Azért engedjük el az embercsempészeket, mert Brüsszel nem ad pénzt

Fórumok

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban (szerk.: szélnek eresztik őket), mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

Hozzászólások

Úgy látszik már a bűnözök ellátására sincs pénzük, inkább elengedjük őket.

Ebből is láthatnád, hogy nekem Orbán nem elég radikális. Lám, még egy dolog, amiben nem értettem egyet velük. 

Nem Gy. P.-s Ferenc kottájából, mert az a balfasz a kerítés lebontásáról beszélt, én pedig ilyet nem mondtam. Azt mondtam, hogy addig kellene megnyitni és ellenőrzött folyosót biztosítani az osztrák határig, amíg el nem kezdik finanszírozni az üzemeltetését.

Évekkel ezelőtt leírtam már itt ezeket a gondolatokat.

trey @ gépház

Hát, nem Petiminiszter kezdett el raplizni, hanem az osztrákminiszter, mondjuk, nem tudom mire fel, hiszen senki sem mondta a szabadon engedett kiutasított embercsempészeknek (for the record: akik a baloldal szerint nem is léteznek, hiszen ide csak jóravaló menekültek érkeznek, akiket meg nem kell csempészni ...), hogy osztrákia felé hagyják el az országot 🤷‍♂️

trey @ gépház

Embercsempészeket engedhettek szabadon reggel Szombathelyen. A Híradó rejtett kamerával rögzítette, ahogy megérkezik a vasútállomásra a büntetés-végrehajtás kisbusza, majd 5 férfi kiszáll belőle, és szabadon elsétál. A Belügyminisztériumtól nem cáfolták a történteket, azt írták, az embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az országot. Ha a rendőrség azt észleli, hogy ez nem történt meg, vagy az embercsempész visszatért, akkor elfogják, és a hátralévő büntetését is le kell töltenie.

Innen: https://rtl.hu/hirado/2023/05/18/szabadon-engedett-embercsempeszek-szom…

Az embercsempész a déli határra megy emberért. Magyarországon fog tevékenykedni. Ha megint elkapják, leültetik. Hogyan kerül az embercsempész az osztrákokhoz? Jaa, hogy oda nem megy, max. migránst vinne!

Akkor tessenek az osztrákok is jól védeni a határaikat. 🤷‍♂️

trey @ gépház

Vagy csak kiraknanak schengenből, mert nem teljesítjük a követelményeket, az osztrák határt meg lezárnák és nézhetnénk a beengedett migránsok ezreit az országban. De jó lenne. Mondjuk ilyen felelőtlen, inkompetens kormánytól nem lepődnék meg hasonló döntéstől... A jelenlegi sincs messze ettől. Simán kiengedni bűnözőket, hogy majd 3 nap alatt hagyd már el az országot oké-zsoké? Kitoloncolás az mi? Ha már nem akarjuk tartani őket... Balfaszok.

Ja, hogy ez így működik? Hogy ahelyett, hogy a jogos költségeket megosztanánk, kiraknak minket? Azt hittem, hogy a nyugat a jog és igazságosság fellegvára ... :D Bízom benne, hogy azért ilyenkor van jogorvoslati lehetőség, illetve, hogy az eljáró bíróság mérlegeli, hogy ki mit nem teljesített a kötelezettségeiből.

trey @ gépház

Vagy csak kiraknanak schengenből, mert nem teljesítjük a követelményeket

Ne marháskodj, görögök, spanyolok, (nem olyan sokkal korábban még olaszok) nem teljesítik az előírásokat(külső határ védelem&ellenőrzés). Senkit se érdekel a bürokraták közül. A görögök még a sérelmezett visszatoloncolást is gyakorolják: ez volt a legnagyobb fájdalmuk a frontex-esekkel szemben.

Kitoloncolás az mi?

Az a kérdés, hogy hova :)

Úgy gondolod, hogy a jogerősen elítélt külföldi állampolgároknak nem tudja az állam az állampolgárságát, útvonalat ahol bejöttek? Vagy szerinted hova szoktak kitoloncolni, Atlantiszra, Valhallába?

Csak, hogy értsd miről szól a mostani gyakorlat: a leamortizált rendőrség erőn felül ellenőrzi, hajtja az embecsempészeket, meglepődnél mennyi energia befektetéssel. Ezek közben menekülnek, balesetet okoznak, több esetben halálosat, rendőrre lőnek. Akik megvannak, azokat őrizetbe veszik, eljárás, bíróság, jogerős ítélet. Majd tadaam, kiengedik a börtönből őket (rendeleti kormányzás...), hogy majd légyszike 3 napon belül hagyd már el az országot okéka? Úgy hogy ha korrektül akarja csinálni, akkor ki is toloncolhatja őket, ezek jellemzően 3. országbeli bűnözők, és akkor Schengen-en kellene újra bejönniük, ha a célországban nem basszák börtönbe a férget. De nem, Schengenen belül engedi el őket... partner ország hatóságaival való együttműködés nélkül, csak úgy a szabadba. Ekkora balfaszokat. Saját rendőrségét, igazságszolgáltatását is leköpi közben persze, mert ki a faszt érdekelnek, ha oda szarhatunk az asztalra Brüsszelben? Cigányok.

hova szoktak kitoloncolni

Angolokat, németeket elnézve egyáltalán nem triviális, hogy hova. Meg kell nézni, hogy származását tekintve az anyaországa biztonságos-e. Ahonnan jött biztonságos-e. Milyen a magyar állam viszonya ezen országokkal stbstbstb.

