Hónap végén megszűnik a 17 éve működő fájlmegosztó platform, a Zippyshare

tenyleg en vagyok az egyetlen, aki meg sose hallott rola?

https://telex.hu/tech/2023/03/21/megszunik-zippyshare-fajlmegoszto-konk…

Hozzászólások

A Zippy-ről a Nekem8 jut eszembe, meg az elrontott marketing. Amúgy én sem ismertem.

tenyleg en vagyok az egyetlen, aki meg sose hallott rola?

Kettő!

trey @ gépház

Kivételesen hallottam róla, valaki egyszer küldött egy ilyen zippyshare-es linket, ahová feltöltött egy nagyobb fájlt, ami mailbe nem fért volna bele. Nekem n+1. amatőr megosztóoldalnak tűnt, nem gondoltam volna, hogy ez valami ismert oldal és 17 éves.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Remelem azert a DC++ es a napster megy meg..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mákod van, azok még mennek. Mindkettő, de már csak nagyon szűk réteg használja őket. Még a Kazaa és az EDK/Gnutella hálózat is megy (pl. amule vagy emule klienssel). amule-t még használtam is kb. 6-7 éve, néhány ritka SD-s filmet, sorozatot, kottát, e-könyvet húztam le róla, ami máshol nem volt fent. Rohadt lassan jöttek le a letöltések, de marginálisan még használható hálózat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Engem is meglepett, hogy ezeket használja még valaki. Nagy nyílt és zárt torrent trackerek és Genesis Library ebook-választéka mellett, meg a ma divatos, egyre olcsóbb zenei és streamszolgáltatások, és rendszeres akciókkal bepörgetett online játékáruházak, opensource szoftverek, abandonware oldalak kínálata mellett nem sok létjogosultságuk van, de tényleg lehet ezeken a régi megoldásokon olyan ritkaságokat tölteni, amit máshol nem lehet. Attól is függ, hogy mit szeretnél beszerezni, mennyire új, régi anyag, mennyire mainstream, mennyire ritkaság stb.. Sokszor mák is kell hozzá, hogy fent legyen valahol, amit keresel, és legyen is megosztó, akitől le is jön, és ne kamu anyag legyen. Sok ritka anyag beszerezhetetlen, még legálisan sem lehet hozzájutni, vagy mert nem jelent meg M.o.-n, vagy régi, és nincs meg senkinek, stb.. Pl. DC++-n főleg magyar zenék, LP RIP-ek, meg magyar szinkronos filmek, sorozatok népszerűek, valami régi szinkronnal, magyar e-könyvek, nyilván magyar hubokon elérhetőek ezek. Külföldi ritkaságokra meg amule/emule inkább.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2023. 03. 21., k – 09:07

Én nagyon szeretem, kár érte.

Én se hallottam sose. Bár valószínűleg ez azért van, mert sose volt rájuk szükségem. Mindig volt szerver kéznél amin keresztül megosztottam amit akartam ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Egyszer hallottam rola, a jelenlegi walesi munkahelyem tele van kockakkal es itt viszonylag sokan hasznaltak 5-6 evvel ezelottig, de kb ennyi.