Musk: ma megnyitjuk a Twitter algoritmusát

Címkék

Magyar idő szerint 21:00-kor.

Hozzászólások

2 perccel hamarabb rakta ki... és most? az android kód ellenőrző hupperek ellenőrzik ezt a kódot is?

Amúgy viccet félretéve elkezdtem nézegetni, hogy mi minden van benne. Mondjuk első észrevétel, hogy milyen borzasztó heterogén programnyelvek szempontjából. Scala, Python, Java, C, Rust, Thrift, biztos van még más is, amivel nem találkoztam. Kb minden alkönyvtár egy meglepetés, hogy milyen programnyelv lesz.

Ami mondjuk kifejezetten engem érdekelt volna, azt nem nagyon találom. A deployment, hogy ez az egész hogy szerveződik (micro)service-ekbe, mik ebből a külön, mik az egyben futó komponensek stb. Az API-kat sem nagyon találom. A build rendszer sem áll össze. Nekem úgy tűnik, hogy különböző repokból összeöntöttek forráskód részeket, de sok dolgot ki is szedtek belőle (kedvencem ez). Szóval ez tényleg csak nézegetni van, nem buildelni, meg futtatni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

mutassatok egy projektet, ami AGPL-ben van irva, es sikeres.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Eleve baj, hogy van ilyen algoritmus. Nem győzöm visszakapcsolgatni hogy nekem szép időrendi sorba mutassa az összes általam követett ember tweetjeit. 

Na, várjál csak, még 1-2 ilyen szöveg, és Musk jól letiltja az állítási lehetőségeket, meg kitiltat az egész platformról úgy, hogy még az unokád se regisztrálhat. Ez nem így megy, hogy állítgatás, meg felhasználói adattudatosság, jogok, stb.. Megkérdőjelezés helyett szépen fejet hajtasz, meg szőnyegen hajolsz meg a nagy vezér, meg nyílt algoritmusa előtt, őrjöngsz a tömeggel, és reflexből fizeted 8 dollárért a kék plecsnit. Egy jó fogyasztó így jár el, szépen terelhető birkaként, és a szolgáltatást mindenképp használja, akármi is történik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)