Ráadásul az EU bürokraták rendszeresen sírnak-rínak az ilyesmi miatt.

Németeknél, angoloknál több 1000 végrehajtásra váró kitoloncolás van függőben: németeknél a sötétzöld külügyminiszter önhatalmúlag blokkolja/akadályozza a folyamatot (ezzel egyidejűleg nem engedi az alapos ellenőrzéseket a konzulátusoknak a beutazást megelőzően: utasítja őket, hogy puszira adják ki a vízumot minden jött-mentnek.)

meglepődnél mennyi energia befektetéssel.

Vannak rendőr ill. katona ismerősök :), nem lepődtem meg: nem épp szívderítő se nem könnyű feladat..

Nem ismerem mindegyiket, ahol én járok rendszeresen - nagyok közül füzes, bucsu, meg a kishatárátkelőknél - ott strázsálnak. De mindegy, mert ha nem strázsálnának, akkor is kérték a labancok ezt: 

Szlovén határon is ugyanez megy.

És bocs, 2015 óta van ez, tehát 8 éve. Persze ilyenkor nincs kötelezettségszegési eljárás meg a többi no...

változó, van amikor csak integetnek vagy elfordulnak, hogy nehogy munka legyen vele, van amikor benéznek, és ha csak fehér ember van a kocsiba, akkor mehetsz, de füzesen többször volt, hogy megnézte/ránézett a személyire. inkább embertől függ, hogy ki van ott.

Mi történhetett? Nem készítettek hatástanulmányt? Rettenetes lenne, ha a nyugatiak nem készítettek volna! Vagy készítettek hatástanulmányt, de a felkért független szagértők hozzá sem tudtak szagolni a témához? Biztos kelet-európaiak voltak! Vagy ellopták a hatástanulmányra szánt összeget? Lehetetlen! Ott sosem lopnak, legfeljebb nehéz kompromisszumokat hoznak.

:)

Szerkesztve: 2023. 05. 23., k – 12:27

Olcsobb lenne, "atmeneti szallasnak" megvenni egy panel tombot valahol bekason, es minden negyzetmeteren elferne valaki. Nem borton, 7/24 fegyveres biztonsagiak altal orzott atmeneti szallas. Nem vonatkozik ra a kvota. Kajat sem kell biztositani. Hozhatjak a ngok, ha akarnak.

Csak mondom.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Egyrészt az EU felé, másrészt meg a zsúfolt börtönökön nyerészkedő börtönbizniszes "NGO-k" és ügyvédkeselyűk felé.

A Fidesz szavazók szerint a Magyarországra irányuló illegális migráció rossz (nem akarnak müezzin kurjongatásra kelni), az EU felé mehetnek, csak minket hagyjanak békén.

Szerinted mennyire érdekelt egy Fidesz szavazót, hogy mit kezdenek nyugaton a migránsokkal?

trey @ gépház

sztem kapni fogunk EU-s pénzt börtön építésre :-)

csak kell egy kis zsarolás..

For Whites Only meeting room!

Azok, akik elvárnák, hogy ne legyen kerítés, de ne is menjenek nyugatra migránsok, az embercsempészeket ne bántsuk, mert

  1. nem léteznek
  2. szegények, menekültek

De egyben zárjuk is őket börtönbe.

Mindezt természetesen ingyen, hogy a nyugatiak védve legyenek ....

trey @ gépház

Szóval az Unió követeli tőlünk, hogy kontrolláljuk ki léphet be a schengei határokon, nekünk ehhez nem füződik érdekünk.

Akkor miért bóhockodunk kerítésekkel és miért plakátoljuk telibe az országot hogy a migránsok nem vehetik el a magyar kultúráját és munkáját?

Akkor miért bóhockodunk kerítésekkel és miért plakátoljuk telibe az országot hogy a migránsok nem vehetik el a magyar kultúráját és munkáját?

Jaj, ne tedd már, mintha nem értenéd ... Magyarország ellátta az EU határának védelmét. Kötelességéből fakadóan. Eddig grátisz. Ez a grátisz szűnt meg mostantól, mert közös terherviselés (ahogy az elvárható lett volna) az nem volt, de cinikusság, baszogatás annál több.

Hát, így tetszettek az EU-ban járni! Tessenek finanszírozni a rájuk eső részt ... 🤷‍♂️

trey @ gépház

Nézd meg az össz -többlet- költséget, majd nevess egy jót. Kb annyit ér mint a bizonyos országok országok gazdáinak nyújtott 'kompenzáció' az ukrán dömpinggel szemben.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem csak a *magyar* határvédelemre nem költenek érdemben, de a frontex költségvetése sem kerekedik sehova. Sőt ami pénz allokálva van konkrétan erre a célra azt is rendre másra költik.

