BÉKING: Feltörték az OtherWorld YouTube csatornáját (is)!

Részletek

Hmm, vajon ki lesz a következő? :( 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 03. 11., szo – 18:55

Nem tudom ki a bubanatrol van szo, ugyhigy engem biztosan nem osztott meg a munkassaga.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Szerkesztve: 2023. 03. 11., szo – 19:10

Dettó, még a nevet sem hallottam, kb. a “kit érdekel”-kategória. Mondjuk a többi felsorolt is.

de ha téged ez nem érdekel akkor mit keresel itt? miért jöttél ide hozzászólni? csak azért hogy leírhasd és a tudtunkra add hogy téged ez nem érdekel? 

akkor figyelünk rád benike, nagyon cuki vagy, nagyon jó, köszönjük a fontos információt! <3 rendkívűl érdekes hogy téged nem érdekel ez :)

mert a cím alapján lehet hogy valami szakmai tartalmat remélt?

aztán kiderül hogy csak a 'szomszéd pistike'  annyira luser, hogy még egy google fiókra sem tud vigyázni?

 

Feltörték mi? :D

vagy csak illetéktelenül bejelentkeztek?!

 

Kv*ra nem mindegy. 

 

szerintem.

miért reméltek IT szakmai tartalmat a cikk turkálóban? nézzél már széjjel légyszike, ez a szekció nem a kőkemény grafitporos szakmai cikkek gyűjtőhelye. nem a téma indító hibája, hogy ti azt se tudjátok hol vagytok és merre néztek arcal. 

Nekem max. a Homeworld széria ugrott be a névről, ezek nem tudom kicsodák.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Bakery baking

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Mit kell észrevenni?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Valaki leírhatná, hogyan is megy manapság egy Google account feltörése...

Nem gondolom, hogy a Google olyan biztonságú (semmi sem olyan), amit nem lehet feltörni. De azt viszont gondolom, hogy ezen magyar YT csatornák "feltörése" nem olyan feladat, amire egy Google feltörésére képes csapatot állítanának rá...

Szóval én látatlanban inkább arra gondolok, hogy simán ellopták a hozzáférési adataikat, mert nem volt elég jól védve a fiók a Google-nál alapból elérhető lehetőségekkel sem. Szóval szerintem ez nem feltörés igazából.
Esetleg belsős ember csinálta, valami vita eredményeként.

Egy valami másik csatornánál, vagy valamilyen accountnál azt regélték, hogy egy külsősnek volt hozzáférés kiadva, és neki nem volt 2FA beállítva. Onnantól phising, brutefoce vagy bármi. Ahogy írod, ez technikailag nem feltörés, hanem egyszerűen megszerzett hozzáféréssel beléptek. Egy további lehetőség, hogy a fiók kliensen be volt állítva, és malwarez kapitányék látogatást tettek a gépen.

A dolog azért érdekes, mert a gugli "idegen eszközös" belépésnél engem többször szórakoztatott már SMS-es account megerősítéssel.

Már a legegyszerűbb platformok is védve vannak bruteforce ellen. Egy 5 karakters is jelszó is biztonságos, amíg nem férnek hozzá a hashfájlhoz.

99%-ban arról van szó, hogy egyszerűen megszerzik a jelszót. Bonyolultabb esetben hozzáférnek a backup-emailhez, kérnek egy jelszómódosító emailt. 2FA 99%-ban megfogja ezeket a próbálkozásokat. Érdemes használni, még ha nagyban elvesz a felhasználói-élményből és körülményes.

Kb. 1 hónappal ezelőtt, PCWorld a Blikk nyomán: "Feltörték Rubint Réka YouTube-csatornáját"
https://pcworld.hu/pcwlite/feltortek-rubint-reka-youtube-csatornajat-32…

A PCWorld által a címben feltörésnek mínősített esetről lényegében ennyit lehet megtudni a cikkből:
"Azt nem tudni, pontosan hogyan, de a napokban valaki megszerezte Rubint Réka YouTube-fiókjának jelszavát, és törölte a fitneszedző minden videóját."

A Blikk cím még ez volt: "Ellopták Rubint Réka YouTube-csatornáját, felháborodott a fitnesz nagyasszonya" és a cikkben sem írtak feltörésről!
https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/rubint-reka-youtube-ellop…
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Bréking! Feltörték Melós Pityu TikTok oldalát, ahol az Instagram oldalához tartozó jelszót tárolta, így a 2019-es tassi nyaralás kutyás képeit ellopták a könyörtelen hekkerek. A tiktokker értetlenül áll az esemény előtt, a szomszédai semmit sem sejtettek.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

 ... gondolom ugyanaz volt a jelszava mindenhova is ...

