Orosz–ukrán háború #7

Hozzászólások

sub

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A németek totál 1488-ba mennek: https://www.nytimes.com/2023/02/03/world/europe/germany-ukraine-leopard…

"Germany agreed to send Ukraine 14 of Berlin’s significantly more modern Leopard 2 tanks"

"German news media reports have put the number at 29 to 88 tanks."

És Lengyelországon keresztül elindulnak a német tankok a Szovjetunió ellen. Még hogy a történelem nem ismétli önmagát, LOL.

Ukrajna már nem az Orosz Birodalom része, de az ukránok továbbra is feláldozzák az életük az orosz vezető parancsára. Pedig élhetnének is érte. :) Nehéz lehet ukránnak lenni. Bár a halállal megkönnyebbül a szívük, szerintem érdemes lenne mérlegelniük, hogy a szar döntéseket is csak élve lehet meghozni.

:)

tényleg nem a CIA volt :-D

Az amerikai haditengerészet megtervezte, elhelyzete a robbanó töltetet , majd fogtak egy hoholt - ukrán vendégmunkás a CIA-nál épp a folyosón takarított és a kezébe adtak távirányítót egy nagy piros gombbal a közepén és azt mondták neki, hogy nyomd meg:

- Push it !! - подтолкнуть его !!

- Да ?

- Да-Да...

 

tényleg nem a CIA volt..

Találtak olyan fűzős dossziét, az vált ráírva: Top Secret, The destruction of NS One and Two

For Whites Only meeting room!

például nem mondtam volna meg előre, hogy fingani fogok..

Mert amióta megépült, azóta szúrja a szemét USA-nak, mert Németország, túl olcsón és majdnem korlátlan mennyiségben jutott így energiához.

Kinek az érdeke volt a robbantás ??? Egyébként, ez terrorista művelet volt..

Svédek és a Dánok még mindig adósak a vizsgálat eredményével.

For Whites Only meeting room!

Ahogy mondani szokták, egy esemény értékelésénél a legfontosabb kérdés:

Kinek és mi haszna származott belőle?

Ha ezt megválaszoljuk, meg tudjuk válaszolni, szinte mindent megtudunk. A legnagyobb haszon a győztes, az minden visz...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hát az "önként"-el vitatkoznék. Tegyük fel a kérdés, a szopóálarc kinek okoz örömöt, aki szopik, vagy akit szopnak? Szvsz a brüsszeli bagázs 90%-a fizetett amcsi ügynök.  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Személyesen Biden:

If Russia invades (that means tanks and troops crossing the border of Ukraine) ..again.. then aa.. there will be no longer a Nord Stream 2. We will bring an end to it.

Riporter:

Ok, but how will you do that? Exactly... .. since the project.. in contorl of the project is within Germany's control.

Biden:

We will... I promise you we will be able to do it.

https://www.youtube.com/watch?v=OS4O8rGRLf8

Videó feltöltésének dátuma: 2022. febr. 7.

A helyzet bája, hogy mindezen kijelentések megtételekor Scholz épp Biden mellett ácsorog.

A The Times oknyomozó újságírójának milyen érdeke fűződik az USA-hoz kötni az incidenst? Már megint egy nyugati orosz ügynök? A legbarátibb országok  vezetőinek sorozatos megfigyelési-lehallgatási botrányai után Te miért tartod esélytelennek, hogy az amerikaiak bevetnék a haderejüket érdekeik érvényesítésére? Minden nagyhatalom ezt teszi.

Jó, tehát akkor semmi konkrétum, csak hipotézisek, valószínűségek. Értem. Én nem tartok semmit esélytelennek, nem állítottam semmit. Kérdésem volt treytől, ilyen helyzetben amúgy hogyan lehet cáfolni valamit, azon kívül hogy nem én voltam. Ti magyaráztatok már bele mindenfélét.

Nem érdekel. A klingonok. Ami érdekel, hogyan lehet cáfolni ha azt mondják Magyarország volt, azon kívül hogy azt mondjuk:  nem mi vóótunk!!4!44

De hogy beálljak a konteo világszövetségbe én is. Kína volt. Mert így lett egy csomó fölös orosz gáz, amit ők örömmel megvesznek bagoóért. XD

Segítek. A cáfolat az jelenti, hogy egyértelmű bizonyítékai vannak rá, hogy nem ő volt és azokat előtárja. Ezzel cáfolja, hogy nem ő volt.

