Twitter RIP?

Elon Musk vasárnap közölte: innentől kezdve a Twitter sajtókontaktjához érkező összes megkeresésre egy ürüléket ábrázoló emojit fognak visszaküldeni válaszüzenetként. A változtatás azóta életbe is lépett.

A milliárdos a saját Twitter-oldalán jelentette be, hogy innentől kezdve automatikusan az üzenetküldő alkalmazásokból ismert emojit fogják küldeni minden megkeresésre, amely hozzájuk érkezik.

Index - Külföld - Elon Musk teljesen bekattant, felháborító lépést tett

Kiváncsiságból az index is kérdéseket küldtött a Twitter említett címére, hogy valóban működik-e a rendszer. Válaszukból kiderült, hogy igen.

Egy nagy szarkupacot kaptak.

Kicsit tovább gondolva a dolgot, Trey nem posztol szuperkiller google által mindenkinek elküldte nagyon veszélyes android sebezhetőség híreke, viszont ha egy iphone frissítés 10 embernél bugzik a twitteren arról óriási cikkeket ír. Amire ki akarok lyukadni, a HUP logót le lehetne cserélni egy kaki emojira?

Hozzászólások

"Elon is being Elon" 

Nem kell komolyan venni, nem a sz@rkupac fogja megpecsételni a Twitter sorsát, hanem az, hogy tudja e pénzügyileg menedzselni. Ez a lépés is csak azért van, hogy fenntartsa a folyamatos beszélgetést. Ingyen reklám. Elonnak semmit nem szabad elhinni, hanem nézni mit csinál és reagálni. Ennek az akciónak semmi hatása nincs, csak egy emoji.

Nem tudom ebbe a témába hogy fér bele a "nagyon veszélyes" "android sebezhetőség" (amiről elfeledtél linket belerakni, az üzengetés pedig gyerekes). De értve a sértődésedet, én soha nem láttam, hogy részrehajló lenne az ilyen hírekben csak te a preferenciád alapján látod így. Ez van.

Az aktuális nem android os, hanem a legnagyobb android gyártó baseband fw. bug. Még szerencse, hogy a samsung követte el, mert javítva lesz.

https://googleprojectzero.blogspot.com/2023/03/multiple-internet-to-bas…

https://www.hwsw.hu/hirek/65908/google-samsung-exynos-chip-sebezhetoseg…

Jajj mi lenne itt, ha az almás cég belefutna egy hasonlóba :D

sudo mount -o ro /hup.hu

Szóval ez ami már javítva már jelenleg is a Pixel eszközökben (auto update).

Természetesen sokan tudják rávenni ezeket az eszközöket, hogy az ő networkükre felcsatlakozzon és baseband-on keresztül exploitolja. 

De a helyén van kezelve, gondolom fogják a többi gyártók is releaselni a fixet. 

Szerkesztve: 2023. 03. 20., h – 08:25

A másik dolog meg az - ha elolvastad a cikket rendesen -, hogy a Twitter átvétele és a leépítések óta a sajtós megkeresésekre sem válaszoltak, ez csak egy feature, tudd, hogy a sajtómunkás leveled célba ért, de szarnak rá.

emojit? miert nem a sajat urulekerol kuld kepet akkormar?

Mióta Elon megvette, azóta újra releváns lett a Twitter. Már teljesen értelmetlen volt ránézni is a cenzúra miatt, most meg újra posztolhatnak sokan, akiket van miért olvasni.

Nekem úgy tűnt, hogy volt egy "feature", hogy bejelentkezés nélkül olvasgatni sem lehet a posztokat. Mintha ezt is kijavították volna.

Kirúgott egy rakás léhűtőt, és ezzel csökkentette a költségeket is. Állítólag most már közel van a nulláshoz, ami eddig csak veszteséget termelt.

Hogyan működhetett eddig veszteségesen? Ez az igazi kérdés.

Hát úgy, hogy a tőzsdén valójában csak a növekedést nézik, semmi mást. Annak van értéke. Ha nincs növekedés, akkor csökken a részvény ára. Ergo növekedés kell, bármi áron.

