Megélhetési válság miatt közlekedési megasztrájk lesz Németországban

Hozzászólások

Ha nem szol bele direktben egyik sem, akkor szinte mind1. Talan meg kulfoldi sokkal jobb, hiszen nem a magyarok fizetik kozpenzbol. Tobb marad a zsebben.

Az biztos, hogy ha a mostani kormany penzeli, akkor az jelenleg azt jelenti, hogy Eszak-Korea szeru hirek vannak m1-en. Kizarolagos felszopas. Vagy gyerekporno, mint PestiTV-nel vegyitve gyuloletbeszeddel. Vagy folyamatos helyreigazitasok, mint tv2-nel. Vagy folyamatos helyreigazitasok es szerzo nelkuli kamu cikkek, mint origonal. Esetleg mandiner szalagcim "random_jelentektelen szerint valamilyen baloldali politikus lop, meleg, csunyat mondott, budoset fingott" szeru fake, esetleg felig fake new, vagy csak uszitas miatt keletkezett cikk.

Jelenleg jobban kozszolgalati hir az, amire kulfoldrol is kapnak penzt. Tehat pl telex objektivebb, annak ellenere is, hogy kb alig lehet jobboldali ujsagiroja. Partizant nem szeretem, mert 99%-ban unalmas cuccok vannak, raadasul mostanaban valami fozomusorral keverve. De ettol meg nem huz politikai oldal fele, hanem sajat beallitottsagat erolteti emberekre :) De objektivebb o is, mint barmi amit a kormany penzel.

A kulfoldi tamogatasert pedig nem kell felszopnia, hanem alapbol olyan beallitottsagu sztem amit szeret a nyugati media. Tehat eleg ha ilyen alapon valogatjak meg kinek adnak penzt. Nem kell babuva valnia, hanem lehet hiteles.

 

Ami szornyu, hogy m1, magyar nemzet es az egesz orszag is kulfoldi(EU) penzbol/alamizsnabol mukodik, csak nem direktben m1 kapja a penzt, hanem elore lenyuljak belole hasznot es tovabbkuldik penzt feltetelekkel es iranyitott hireket varnak el. Tehat a kormanynak sincs baja szerintem a kulfoldi penzekkel. Legalabbis, ha nem kapnak akkor sir a szajuk, tehat meg igenylik is :)

1) Osszesitsd te, ha mar ennyire szukseged van ra. Szolj, ha kesz.

Eleg annyi a gazdasag tejesitmenyerol, hogy az alamizsna hirere is 430-rol 400ra ment anno a forint. Tehat ennyire fugg az alamizsnatol.

A gazdasag teljesitmenye meg a tanarok fizetesebol is latszik, hogy az(vagy annak az igerete) csak akkor van, ha az eu megszanja az orszagot. :D

Igy van. Kis faluban ennyit lehet tisztan ellopni felelossegrevonas nelkul. :) Raadasul EU penzbol lehet csak azt is, mert a magyar penzt mar elloptak/elfogyott :)

De ettol meg a magyar gazdasagot latszolag az EU tartja eletben, hiszen nelkule tanari fizetes sem lenne :) Legalabbis a kormany onbevallasa alapjan ez van. A eurhuf arfolyambol is ez latszott a 430->400 eseten.

 

Tehat megis milyen jo a kulfoldi penz. Olyankor nem budos, amikor a NER lopja :)

Tényleg a legjobb akarattal és indulattal kérdem, hogy a látványosan öncélú tanárgyűlöleted miatt nem kéne kezeltetni magad...? Ugyanis neked nagyon  és egészségtelenül beégtek a tanárok. Nekem is volt jó néhány sz@r tanárom, de jóval több volt a jó.

Te mégis mi a faszról beszélsz?

Ha jól tudom kb 140 ezer pedagógus van az országban. Havi több százmilliárdos? 2 vagy mennyi a több? Szóval fejenként havi másfél millió emelést kérnek a pedagógusok?

Mi a faszt szívsz öreg? Esetleg kicsit fact checkelni kéne azokat a "tény"-eket.

