Tesztelőket keres a Fedora az F37-hez

Részletek itt.

Hozzászólások

Működik az upgrade, Fedora 37-ről írok most is. Összesen három gépen frissítettem.

Nem Fedora-specifikus bug, hanem vagy bash, vagy readline, de a read -ren2 -p 'prompt' parancs nem vár válaszra, üres sort ad vissza mindig a legfrissebb bash és readline esetén, eltörve ezzel egy évek óta jól működő scriptemet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nálam ez a parancs ezekkel a paraméterekkel simán működik. Arch + Bash 5.1.16-os verzióval. Nézd meg, hogy ha a scripted #!/bin/sh fejlécet használ, akkor ennek a symlinkje a /bin/bash-ra mutasson, és ne másra. Nem ismerem ennyire mélyen a Fedorát, nem tudom mit használ. Könnyen tesztelheted úgy is, ha terminálban kézzel indítod a bash-t, és onnan adagolod be neki ugyanezt a parancsot, úgy működik-e. Esetleg ha van a .bashrc-dben valami spéci alias, beállítás, azzal is összeakadhat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mai napig 5.1-en van ragadva a Bash Arch-on. Ráadásul azt az 5.2.0-ás verziót, ami kint volt a Testing tárolóban, azt is visszavonták. Nagyon úgy tűnik nekem, hogy az 5.2-es verzió egyik feature-ét bugnak értelmezik, és próbálják javítani, de feleslegesen izmozva csak csúsznak vele, és halogatják az elkerülhetetlent. Ha ez így megy tovább, hogy ezen is a balfékség fog menni, mint anno a glibc-vel, ami majdnem 9 hónapot egy régi verzión ragadt, akkor átváltok zsh-ra (interaktív shellként, mert nem interaktívként egy ideje dash-t használok), ha meg az se lesz elég, mert jönnek új hülyeségekkel, dobom az Arch-ot. Az 5.2-es Bash-t a GNU már fél éve kiadta, ennyi időnek elégnek kellett volna lennie az adoptálásra, főleg, ha egy bleeding edge rolling disztrót nézünk. Ez azért nem Ubuntu LTS, meg Debian Stable, ahol régi szerverek meg legacy appok miatt muszáj régi verzión maradni, ha az újabb verzióval nem kompatibilisek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)