Az a tőzsdés befektetőknek, akik csak a más által megkeresett pénzt akarják elszedni részvény árfolyam ingadozáson játszva, teljesen mindegy, hogy a cég valójában nyereséges, nullás vagy bukós. A lényeg, hogy valami - lehetőleg nem releváns, de sokszor változó - adathoz kötni lehessen az árfolyamot, amivel ki lehet szívni a pénzt mások zsebéből...

Lásd Netflix óriási esése története első előfizetés csökkenés hírére. Nem érdekelte a tőzsdét, hogy 202 millióan előfizetnek, az érdekelte, hogy 200 ezerrel csökkent ez a szám (ami kb. mérési hibahatáron belüli szám)...

Lásd Netflix óriási esése története első előfizetés csökkenés hírére. Nem érdekelte a tőzsdét, hogy 202 millióan előfizetnek, az érdekelte, hogy 200 ezerrel csökkent ez a szám (ami kb. mérési hibahatáron belüli szám)...

Legyünk pontosak, az árfolyamot nem a növekedés, hanem a növekedés ígérete hajtja fel. Fordítva ugyanaz. Nem a 200k account elvesztése izzasztja meg a részvényest, hanem az, hogy a 200k mellett a közönség nagy része épp agyvérzést kapott a sok PC-ségtől, illetve a menedzsment emlékeim szerint akkoriban kezdte fújni a nótát, hogy az account sharing környékén majd jól rendet tesznek.

Most úgy tesz mindenki, mintha bárki írt volna arra az emailre. 

Én még a googlenak sem tudok panaszkodni.

A facebook nem hiszi, hogy nincs telefonszámom, amit meg tudnék vele osztani. Ők is szarnak ugyanúgy mindenkire. 

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Ez az ujságíróknak jelent problémát, kevesebb olyan cikk fog születni, hogy pl:

"Eljött a rettegett XY, mutatjuk azt is, mit válaszolt erre a twitter!"

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A twittert már sokszor temették: "na most cseszte el Elon végleg...", "na most aztán tényleg...".
De amint látjuk, nem így van.
Nézzünk csak körül a saját kis országunkban, az emberek valamiért igénylik a mocskot, elvárják hogy átverjék és szénné szopassák őket.
Mindenhol vannak akik ezt az igényt örömmel teljesítik.

Szóval Twitter is marad, Elon is marad, a mi kis országunk is marad. Harcolunk, megyünk előre töretlenül.

Gábriel Ákos

Ez is ilyen "hazai" gondolkodás...

Attól, hogy másnak szar, nekünk nem lesz kevésbé szar. Csak a magyarok (egy része) tudnak olyannak örülni, ha máshol még rosszabb, és ettől a saját életüket "jobbnak" érzik...
Attól, hogy máshol is lopnak, még hiányzik az itteni kasszából a lé amit itt lopnak, amit nekünk, egyszerű embereknek kell oda visszatenni, hogy ne álljon meg a gépezet.

Ha a haverral hazafelé menet jól megverik mindkettőt, attól az egyiknek még pont ugyan úgy fáj, hogy a haver is kapott...
Kirámolják a lépcsőház összes lakását, akkor örül mindenki, hogy hiába rámolták ki a cuccát, legalább a többiekét is vitték, nincs vagy egyedül?

Nyilván tudhat. De az én tapasztalatom az, hogy itthon ennek óriási hagyománya van. Az, hogy mi találtuk fel, vagy átvettük valahonnan, nem tudom.

Viszont 1) én más népekről igyenkszem nem nyilatkozni, mert azokat nem ismerem belülről/személyesen, 2) pont ugyan olyan szánalmas, ha így tesznek, mint amilyen szánalmas, amikor magyaron teszik.

De az én tapasztalatom az, hogy itthon...

Mennyi tapasztalatod van más országokban/népek közt éléssel?

én más népekről igyenkszem nem nyilatkozni, mert azokat nem ismerem belülről/személyesen

Láthatólag nem sok.

Ilyen széleskörű tapasztalatokkal felvértezve én azért kevésbé lennék bátor egész népeket minősítgetni...

szerk: csak, hogy értsd, hogy mit akarok mondani:

Igen, vannak olyan magyar emberek, akik pl. irigyek, de nem minden magyar irigy és nem minden irigy magyar.

