A köpönyegforgató Nvidia: a társadalom számára nincs hasznuk a kripto­valutáknak

Sg.hu - Nvidia: a társadalom számára nincs hasznuk a kripto­valutáknak

Tekintve, hogy mekkora hasznot realizált a cég néhány évvel ezelőtt, és mennyire semmibe vette a játékosok érdekeit, meglepő pálfordulást tett az Nvidia, amelynek szemében most már állítólag szálkát jelentenek a kriptobányászok.

A gyártó most már a kriptovaluták bányászata ellen pozicionálta magát. Micheal Kagan technológiai igazgató a The Guardiannek kijelentette, hogy e virtuális fizetőeszközöknek semmi hasznuk sincs a társadalom számára.

Kagan szerint a kriptovaluták bányászata értelmetlen. "Az összes kriptodologhoz párhuzamos feldolgozásra van szükség és ebben mi vagyunk a legjobbak.

A mesterséges intelligencia viszont igen" - emelte ki Kagan.

Hozzászólások

nekem volt hasznom, mostanaba szoporoller volt de egy ideje megint jövünk fel.

Ezen a crypto árfolyamon nem kell az áram és a GPU.

A kettő nem zárja ki egymást.

Attól, hogy az Nvidia a crypto-ból nagy hasznot realizált attól még gondolhatják úgy, hogy a társadalom számára nem jelent az hasznot. 

Persze ettől még fura a kijelentés pont tőlük.

Szerkesztve: 2023. 03. 31., p – 15:21

nvidia legalább megpróbált harcolni a bányászok ellen, miközben az amd meg szart bele. úgy vitték a kártyáikat mint a cukrot...ez valahogy senkinek se baxta a csőrét.

Dehogynem baxta. Csak nem tudtunk vele mit csinálni. A GPU gyártók ellenezhetik, attól még nem tudnak ellene tenni. Ha a driverben be is vezetnek valami korlátozást, a kriptósok megkerülik. Egyébként nem csak bányászatra és játékra használnak GPU-kat. Videórendereléshez, számításokhoz, AI-hoz, sőt, még RAID parityhoz is gyorsítónak, de régen ott volt még a PhysX is. Ez már rég nem olyan, hogy csak játszanak rajta.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

de erről sose volt sehol olyan nagy hírverés, hogy az amd is szépen kaszált az eth lázon. arról nem is beszélve hogy sokkal jobban tudták optimalizálni a kártyákat mint az nvidiánál. bányász haverom azt mondta(2017 körül kezdte 50$ árfolyamnál, ő azért hatalmasat szakított a hype-on), ha nincs amd jó az nvidia is. engem is próbált megdumálni, levezette számokkal hogy mi hogy éri meg,stb. mondtam neki, hogy öreg ezt nekem mondhatod!:D
amikor kezdték pedzegetni hogy mikor fog az ETH átállni POS-ra, ő már akkor elkezdte szép lassan kiszórni a cuccait. majd amikor megvolt a POS átállás, abból a pénzből felvásárolta a menekülők cuccait féláron!:D aztán eladta később haszonnal, mert az volt az előnye hogy neki ráért eladni...

ne is mond,muszáj voltam aranyáron (~340E) venni az rtx 3060 12GB, mert kellett Twinmotionhoz 4K képekhez és path trace-hez...
 

> Videórendereléshez, számításokhoz, AI-hoz, sőt, még RAID parityhoz is gyorsítónak

igen, de ezek hasznalataba nincs (akkora) penz hogy emiatt tomegevel vegyek a kartyakat. AI-ra meg nem is igazan jok ezek a consumer gpu-k (max hobbi siznten), mivel ahhoz nagyon sok vram kell, meg arra gyartanak direkt speci kartyakat (A100, Tesla stb).

Ebben teljesen igazad van. A beállt káosz, GPU hiány, stb. az 99,99%-ban a nyerészkedő bányászok miatt volt. Nem véletlen ítéltem el, és nem is azért, mert játszani akarok, nekem volt elégséges GPU-m akkor is. Hanem hogy sok lusta és hiszékeny ember elhitte, hogy majd munka nélkül meggazdagszik, a pincébe beállítva egy bányászgépet. Közben meg az egész egy piramisjátékos humbug volt, amit már a legelején, évekkel ezelőtt be kellett volna tiltani mindenhol. Csak hát a politikusok ebben is töketlenek, nem is lehet várni tőlük mást, egy óratekergetés ügyében sem tudnak normálisan megegyezni, hogy mi legyen helyette, pedig az sokkal egyértelműbb.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)