Számíthatnak, különösen tekintettel a matektanárokra, meg a valszámra. Node ebből eddig valami 10-15% körüli valósult meg a 2022-es fizukhoz képest. A bruttó 1200mrd az 2025-től lesz érvényes, és addigra bőven feljebb megy a teljes kötségvetés. Arról nem beszélve, hogy ha megvalósul az 1200mrd, akkor abból az adók és járulékok miatt 44% visszahalad a költségvetésbe, tehát valójában egy bő 700mrd körüli történet, ami havi 55-60mrd körüli valós kiadás. 2022-ról 23-ra 4 ezer mrd forinttal nőtt a főösszeg.

KSH: https://www.ksh.hu/stadat_files/okt/hu/okt0002.html

2021-ben 1900mrd ment el _minden_ oktatási kiadásra, és cserében a GDP arányában 2006-07 óta csökken a tendencia. 2021-ben 3,5%-át költöttük oktatásra. Tehát ha GDP arányosan nézzük, és mondjuk "visszaugrik" 4%-ra, akkor se történhet horror dolog. Majd a 2025-ös költségvetésben kiderül, hogy arányaiban mennyit sikerül költeni, de horror számokra azért nem mernék gondolni.

Nem tudom honnan indult az 50 millió, kár idekeverni.

Minnél kevesebbet sikerül oktatásra költeni, annál kevésbe találsz majd embereket IT-ra, meg bármi erős hozzáadott értékűre érdemben. Darabra már így sincs sok, de pár év múlva minőségre se lesz. Az éves költségvetés 6-8%-át költik a hanyatló nyugaton oktatásra, nem a 3,5%-ot, ezzel érdemes összevetni. Tudom, most jön az, hogy óhát nézzük meg hova jutottak, csak bezöldültek, meg az utcán elégedetlenkednek....

Jah, az ottani magas képzés eredményeképpen elbaszták az energiapolitikát, a migrációs politikát, Németország egy elavult autógyár, egyetlen Fintech céget sikerült majdnem összehoznia, hogy korszerűség is legyen az országban, a Wirecard-ot, de hát arról is kiderült, hogy szélhámosság volt. Mindenesetre, igyekeztek jól eltussolni, államfői szintekig terjdve. 

Nagy siker, a német oktatás, az biztos :D

trey @ gépház

"havi több százmilliárdos igényeihez képest."

ja hogy te fideszesen érvelsz, hogy benyögsz valami blődséget, aztán amikor mutatják, hogy hazudsz, akkor meg terelsz és a 20adáról hadoválsz.

Egyébként meg, ha köcsögéknek minden szarra jut pénzt elszórni és felvásárlásokra futja közpénzből, akkor fussa pedagógus bérekre is. Persze tudom, hogy az mtva, stadion és minden hobbi fontosabb.

1200 milliárd

Ehhez fűzz hozzá valamit. Ne kerülgesd. Ott a konkrét szám.

Egyébként meg, ha köcsögéknek minden szarra jut pénzt elszórni és felvásárlásokra futja közpénzből, akkor fussa pedagógus bérekre is.

Egyetértek, fussa rá. Azok meg járjanak be dolgozni, ne azon mesterkedjenek, hogy tudnának még kevesebbet dolgozni a felháborítóan kevés időhöz képest. 

trey @ gépház

Amúgy engem is zavar sok pedagógus hozzáállása. Szerintem a mártírkodás helyett azt kellene csinálniuk, hogy csak akkor és csak annyit dolgozzanak, amit hivatalosan elismernek nekik (kb csak a tanórákat?). És minden más időtöltés, időkeret nélkül kapott feladat, amit rajtuk kérnek számon, azt csak akkor végezzék, ha óra közben jut rá idő. Aztán meglátjuk, hogy hány napig működik a rendszer, amikor szó szerint betartják az időt.

Csak túlságosan világtól elzárt rendszer az óvoda/iskola, sokan azt hiszik élet-halál ura valamelyik munkát ingyen elváró, rendszeresen örjöngő felettes.