Nehany eve olvastam vagy halottam egy viccet:

Lucifer visz korbe egy csapatot "gyarlatogatason" odalent...

Egyik fortyogo dezsa mellett ki van teve egy tabla - "Kimaszni tilos", orseg sehol...

Masik fortyogo dezsa - kutyas, allig felfegyverkezett orok... 

Harmadik dezsa - sem orseg, sem tabla - a dezsa szepen forr...

A latogatas vegen az egyik vendeg megkerdezi mi is a helyzet ezzel a harom dezsaval, mire a valasz: " Hat az elsoben a nemetek vannak - kiirod a szabalyt - betartjak, a masodikban oroszok - no azokat vissza kell tuszkolni nem erdekli oket semmi..." - "Ok-ok - de akkor mi az a harmadik?" - "Nos, abban magyarok  vannak, ok onszabalyzok - egyikuk kimaszik, a tobbi visszahuzza"

De elegge gaz, ha a valosagban valaki elhiszi, hogy csak a magyarok ilyenek.

Én dolgoztam pár nemzettel, szignifikánsan gyakoribb a magyarországi megbeszéléseken az a jelenség, hogy nem a probléma megoldására koncentrál a csapat, hanem arra, hogy ma épp miért nem lehet megoldani vagy haladni.

En is dolgoztam rengeteg nemzettel. Tudod, nekem nem kene belepofaznom innen az ottani dolgokba, ha maskepp gondolok valamit, mint te. :)

Amúgy a faszé' nem itthon vagy?!

Mindenhol vannak faszok. Pont ugyanolyanok, akik kifogast talalnak, hogy mit miert nem lehet megoldani. Pont.

Hogyne. Viszont az nem mindegy, hogy mennyi a faszok aránya, akik csak kifogásokat keresnek.

És ha Trump küld emailt, akkor Ő mit fog kapni?

Ez szerintem csak egy sima marketing fogás. 

Ha csak megszűntetik a press@twitter.com fiókot, és egy "nem lehet kézbesíteni" levél jön vissza róla, abból nem jelenne meg hír.
Ha egy 💩 emoji jön vissza, azzal viszont felkerül az index-re/ hup-ra. 

Nagy Péter

Az is reklámérték, ha csak beszélnek róla.

Fekete Pákó 20 éve abból él, hogy úgy énekes, hogy nem tud énekelni. Nem egy pozitív szerep, de elég ismertség ahhoz, hogy megéljen belőle. Néha azzal kerül a hírekbe, hogy "beszart egy műsor felvételén", és ez pont elég arra, hogy elég ismert legyen, és meghívják ide-oda haknizni. (manapság már éppen elég az ismertséghez, ha egy kupac 💩-val bekerülsz a hírekbe)

Nagy Péter

arról a bohócról szerintem már vagy 20 éve nem hallottam. Egyáltalán él még? Valahonnan hallottam, h. amúgy egy teljesen értelmes ember állítólag, és tud majdnem teljesen helyesen magyarul beszélni. Jól rémlik magyar egyetemen csinált jogász diplomát. Csak aztán hamar rájött h. ügyvédsegédként x évig kell egy ügyvéd seggét nyalni h. abban a szakmában el tudjon helyezkedni. Haknizással meg magából hülyét csinálással ellenben 100x annyit megkeresett a fénykorában.

Fekete Pákó abból él, hogy szórakoztató amit csinál. Lehet nem neked, de hidd el, sokaknak.

Ez embereket fizetésre ösztönöz.

Viszont Musk kb úgy ösztönözte fizetésre az embereket, hogy fizetőssé tette a twitter api-t, és nevetséges 8 dollárokat húz le emberektől egy kék plecsnivel. Ez egy twitter méretű valaminél aprópénz.

Amiben nagy pénz van az a reklámozók, akik nagyságrendekkel nagyobb összegeket fizetnének, de közülük sokan nem reklámértékként, hanem bizonytalansági faktorként kezelik ezeket a megnyilvánulásokat, és ezzel komoly tőkét vesztett a cég. 