Köszönöm a cikket, az látszik belőle, hogy Rétvári hazudik. Ha a két számot összevetjük, akkor Rétvári szerint a kiadás 650 milliárd Ft (a 'megközelíti' kitételt tekintsük úgy, hogy elérte), az EU 45 milliárdot adott 2020-ig, Rétvári szerint pedig ez kevesebb, mint két százalék. Pedig nyilván jött 2020 után is. Igen, egyetérthetünk abban, hogy több kéne. Természetesen a korábbi állítás (nem a tied), hogy eddig grátisz látta el Magyarország az EU védelmét, szintén nem igaz.

grátisz látta el 

Vállalt eladata, tehát nem grátisz finanszírozás nélkül sem. A vita arról szólt, hogy ami normális menetrend szerint (a 2015ös migráns válság előtt), nem került  olyan drasztikus különösebb többlet költségbe az most komoly terhet jelent (maga a feladat).

Az elvi kérdés, hogy a közös feladatokért a közös büdzsé részarányos finanszírozást biztosítson. Annak amit Rétvári emleget annyi alapja van, hogy pl konkrétan a technikai zár felépítésére és karbantartására (és egyebekre) az EU nem hajlandó pénzt biztosítani, csak nagyon limitált x-y jogcímekre (mert ugye a kerítés mint olyan optikailag/egyesek ideolgóiai meggyőződése miatt rossz, de amúgy meg szükséges..), holott az egy igen jelentős összeget tesz ki: és ez egy folyamatos vita tárgya az óta is: milyen számlákat hajlandóak befogadni.

Ez más területeken is állandó vita tárgya amúgy a tagállamok és az EU között. Ott van a helyreállítási alap: folyamatos probléma, hogy a tagállamoknak kell ötleteket és projekteket vinnie, hogy oké erre gondoltak: az EU-s bürokrata meg azt mondja, hogy nem tetszik neki: és ott áll a pénz, nem tudnak amúgy szükséges projekteket megvalósítani. Ezen a téren is a túlhízott szervezet látszik, aminek feladata az adminisztráció és a szinkronizálás kellene legyen, nem pedig önállósítva önmagát akadályoznia a konkrét tagok működését. Félreértések elkerülése végett, konkrét spanyol és olasz projektekről van szó, nem magyar nézetről beszélek.

Nekik lenne egyéb dolguk, pl a kikötőik rendben tartása, a beáramló drogok megfékezése. Ezen a téren a hollandok, belgák, spanyolok, portugálok mind elhanyagolják a rájuk szabott kötelességet. A probléma szintje más és más; hollandia gyakorlatilag narkó álllam mostanra.

A kötelezettségszegési eljárás pont azért van folyamatban, mert betartod a kötelezettségedet :D. Ha nem tartod be akkor nem megszeged, hanem leszarod. Szocialista logika&etika mindig is csodákra volt képes. #Politikai_korrektség + #mások_kirablása_az_igazsagossag_jegyben

--

“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”

― Margaret Thatcher

Banannal ? Us ben, ha egy feketet banannal kinalsz az mar "hate crime".

Pampogott a sok sjw, hogy migransok igy ugy csak dolgozni akarnak etc... ott is, aztan Texas es a tobbiek azt mondtak, hogy ok es szepen felbuszoztak PAR SZAZAT NY sanctuary city fellegvarba. (milliok vannak szerteszet es sok ezren jonnek naponta.

Tessek talalgatni mi tortent hirtelen ?

Polgi olyan tantrumot dobott a kezelhetetlen migrans valsagrol, hogy a sajat nepei cancelloltak es azota az ellenoldali media van teli vele. lol ?

Amugy pont leszarjak, mert pont az a cel, hogy destabilizalt remenyvesztett nepek, konyorogjenek megtobb kormanyert es onkent adjak oda a szabadsagfaktorukat.

Millio eves trukk, es ezt jatsza mindenki, a dagadt vezer is. Csak irom.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerintem nemzetközi szerződések szabályozzák hogy Magyarországnak milyen kötelezettségei vannak a határok ellenőrzésére, tehát nem tartom valószínűnek.

Mindenesetre az látszik hogy a szövetségeseink zsarolása vált az elsődleges tárgyalási stratégiánká.

igen, egyáltalán nem jó gyakorlat, hogy szabadon engedik őket. De az sem jó, hogy sokkal több erőforrást kötnek le mint a többi elitélt. Talán valami offshore börtön kéne, Törökországba vagy nem tudom, ahol értelemszerűen nem az EU szabályok lennének érvényben, és olcsobban meg lehetne oldani az egészet.

Nyugaton melyik orszag all jobban? Melyik teheti meg, hogy valakinek letoltendot oszt pl. egy iPhone ellopasaert?

De megvalaszolom a kerdesed is: igen, ilyen szarul all. De ugy nez ki, hogy az EU tagallamok tobbsege ebben szinten szarul all.

A hibas gyakorlat az, hogy az EU buntet a tulzsufolt bortonokert. Ezt az egesz EU kozbiztonsaga kezdi banni.

Ebbol a magyar peldabol lathatod, hogy hogyan.

Szeretnel azert tobb szazalek adot fizetni, hogy a bunozok nagyobb szazalekat tarthassak bortonben ugy, hogy kozben az az EU-nak is megfeleljen? Vagy jobb lenne inkabb az EU-nak ezt a szabalyat megvaltoztatni?

Szerkesztve: 2023. 05. 23., k – 13:52

A nyitó elég kurtára sikeredett, nézzük bővebben:

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – többek között erre hívta fel a figyelmet Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-hez eljuttatott közleményben.

[...]

Ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg. Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva. A mi határvadászaink és rendőreink állnak a határon télen és nyáron, és erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek.

[...]

A hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy embertelenek a körülmények a túlzsúfoltság miatt.

Link: https://index.hu/belfold/2023/05/23/retvari-bence-bortonok-tulzsufoltsa…

trey @ gépház

A hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak.

A büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak (előzetesen letartóztatottak, elítéltek, kényszergyógykezeltek, elzárásra beutaltak, őrizetesek) száma:
18263
 

Több mint ezer külföldi állampolgár tölti embercsempészés miatt jogerős büntetését magyar börtönökben, hússzor annyi, mint néhány évvel korábban - közölte az Országos Bírósági Hivatal informatikai és elektronikus ügyintézési főosztályának vezetője Zalaegerszegen.

1.000 < 2.000 < 18.263

A többi külföldi bűnelkövetővel mi a helyzet?Miért pont embercsempészeket nem akarsz etetni?

Zsebtolvaj még rohadjon börtönben, de az embercsempész aki közreműködik abban hogy elveszik a kultúránkat és munkánkat, azt már inkább engedjük el a főtéren?

Mert a zsebtolvajjal ellentétben az embercsempész/migráns kérdéskör összeurópai érdek, s mint ilyet, közösen kellene finanszírozni. Valószínűleg lényegesen kevesebb külföldi zsebtolvaj van a magyar börtönökben mint illegális migráns / embercsempész. Nem értem az értetlenkedésed.

azt már inkább engedjük el a főtéren?

Buta módon egyszerűsítesz. Elengedik azzal, hogy 

  1. 72 órán belül el kell hagynia az országot
  2. ha nem hagyja el és elkapják, biztosan le kell ülnie az idejét + amit még kap + kockáztat, mert feltételes szabadságra sem bocsájtható már

Ezek után csak a legostobább marad itt.

trey @ gépház

adsz a kezépe egy lapátot és beállíottod a gödörbe - de jobbat tudok:

- reggel tartasz nekik egy meetinget. Projektor és ott egy animáción+tolmács elmagyarázod nekik, hogy ha nem lapátolnak eléggé akkor meg lesznek korbácsolva.

Minden reggel levetíted nekik - hidd el, érteni fogják.

- speciális: étkezés kapnak kenyeret meg vizet, tudom, disznót nem eszik - ott voltam láttam személyesen a (LAN-t mi építettük a kontérekbe) - rohan a hülye arab kezében egy marha májkrém konzervvel, hogy ő disznót nem eszik.

Láttál már rendőrt a homokba disznót és tehenet rajzolni ??? :-D

For Whites Only meeting room!

Szóval a kormány támogatja az embercsempészetet, illegális bevándorlást. Ennyi.

Óriási zajjal (pl. a Czunyiné nevű egykori oktatási halljakend sipárog az al-kal-mat-lan Karigerire, meg ilyenek) próbálja a Fidesz propagandagépe, hogy elkezdték az év elején alkalmazni a “szabadonengedési törvényt”. Pár napja körbejárta a netet egy kép, amelyen látszik, hogy megáll a meseautó a győri állomásnál, elbúcsúznak az embercsempészektől, akik aztán mehetnek isten hírével.

Természetesen van olyan, hogy a büntetés végrehajtásának átadása, erre két- és többoldalú nemzetközi egyezmények léteznek. Ha Magyarországon lecsukják egy másik ország polgárát, akkor az illető kérheti, illetve a magyar állam hivatalból is kezdeményezheti, hogy a büntetést otthon ülje le az ember. Ebbe a másik (az átvevő) országnak bele kell egyeznie, és utána jön a mindenféle bürokratikus ügyintézés, melyet követően az egyik állam hatóságai átadják a másik állam hatóságainak az embert.

Na ehelyett Magyarország idén év elején bevezette, hogy lényegében megkérdik a külföldit, hogy te külföldi, nem akarsz véletlenül inkább otthon ülni? A mondjuk Szegeden, a full-full zsúfolt Dorozsmai úti műintézményben vagy épp Nagyfán keccsölő afgánnak, akinek történetesen van német útlevele, persze nem kell kétszer mondani. A német börtön pont annyival jobb, mint a magyar, mint amennyire jobbnak gondoljuk. Pedig a német se jó. Igeném, de a német börtön is fullon van. Igenám, Magyarországon az elmebeteg büntetőpolitikánk miatt egy embercsempészre rendszerint mindenféle könnyítések nélkül vár még 7-8 év csüccs, mikor átadják. Az átadásnál viszont alapelv, hogy nem adnak neki kegyelmet, kedvezményt (kivéve persze az azeri baltás gyilkos ügyét…). Ezért aztán a németek nem sietnek átvenni az embert.

Miért is sietnének, nem felejtik azok el olyan könnyen a határra buszoztatást…

Na mit talált ki erre a magyar állam? Te Ahmed, téged most elkísérünk az utolsó vonatmegállóig, ott a kezedbe adunk egy míves németre (dánra, flamandra) fordított okiratot, és te becsszóra megígéred, hogy azzal elballagsz az első német (dán, belga) börtönhöz, és jelentkezel a további büntetésed letöltése végett.

