Clippy visszatért és ügyesebb mint valaha!

Címkék

Clippy - a Microsoft ikonikus Office asszisztense - visszatért és a ChatGPT-nek, Azure Speech Services-nek és Raspberry Pi-nak köszönhetően ügyesebb mint valaha ☝‍️

Hozzászólások

Van pár meglepő dolog az IT-ben számomra, mint a Javascript hamvaiból feltámadása, a Cobol halhatatlansága, Linux alrendszer a Windowsban, Microsoft Office Linuxon... de az, hogy a Clippy még viszatér és szórakoztató, használható formában, álmomban sem gondoltam :D

Ő itthon "Gem Géza" néven futott?

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Anno Office telepítés után első dolgunk volt a nyomorult gemkapocs kikapcsolása, mert a felhasználókat őrületbe kergette. Remélem, egyszer lesz olyan intelligens az AI, hogy felismerje, mikor nincs rá igény :-)

Anno én is idegesítőnek találtam, első dolgom volt kikapcsolni, de meg kell hagyni, hogy jópofa. Még Emacs-hez is van clippy plugin, ami írogatja a helpet ASCII clippy cartoon art-ként. Az AI, ChatGPT, stb. témát viszont unom.

Anno a MS Bob-ot is hülyeségnek tartottam, de ma már vicces retró ökörségnek hat, valami egyedi a sok szabvány dolog között. Kell ilyen is. Szerintem voltak a MS-nak régen jó dolgai, de ezeket kihaltak, helyette elmentek ilyen világuralmi bullshit irányba sajnos, most már csak az a fontos nekik, hogy erőszakolt frissítéseket és reklámokat terjesszenek, meg a user adatait megszerezzék. Már semmi más nem érdekes, lassan már a Windows és az Office se fontos nekik, lehet akár online service is, csak csinálják tovább a hülyeséget.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Én macskás vagyok, nekem mindig Offica volt kint! :)