Ha csak hajtogatja, hogy nem ő volt, az nem cáfolat. Erre van egy másik magyar szó: tagadja. A különbség az, hogy ebben az esetben semmiféle bizonyítékot nem tár elő. Leginkább azért, mert nincs neki, vagyis hazudik.

trey @ gépház

Akkor az a problémád hogy azt nyilatkozták cáfolják, holott csak tagadták?

Amúgy nem tudom honnan jön ez a cáfolat fordítás, az origo és a mandiner tagadást használ. Eredeti angol nyilatkozatot nem olvastam mondjuk. Mindegy, köszi.

Amúgy az hogy nincs bizonyítéka, abból nem egyenesen következik, hogy hazudik. Mi a bizonyítékod arra, hogy nem te fingottál a teremben? Nyilván semmi, de ez nem azt jelenti, hogy csakis hazudhatsz, ha azt mondod nem te voltál.

Nem azt akarom mondani, hogy nem az USA volt a gázvezeték robbantó, akár ő is lehetett. A logikai bukfencre válaszolok az érvelésedben.

Azért könnyen belátható, hogy országok által ellenőrzött területre bejutni kicsit nehezebb, mint az ízléstelen altáji humorodban foglalt tevékenységet elkövetni, ugye? Ráadásul pont ők célozgattak rá, hogy el fogják intézni. Ha te arról beszélsz, hogy fingani fogsz a teremben, mert egy ritka tapló fasz vagy és utána ez meg is történik, akkor joggal néznek majd rád csúnyán. Eleve nem kell magad ilyen szar helyzetbe hozni. Mondjuk, mit várunk a lemerült Duracell-ről üzemelő balfasz Biden-től, igaz ...

trey @ gépház

Nemzetközi vizekre miért is nehéz bejutni? Az csak gazdasági övezet volt úgy rémlik. Meg főleg, ennek mi köze van ahhoz a logikai következtetéshez, hogy ha valaki tagad valamit, de nem ad bizonyítékot, akkor hazudik?

Vonatkoztass már el az USA ról gázvezetékről. A logikai érvelésedre koncentrálj. Tagad ok de nem adok bizonyítékot akkor hazudok? Így?

Nemzetközi vizekre miért is nehéz bejutni?

Milyen nemzetközi vizekre? Az oroszok külön kérték, hogy hadd menjenek vizsgálódni.

A szabotázsakció vizsgálatában Svédország és Dánia azért illetékesek, mert az ő felügyeletük alatt áll az a tengeralatti kereskedelmi övezet, ahol az Északi Áramlat sérült szakasza található. Emellett még a vezetékek szárazföldi végpontjait felügyelő Oroszország és Németország volnának illetékesek, de Svédország már korábban jelezte, Oroszország semmiképp nem vehet részt a nyomozásban.

ROTFL

hogy ha valaki tagad valamit, de nem ad bizonyítékot, akkor hazudik?

Ellenkező esetben már rég előtárta volna a bizonyítékokat, nem csak azt szajkózná, hogy " .... nem mi voltunk, nem mi volt <alvás> nem mi <alvás> kik voltunk? hol voltunk?!"

trey @ gépház

Ami miatt teljesen valid feltételezésekre, hipotézisekre, hamis logikai lépésekre vádló kijelentéseket tenni saját szövetségeseinkre. Nem zárt ajtók mögött tisztázni, feltárni, rendezni a dolgokat és kifelé egy egységes kommunikációt mutatni. Csakis a sajtóban okádni a szövetségeseinket. Meg random magyar(!) bloggerektől szarni a nyugatot, kimagyarázni az orosz agressziót, miért is ők az áldozatok(!). Felelőtlenség. 

Ha már itt tartunk, az kinek az érdeke hogy a nyugati szövetségesi rendszer tagjai között nyílt bizalmatlanság, konfliktus legyen a háborús időkben? Melyik tagja a szövetségnek, amely komrányzati szinten táplálja, kiszolgálja ezt? Milyen érdekből vajon?

Nyilván megvizsgálta a csöveken talált ujjlenyomatokat, és azok megegyeztek az archivumban "United States" név alatt szereplőkkel.

Ja és megírta a Csőr, hogy "ellenőrizhetetlen hírek szerint Cicamica kolbászkerítését Morzsa kutya rágta le".

