Havi 120 ezerért keres gyakornok programozókat a NAV

https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/nav-gyakornoki-program-egyetem-info…

 

Lesz havi 150 ezerért javítva: 120 ezerért programozó gyakornok?

Hozzászólások

"Ügyvédbojtárként meg fizethetsz, hogy tanulhass" mert bele van kalkulalva, hogy ha ingatlanjogasz leszel akkor az egyszer megkrealt word templatet 7x kinyomtatva (mert ugye ugyvedseged mancika elrontja az adataidat 3x) elkerhetsz 50-100K -t 30 percert.

Az ingatlan ügyletek jelentős része viszonylag komplikált - kezes, hitel, mindenféle egzotikus finanszírozási konstrukciók - és az ügyvédeknek korlátlan vagyoni felelősségük van az ügylet értékéig.

 

Elég merész dolog fél óra alatt lezavarni egy adásvételt.

Egyrészt havi 120 az a 150, másrészt viszont nem tudom, hogy például Baján vagy Salgótarjánban mennyit fizetnek egy átlag informatikus gyakornoknak, illetve milyen feladatokat lehet ott gyakornokként csinálni, szóval még nem írnám le.

Más szempontból meg szigorúan bizalmas, adótitok feldolgozás minimálbéres gyakornokokkal...

Csodálkoznék, ha egy gyakornok hozzáférhetne érzékeny adatokhoz...

Amúgy nem :) Láttam már piaci multit belülről, nem is egyet; így nem lepne meg, ha a NAV-nál is a "szakmai standardokat" követnék, és basznának a rendes jogosultság-kezelésre.

Mindenhol basznak/basztak (GDPR-ig) rá.

Nincs ezzel alapvetően semmi baj. Ha az egyetemista gyakorlatot akar szerezni, akkor ez egy kitűnő alkalom lehet. Ráadásul még beleláthat kicsit az állami IT működésébe is - illetve nem működésébe. Aztán eldöntheti, hogy az ottani állapotok mennyire megfelelőek neki.

Hogy sok/kevés-e ez a pénz? Attól függ. Egyetem mellett, akár részben távmunkában, kötetlen időbeosztással, átlag napi 2-4 órában nem olyan rossz ez. Főleg olyasvalakinek, akinek nincs még IT szakirányú végzettsége (pl: gimit végzett), majd egyetemen tanult csak IT-t.
Nyilván ha napi 4-8 órában be kell cammogni a helyi NAV irodába, akkor ez annyira nem buli.

Ha a NAV (avagy a Pillér Kft.) meg nem talál így se embert, akkor talán elgondolkodnak rajta, hogy meg kellene fizetni az IT szakembereket. Is. És most bilibe lóg a kezem...
Most találtam egy friss hirdetést etikus hacker pozícióra a NBSZ-nél a profession.hu oldalon: bruttó 1 misi. No comment...

Most találtam egy friss hirdetést etikus hacker pozícióra a NBSZ-nél a profession.hu oldalon: bruttó 1 misi. No comment...

Van némi rálátásom erre a témára, és (a konkrét pozíció ismerete nélkül) elég sok dolgot meg lehet tanulni a gályázás közben. Például egyik munkahelyemen sem költöttek annyit képzésekre, konferenciákra, mint egy hasonló területen. Tény, hogy ha hosszú távra akarsz berendezkedni, kell hozzá bőven hivatástudat. :)

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 10:24

A cikk maximum 120 ezret ír, óránként 1500, szóval kevesebb, mint napi 4 órás munkaidő, ha valaki kimaxolja. Gyakorlatilag betanított munkás, de egyébként van gyakornok, aki pénzt se kap, szóval miért ne mennének ide pl.a T-com helyett.

Főiskolán nálunk is volt "kooperatív képzés", 4. évben 4 nap munka, 1 nap suli, nem éppen piaci fizetésért. De nem bántam meg egyáltalán, nem csak a kosz ragadt rám ott.

Hat ha valaki gyakorolni akar programozni akkor ennel azert a piacon talal jobb lehetosegeket is :D

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 12:12

Most akkor 120K -ert lehet dolgozni gyakornokkent? Mi van az egymillio alatt mar meg sem mozdulok palyakezdokent tortenettel?

Szerintem aki pénzt akar (és tud! :)) keresni, az ne gyakornoknak menjen. 

A saját gyakornoki melóimra visszaemlékezve a legjobbak olyanok voltak, ahol egész nap shadowing volt, max kisebb feladatokkal, közben megcsináltam a cégből egy TDK dolgozatot, stb. Amikor az utolsónál mondtam, hogy oké, akkor innentől rendesen dolgoznék, akkor onnantól 2.75x annyit kaptam (ugyanúgy 20 órában hetente), igaz, más volt a napi rutin is.

Gyakornoki helynél mindenkinek azt javasolnám, hogy ne az alapfizut nézze, hanem hogy mi ad jobb tapasztalatot. Attól még pesze ez a pozi nem biztos, hogy jó lesz, de fizu alapján intern állásokat nézni nem biztos, hogy hosszútávon a legjobb pénzügyileg - lásd fentebb az ügyvédes példát.

Itt vagy 8 éve, tudhatnád, hogy a HUP-on mindenki milliókat keres, csak a fizetését soha nem emelik senkinek, és amikor igen, azt is ellopja az Orbán az inflációval. 

Mi van az egymillio alatt mar meg sem mozdulok palyakezdokent tortenettel?

Nincs semmi, aki úgy "pályakezdő", hogy most szerzett ugyan diplomát, de már 3 éve fulltime dolgozik, meg amúgy is már ált. iskolában is programozgatott, az könnyen megkapta az egymilliót, a többiek meg nem. Illetve annyi mégis történt, hogy közben jött egy recesszió, a tech cégek tízezerszámra ontják a leépítésekkel a piacra a képzett munkaerőt, minden második cégnél hiring freeze van, a többinél meg azon gondolkodnak, hogy lehet a junior-medior réteget minél keletebbre kiszervezni, vagy az egészet AI-ra váltani.

tl;dr hazudnak

Milyen jól teszi, hogy nem szórja a pénzünket!

trey @ gépház

Pont ez jutott eszembe, hogy ez elég sovány, de aki közel kerül a tűzhöz annak csurranhat egy kis mellékes. Például beírhat kenőpénzér a kódba egy halmaz-különbségképzés műveletet az eredmények kiírása előtt: találatHalmaz -= tejelőCégek;

Máris szebb a matek!