Igen, akkoriban volt ido olyanokra is. :) Most ezekre csak a tuntetesen jut ido.

Egy nem tanari allasban amugy ugy tudom van minden oraban 5 perc fizetett "cigiszunet".

A szunet pedig a munka resze a tanaroknak, hiszen ez az ido helyvaltoztatasra valo es kovetkezo orara fizikai felkeszulesre. Tanariban leteszik elozo orai melot, majd felveszik kovetkezo orait. Aztan megoldjak szarast, hugyozast, hiszen orat ilyenek csak hasmenes eseten szakithatjak meg.

Tobb szabadido nem jutott attol meg. Hiszen ora megvan mikor kezdodik es meddig tart. Ha meg az 5 perces cigiszunetben kavet foznek, mobiloznak, de esetleg kiderul, hogy meg haza is mennek rakni fat a tuzre az csak annyit jelent mennyire kiralyak, hogy ilyenekre kepesek es megis visszaernek a kovetkezo tartott ora kezdetere.

Rosszul tudod. Nagykorú munkavállaló valamint 6 órát meghaladó munkavégzés esetén min. 20 perc munkaközi szünet jár. Értelemszerűen nem lehet a munkaidő végén a szünet. Node, az MT alapján ez nem a 8 órából jön le, a szünet nem számít bele a munkaidőbe.

Monitor előtti munkavégzés esetén pedig óránként 10 perc olyan munkát kell végezni, ami nem monitor előtt történik - de ez sem szünet, tehát nem lehet elmenni 10 percre bagózni.

Nem tudom honnét vetted ezt a minden órában 5 perc szünet dolgot, gondolom ez ilyen urban legend olyanoktól akik soha nem dolgoztak versenyszférában.

Soron dolgozó még WC-re is csak engedéllyel mehet, úgy, hogy valaki helyettesíti. De ez nem annyira kirívó, kereskedelemben (spar, teszkó, metró) sem mehetsz el pisálni akármikor szeretnél. Szerencsére azt legalább nem kell pluszba ledolgozni, mert munkaidőnek számít.

Lehet. Sosem cigiztem, igy csak tippeltem az alapjan amit lattam. Csak olyan helyen dolgoztam (versenyszfera), ahol orankent 5 perc cigi volt meg orankent meg melle 10 perc kave, de kavezni sem kaveztam. Tehat az is lehet, hogy volt olyan ora, amikor ez kimaradt naluk is.

Ez mind beleszamitott a munkaidobe, ahogyan a szaras is. Soron meg nem dolgoztam meg.

Akkor ezek szerint hivatalosan nem szamit bele a munkaidobe a cigizes, jo tudni.

És ez egy kívánatos állapot? Mármint hogy a jobbágy csak engedéllyel mehet el pisálni, meg hogy sárga csillagot kendőt kell viselnie a biodroidnak, ha várhatóan többet fog kijárni?

gondolom ez ilyen urban legend olyanoktól akik soha nem dolgoztak versenyszférában.

Szerintem ezt az urban legendet azok gyártják, akik dolgoztak ugyan a versenyszférában, de nem csak a legótvarabb, legpatkányabb cégeknél. Elég kevés ismerősöm dolgozik gyártásban, de még náluk is megoldják valahogy az 5 perc szünetet a sori munkásoknak, hogy ne kelljen maguk alá szarni munka közben.

Szerintem le van írva, hogy az egészséghez és emberi méltósághoz mindenkinek joga van. A vizelet/széklet rendszeresen és sokáig történő visszatartása egészségkárosító. A vezetők általi behugyozásra/beszarásra kényszerítés sérti az emberi méltóságot. Arról nem is beszélve, hogy a hugyozni/szarni vágyó ember kevésbé tud összpontosítani a munkájára, tehát a munkáltatónak érdeke, hogy a munkás megfelelően tudjon üríteni.

:)

Tippelhetek? Magyar munkaerőközvetítő/alvállalkozó cégen át, magyar főnök utasítására, nyelvet nem beszélve? Fizetés swartzban, felét levonva szállásra nyolcadmagával egy kislakásban, barkasszal a főni reggel viszi be munkába?
Csak mert jellemzően ilyen körökből hallani a sztorikat, nem a hivatalosan osztrák alkalmazásban álló, szakszervezeti tagoktól.

