"Elindult az Apple kamatmentes részletfizetési szolgáltatása"

Címkék

Kamatok és egyéb díjak nélküli fizetést nyújt az Apple Pay Later, amivel a cupertinói cég belép az úgynevezett BNPL szolgáltatások piacára.

Hónapokkal a bejelentés után elrajtolt az Apple Pay Later megoldása, ami lehetőséget ad rá, hogy a felhasználók az Apple Payen keresztül intézett vásárlásokat négy egyenlő részletben, hat hét alatt fizethessék vissza, méghozzá kamatok és késedelmi díjak nélkül. A szolgáltatás egyelőre korlátozottan vehető igénybe az Egyesült Államokban a véletlenszerűen kiválasztott felhasználók számára, de a következő hónapokban minden iOS 16.4, vagy iPadOS 16.4-et futtató eszköz tulajdonosánál megjelenik majd a lehetőség (az USA-ban).

A kiválasztott felhasználók 50 és 1000 dollár (kb. legfeljebb 350 ezer forint) közötti Apple Pay Later kölcsönt igényelhetnek az iOS-es Wallet alkalmazáson keresztül, amit az Apple Pay-t elfogadó kereskedőknél történő online és alkalmazáson belüli vásárlásoknál használhatnak fel a támogatott eszközökön. A pár lépésből álló igénylés után jelenik meg az Apple Payen belül a későbbi fizetésre vonatkozó lehetőség, a hitellel kapcsolatos információk és visszafizetési határidők a Wallet appban követhetők nyomon.

[...]

Részletek itt.

Hozzászólások

Végre megengedhetek magamnak majd én is újra egy iPhone-t. Valami középkategóriát!

trey @ gépház

Na az egy nagyon erdekes arukapcsolas. Ilyenrol meg csak nem is hallottam

Ez igy miert? A megrendelo cegeknek nem szur szemet hogy hejj, az en embereimnek nem kell egy ipad, szoval legyen mara tanfolyam olcsobb 200k Huf-al (vagy mittomen mennyibe kerul egy ipad)

Valamivel motiválni kell a dolgozót is, hogy szabadidejét áldozza arra, hogy a cégnek tanul. Lássuk be, nekem nincs semmi szükségem a magánéletemben arra, hogy szervereket buzuljak.

Win-win-win

Oktatócég eladja a tanfolyam|vizsgát / cég talál embert, aki elvállalja a tanfolyamot|vizsgát / dolgozó kap valamit cserébe

trey @ gépház

Multinál ez elvárás, beleírják a munkakörödbe h. félévente MUSZÁJ tanfolyamra elmenned, meg a kapcsolódó vizsgát SIKERESEN letenni. Tanfolyam természetesen nem hétvégén, meg munkaidőn kívül van. Különben vezetőtől baszogatás. Rosszabb esetben bónuszcsökkentés/megvonás, aztán meg már a hozzállásod és magatartásbeli megkérdőjelezés. Aztán meg vagy kirúgás v. önként lelépés. Ilyen fokozatokban.

Hát, nálunk is erősen ajánlott, ha kell a munkádhoz. De, ha olyan tanfolyamra kell menned, ami neked a közvetlen munkádhoz nem szükséges, de a cégnek "must have", akkor arra nem kötelezhetnek. Hogyan kötelezel valakit, hogy 2-3 héten keresztül a munkaidőn kívül 4+ órát autózzon Győr-Budapest között heti 5 alkalommal? Sehogy. Akkor motiválod.

trey @ gépház

" 2-3 héten keresztül a munkaidőn kívül 4+ órát autózzon Győr-Budapest között heti 5 alkalommal"

Volt oktatás egyáltalán? :) Nekem nem jön ki, max 2h per nap. 

 

ps.: ha jól tudom az egyetemi oktatók közül aki számláz, az nettó 10e huf per óráért teszi. Lehet nektek is inkább innen kellene "vásárolni".

Volt oktatás egyáltalán? :)

Volt.

Nekem nem jön ki, max 2h per nap. 

Persze-persze. Győr-Pest 1,5-2 óra forgalomtól függően. Ez naponta, oda-vissza 3-4 óra.

ps.: ha jól tudom az egyetemi oktatók közül aki számláz, az nettó 10e huf per óráért teszi. Lehet nektek is inkább innen kellene "vásárolni".

