[MEGOLDÓDOTT] Hotmail.com-ra nem megy a levélküldés

Sziasztok!

A $sub problémával küzdünk pár napja. Egyik percről a másikra a következő hiba jelentkezett:

hotmail-com.olc.protection.outlook.com[104.47.11.225] said: 550 5.7.1
    Unfortunately, messages from [szerver ip címe] weren't sent. Please contact
    your Internet service provider since part of their network is on our block
    list (S3150). You can also refer your provider to
    http://mail.live.com/mail/troubleshooting.aspx#errors.
    [AM0EUR02FT031.eop-EUR02.prod.protection.outlook.com
    2023-03-20T13:21:11.658Z 08DB29327F21F7FC] (in reply to MAIL FROM command)

Semmi változás nem történt nálunk a configokban, nincs új ip, stb. MS szerint nem vagyunk a tiltólistájukon, rbl listán sem. SPF, DKIM, reverse, stb. rendben. Mail-testernél 10/10-es a check... Valakinek valami ötlete?

Köszi

A megoldás -vélhetően, mert semmi visszajelzés nem volt- ahogy azt ggallo is írta, hogy jeleztem a hibát az adott IP-re ezen az oldalon: https://olcsupport.office.com/
Majd másnap (tegnap) ugyanitt jeleztem a hibát az egész tartományra is.

Mára minden egyéb változtatása nélkül, ismét megy a levelezés

Hozzászólások

Az, hogy te mit csinálsz irreleváns, mindig a fogadó oldalon dől el a levél sorsa, ami most.

Blokkolták a tartományod ahonnan küldöd. Ez van.
 

Fedora 38, Thinkpad x280

Gondolom az SNDS-re gondol: https://sendersupport.olc.protection.outlook.com/snds/index.aspx

(amihez tényleg kell fiók meg bejelentkezés meg az IP címet authorizálni...)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ez engem is érdekel. Van egy form, de az sem vette le.

Az MS amennyire én tudom, nagyban épít az UCEPROTECTL3-ra. Bár írod, hogy az mxtoolbox szerint nem vagy rajta, szóval fura.

TheAdam

Most annyi van, hogy egy kollégával konzultáltunk és azt mondja a dmark-kal kellett neki is vacakolnia (pl. ajánlás szerint a rua és a ruf a dmarc-reports@ kezdődjön - nekem itt abuse volt) Most nézem az ő dns beállításait, kipróbálom, aztán megint várok 48 órát :)

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Kétlem, hogy ilyen gond lesz, lehet valaki spammelt a tartományból és tiltó listára vágták az egészet. Nálunk éves szinten van , hogy a gmail nem kér levelet, mert a spamhaus úgy döntött PBL re való az ip címünk , a Szolgáltató nem is hallott a spamhausról úgyhogy biztos nem ők küldték le. Évente egyszer ellátogatok kézzel levettem és egy évig minden fasza (utána visszateszik). A vicc, hogy a másik címünk ugyanattól a szolgáltatótól nincs pblen (pedig az elvileg tényleg dinamikus igaz soha nem változott), egyszer majd megcserélem a kettőt.

Nekünk is volt ilyen. Mostanra minen IP tartományunk átesett ezen, többször is. Hol csak valamelyik MS e-mail tartományra, hol egyikre sem vett el levelet a címeinkről. Persze akkor is látszólag minden ok nélkül. Összes SMTP és DNS elvárás rendben, RBL-en sehol egy címünk sem.

Minden esetben az IP cím/tartomány kérelmező űrlapon keresztül lejelentettük (elsőre IP címet, aztán inkább mindig az egész tartományt), és akkor nagyjából 1 nap alatt megoldódott (visszajelzés nuku, csak elkeztek menni oda is a levelek). Sajna nem tudom felidézni, pontosan melyik volt az a sokból, de valószínű amennyit variálnak, már nem úgy hívják, vagy nem azon a linmken van, mint egy éve.

Ez megismétlődött már legalább kétszer két év alatt (nem pont éves ütemben). Várom is, hogy mikor múlik el megint...

A DMARC-nek ehhez semmi köze. Az SPF hiányát már az MS sem viseli jól (ahogy a Google sem), de arra van külön hibaüzenet.

Leginkább az a baj, hogy a 3rd party szolgáltatók ilyen módon ellehetetlenítésével próbálják időről-időre beterelni magukhoz az ügyfeleket, hogy "lám, nálunk soha nincs ilyen probléma"... Semmi másról nem szólhat az, hogy időről időre feltesznek küldő IP tartományokat ilyen listára, amiről simán, online form-os kérésre le is vesznek - persze 2-3 nap szolgáltatási gond után, amikor magyarázkodhatunk.

Szerintem sokkal prózaibb módon kerülnek fel tartományok, és mondom ezt úgy, hogy voltunk, vagyunk érintve ilyen M$ csodával, mégpedig valamilyen csodarendszerük túlpörög.

A mostani aktuális történet, hogy egy ideig a sender.microsoft.com -os delistre küldött egy adott IP tartományból (eszkaláció only, de sosem jön válasz, azóta sem került le onnan az IP-k) az MS, de amióta néha jön spamhaus blaclistes üzenet tőlük, azóta nincs az előző hiba valszin... Valami talán változott.