. Majd kirúgják a bíróságtól. Törvénytelenségeknek se szeri, se száma az ügyben. Az itéletet kihirdetik, de nem készül el az írásban. A biró utolsó munkanapján bemennek a bíróságra h adják át nekik az írásos itéletet, amiről azt hazudják nekik h kész van, de nem adják át. Majd késöbb kapnak egy összecsapott valamit - feltehetően a bíróság hamisított egy ítéletet, mert az eljáró bíró nem írta azt meg az alatt amíg alkalmazásban volt. Valaki más írta meg helyette késöbb. Az elfogultságát lelpzeni sem szándékozó másik bíró, aki 17 évre akarja lecsukatni Budaházyt, miután teljesíti a tőle elvárt feladatot elő lesz léptetve ahhoz a bírósághoz ahova az ő itélete elleni fellebbezést be kell adni! Lehetne sorolni végtelenségig...benne van a videóban... teljesen egyértelmű h ez egy koncepciós eljárás. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A független bíróságnak (Varga Judit szerint ez adott ezzel én is egyet értek) pont az a dolga, hogy mérlegelje az ügyészség által benyújtott bizonyítékokat és kétséget kizáró bizonyítottság esetén ítéletet mondjon. Én meg te meg mindenki más az ítéletet igazságosnak fogadja el. Ez a társadalmi konszenzus.

Tudtad, hogy a védőügyvéd azért van, hogy az ügyfelét védje? Nem az a feladata, hogy elmagyarázza liberálisék elsőfokú ítéletetét neki.

Egy jogállamban jogos fellebbezni, ugyanakkor elvárható, hogy legyen végeredmény 17 éven belül a fellebbezésekkel együtt is.

ha olyan stabil a vád meg tonna bizonyíték van, akkor miért kellett ennek bebizonyításához 17 év?

A 17 év nem az ítélethez kellett, hanem ahoz mindenféle jogoskodás ellenszelében révbe érjen az ügy. Azt felesleges tagadni, hogy bárki aki húzni akar egy bármilyen eljárást, az ne tudná megtenni évtizedekig különféle kicsinyes indokokkal. El kell fogadni az elsőfokú ítéletet, és nem megtámadni azzal, hogy pl. "a rendőr túl szorosra húzta a karperecet" aztán meg kell ismételni az eljárást...

Azért van abban is ráció, hogy a 17 év alatt nem robbantottak fel egyetlen embert sem, mert éppen lakat alatt voltak. Ha elengedik őket, mert jogoskodással kijátszák a jogrendszert, és az országban embereket robbantanak fel, akkor meg az lenne a bajotok hogy "mé nem csukták őket le!"? A MHM és a Budaházy féle emberek elég nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ám! És ezt a fidesz is tisztán látja, mégha most politikai populizmus okán el is engedtek vagy 12 hónapot a Budaházynak a bőriből.

Ez a felvétel is jellemzi, hogy ezek nem a racionalitás talaján állnak, és enyhén szólva sem alkalmasak egy ország vezetésére: Egy felelős vezető jelölt nem ugat végrehejtói-, közjegyzői maffiáról, meg arról hogy fidesz összeállt a libsibolsikkal... Ez röhejes és populista.

Nagy Imre nem kért kegyelmet. Ez a pitiáner bűnöző meg nem a bitótól menekült hanem a rá kiszabott jogos páréves ítélet elöl. Nyilván nem jó érzés náciként csicskának lenni a böriben, no de akkor is milyen puhatökű férfi az ilyen!? Ez nevezi magát hazafinak! :D :D :D

Csak kibújt a szög a zsákból, ha a kommunista padláslesöprő Nagy Imrével példálózol...

Méghogy ő hazafi... :)

Ugyanolyan komcsi patkány volt, mint Rákosi-Rosenfeld meg a '19-es klikk.

Itt egy idézet a példaképedtől:

népünk szeretetéből és hálájából fonunk hervadhatatlan koszorút drága Sztálin elvtársunk halhatatlan emlékének.
 

katt ide

/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */

Mert ha teged lecsuknanak, szepen becsicskulva ulnel a sarokban, barmi is az ok?

Vagy azert orulnel, hogy "osapaink" adtak lehetoseget fellebbezni, elnoki kegyelemre, stb.

Ugy csinalsz mintha nem erezned magad artatlannak, barmit is kovetsz el.

Pedig az a gyakori embertipus vagy te is: aki mindig artatlan es mindig valojaban csak aldozat - sajat szemedben.