Tegyük fel, hogy Ahmed hülye (nem az, legalábbis ennyire tuti nem) és másnap becsenget a legközelebbi JV Anstalt kapuján, hogy Guten Tag, én Ahmed bin Juszuf asz-Szegedi vagyok, és szeretnék még négy évet ülni. Ez a papírom van. A németek meg majd néznek rá, hogy de Ahmed, hol van a jogerős ítéleted, a magyar BV befogadási eljárásáról (van egy Magyarországon priuszod, minősülsz-e terroristakockázatnak, vannak-e betegségeid, esetleg fertőző betegségeid, mi a biztonsági besorolásod) szóló papírok egyezmény szerinti német fordítása? Ja, az nincs. Bocs, Ahmed, akkor mi veled nem tudunk mit kezdeni. Igen, igen, Herr Fachangestellte, szeretnék ide egy pecsétet, meg dátum-aláírást, hogy itt voltam és nem tetszettek leültetni. Kész vagyunk.

Mondanom sem kell, hogy amikor a német (dán, belga, stb.) konzulátusok egy ilyenről tudomást szereznek, akkor azonnal felvisítanak a szirénák, hiszen mi történik? Magyarország elítélt (méghozzá súlyos bcs miatt elítélt) embereket csak úgy szabadon enged, akik aztán azt csinálnak az EU-ban, amit akarnak. Pl. újra embert fognak csempészni.

Talán azt sem kell mondanom, hogy a bűnügyi együttműködésnek ez a rovására fog menni. Annak az alapja ugyanis a bizalom, amit pont az ilyesmivel szoktak eljátszani.

Persze megírjuk, mert meg kell írni, hogy ez még egy lábon kihordott államcsőd. Sőt rögtön kettő. Az egyik, hogy hiába üvöltött mindenki, aki kicsit is ért hozzá, hogy ne legyetek barmok, ne a Btk.-t szigorítsátok, hanem a pártfogó rendszert erősítsétek a triplájára. Ezek a fiúk természetesen jobban tudták. Az eredmény: felduzzasztott börtönpopuláció, funkciója betöltésére alkalmatlanná vált BV intézményrendszer.

A másik pedig a migrációs politikánk teljes csődje. Ami azért különösen derék, mert volt egy egész tűrhető intézményrendszerünk erre, amelyet tovább kellett volna fejleszteni, ehelyett szétverték. Igen, erről volt szó nem régen a kútregisztrálós cikknél, itt is szétzüllesztették a szakigazgatást.

Magyarország mint mindenben, a migráció kérdésében is érdekes kettős helyzetben van. Egyrészt partraszálló ország vagyunk, itt kezdődik a Balkán után az érdemi EU, Nagylak és Röszke (vagy épp Beregsurány) az EU kapui. Nagyon sok migráns legyen az menekült vagy szerencsét próbálni indult gazdasági bevándorló, csak át akar itt jutni és tovább menni oda, ahol már németül beszélnek. Másrészt viszont célország is vagyunk, Budapest sok bevándorlónak elég nagy hely ahhoz, hogy szépen letelepedjen, és gyökeret eresszen.

Kettős helyzetben van Európa is. Egyrészt nagyon kell a munkáskéz, minden ipari szereplő, mindenhol elmondja, hogy azonnal tud foglalkoztatni százezer munkást, csak jöjjenek már. Másrészt viszont a tömegesen megjelenő, nagyon más kultúrájú emberek óriási terhet rónak az államra és a társadalomra.

Legkésőbb 2015 óta minden európai kormány kiemelt feladata a megoldás keresése. A magyar kormány, mivel egy semmilyen értéket nem tisztelő, ötletszerűen politizáló populista tolvajbanda, nem a megoldást keresi, hanem a megoldás látszatát.

2015 óta minden európai országban tartottak 2-3 parlamenti és a fene tudja mennyi önkormányzati választást. A működő jogállamokban lehetőséget kaptak a migrációval szemben keményebben és puhábban fellépő kormányok, folyamatosan alakul az intézményrendszer.

Mivel a balkáni és a levantei térség a jelenleg előre látható időben nem fog egységesen igazgatott birodalomba vagy föderációba szerveződni, tartósan fel kell arra készülni, hogy az EU közvetlenül határos lesz a káosszal. A globális felmelegedés pedig komplett népeket fog menekülésre késztetni. Az tehát illúzió, hogy a “migrációt meg lehet állítani”. Nem lehet megállítani, de még csökkenteni vagy lassítani se.

El fog jönni az idő, hogy tanulni kell a kanadaiaktól, az ausztráloktól. Szervezett betelepítés, megfelelő szempontokkal. Pontrendszer, amelyben számít, hogy honnan jön (hegyirabló vagy békés szántóvető) hogy egyedül jön, vagy hozza az asszonyt is, hogy milyen szakmája van. Fel kell állni egy külön képzési-oktatási struktúrának az integrációt segítendő. Felelősségvállalásra kell kényszeríteni a “migránst” az országba behozó munkaadót, hogy ha nem megy haza a vendégmunkása, legyen miből integrálni, vagy épp kitoloncolni. Már most is, és hamarosan még sokkal inkább az egyik legfontosabb állami feladat lesz a migráció kezelése. Európa ezzel kapcsolatban vajúdási fázisban van, nagyon nagy fájdalmakat él át.

Sokan temetik is Európát. Ezek azok az emberek, akik a migránsoktól az “európai értékekeket” féltik, miközben tapsolnak a Putyinoknak és Erdoganoknak, akik ugyanezen értékek ellenségei. Idióták.