Szerkesztve: 2023. 02. 09., cs – 00:16

subscribe

Csendben leszek tovabba. Kisdobos (az voltam 1 evig) de inkabb uttoro becsulet szavamra ami sosem voltam.
Ma mar nem hupperkedek. TikTok mafia lettem, meg utcai boxolo tavolrol. :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Egyrészt már a címválasztás is rossz, mert az ukrán "válogatott" játszik hazai pályán. Helyesen Ukrán-orosz háború kéne hogy legyen a cím is!

 

Másrészt a vendég csapatnál is lehet valami gond az utánpótlással:

Hazafias orosz nők tanulják a katonai fortélyokat | Euronews

Ó, az oroszoknál nálatok (nyugat-majmoló propagandistáknál) már az eleje óta gondok vannak. :D Már a különleges hadművelet megindítása után 1 héttel az oroszok végét harsogtátok, Oroszország összeomlását vizionáltátok stb.

Ehhez képest, ma mindennél nagyobb támadást indítottak. A komoly fegyvereket meg még elő se vették.

Ne becsüld le az oroszokat.

trey @ gépház

Technikailag szír-amerikai, vagy iráni-amerikai háborúról sem beszélünk. Pedig ott is agresszorkodtak az amcsik.

Valójában ott is pont azzal kerülik meg az alkotmányt, hogy nem hirdetnek hivatalosan háborút. (Mert ahhoz alkotmányosan a kongresszus is kellene.) Meg persze rossz PR is lenne az adminisztrációnak.

Ó, én azt pontosan tudom. A "most" annak szólt, hogy tovább már nem tudták tagadni, hiszen már a The Washington Post is erről cikkezett, így az USA-ban a sötétben tartott és trágyával etetett Demokrata gombák is rájö(he)ttek, hogy őket átbaszták. :D

https://www.allsides.com/news-source/washington-post-media-bias

trey @ gépház

Az Ukrajnának nevezett területen történelmileg az orosz népek inkább vannak otthon, mint a szedett-vedett ukrán csapatok (melyek egyébként részei az "orosz népek" etnikai-kulturális halmaznak).

Ez igy eleg erdekes, akkor majd az oroszok Magyarorszagra is igenyt tarhatnak mondvan mi csak az Ural hegyseg mellol elvandorolt oroszok vagyunk? A finnek szinten :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

a fajtád

a fajtátok miatt

és a fajtátok miatt

Ez tény.

Ha ez teny akkor meghajlok elotted orakulum es gratulalok az altalanositashoz.

a kommunista és náci elődeitek

Nem tudom mi kozom az elodeimhez, akarmik is voltak. Gondolom a te elodeid egyik kategoriaba sem estek bele. Gratulalok a szemelyeskedeshez is.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerintem nem kéne meghajolnod senki előtt, de ezt egy térdelőnek valószínűleg hiába mondom.

Én sem értem, miért járjátok a kommunista és náci utat.

Nem történt személyeskedés. Esetleg még az antiszemita kártyát is kijátszhatnád, ahogy jakubovics szokta mostanában.

:)

titeket

Altalanositas...

már azt sem szabad egy barna hajú emberre mondani, hogy barna hajú?

Mondhatsz barkire barmit ha az igaz, a masra kivetitett ideologiai es nemi orientaltsagi gondolataidat pedig megtarthatod magadnak, szerintem ez ilyen egyszeru.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

veletek

térdel

Korabban is kiemeltem a problemas szavakat mint most is.

Nem tudom mennyire nehez megertened, hogy altalanositas, szemelyeskedes es mas megalazasa nelkul is lehet vitazni/trollkodni (attol fuggoen epp mit szeretnel).

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem tudom mennyire nehez megertened, hogy altalanositas, szemelyeskedes es mas megalazasa nelkul is lehet vitazni/trollkodni

Valami féle borderline stuktúrába tartozó személyiségzavarban szenvedhet. (borderline, nárcisztikus, hisztrionikus vagy valami más, esetleg ezek között billegő)

Az IMF 0.3%-os gazdasági növekedést jósol Oroszországban, de ami érdekesebb az inkább a hír tálalása. Reuters és hasonló újságok úgy hozzák le kb. hogy "nem lehet igaz" (vö: too rosy to be true) míg a pravda és hasonlók egyszerűen beszámolnak róla. Sok helyen nem is írnak inkább semmit. Euronews, Reuters mirror, The Bell.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az USA előbb fog téged kiküldeni az orosz frontra, mint a saját embereit. Ez a proxy háború lényege. Ha elfogynak az ukránok, más helyettesíthető hülyékkel fogják pótolni őket.