Na most az helyzet h [a/egy] jákub-vélemény mindig minden körülmények között torz, erőltetett és hamis. Kicsit olyan vagy mint a [ja]Kabos a Hyppolitban aki minden körülmények között az operában volt. Nem számít jottányit sem h az előadás elmaradt éppen, Budaházy szted semmiképen nem lehet hazafi  - ez már fixáció nálad.  Bezzeg a Nagy Imre!

Vajon mennyire értelmes párhuzam? Semennyire. Kicsit ki kell bontani a dolgot, és könnyen belátható lesz! NI esetében a halálos itéletet kiszabó bíróság és az egyébkénti hatalom ugyan azon oldalon állt, egymásba kart öltve terrorizálták az embereket. Kitől kért volna NI kegyelmet? Nyilvánvalóan értelmetlen lett volna.  Budaházy esete más, mivel a bíróság [ügyészség] és Fidesz [mint  a hatalom reprezentása] legalábbis a nyilvános politikai térben nincs egy oldalon - hogy háttérben valójában mi nexus köztük azt csak a bentfentesek tudhatják! Mivel a Fidesz egy ál-nemzeti entitás, ezért a nemzeti máz a nyilvános térben létszükséglet számára.  Ezt Budaházy pontosan érti, és az ő kegyelmi kérvénye, nem egy könyörgés, hanem egy olyan taktikai húzás amivel a kizsarolta a hatalomtól h szabadon engedjék!  Ő legyőzte példaadásával, emberi tartásával a [z i]gazságszolgáltatást, az ügyészi, bírói maffiát, és a hatalommal szemben pedig érvényesítette az érdekét. Szóval ki itt puhatökű férfi? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Budaházy esete más, mivel a bíróság [ügyészség] és Fidesz [mint  a hatalom reprezentása] legalábbis a nyilvános politikai térben nincs egy oldalon

Fidesz nem a hatalom reprezentása, mert a hatalmat az OGY gyakorolja, és a végrehajtói hatalom a független kormány.

Mivel a Fidesz egy ál-nemzeti entitás, ezért a nemzeti máz a nyilvános térben létszükséglet számára.

Miért is lenne ál-nemzeti a fidesz? Miértt is lenne hazafi Budaházy? Miféle nemzeti érdek magyar embereket molotovkoktéllal és vacsövekkel megtámadni?

Ő legyőzte példaadásával, emberi tartásával a [z i]gazságszolgáltatást, az ügyészi, bírói maffiát,

Nem győzött le semmit. Nincs ügyészi és bírói maffia. Jogerősen elítélt, és feltételesen van szabadlábon. A közügyektől el van tiltva.

és a hatalommal szemben pedig érvényesítette az érdekét.

Mit érvényesített? Elítélték jogerősen!

Szóval ki itt puhatökű férfi?

Budaházy aki nem harcolta ki a teljes rehabilitációját, pedig ártatlannak tartja magát. Az más kérdés, hogy nem ártatlan. Biztos hogy belátta ő is, hogy megdönthetlen bizonyítékok szólnak ellene, és jobb egy hazug szlogennel "Koncessziós perben ártatlanúl elítéltek!" kihátrálni, mint tovább vívni a szélmalom harcot az igazsággal szemben. Ha igazi férfi lenne, akkor kiállna a nyilvánosság elé vállalná a politikai/erkölcsi felelőséget tetteiért. 

Hát akkor ez az állítólagos társadalmi konszezus egy nagy tévedés! A bíróságot azért kell már megnevezésben függetlennek titulálni, mert az valójában _nem_független. Ugyan az a szabad sajtó: a sajtó is azért van szabadnak címkézve, mert valójában nem szabad. Vagy a Jegybank azért van függetlennek titulálva szintén, mert valójában nem független: az Európai Központi Banktól kap utasítást. stb.

Nyilvánvaló: te egy álnaivitást próbálsz itt előadni a bíróság működéséről, aminek a valósághoz semmi köze. Egyébként meg az ügy ismerete nélkül írsz kígyót-békát. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Gondolom te annyira ismered az ügyet, amennyire  és ahogy Budaházy elédtárta. A baj csak az hogy az ügyben voltak önmagukra terhelő tanúvallomások is, és ez a féreg sem azt vittatja, hogy leleplezték, hanem azzal jön hogy mennyire hosszú ideig tartott, meg hogy a 17 év túl sok...