Az európai vajúdásba kormányok buknak bele vagy épp lesz a bevándorlás-szkeptikus párt képében erős ellenzékük. De az európai érték pont az, hogy ezek az országok lassan, de a megoldás felé haladnak. Mi nem arra haladunk. Nálunk épp kiszervezik magánkézbe a munkaerő-kölcsönzést, vállalatoknak lehetővé teszik az ideiglenes munkaerő-behozatalt. Már most mondom, hogy a következő az lesz, hogy fideszes polgármesterek kibulizzák majd utcaseprők “ideiglenes foglalkoztatását” vagyis szóról szóra, betűről betűre csináljuk azt, ami a franciaországi arab- és feketeafrikai, angliai pakisztáni-, hindu- és kelet-európai, németországi török- és balkáni gettók, párhuzamos társadalmak létrejöttéhez vezetett a hetvenes-kilencvenes években. Ezeken a helyeken nagyjából már tudják, hogy mit kell kezdeni a problémával. Folyamatos a vita a nemzeti értékeket féltő jobboldal és a szociális igazságosságot szem előtt tartó baloldal között, és ha tyúképésben is, de mennek előre.

Mi nem megyünk előre, mert annyi ötletünk volt a dologgal kapcsolatban, hogy kihúztunk egy kis csirkehálót, elutasítottunk minden európai együttműködést, és ezzel minden eurómilliárdot, amit erre ki lehetett volna bulizni. Most pedig bűnözőket engedünk el. De, ezek legalább tudnak kormányozni, és nincsenek nemváltó óvodások.

Innen: https://www.facebook.com/dmagyarmuzsa/posts/pfbid02giHcRxR6mVj2KWjEvYfh…

"Az tehát illúzió, hogy a “migrációt meg lehet állítani”. Nem lehet megállítani, de még csökkenteni vagy lassítani se."

Már hogyne lehetne, El kell kérni Bahmutból a már nem használt golyós (sörétes, kinek hogy teszik) gépkarabélyokat. Nyugodj meg azzal meg lehet. Csak akarni kell.

ha már weimari unió topic, hamarosan új kritériuma lesz Az Európai Értelemben Vett Jogállamiságnak:

A tagállamoknak [...] fel kell számolniuk a hatályban lévő energiatámogatási intézkedéseket 2023 végéig.

Amennyiben az energiaárak megújítása miatt mégis ilyen intézkedések végrehajtására van szükség, ezeknek a kiszolgáltatott háztartások és cégek védelmét kell célozniuk, költségvetési szempontból fenntarthatónak kell lenniük, és továbbra is az energiatakarékosságot kell támogatniuk. 

Helyes.

[...]

A szintén ellenzéki szocdemek szerint Orbán nem példakép és nem partner, viszont egy hozzájuk közelálló szakszervezet szerint Ausztria ugyanazt teszi, mint Magyarország az embercsempészekkel.

[...]

Még ennél is durvább véleményt fogalmazott meg a szociáldemokratákhoz közelálló rendőrszakszervezet, az FSG Karnerrel, a néppárti belügyminiszterrel szemben. Egyszerűen képmutatónak tartják az ÖVP-s politikust a Magyarországon szabadon engedett embercsempészekről szóló hírek hallatán. A Krone.at szerint az FSG azt állítja: az Ausztriában elfogott embercsempészek 80 százalékát szabadlábra helyezik, és azok így szintén köddé válhatnak.

Ugyanazt csináljuk, mint Magyarország. Csak ezt Orbán hivatalosan teszi, miközben mi eltussoljuk a tényeket

– erről Hermann Greylinger beszélt az FSG képviseletében a Kronénak. Ugyanakkor az osztrák lap szerint a bécsi belügyminisztérium visszautasította ezt az állítást.

[...]

Link:  https://24.hu/belfold/2023/05/25/embercsempeszek-szabadon-bocsatasa-aus…

🙄

trey @ gépház

Segítek: hiteltelen gecik az osztrákok (mindig is azok voltak), amikor olyasmiért verik a palávert, amit ők csinálnak titokban.

Helyes-e amit mi csinálunk? Mi nem csináltuk titokban, egészen addig, amíg azt hittük, a kéréssel el lehet valamit érni. Évek teltek el úgy, hogy a magyar kormány KÉRTE, hogy vállaljanak részt a tagországok a migránsok távoltartásában. Basztak rá. Teljes mértékben HELYES amit csinálunk. Főleg az után, hogy a börtönbizniszes Gyuribácsi csicskásai baszogatnak minket, hogy miért nincs nyugati kényelem a börtönökben.

trey @ gépház

Ezek szerint helyes: akkor mire fel építettünk kerítést? Miért van veszélyhelyzet lassan 8 éve? Már nem kell a magyar embereket megvédeni a bűnözőktől? Akkor minek bohóckodunk a többi köztörvényessel? Félünk a migránsoktól, akik közül 100-ból 1 bűnöző, de simán elengedünk 2000 igazolt bűnözőt az országhatáron belül? Szerintem a király meztelen…

Ráadásul egy elszámolási vita miatt ráengedtünk Magyarországra 2000 bűnözőt, miközben - ha kilépnének az EU-ból, ahogy itt többen szeretnétek - 60%-kal több határt kéne őrizni úgy, hogy nyilván az EU annyival sem szállna be, mint most. Szuverén büszke ország. Persze.