Hagyjad már az egyetemi oktatókat, ezek vendor tanfolyamok, csak kijelölt oktatóközpontban oktatják, belsős tananyagból, kijelölt vizsgaközpontban személyesen lehet vizsgát tenni. Ezeknek a vendoroknak van oktatási üzletáguk, ami ebből él. Milyen egyetemi oktatót akarsz itt a képbe berántani?

trey @ gépház

Azt persze elhalgattam, hogy tanfolyamnak számít az online résztvevős is (még ez a jobbik esete), vagy a számtalan webes on-demand / free ön-tanfolyam is (na ezek azok amit általában szart nem érnek, mert nincs ott hozzá ami a tanfolyam lényege: a bio-tanár akitől lehet kérdezni). Utóbbit magad csinálod, szintén munkaidőben. Kivéve h. ha nem mondja ki a főnököd nyiltan, hogy igen ezt te most munkaidőben csináljad és minden arra az időre beérkező vagy kiadott feladat úgy tekintsen rád mint aki nem is tartózkodik ebben az időtartamban ezen a világon, hiába ott ülsz a helyeden látszólag. Aztán ha ez nincs kimondva, akkor csinálod a ""tanfolyamot"", meg közben a nornál munkádat IS! Mondanom se kell, hogy így egy ilyen tanfolyamon részvételnek mennyi a hatásossága (én 1 időben jó esetben 1 dologra ha oda tudok figyelni, 2-nél már egyikre sem).

Jobb helyen régen nem csak, hogy munkaidőnek számított, hanem még tanulmányi szabadságot is kaptál, hogy a tanfolyamon leadott két könyvtárnyi anyagot fel is tudd dolgozni. Nem, nem csak bemagolni (mondjuk az sem kis teljesítmény), hanem adott esetben a lelaborozni, végigcsinálni, minden buktatóval együtt, akár többször is, hogy valóban tanulás legyen a tanulás.

trey @ gépház

négy egyenlő részletben, hat hét alatt fizethessék vissza

Ez nem kulonosebben nagy "hitel". Ez arra jo, hogy kozben ujratoltodjon egyszer a creditcard kerete?

De utáltam a kibaszott amex-es elszámolást céges kiküldetések után! Elnéztél 1 forintot az utalásnál, és máris a teljes többszázezer forintos összegre (több hét kintlét, szállás, taxi, kaja hamar összehozta az olcsó nyugaton) számolta másnap a görény patkány hitelintézet a jó magas (valami 20-30% már nem emlékszem) kamatot.

Are salaries paid weekly in USA?

The biweekly pay period is the most common, followed next by weekly, then semimonthly, then monthly. Certain pay periods tend to dominate in individual industries; an example being the use of weekly pay periods by 82.4 percent of construction establishments.

Forrás: U.S. Bureau of Labor Statistics

trey @ gépház

Ez arra jó, hogy átbasszák a gyengébb képességű, pénzügyekhez nem értő és/vagy pénzügyi problémákkal küzdő ügyfeleket birkákat.

Ugyanis buzdít arra, hogy vegyél még több szart, akkor is ha nincs pénzed. Aztán majd ha nem sikerül visszafizetni időben, akkor jönnek a büntetőkamatok... Ez kb olyan mint az első adag ingyen drog.

 

szerintem.

Mondjuk ez nem tudom, hogyan segít rajtuk, mert az Apple Pay eleve csak Apple eszközökön létezik. Csak akkor tudsz Apple-eszközöket venni Apple Pay-jel (akár egyben fizetve, akár BNPL), ha már van legalább egy.

Trey első kommentje kicsit félrevitte a beszélgetést, mert az Apple Pay kb. a Google Pay-jel ekvivalens, kb. annyi köze van az iPhone megvásárlásához, mint amennyire Google Pay-jel is tudsz fizetni egy Pixelért.

BNPL a manapság terjedő fizetési kényeztetés: https://en.wikipedia.org/wiki/Buy_now,_pay_later

Nem arról van szó, hogy olcsóbb vagy el tudod nyújtani a dolgot hosszú évekre, hanem csak "kényelmesebb": nem tűnik akkorának a költés. De alapvetően szinte "feltétel" hogy legyen meg az összeg, csak kevesebbnem tűnjön.

Gondolom 40-50 év alatt lassan csak megtanulták az amerikaiak, hogy a felelőtlen hitelkártyahasználattal olyan pénzt költesz ami nem a tiéd olyan  kacatokra amikre nincs is szükséged. A pénzvilág meg izzadt mint kurva a templomban hogy kitaláljanak valami trendi újat, amivel megint jól el lehet adósítani a tömegeket.

Szerkesztve: 2023. 03. 29., sze – 14:32

Valószínűleg nem az apple adja a "hitelt", hanem a kereskedő, aki elfogadja a feltételeket és engedi apple pay-jel kiegyenlíteni a számlát.

