digi leállás budapesten (optikai hálózat) - hányan érintettek?

Budapest, XV. kerület, reggel óta áll.

Ez elég durva, ilyen hosszú leállást eddig még nem tapasztaltam.

Hozzászólások

Csak a net vagy a kábeltévé is döglött? Ha az utóbbi, akkor az 9x%, hogy szakadás valahol, ha csak net nincs, akkor lehet, hogy a "dobozokat" áramtalanítva, majd "kintről befelé" sorban bekapcsolva akár helyre is állhat (nekem volt ilyen, és a rebutty tényleg segített)

XVIII rendben, bár látom a házak között húzott optikát, rendesen cibálja a szél

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Szerkesztve: 2023. 03. 11., szo – 16:25

máskor is volt vihar, de ez most úgy látszik, rendesen megszaggata a lengőkábeleket.

olcsó (sic!) és erre (is) számíthatunk :(

Gondolom a kémdobozos tévéjükkel együtt... Mert hogy mi van a tré meg más cég IPTV-s dobozában, azt csak az adot szolgáltató tudja - ami biztos, hogy minden másodpercnyi médiafogyasztásodat tudja a szolgáltatód, tudja, hogymikor kapcsolsz el a reklámról, melyik reklámot nézed végig, milyen jellegű filmeket, csatornákat kedvelsz... Ilyen profilozási lehetőség mellett ingyen kéne adni... (Anno volt olyan, még z MTV1/MTV2 idején, hogy fizettek azért, ha valakihez lerakhattak egy dobozt, ami majdnem ugyanezt csinálta, azaz mérte, mikor, melyik csatornát nézte az előfizető, és utána offline kiolvasták belőle...) Bár lehet, hogy vezetékes telefont tettél mellé, meg mobilt, hogy Magenta1 legyen - ekkor nagyjából pariban van a két szolgáltatás ára. (csak a net, mert a telefonnal együtt már jelentős a különbség)
 

Nem véletlenül írtam, hogy " a tré meg más cég IPTV-s dobozában"... Ahogy az sem véletlen, hogy nem az IPTV, hanem a DVB-C lett szabvány és kerül bele minden valamire való TV-be... A szolgáltatónak persze az az érdeke, hogy mindent _is_ tudjon az ügyfél médiafogyasztási szokásairól, de én köszi, ezt pont nem szeretném...

A Tré IPTV-s dobozában Amlogic van :) Lehet a kémkedésbe fagy bele néha, természetesen az Telekom TV Go apk más Android TV boxon nem megy (gondolom ez sem véletlen :)).

De legalább a DFU mód nincs letiltva a bootromban így dumpolhassa a jónép  (már aki szivesen tól ebbe szabadidőt) és egyből nem lesz zárt :)

Azt látod, igen. AZ egy szolgáltató egyféle doboza - viszont azt nem lehet cáfolni, hogy minden csatornaváltást képes pontos időadattal, ügyfélazonosítóval naplózni a szolgáltató - a kérdés az, hogy ezt mire és hogyan használja fel/adja tovább az így nyert statisztikákat..

Arra gondolsz, ami 24 oraban be van kapcsolva es veletlenszeruen csatornara allitva ?

Egeszsegukre.

Amugy a seggedlukat is tudjak mar , ha nem innen mashonnan, ha zavar akkor ki kell koltozni a szaharadzsungel kozepere favagonak.

Ez a szep uj vilag, meg az elofizeteses ulesfutes.

Lesz az meg igy sem.

Nem mondom, hogy tetszik, de mar nem erdekel, mert jovore boomer leszek.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Az IPTV-n a végberendezés kötött, csak a szolgáltató saját eszköze használható, és a működési módjából adódóan a szolgltató pontosan tudja és naplózza/naplózhatja, hogy melyik előfizetői végberendezés, melyik csatornára mikortól meddig volt rácuppanva. Ezt nem szeretném, mert csak.

"ha nem innen mashonnan, ha zavar akkor ki kell koltozni a szaharadzsungel kozepere favagonak." - Hogy máshonnan mit tudnak, és mit nem, az irreleváns - a TV.csatornákra vonatkozó fogyasztási szokásaimat nem kívánom direktben megosztani velük és pont. (A szaharadzsungelből most költöztem haza, épp azért, mert favágóként elfogyott a munka :-) )

 

Hogy nem szeretnéd, az OK.

De a valóságban fingja sincs, hogy az adott műsort a kisgyerek, anyuka, a nagymama, vagy a macska nézi napközben, hogy ne unatkozzon. Nálunk éjjel-nappal megy - tv-t elég ritkán nézünk - fogyasztása kb semmi, ellenben lassan kapcsol be, ha kikapcsolom.

Na ez igy kb a nagy büdös semmire nem jó, nemhogy profilozásra vagy bármi használhatóra, mint mondjuk egy nielsen felmérés.

Ennél még a mobilos tv-k és streaming platformok is pontosabbak, ott legalább egy halvány esély van, hogy adott profilt, adott user nézi és nem keverve, de még ott sem tudják, hogy ki is nézi valójában.

Én privacy tudatosnak tartom magam, de az ip tv doboz valahol az utolsó környékén van a listán, ami miatt aggódnék.

Én már igen. Mostanában meg újra előjött, hogy napközben rendben van a net. Este pedig állandóan bontja a kapcsolatot.

Idoben lemondtam, mert ha mar nem olcso, akkor legalabb ne legyen szar.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2023. 03. 21., k – 14:05

Az IV kerületben 2-3 hetente panaszkodnak az emberek a városrészhez tartozó facebook csoportban, hogy már napok óta nincs Digi netük és kábeltévéjük. (És ilyenkor az emberek hozzászólásai alapján elég nagy területen nem működik) Én még novemberben mondtam le, mert nálunk használhatatlanná vált, miután optikaira cserélték a hálózatukat az épületben.