Szóval a kettő nem ugyanaz.

Persze, minden hulyere van ketto masik, aki hajlando penzt adni erte, de azer ne altalanositsunk, a szorakoztatasnak (mint oly sok minden masnak is) egesz sok dimenzioja van. :) azert pedig, mert van partiz-szazezer (millio) user, aki ilyen olyan megfontolasbol hajlando penzt adni egy kis kek bizbaszra, ami megjelenik a neve mellett, meg mindig tobben vannak, akiknek ez nem kell es megtobben, akik azt sem tudjak, mi az a twitter es ki az az elon musk.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én csak azt akartam mondani, hogy üzletileg jobban megéri Fekete Pákónak hülyét csinálnia magából, mint Elon Musknak a twitterből, mert más az a fizetőközönség, akiktől a fő bevételt remélhetik. 

Pákó esetében ez az átlagember néző aki szórakozik a hülyeségen és aki fizet is érte, twitter esetében viszont mi sírunk vagy nevetünk, viszont a reklámozó az akitől az igazi bevétel jön, de ők egyelőre csak sírnak, mert egy kiszámítható platformot várnának, és nem feltétlenül szeretnék a terméküket két szélsőséges komment közt látni, vagy egyik napról a másikra egy ilyen vadul változó döntéshozótól függeni.

Pako sajat magat adja, erre van kereslet. Elon szinten sajat magat adja, de neki nem ez lenne a dolga, van erre szakember akit raadassul ezert fizet, ellenben elon faszsagait nem kultivalja a celkozonsege annyira mint pakoet a sajatja, csak a twitteren meg nem csorgott vegig teljesen a szarle, de a marka azert lassan de biztosan erodalodik.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Pako sajat magat adja

Ebben nem volnék biztos.

Egyrészt, ne felejtsd el, hogy jogi karon lehúzott három évet. Nem fejezte be, de ha tényleg olyan okos mint a karakter akit játszik akkor odáig se jut el. Azért hagyta abba, mert úgy látta egyszerűbben fog tudni érvényesülni itt a mulatós karrierrel mint jogival. Lássuk be, igaza volt. 

Másrészt pedig nemrég volt redditen téma az arc, ott páran írták, hogy amit látsz a csávóból az csak egy karakter, a valóságban sokkal komolyabb figura, és pl jól beszél magyarul. Persze bárki bármit mondhat. De nem ő volna az egyetlen arc, aki közszereplőként karaktert alakít.

Muskról meg ugyanaz a véleményünk. 

Nekem is rémlik valami interjú még régről, ahol nem volt rajta az álarc, de már lehet, hogy csak behaluzom. De pl Győzikené ugyan ez, az elején, mikor még nem a csináljuk magunkból sztereotip cigány hülyét (ami pont mint Pákó, csak az a fekete majomra játszik) volt az irány, akkor speciel pont értelmes volt.

Volt egy interjú pákóval, amikor arról beszélt, hogy ő fideszes, amikor bevallotta, hogy az egész csak szerep volt részéről. És valójában az összes gyerekük tanul és normálisan élnek, nem ordítoznak egymással. Én is hallottam, nem haluztad, de a linket nem kotrom elő :-)

Bocs, összekevertem a Pákót a Győzikével :-) Ez azért elég durva tévedés volt a részemről. Hamut szórok a fejemre.

Szerk.: erről az interjúról beszéltem: https://www.youtube.com/watch?v=xM8ZxVph0fo - Gáspár Győző: Orbán Viktor és Szijjártó Péter a bakancslistámon, belépek a Fideszbe

Ha még nem volt, vagy ez nem annak az előkészítése, akkor most már jó lesz, ha sajtót is vesz magának.

Visszataszító a cégkultúra, amit Elon képvisel.

Lehet, hogy megnézte a költségvetést és olyan sokba került fenntartatni a dolgozókat akik eddig az emailekre válaszolgattak, hogy inkább "leprogramoztatta" fél óra alatt a kaki emojit és kirúgott mindenkit a sajtó osztályról. Így lehet nyereségbe fordítani egy céget.