Emlékeim szerint ez egy sima Goldman Sachs / Mastercard Instalments együttműködés, a kereskedőnek nem kell tudnia róla fizetéskor, hogy ez egy BNPL tranzakció lesz. Ilyet már a faék egyszerű hitelkártyám is tudott, nagyobb fizetésnél feljött a terminálon, hogy egyben akarsz-e fizetni, vagy részletekben.

Végre, úgy hiányzott az iBank meg az iLoan!...ja nem

Szerkesztve: 2023. 03. 30., cs – 07:06

Mennyire csöves vevőik lehetnek, ha ilyen piti a hitelkeret. ;)

Ugylatom az Apple-nal is erzik mar hogy kezd teljesen eszement magassagokba emelkedni a telefonjaik ara, ugyhogy gyorsan kitalaltak ezt. Okos :)

Te valami fizetett apple-elharcos vagy? :)

Persze lehet kenyeret is venni vele, de azert eleg egyertelmu hogy arra van kitalalva hogy a a penzugyi tudasban egyszerubb nep meglatja hogy 1000 dollar a telefon (ami a havi fizuja, de sokszor inkabb tobb), "hu de kurva sok", de lehet vinni kamatmentes reszletre is, es ugy mar egybol megveszik.

Nem veletlenul a fogyasztasi hitelek az egyik legjobban porgo banki agazat. Fizuk szarok, arak magasak, kell a hitel.
Apple-nek meg kibokte a szemet hogy a 600 dollaros telefont "kamatmentes reszletre" 850-ert adjak el a mobilszolgaltatok, ugyhogy ok is akarnak egy szeletet ebbol a tortabol.

és ezt milyen bizonyítékkal tudod alátámasztani? van rola belső infod, hogy ez csak es kizárólag azért jött létre es semmi más oka volt, hogy az emberek ájfónt vegyenek részletre ? vagy csak egy fizetett gyűlölködő okostojás vagy? az megvan, hogy a szolgáltató fizet az applenek a telefonért amit ők utána tovább értékesítenek? 😂 vagy azt hitted a szolgáltatóknak van iPhone fája és ingyen termesztik az apple meg nagyon mérges amiért nekik nincs bevétel ezekből? 😂😂😂😂

Nemtudom hogy hoztad ki a hozzaszolasaimbol hogy gyulolom az apple-t, rettentoen el vagy tevedve, semmi bajom veluk az arcedulaikon kivul, magam is aktiv ugyfeluk vagyok.

Azt viszont egy ertelmes, kozgazdasagi ismeretekkel rendelkezo ember eleg gyorsan ossze tudja rakni hogy az apple telefonok arai az atlagmelosok penzugyi kereteitol evrol-evre rohamosan tavolodnak ha a kp-s vasarlast nezzuk. Magyarul az apple szinte biztosra vehetoen azt latja a sajat belso grafikonjain hogy folyamatosan egyre tobb telefont ertekesit nyomott, nagykereskedelmi aron a mobilcegeknek mint listaaron kozvetlenul a fogyasztoknak (mert ugye azt azert senki nem gondolja hogy aki 50.000 db telefont vesz egyszerre az ugyanannyiert kapja az apple-tol mint az apple.com-os listaar). Erre meg rajon az hogy a mobilszolgaltatok a "0%-os kamat" cimu reszletre adott telefonokat meg a lista aron felul is jo 20%-os extra arressel ertekesitik az ugyfeleiknek, ami azt jelenti hogy a beszerzesi arhoz kepest nagyon komoly hasznuk van rajta (en szemely szerint siman megtippelek 40%-ot osszesen).
Ez alapjan szerintem biztosra veheto hogy az apple celja az hogy minel tobb keszuleket kozvetlenul a vegfogyasztoknak ertekesitsenek, mert sokkal nagyobb rajta a profitjuk. Roviden ennyi az eszmefuttatas szerintem a most bevezetett hitel lehetoseg mogott, attol fuggetlenul hogy lehet-e vele kenyeret venni vagy nem. Az hogy lehet vele kenyeret venni csak extra profit az apple-nek, mert gyakorlatilag ez egy hitelkartya, magyarul ha nem fizetsz vagy nem annyit amennyit kell egybol ugrik ra a 15.5-26.5%-os kamat (ezek a szamok konkretan az apple weboldalarol vannak), amibol biztos hogy ok is rendesen reszesednek a Goldman Sachs-on felul.