Keretmese persze lesz hozzá, meg fogod érteni, hogy neked kell lövöldözni menni a világbékéért, nem nekik.

:)

Nem, te baromságokat beszélsz. Ukrajna nem a NATO tagja és épp propagandát mondasz azzal fel, hogy az US-t nevezed meg háborús félnek aki felhasználja az ukrán emberek hazaszeretetét. Az a baj, hogy aki ezt a propagandát mondja fel, annak az alternatívája az, hogy az oroszok ezt vagy azt csinálták _volna_ holott én emlékszem ez a szembenállás a 90 évek óta elég éles és tisztán látható az igény a oroszok részéről a restaurációra. 

Szerintem kezdj el rajta gondolkodni, te hogy reagáltál volna, mert partvonalról ez elég gáz.

Ezek ilyen Patyomkin szélső jobbosok, addig kemények míg a szájuk jár. De a legjobb, hogy észre sem veszik, hogy az alacsonyan lógó gyümölcsért olyan megélhetési politikusok nyúlnak mint példáúl Toroczkai... De megszokták már, ezen a "vezérlő" pódiumon ciklusos őrségváltás van a politikai szcéna szemétdombra való illetve kivagyi elemeiből, már 90 óta. Szóval semmi látnivaló, ennek a hiszékeny bandának jut a feltörekvésre vágyó és azért mindent is megtevő politikusok. Fanyalgás van mindig, de hát ez jutott nekik. Ez van.  

a 90 évek óta elég éles és tisztán látható az igény a oroszok részéről a restaurációra. 

Akkor feltételezhetően az ukránok készültek és tudatosan választották a háborús konfliktust nyugati támogatással mert ezt úgymond  "egyszer úgyis le kell játszani" az oroszokkal. Ebben az esetben számoltak az összecsapás következményeivel is. Laikusként azt tippelem, hogy ha lesz is orosz meghátrálás az csak átmeneti lesz. 

Ez az írás hibás gondolkodást sugall. Pofont úgy is kaphatsz, hogy nem készülsz rá. "tudtam, hogy nem szeret, benne volt, hogy pofon ver, de nem gondoltam volna, hogy idáig süllyed"

Azonban az adott esetben annyi mindenképp igaz, hogy az ukránoknak két választási lehetőségük volt, vagy meghajolnak a restaurációs szándék előtt (még mindig vannak ezt támogató politikusaik) illetve, hogy inkább egy laza szövetségben inkább a nyugattal tartanak.  Na ezt nevezi az orosz felszopó had "amerikai befolyásolásnak". Az emberek vágyait és reményeit.

Azonban erre helyzetre rákölteni, hogy "tudatosan választották a háborús konfliktust" nagyon torz. Már bocs. Ha én arra kérlek ugorj be a medencébe, de te nem akarsz akkor te "tudatosan választod a verekedést". Néha elgondolkodtat,  miért írnak ilyen relativizálást ide az emberek.

Akkor mégis mi a való:

1, Igen, a jelenlegi ukrán vezetés és az emberek többsége nem kívánt részt venni a "nagy-orosz restaurációs tervben" 

2, Nem, nem választottak háborús konfliktust, azt az orosz fél választotta, az ukránok csak készültek rá, ismervén, ez benne van a pakliban.

(érzed mi a baj a "tudatosan választ" kijelentéseddel?)

Laikusként én is úgy gondolom, hogy Ukrajna nem jöhet ki jól. Szinte biztos, hogy területet veszít, de egy esetleges béke esetén is belső feszültségektől és a rombolás által okozott károktól sújtott ország lesz, ahol a visszakapaszkodás nagyon keserves lesz. De az embereket pont az élteti, hogy ennek van értelme, mert az orosz behódolás után erre esélyük sem lesz. Nagyon valószínű egy esetleges lezárás után is az ország tovább forgácsolódása a belső ellentétek miatt. De nem hinném, hogy ennek köze van az eredeti kérdéshez.  

tudtam, hogy nem szeret, benne volt, hogy pofon ver, de nem gondoltam volna, hogy idáig süllyed

Ha csak rólam lenne szó megengedhetek ekkora naivitást de ha biztos vagyok benne, hogy asszonyt is szájba vágja, a gyerekbe is belerúg egyet és az otthonunkat is leamortizálja akkor felelősebben kell gondolkodnom a konfliktusról. Ezenkívül ez nem a váratlanul elcsattant pofon esete. 

vagy meghajolnak a restaurációs szándék előtt (még mindig vannak ezt támogató politikusaik) illetve, hogy inkább egy laza szövetségben inkább a nyugattal tartanak.