Az osztrákokat meg lesz@rom, oldják meg a saját bajukat. Nekünk is megvan a sajátunk, ha ebben a lábon kihordott csődben is Sorost látod 13 év 2/3-ad után…

Fogalmatlanul beszélsz:

  • csak azokat engedték el, akiknek csak ez a bűnük volt, azokat az embercsempészeket nem, akiknek más is volt a számláján (pl. hatóság elleni erőszak)
  • csak azokat engedték el, akiknek hamarosan lejárt volna a büntetése
  • akiket elengedtek, 72 órán belül menniük kellett az országból, különben mehetnek vissza, plusz éveket kapva
  • még az osztrákok szerint is ~ 700 emberről van szó, nem 2000-ról

Kérlek ne kelts hangulatot úgy, hogy fogalmad sincs a dolgokról.

Ha pedig a nyugat szerint a kerítés nem működik, Magyarország úgysem tud elfogni senkit (kicsit ellent mond ezeknek a mantráitoknak az, hogy most meg azért sírtok, hogy elengedjük az el sem fogott és nem is létező embercsempészeket?!), akkor Orbán helyében megnyitnám egy időre a nyugat által finanszírozni nem kívánt, "hasztalan" kerítést.

Szerintem nem telne bele 2 óra, hogy jönne a kötelességszegési eljárással fenyegetés.

Na látod. Ezért geci képmutató a nyugat:

  • ha van kerítés, miért van
  • ha nincs, miért nincs

Van sapkája, nincs sapkája. Ezek a haverjaitok.

trey @ gépház

Kényelmetlen, hogy lyukra futottál, mi? :D

Amit itt látsz, az a politika része. Úgy hívják, politikai nyomásgyakorlás. Tudom, fura látni, amikor a politikai nyomásgyakorlás éppen nem az EU irányából, hanem EU irányába történik :D

Egyébként miért hisztizel? Sok már felétek a migráns? Nem kellene több? Ahogy hallottam, a UK-ben is tele a fasza mindenkinek velük 🤷‍♂️

Mondjuk, azt megértem, amikor a külföldön élő magyar migráns kardoskodik a többi migráns beengedése ellen, hiszen azzal a saját pozícióját is gyengíti ...

trey @ gépház

Igazából ahogy nézem te bármivel egyet értesz, amit kormányunk tesz, még akkor is, ha az ellenkezőjét teszik annak, amit közel 10 éve papolnak. Vagy tudsz mondani egyetlen ellenpéldát?

Egyébként ilyen nyomásgyakorlásból nem pénz lesz, hanem határellenőrzés. Ahogy nézem az EU elkezdett beleállni az ügyekbe, pénzmegvonással (ugye ezt pont te hiányoltad évekig).

Engem sose zavartak a bevándorlók. Igen, át kell őket világítani, de jöjjenek. Európa öregszik és én szeretem az egzotikus kaját.

Igazából ahogy nézem te bármivel egyet értesz, amit kormányunk tesz, még akkor is, ha az ellenkezőjét teszik annak, amit közel 10 éve papolnak.

Igtazából, ez csak azt mutatja, hogy mennyire nem figyelsz. Évekkel ezelőtt, amikor a Gyurcsány (meg a "ez nem kerítés, hanem ajtó szárnyakkal balfasz osztrákok, ugye?) azt szajkózta, hogy le kell bontani a kerítést (most már tagadja persze), akkor is azt mondtam, hogy nem értem Orbánt, hogy akkor miért nem húzza meg azt a kártyát, hogy "jó, nem kell a kerítés? akkor megnyitom nektek". 

Gyakorlatilag most pont az történik, amit akkor szerettem volna. Nyomásgyakorlás a nyugatra. 🍿

hanem határellenőrzés.

Ó, jaj! Legyen ez a problémája az ingázóknak. 

Ahogy nézem az EU elkezdett beleállni az ügyekbe, pénzmegvonással

Jól ki is basztak a ... tanárokkal? Ügyes! :D Hallod, tőlem milyen pénzt vettek el szerinted? :D

trey @ gépház

azt szajkózta, hogy le kell bontani a kerítést

Légyszí forrást! Én csak arra emlékszem, hogy meg sem kell építeni, mert van technikailag korszerűbb megoldás is, és a kerítés nem véd meg az illegállis határátlépéstől. Nekem ez az egész kerítésépítés úgy tűnik, hogy nem a problémát oldotta meg, ez egy belpolitikai kampány volt.

Ó, nem kell erre forrás: a guruló dollárokból finanszírozott helyi helytartói szájából dőlt ki ez a faszság. A többivel együtt.

A nyugati haverjaidtól annyi telt, hogy összeurópai megoldás kell erre. Azóta is várják az EU polgárai, hogy kiderüljön, ez a Leyen-i lózung mit jelent. Maga az EU is beismerte: a migránspolitikája egy csőd.

trey @ gépház

nem a problémát oldotta meg

Dehogynem: egyértelműsíti a tényállást: aki nem a kijelölt határátkelőn érkezik az egyértelműen célzottan&szándékosan illegálisan akar bejutni az ország területére. A zöld határon "véletlenül" áttévedők hantázhatnának róla, hogy csak elnézték a bokrot ahol jobbra akartak fordulni.

--

Természetesen a marketingesek is használták, mert jól hivatkozható látványossá tehető elem pro és kontra: a védőfal és a szögesdrót képe is.