Ez a havi több száz milliárd hogy jött ki neked? A magyar költségvetés mérlegfőösszege 25-30 ezer milliárd forint körül van, az igen durva lenne, hogy csak egy EMELÉS, minimum +2400mrd forintot jelentene. Még azt tenném hozzá, hogy teljes bérköltség 44%-a rögtön visszahalad az államkasszába.

2023-ban 2500mrd forintot fogunk kamatokra költeni (ugye a szuperjó PMÁP..., meg az EUR, és USD alapú hitelek), 5500mrd forint a nyugdíj (2022-ben 4800mrd volt), ja és 110 mrd forint az MTVA nevű történet.

Mi a kiváltó oka részedről a tanárokkal kapcsolatos megszólalásaidban az öncélúan dehonesztáló kifejezések szándékos erőltetésének? Engem kifejezetten ez érdekel.

Háromszázmilliószor (vigyázzatok! a számot nem kell ám szó szerint venni!) válaszoltam már ezekre a kérdésekre. 

trey @ gépház

Ami szornyu, hogy m1, magyar nemzet es az egesz orszag is kulfoldi(EU) penzbol/alamizsnabol mukodik

Tettél egy ilyen nagy ívű állítást. Arra kértelek, hogy támaszd alá; vagyis igazold adatokkal, mert meglepődnék ha igaz lenne :).

erre

Osszesitsd te, ha mar ennyire szukseged van ra.

így nem igazán vagy komolyan vehető..

" Mi a jobb?

- a híroldalt  a kormány pénzeli
- a híroldalt külföldről pénzelik
"

 

Akkor már inkább külföldről pénzeljék, mert mint magyar adófizető azt kell hogy mondjam, hogy az adóforintjaimból pénzelt hazai párt / állami sajtóorgánumok kritikán aluli színvonalúak, ennyi erővel el is lehetne égetni az erre szánt adóforintokat. Már régóta kérdem, hogy agyhalottak írnak, vagy agyhalottaknak írják. Ehhh..

Ugyanis tudomásul kellene venni, hogy két fajta fideszes van. Az egyik az, aki ilyen-olyan okokból, kötelezettségekből párt elkötelezett, de azért a józan eszét emiatt nem dobja sutba és tudja, azért, hogy mi a dörgés, mi merre hány méter. A másik pedig a totál agyhalott, akinek legtöbbször semmi oka, semmi haszna nincs belőle, de ingyen és bérmentve bármilyen dedós színvonalú propagandát a magáénak tesz 2 perc alatt.

Már nincs 888 beolvadt az origoba mert Trey nertárson kívül senki sem olvasta és még ő se kommentelt főleg amióta a demokrácia és szólásszabadság jegyében a lehetőséget beszántották. 

Legalább a fejlesztés még mindig transzparens: https://site2-dev.mediaworks.hu/

Legalja

A fajtád lényegében annyit tud nyújtani az embereknek, hogy vagy hoztok hírt, vagy nem (de ha igen, akkor sincs benne semmi új), és elpofázzátok, mit kell gondolni, aztán pedig elveszítitek a választást. Mit gondolsz, kimaradhatna az a rész, amikor elpofázzátok, hogy mit kell gondolni?

:)

Akkor nézzük meg a magyar egészségügyet.

Nejemet másfél évvel ezelőtt magánrendelésből állami várólistára (=kockás füzet) tették egy nagyműtét miatt.

Mivel az elmúlt másfél évben a műtétet négyszer halasztották el, rendre az utolsó héten, írtam egy levelet a kórháznak (ahol a műtétet végző orvos egyébként még csak alkalmazott sem) és a privát klinikának ahol az orvos alvállalkozóként rendel, becsatolva a betegjogi képviselőt.