Biztosan vannak/lehettek volna más utak is. Nem meghajolni a restaurációs szándék előtt de egy laza szövetségben az oroszokkal tartani az ország békéje érdekében? Láthatólag ennek az ukrán vezetèsnek nem ez volt az elképzelése. Kiderül, hogy jól számoltak-e vagy sem. 

Érteni vélem ezt a liberális logikát, bár még gyakorolnom kell kicsit. :D

Az igaz, hogy liberális gondolat, de messze nem abban a kontexusban mint ahogy te használod. És igen a szabadságért küzdeni kell, mert akkor hiányzik a legjobban amikor nincs. Márpedig az oroszok nem szabadságot, hanem erőszakot, pusztítást, elnyomást, és halált hoznak ajándékba.

Tök aranyos, amikor a "haladók" kinyilatkoztatják, hogy a háború milyen szörnyűséges dolog, aztán úgy folytatják, hogy Ukrajnának háborúznia kell. Sajnos a "haladók" az áldozatokat szeretik, a mértékletes ~bölcseket pedig megvetik.

Tök aranyos, amikor a [[ cimke ]] kinyilatkoztatják, hogy a háború milyen szörnyűséges dolog, aztán úgy folytatják, hogy Ukrajnának Oroszorszagnak háborúznia kell. Sajnos a [[ cimke ]] az áldozatokat szeretik, a mértékletes ~bölcseket pedig megvetik.

cimke = orosz propagandistak, szabadok*, NATO ellenesek, USA ellenesek, EU ellenesek, mindharom ellenesek, egyeb javaslat(?)

*ezek a szabadok termeszetesen a NATO/EU/USA vedernyoje alatt elnek es nem erzik magukat szabadnak

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Felesleges pedáloznod, hiszen már korábban bemutattad mind te, mind a fajtád képviselői, hogy nem kedvelitek a tényeket és a racionalitást. Engem nem zavar, hogy az embertelen nyomorotokkal teret teremtetek pl. az MHM-nek, de nem biztos, hogy számotokra vagy a nektek kedves ismerőseitek számára ez jó.

:)

Felesleges pedáloznod

Csupan ravilagitottam, hogy mas szemszogbol nezve ugyanaz az eredmeny. Ezekszerint neked is felesleges peldalozni?
Bocs, de nem tudom mit takar az MHM rovidites.

Megjegyzem, hogy (megintcsak) nem sikerult kihagynod a szemelyeskedest.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Nem, nem választottak háborús konfliktust, azt az orosz fél

Így van. Az oroszok tavaly január elején egy több mint százezres hadsereggel felvonultak az ukrán határhoz. A háborús szándék egyértelmű volt. Erre olyan válasz érkezett ukrán részről amely nem akadályozta meg a háború kitörését.

érzed mi a baj a "tudatosan választ" kijelentéseddel?

Érted, hogy mit értek tudatos alatt? Az eszkaláció évekig tartott, az első lövést egy többhetes erődemonstráció előzte meg. Az ukrán vezetés egyértelműen beleállt ebbe a konfliktusba. Tudták jól, hogy mit vállalnak.

Laikusként én is úgy gondolom, hogy Ukrajna nem jöhet ki jól. Szinte biztos, hogy területet veszít, de egy esetleges béke esetén is belső feszültségektől és a rombolás által okozott károktól sújtott ország lesz, ahol a visszakapaszkodás nagyon keserves lesz.

Egyetértünk. De akkor mégis mit akarnak kihozni ebből az ukránok? 

Miért lett volna nekik ez fejbelövés? Béke lenne az országban, nem lenne egy rakás sérült, megnyomorodott és halott ember, csonka családok, lerombolt otthonok és infrastruktúra.

Nekik nem lett volna rosszabb. Egyedül az USA hatalmi érdekei sérültek volna, nem pedig az ukrán és orosz testek és lelkek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

febr. 25.-én az ukrán kínai követségnél egy 4 tagú küldöttség volt és arra kérte Kínát, hogy Putyin felé közvetítsenek tűzszünetről - erről zelenszkij beszámolt helytartójának - aki utasította, hogy nincs itt az ideje , mert nem fog tartani sokáig..