De ugylatom hogy ha az apple-rol van szo akkor sulyos idegrendszeri problemak lepnek fel nalad amik megakadolyozzak hogy ertelmes kommunikacioban vegyel reszt, ugyhogy en itt lezartam a tarsalgast. :)

Erre meg rajon az hogy a mobilszolgaltatok a "0%-os kamat" cimu reszletre adott telefonokat meg a lista aron felul is jo 20%-os extra arressel ertekesitik az ugyfeleiknek, ami azt jelenti hogy a beszerzesi arhoz kepest nagyon komoly hasznuk van rajta

hát egyébként nem tudom te merrefele nézel arcal, de pl telekomnál koppra ugyanannyi a telefon ára mint apple.hu-n. """0% kamat""" esetén is. az hogy ő kedvezménnyel veszi az appletől engem nem károsít meg, mert az appletől se tudom olcsóbban venni. 🤷‍♂️

szerintem az utal idegrendszeri problémákra, hogy ebbe azt látod bele egyből, hogy ez bizonyára csak és kizárólag az iphoneok miatt van, de nem látom be hogy az embereknek mivel lenne jobb ezt választaniuk mint eddig a szolgáltatót. mobilszolgáltatásért akkor is fizetni kell ha a gyártótól veszed a telefont és mivel ugyanannyiba kerül a telefon a szolgáltatónál és az applenél is és még ugyanazt a szolgáltatást is veszem igénybe mindkét esetben így nem látom hogy nekem hol lenne olcsóbb vagy jobb az apple ajánlata, de te tudod. :D értem, hogy nekik jobb, de hogy az átlag jóska életét miért változtatná meg az eddigiekhez képest azt nem értem. 

engem nem károsít meg, mert az appletől se tudom olcsóbban venni. 🤷‍♂️

Az Apple és a szolgáltatók saját kínálata speciel a két legdrágább hely, ahonnan meg lehet venni egy telefont. iPhone 14 esetében pl.:

  • Apple: 449 990 Ft
  • Telekom: 412 940 Ft
  • MediaMarkt: 409 999 Ft

A Telekomnál ehhez az árponthoz upgrade-elnem kellene a csomagomat egy olyanra, amit már nem használok ki, cserébe +4k a mostanihoz képest.

A hülyének is megéri, tényleg.

Erre meg rajon az hogy a mobilszolgaltatok a "0%-os kamat" cimu reszletre adott telefonokat meg a lista aron felul is jo 20%-os extra arressel ertekesitik az ugyfeleiknek, ami azt jelenti hogy a beszerzesi arhoz kepest nagyon komoly hasznuk van rajta (en szemely szerint siman megtippelek 40%-ot osszesen).

a számok és a hozzászólás alapján ezek szerint az apple majdhogynem ingyen dobálja a szolgáltatók után az iphone-t. így már tényleg értem hogy mire irigy Timi. 

gondolj bele, beszerzési áron felül 40% hasznot raknak rá, és így is jóval az apple ára alatt adják

az apple telefonok arai az atlagmelosok penzugyi kereteitol evrol-evre rohamosan tavolodnak ha a kp-s vasarlast nezzuk.

USD-ben nem igazán. Nálunk persze folyamatos az emelkedés, de ennek az USD/HUF árfolyamváltozás a fő oka (tavaly erre rátett még egy lapáttal a gyenge euró is).

A hitellehetőséggel kapcsolatban tévedsz. Ez csak egy szimpla hitelkártyához hasonló konstrukció, nem arra van, hogy Apple telefont vásárolj, hanem gyakorlatilag bármit.

ühüm. :) látom, hiába linkelsz napi 100 cikket a hupra, mert így sem vagy képben azzal, hogy már régen nem csak egy számítógép bolt.

a bankjaid egyébként nagyon jól teljesítenek az elmúlt pár hónpaban a szigorú pénzügyi szabályaikkal :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Azon röhögök, hogy én nem mondtam, hogy tulajdonképpen ez rossz dolog, de te azonnal elkezdtél védekezni. Miért? :D

hogy már régen nem csak egy számítógép bolt.

Tulajdonképpen még mindig az, csak próbál mindenhova is bepofátlankodni. Ettől válik igazán félelmetessé.

trey @ gépház

A Goldman Sachs is bank, ami emögött van.

Azt meg pláne nem tudom, hogy amikor az Aldiban a terminálom Apple Pay-jel fizetek, akkor az Apple honnan fogja tudni, hogy én most kenyeret vettem részletre, vagy WC-papírt.

Ebben a threadben szinte mindenki össze-vissza beszél, ugorjunk.