Ez kiverte a biztosítékot a doktor úrnál (nem lesz borítékos pénz, kérdőre vonja a betegjogi képviselő), ezért a magánklinika nevében visszautasította a kérést a 2M Forintba kerülő magán műtétre vonatkozó kérésemről, valamint az állami várólistáról egyszerűen töröltette a feleségem.

Másfél év szenvedése értelmetlenné vált, a betegség közben előrehaladott.

Euronewsék elküldhetnék a szerzőt/fordítót egy magyar nyelvi képzésre (talán az is elég lenne, ha több időt adnának neki egy cikkre, vagy szabadna/kellene neki magyar helyesírás-ellenőrzőt használni):

Nagyszabású országos közlekedési sztrájkot hírdettek a német szakszervezetek hétfőre. A munkabeszüntetésben részt vesznek a repterek, kikötők, vasutak, buszok és metrok alkalmazottai. A szakszervezetek most először tervezik lezárni a német autópálya egy részét is.

A szakszervezetek 10,5 %-os, béremelést követelnek a közszférában, kórházakban, közlekedésben és hulladékkezelésben dolgozók számára. Két szakszervezet a Ver.di és EVG  hírdette meg a 24 órás munkabeszüntetést. A Ver.di 2.5 millió közalkalmazott érdekeit képviseli, míg az EVG a vasúti és autóbusz-társaságok dolgozóit. A legutóbbi tárgyaláson a munkáltató 5 %-os emelést ajánlott, amit a szakszervezet sértésnek és hadüzenetnek minősített. A március 27-i németországi „Mega-Strike” egy újabb sztrájkhullám előhírnöke lehet a húsvéti ünnepek körül, amelyek idén április 6-án, csütörtökön kezdődnek.

:)

Szerkesztve: 2023. 03. 26., v – 15:28

Azok a fránya demokráciák ahol az érdekérvényesítés még működhet. Bezzeg nálunk, mióta a FIDESZ becsatornázta pl. a VDSZSZ-t magához, azóta nálunk hasonlóra sor sem kerülhet.

Már csak a tanárokat kell elhallgattni és kirugdosni a nagypofájukat, aztán minden rendben is van.

ja vicces, amikor a csicskamédia és a felszopók hada temeti a németeket. Közben kb rendszeres, hogy érdekérvényesítő sztrájkot vagy felvonulást tartanak bármilyen kérdésben. Ez teljesen normális és megszokott egy demokráciában. De a csicskák csak azt gondolják, amit őfelsége a szájukba ad.

nem megszokott, mert csak maroknyian állnak ki magukért. A többiek félnek a nagypofájú csicskáktól, akik folyton reflektorfényben vannak.  Mióta a közmédia és a kesma önti a fost magából a fideszes csicskák fröcsögését mutogatva, felbátorodtak a talpas csicskák is és nagyon nyeregben érzik magukat, nagy a pofájuk. 

Nem. Te magadat hoztad. Valóban nem tudom olyan cizelláltan hozni azt a szintet.

btw, eddig úgy hallottam, hogy a fidesznél van btk-san gyerek ügyben érintett (elítélt?) díszpolgár. A kesmában felkapott baromság, valsz nem btk-s, a magyar tövényeket nem biztos, hogy sértette. Legfeljebb morálisan elítélhető. 

Én megkértem a Németországban lakó barátaimat, ismerőseimet, hogy költözzenek haza, amíg nem késő. Azt mondják, hogy ott olyan rossz az élet, hogy inkább maradnak :D

Szerintem ezt megválaszolta Orbán Balázs a Twitter-en:

Te meg kevered a svéd államot a koránt égető egyénnel. Miért?

trey @ gépház

Blokkolni? Semmit sem blokkolnak. Nem döntöttek még. Ha döntöttek volna, akkor sem lenne semmi, hiszen a törökök nem döntöttek és a jelek szerint nem is fognak, amíg a svéd kormány nem teljesít.

A mi döntésünkön (nem, nem blokkolás) jelenleg semmi sem múlik.

Tájékozódj.

trey @ gépház

Mennétek a tengerpartra, de kitört a kereke az autónak és senki nem tudja hogy javítjátok meg. Blokkolod -e a bulit, ha még gondolkozol azon megjavítsd -e a rádiót is?

