GDP PPS-ben jól állunk

https://novekedes.hu/elemzesek/budapest-lepipalta-becset-es-berlint-is

Direkt nem rakom ki a [POL] flaget, mert alapból nem az. Max ti fogtok ebből azt csinálni.

Hozzászólások

Jól állunk alatt Budapestet érted?

Szép eredmény, valóban, de elég szomorú hogy az összes többi régió 75 % alatt van (még a worksfortrey régió is, ami szerintem lecsúszott, úgy rémlik már 75 % fölött volt).

Főleg, hogy EU csatlakozáskor a csehek beérése volt a reális cél, most meg a térkép alapján esélytelen (majd megnézem a konkrét % értékeket, lehet nem olyan gáz a helyzet), de a lengyelek alattunk voltak, most meg az ország egészégesebb eloszlást mutat, nyilván a méretei meg lakosság eloszlása is teljesen más. Az meg hogy a törököknek is vannak 75 % főlötti régiói, fáj. A románon meg sem lepődök...

A cikk legalabb hivatkozza az eredetit

GDP per capita expressed in national purchasing power.

Mit ir ez le Magyarorszag eseteben?

Ha a terkepet nezem, akkor talan azt, hogy az orszag nagy resze (80%) nem termel, ehhez kepest Budapest (~20%) meg igen? Pareto-elv? Igy van ez sok emberek altal alkotott szervezetben :)

Vagy azt (ezeket [1,2] a cikk melle olvasva), hogy az orszag a beka segge alatt, es a vakok kozt a felszemu a kiraly?

[1] https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00114/default/table?l…

[2] https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tec00120/default/table?l…

Csalókák a statisztikák. Nézzük például a 3 legnagyobb mobilszolgáltatót, hogy hol realizálódik a haszna. Hát nem Kaposváron adózza le.

Szerkesztve: 2023. 03. 28., k – 09:51

Lehet, hogy abban jól állunk, de...

https://index.hu/gazdasag/2023/03/28/keresetek-berek-munkaeropiac-fizetes-realjovedelem-munkaber/

Én sosem hiszek a szedett-vedett statisztikáknak, mert abból bármit ki lehet hozni. Meg nem a Telextől, Indextől, és a Kossuth rádiótól tudom meg mi helyzet. Jobban hiszek a szememnek! A szolgáltatói szektorban is dolgozom, Buda legdrágább három kerületének metszéspontéban van az üzletünk, technikai jellegű szolgáltatást nyújtunk a lakosságnak, hát tudom mennyire volt árérzékeny a lakosság 2008-2014 között, mennyire nem számított az ár 2017-2020 között, és mennyire számít most, mennyire esett vissza a forgalom az utóbbi másfél évben.

Az utolsó térképen van a lényeg! Kár, hogy senki se akarja látni! :D