Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ /hozama/

Számolásban SZOCHO-val nem számolok, mert felteszem aki ilyet csinál az mindig a maxot tolja be.

Futamidő: 3 év
Céges költség fix: 5%
Alternatív hozam, osztalékot saját tőke rovására kivéve (PMÁP-ba rakva): 16%
(lényegében a saját tőkét hitelre cseréled.)
Ahhoz, hogy a cégben megkeress nettó 16%-ot (nettó osztalék): 0.16/0.85/0.91 = bruttó 20.68% kellene csinálnod
 

Bruttó céges hozam 3 évre (ha azonos feltételekkel tudna futni a kondíció): (1+0.2068-0.05)^3 = 1.548  vagyis +54.8%
Magánemberként a nettó hozam 3 évre: (1+((0.2068-0.05)*0.85*0.91))^3 = 1.4097 vagyis +40.97%

Hozzászólások

Kösz Matolcsy,
Kösz Orbán,
De ez még mindig
Az infláció alatt van ám

Ha mégis beszélnétek
s egymást lecsesznétek?
Kenjétek Beckhamre
Vagy inkább Brüsszelre

Ez olyan "ingyenpénz", aminek a költségét végül közösen álljuk? :)

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 12:54

Kettőtöknek. 

Van egy futóverseny ahol a bénább stoppolhat. Az korrekt? Az ügyesebb azt mondaná, hogy essen ki, ha nem megy neki. A kormány azt mondja kell az országnak a bénább. Ok, mondja az ügyesebb, majd ő is stoppolni kezd.

Nehéz kérdés ez.

Ha elbukik a bénább, akkor nem lesz verseny, nő az állam költsége, mert nő a munkanélküliség.

Amúgy az arbitrázs potyautazás annyira elenyésző, hogy drágább lenne egy szigorúbb előszűrés. Nem beszélve arról, hogy egy előszűrő a korrupció melegágya. 

Inkább érdekes, hogy Orbán/Nagy Márton próbálja gyorsítani a gazdaságot, olcsó hitelekkel. Ezzel szemben Matolcsy próbálja lassítani a gazdaságot, magas kamatokkal. Erre próbáltam utalni. Ez a kettősség hosszútávon nem tudom mennyire tartható, de nem tűnik optimálisnak. Persze lehet, hogy így a legjobb, nem látunk mindent.

Leginkabb az egesz "vilag jegybankjai jegybanki alapkamatot emeltek inflacio kivedesere" jelenseg a Kozlegelo Problemajara emlekeztet. Mindenki odaemeli, hogy annyira legyen szar, mint elotte, de igy az adofizetoknek dragabb lesz ez is. Ha minden jegybank ezt csinalta, akkor a kar mar megtortent, Matolcsy meg Orban pedig ebben kenyszerpalyan voltak. Erdogan is pont ebbe bukhat bele a kovetkezo valasztason - foldig rombolta a Torok Lira erteket, es azoknak is elege lett, akiknek eddig semmi bajuk nem volt vele. A kulonbseg annyi, hogy Erdogan a romlas egy jo reszerol tehetett is, de amikor jott az "egesz vilag jegybanki alapkamatot emelt" jelenseg, bizonyos tekintetben ugy omlott ossze, ahogy okkal varta volna, hogy nem fog.

Ha mar Kozlegelo Problema: erdemes vegiggondolni (nem elolvasni masok ezzel kapcsolatos gondolkodasat), hogy klimavaltozas kerdeskoreben ez hogy szokott elkurodni.