Szerk: a sofőr szeret zenét hallgatni. Rádió nélkül nem szeretne elindulni.

közmédia egyik műsorában egy magyar nő arról beszélt, azért tért haza Svédországból, mert ott nagyon rossz a közbiztonság. Kiderült, a svédeknél hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el. Az Index megszerezte azoknak a bűncselekményeknek a hivatalos, hatósági dokumentációit is, amelyek részletesen leírják, miért ítélték el a magyar nőt, C.-t.

Innen: https://hvg.hu/itthon/20180312_Tobbszor_is_eliteltek_a_not_aki_az_M1en_…

Amilyen az adjonisten... 

kb mint mikor a media1 nevű 1bites "újságíró" henceg hogy több pert nyert az ellenzék  médiaugyben. persze, mert ráérnek perelni. :D ennyit érnek ezek a hírek. de hát ki kell menni, és kiengedni a kislányokat este. meglátjuk milesz.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

„Azt kérdezi a svéd miniszterelnök, hogy mi a baja a magyar parlamenti képviselőknek. Segítünk megérteni néhány példával:

2021. március 3.

Ulf Kristersson (a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenleg miniszterelnök):

»Az EU számára a munka nagy részét továbbra is Magyarország fejlődésének megtörése, a magyar kormányra való nyomásgyakorlás és az egyre erősödő ellenzék támogatása jelenti.«

2021. június 30.

Jessika Roswall (a Mérsékelt Párt akkori uniós szóvivője, jelenleg EU-s ügyekért felelős miniszter):

»Most az EU egyértelmű fellépésére van szükség, és arra, hogy az új kondicionalitási mechanizmus leállítsa a Magyarországnak történő kifizetéseket.«

2022. május 10.

Johan Pehrson (a Liberálisok Párt akkori vezetője, jelenleg foglalkoztatási és integrációs miniszter):

»Magyarország idegengyűlölő és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét, és lemond Ukrajna támogatásáról.«

Jó reggelt, Stockholm!”

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Az a baj, hogy ilyeneket kérdezel. 

1. Én mennék külföldre, sőt, legszívesebben már az USA-ban lennék, de 2 hetente hétvégét és a szünetek felét a gyerekeimmel töltöm, ezt elég nehéz kivitelezni több 1000 km-ről (igazából pár 100-ról is fárasztó).

2. Van egy jó szakmám, állítólag jó szakember is vagyok, plusz alacsonyan tartom az életszínvonalam (igazából nem izgat a magasabb életszínvonal), ezért itthon sem okoz gondot jól élnem (magamhoz képest)

De vannak olyanok, akik mondjuk gyári munkásként is szeretnének érvényesülni az életben és minél többet adni a gyerekeiknek, ezért külföldön szalag mellett is keresnek annyit, hogy vígan megélnek, itthon maximum vegetálnának. De tudom, hogy Te ezt magasról lesajnálod, mert neked jó, a többi nem számít :) Plusz a szokásos sallang, hogy miért nem tanultak szakmát, stbstb. 

Gy.k.: Vannak olyanok, akik jól élnek Németországban, akik itthon nem tudnának megélni. 

Ugye most nem a HO ellen akarsz érvelni? Van egy másik szál nem messze innen, ahol azt bizonygatjátok, hogy HO-ból (ez lehet Magyarországon is) mindent _is_ el lehet végezni. És még a fizu is többet ér itt ... :D

trey @ gépház

Olvass vissza, leírtam, hogy vannak ismerőseim Németországban, akik a hírek ellenére sem jönnek haza. Ekkor Te elkezdtél személyeskedni, hogy akkor még miért vagyok mindig itt. Én leírtam, hogy ha tehetném, már nem lennék, azt is leírtam, hogy mi az, ami Magyarországhoz köt. Leírtam, hogy vannak olyan gyári munkások, akik azért mentek ki, mert ugyanazzal a gyári munkával sokkal jobb az életminőségük. Majd Te elkezdtél jönni valami hómofiszos baromsággal. És én terelek, oké :D

