30 éves a Red Hat

Harminc évvel ezelőtt a világ egészen másként nézett ki. Mindenhol a grunge zene volt szólt, a Dallas Cowboys megnyerte a Super Bowlt, a Jurassic Park volt a legtöbb bevételt hozó film, eladták az első Beanie Babies-eket, a napon szárított paradicsom volt a legmenőbb ételtrend és a Red Hat is megalakult. Amikor Bob Young és Marc Ewing összeállt, hogy létrehozzák a Red Hat-et, nem tudták elképzelni, hogy mivé válik a cég, és milyen hatással lesz a vállalati informatikára.

[...]

Bejelentés itt.

Hozzászólások

1999-ben a városi könyvtárban ráakadtam az Új alaplap újságra, elkezdtem nézegetni és az egyik számban Red Hat linux telepítési lemez volt, aztán még vagy két lapszámban volt a többi része.

Kérdeztem a könyvtárost, hogy ki lehet-e kölcsönözni a lemezeket, mondta igen, de nehogy vírusosan vigyem vissza :)

A grafikus részt nem sikerült feltelepítenem, de ekkor kezdtem el a linux-al ismerkedni.

De régen volt már ez is alapítva => Én se mai darab vagyok már. Sokáig éljen ez a disztró is!

Emlékszem, hogy 1999-ben az egyetemen már RHEL gépek voltak...akkor még elég ifjonc volt a Red Hat. ;)

valami computer panoráma melléklettel jött egyszer... red hat linux 5... azzal szórakoztam... 97 környékén, azt hiszem...

Szerkesztve: 2023. 03. 29., sze – 12:35

Red Hattal volt a legkevesebb dolgom az alatt a 20+ év alatt, amióta Linuxszal foglalkozom. Kétszer talán.

Egyszer egy FC SAN / storage környezetben kellett multipath-t konfigolnom, egyszer meg valami ramaty iskola mailszervere rohadt össze, mert a rendszergazda nem értett a particionáláshoz (nem volt) és elfogyott a hely a / alatt, amire rá volt hányva minden.

trey @ gépház