Mert a kerítésen nem lehet átmászni? Cserébe a vadállományt biztosan elvágják egymástól!

A kerítést őrizni kell infrakamerákkal, radarokkal, élőerővel. Akkor miért áll a kerítés? Elég lenne a technika, és a drótháló teljesen felesleges.

Mert a kerítésen nem lehet átmászni?

Természetesen lehet. Ki állította, hogy nem lehet? Sőt alagutat is lehet ásni alatta! Fölötte meg helikopterrel, repülővel is át lehet jutni. Vállalkozó kedvűbbek ágyúból kilőve is átrepülhetnek felette, vagy katapulttal is át lehet lőni az embereket, csak fájdalamas lehet a földet érés.

Mi a célja jelenleg Magyarországnak szerinted? Hova tart ez a folyamat? Mit szeretnének elérni?

10+ éve azt hallgatom, hogy szuverenitás, de: nem bírjuk a saját határvédelmünket és közoktatásunkat finanszírozni? Nem óriási ellentmondás ez? Vagy csak a trollkodás a cél? 8+ éve egy sz@ros YouTube videót nem lehet megnézni migránsozás nélkül, de 2000 külföldi embercsempész szélnek eresztünk belföldön? Tényleg nem érted milyen szinten köpnek szembe téged is?

Nem, én azt látom, hogy te nem érted az EU-t. Az EU gazdaági oldalt nézve egy gazdasági érdekszövetség. Amit te itt egyoldalúan beállítasz EU segélynek, az valójában nem segély, nem adomány. Hiszen az érdekszövetségben benne van, hogy nem jótéteményként vagyunk az EU-ban, hanem kölcsönös érdekből. Ezt a balos dumát, hogy nélkülük stb. hagyd meg inkább az arra fogékonyaknak.

A másik az, hogy tőled, EU-n kívüli lakostól meg aztán pont hiteltelen az EU ajnározása.

A cél pedig az, hogy az EU-ban olyan vezetés legyen, ami számunkra is megfelelő. Lásd még: gazdasági érdekszövetség

trey @ gépház

Gazdasági szövettség a jogszabályi harmonizáció és jogegység nélkül halott dolog. 

Lehet verni a palávert, hogy ami jár az jár, de ha egy fél azt mondja hogy szembemegyünk a 490 millók érdekeivel, akkor felrúgja a megállapodást, és nem fizet aztán ki lehet lépni a megállapodásból.

Esetleg a kérdések közül egyre is válaszolsz? Nem az EU-hoz való viszony volt a kérdés.

10+ éve azt hallgatom, hogy szuverenitás, de: nem bírjuk a saját határvédelmünket és közoktatásunkat finanszírozni? Nem óriási ellentmondás ez? Vagy csak a trollkodás a cél? 8+ éve egy sz@ros YouTube videót nem lehet megnézni migránsozás nélkül, de 2000 külföldi embercsempész szélnek eresztünk belföldön? Tényleg nem érted milyen szinten köpnek szembe téged is?

Válaszoltam a kérdésedre. Csak nem akarod érteni. Az EU nem segélyt ad. Nem a magyarok határvédelmét kellene finanszírozniuk, hanem az EU közös határa magyarországi szakaszának védelmét _IS_. Kötelessége, hiszen elvárja a közös határ védelmét. A közoktatásunkat nem kell finanszíroznia, hanem szeretné. Azt ugatja, hogy több jár a tanároknak. Akkor fizesse őket. Hajrá. A 2000-es számodat már rég megbeszéltük, az nem 2000, hanem 700 és ott is súlyos tévedéseid vannak.

trey @ gépház

Amit itt látsz, az a politika része. Úgy hívják, politikai nyomásgyakorlás. Tudom, fura látni, amikor a politikai nyomásgyakorlás éppen nem az EU irányából, hanem EU irányába történik :D

Nagy fenét barátom, a politikai nyomásgyakorlást kicsit elegánsabban csinálják. Ez zsarolás vagy ha úgy vesszük konkrétan terrorizmus.

ROTFL

Amikor visszanyal a fagyi ... Amennyiben ez zsarolás, vagy terrorizmus, akkor majd biztos jön érte a büntetés. Alig várom megint a kettős mércét, hogy olyasmiért büntessenek minket, amit az osztrákok stikában csinálnak :D :D :D

trey @ gépház

A deportálásnak vannak szabályai, és az nem az, hogy mehettek bármerre 72 órán belül, pl. a vágyott irányba Ausztria irányába ellenőrizetlenül... Egy szerb vagy román embercsempészt saját anyaországának határátkelőjénél kéne szabadon engedni, nem pedig az osztrák határ közelében.

Még egy ember, aki keveri a migráns és az embercsempész fogalmakat 🤦‍♂️

Halló, az embercsempész nem megy Ausztriába :D Az embercsempész az EU és nem EU határán működik, a nem EU-ból csempész embereket az EU-ba :D Minek menne az osztrákokhoz? Megittad az osztrákok bullshit-jét?

trey @ gépház

:D :D :D

Most mondod, amikor az RTL klub is megtalálta végre a szótárban? Szellő István nem győzött már kényelmetlenül fészkelődni a székében, amikor a migrénsokra rendre a menekült szót kellett - gondolom felsőbb nyomásra - használnia :D :D :D

trey @ gépház