(apacska vagy valami ilyesmi?)

Miért, a youtube-on tartalom előállítóként nem lehetséges/kötelező az mfa használata?

Mi lesz a következő hír? Feltörték csillámfaszpóni "instályát"? 6millió meg egy a köbön tecsős meg tikotokkos videós faszomtudja kicsoda tolja a faszságait, mert ebből kúrva könnyű lessz megélni alapon. Ki a picsát érdekli, hogy fosos szájtját feltörik? Védje meg ha fontos neki!

sokan itt nem ismerik

Fizetett hirdetésként találkoztam a nevükkel. 1 adás kb 10percét szántam rájuk: unalmas amit csinálnak. Ettől függetlenül bárkinek a közösségi médiája felett átveszik az uralmat: így járt. Nem érzem, hogy ennek hír értéke lenne. Pl az USA elnöke lenne és tenne arra már felkapnám a fejem. Celebek / influenszerek (gyarkolatilag modern porszívó ügynökök) nem érik el az ingerküszöböm.

Én követem a játékokat, sok mmorpgt is játszottam (bár főleg koreai/ázsiai dolgokat és nem wow-ot, talán eve online a főbb nyugati kivétel) csak még a mai napig nem tudott meggyőzni egy csatorna vagy videó sem, hogy nekem miért kellene feltétlenül kíváncsi lennem mások véleményére. Tehát ezt a "let's play" meg "reaction" kultúrát nem igazán értem/tudom befogadni. Valószínűleg ezért nem ismerem őket sem.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Vannak szponzorált tartalmak is, igen.

De általában csak játszanak valami játékot külön ellentételezés nélkül (a játék fejlesztőjétől; a nézők mikroadományai, meg a YouTube által fizetett pénzből élnek általában).

Sokáig én se komáltam a játék-streamereket, de találtam egy-kettőt, amelyiknek tetszett a stílusa + mivel kevés időm/energiám van játszani, így legalább a háttérben futtatva tudom követni a játék story-ját.

A kommentár meg olyankor jól jön, mert a karaktered általában nem kommentálja mit miért tesz a játékos, vagy mi történik épp, szóval egy jó streamer egyben olyan, mint egy jó narrátor.

Ezek se rosszak, de a 20-as éveim közepéig nagyjából a blues/rock vonalon mozogtam és kicsit meguntam...

Kellett valami más a 4/4-es ütemen kívül, ezért kezdtem el ismerkedni a breakbeat-tel, meg más alternatívabb műfajokkal.

A legutóbbi hangszeres zene, amit hozzáadtam a playlistemhez, az a King Gizzard & The Wizard Lizard - Iron Lung száma, kb. 2 héttel ezelőttről.

Ugyan hallottam már a nevüket korábban is, de sose hallgattam őket igazán, de ez a számuk nagyon megtetszett.

Szerk: előtte két héttel meg a Lynyrd Skynyrd - Free Bird lett hozzáadva, de azt nyilván nem kell bemutatni senkinek :)

Bár lehet a durrantósoknak az un. mémek is túl modernek...

Nekem a walkthrough és let's play jellegű videókkal nincs bajom, azok hasznosak nagyon, ha valaki elakad játék közben, pl. mit kell csinálni, merre kell benne menni, vagy csak könnyed kikapcsolódásból nézi ezeket, esetleg csak csekkolja, hogy milyen egy adott játék, grafika, játékmenet, nehézség. Még a speedrun-osokkal sincs bajom, bár azok már egy speciálisabb rétegnek szólnak. Főleg, ha rendes, előre felvett videók és nem streamek. A reaction kategória viszont szerintem is hülyeség.

Ezt a szóban forgó csatornát nem ismerem, nem néztem még rá. Kicsit reklámnak tűnik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A napokban megszerezte valaki az OtherWorld nevű Youtube-csatorna jelszavát. Írj egy pár soros clickbait cikket erről!

Íme, egy rövid clickbait cikk, amely garantáltan felkelti az olvasók érdeklődését a témával kapcsolatban!

"Figyelem! Az OtherWorld Youtube-csatorna jelszava kiszivárgott! Mi történt az OtherWorld nevű Youtube-csatornával? Egy titokzatos hacker sikerült feltörnie az egyik legnépszerűbb Youtube-csatorna jelszavát! Az OtherWorld csapatának sikerült visszaszerezni a fiókjukat, de mi lett volna, ha nem sikerül nekik? Az online biztonság mindenki számára fontos - olvass tovább, hogy megtudd, hogyan védd meg a saját adataidat!"

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?