De minek írtad le, hogy vannak olyan gyári munkások? Hol érdekes ez? Majd legközelebb jelzem, ha random gyári munkások sorsa felől szeretnék értekezni. Ha nem jelzem, akkor azt azt jelenti, hogy a közvetlen környezetemben és szakmámban dolgozók a topik. Nem a vájárok, hidegburkolók stb. Ha azok érdekelnének, akkor a vájár, hidegburkoló portálra járnék.

trey @ gépház

A Németországban élő, Magyarországról kitelepült, német gyári munkás az szerinted melyik országban él? Elküldtem neki a linkeket, jót röhögött, majd mondta, hogy köszi, de nem jön vissza. Ő ott jól érzi magát, jól él, esze ágában sincs visszaköltözni. Ettől jobban nem tudom elmagyarázni.  

Mivel közölted, hogy alapvetően téged csak a környezeted érdekel, még a nyitót is felesleges volt leírni. De ha már leírtad, és az lett a téma, akkor kár volt behozni, hogy téged nem érdekel más, csak a környezeted. De nem várom el, hogy felfogd a saját megszólalásaid közti ellentmondást.

Jelentem, az egész Németország nem bénult meg. :)

Megnéztem kétszer is a videót, nem Németország állt le, hanem a német közösségi közlekedés. Az egyetlen részlet a videóban a közútról az M3 bevezetőt idézi bármelyik reggel. Szóval a "Németország leállt" már túl van a költői túlzáson, leginkább indulatkeltésnek mondanám. 

De köszönöm, hogy megerősítettél abban, hogy a német barátaim nem hazudoznak!

Szerk.: Várom a tényeket tetszőleges hírportálokról (Origo, Telex, Index, 444, HVG vagy amit akarsz). 

Igen, amennyiben a címet figyelmen kívül hagyjuk, akkor majdnem igaz az, amit a haverjaid összehazudoztak.

Szerk.: Várom a tényeket tetszőleges hírportálokról (Origo, Telex, Index, 444, HVG vagy amit akarsz). 

Bazmeg, beszarok. Már az Euronews sem elég jó nekik :D

trey @ gépház

Nekik? Nem vagyok többen. 

Engem egyik hírportál sem érdekel, én a barátaimnak jobban hiszek, mint bármelyik hírportálnak. 

Szüleim megrögzött híradó nézők, az egyiken az megy, hogy mind meghalunk, a másikon pedig állandóan harcolunk. Eddig éhen sem haltam és harcolnom sem kellett. Gondolom, ebből az  következik, hogy velem van a baj. 

8 éve élnek kint, 0 nyelvtudással mentek ki, lesz, ami lesz alapon, mert itthon nem boldogultak. 

Megtanulták a nyelvet, beilleszkedtek, boldogok, olyan dolgokat engedhetnek meg maguknak, amikre itthon biztos nem tellene, holott alapvető dolog kellene legyen egy fejlett országban.

Megint a hülye többes szám... Én csak a vegődésedet látom benne, mert képtelen vagy értelmesen befogadni mások véleményét, érveit, és mikor már teljesen tarthatatlan az álláspontod, akkor ide jutsz (vagy a "csak a flame miatt járok ide", "ti kezdtétek" és egyéb szánalmas zsákutcák...) Mások nem tudom mit látnak ezekben a "tükrökben"...

"Európa legnagyobb gazdasága az egyre növekvő inflációtól szenved, a német fogyasztói árak ugyanis a vártnál jóval nagyobb mértékben, 9,3 százalékkal emelkedtek februárban (a német inflációs adatok hónapok óta meghaladják az euróövezet átlagát)."

Innen: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/03/27/evtizedek-ota-nem-volt-ehhez-…

vs

"Minden jel szerint túl vagyunk a legfőképpen a brüsszeli elhibázott szankciós politika okozta általános pénzromlási folyamat csúcsán – állapította meg inflációs kutatásának eredményeit értékelve az Alapjogokért Központ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben."

Innen: https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2023/03/24/alapjogokert-kozpont…

/popcorntime