For Whites Only meeting room!

Akkor feltételezhetően az ukránok készültek és tudatosan választották a háborús konfliktust nyugati támogatással mert ezt úgymond  "egyszer úgyis le kell játszani" az oroszokkal.

Mivel a mostani konfliktus is Alekszandr Dugin ideológiáján alapul, ami gyakorlatilag megegyezik Carl Schmitt német filozófus és jogász nézetvilágával. Az emszerendszer alapja "Nagytér logikája" ami szerint a világhatalmi szerep alapfeltétele a nagy és összefüggő földrajzi területek uralma. Olyan területeké, amelyek ásványokban, energiahordozókban és nyersanyagokban legalább a világtermelés felét birtokolják, mert ez biztosítja a rendszer globális gazdasági és katonai hegemóniáját.

Az erőszakkal fenntartott óriási politikai rendszert folyamatosan belső feszültségek repesztik, ami ezért nem versenyképes a kölcsönös gazdasági és biztonságpolitikai érdeken alapuló szövettségi rendszerekkel mint pl. USA, EU, NATO. A erőszakos katonai eszközökkel fenntartott orosz birodalmat a ciklikus összeomlás jellemzi: fegyverkezés->expanzió->összeomlás. A 2000-es évekbeni felemás eredménnyel zárult fegyverkezés, után most éppen expanzió fázisában vannak. A nyugat egy valamit tehet: mindenáron el kell kerülni oroszország a 90-es években történt összeomlásához hasonló eseményeket, miközben az expanziót is vissza kell fogni valamennyire. Aztán alkalmas időpontban nukleáris eszközök leszerelését kell kezdeményezni, akár gazdasági engedményekért cserébe. Kína katonai hegemóniáját az oroszok és indiaiak ellensúlyozzák a térségben, ezért nagyon meggyengíteni az orosz haderőt nem szabad. Az oroszok gazdasági befolyása elenyésző, de a nukleáris arzenál ott van még náluk.

Ha lenne akkor se lenne esély, ekkora méretben mindig az összefogás az egyetlen lehetőség. De a "nemzeti önrendelkezés" kamuvonat megállói nem teszik ezt lehetővé, csak akkor amikor becsokiznak (szerintem még mindenki emlékszik "sztrít fájter" Viktor mekkora békeharcos lett tavaly márciusban) "oldjukmegoldjukmegoldjukmeg" ja hogy probléma van "a ti problémátok oldjátok meg"  sztenderd politikusi nesze semmi fogdmeg jól. Amiben sztem 0. különbség van Viktor és bármelyik más megélhetési politikus közt, kivéve talán, hogy a többiek nem játsszák a kiskakast a dombon előtte. 

(szó se róla, hogy a "ti problémátok oldjátok meg" után rögtön jött: "szarul oldjátok meg, én tudom a frankót" majd bemutatta, hogy sikerült a térségben a legszarabbat összehozni "önerőből") 

Keretmese persze lesz hozzá, meg fogod érteni, hogy neked kell lövöldözni menni a világbékéért, nem nekik.

Ha a NATO csapatokat küld majd, akkor hivatásos katonák a legmodernebb fegyverekkel fognak menni, nem kevés pénzért. Ismerek Afganisztánt, Irakot, Szíriát megjárt hivatásost. Modern biztonságos fegyvereket raktak a seggük alá, és a végén jelentős vagyont vittek  haza minden alkalommal. A honvédségnél privilégiumnak számít külföldi misszióban részt venni.

Lényeges különbség, hogy ma nem fogunk fegyvert a behatoló migránsok ellen, de elvárnák, hogy kiszolgáljuk az USA hatalmi érdekeit, nem mellesleg saját kárunkra, s ezért proxy háborút vívjunk. Ez nem honvédő háború egyetlen magyar katona részéről sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez nem honvédő háború egyetlen magyar katona részéről sem.

A honfoglalás sem volt honvédlő háború.

Amúgy a magyar miniszterelnök álláspontja világos: https://youtu.be/0ndu5mhU1bw

Lefordítva Orbán álláspontját, ez a háború az egyes független országok meggyőződéséből proxy háború, és nem csak az USA meggyőződéséből.

Nem sikerült őket integrálnunk. Tehát még példa is van arra, hogy az elképzelés ostobaság. Ügyes taktika, hogy először hagyjuk magunkat legyőzni, utána azt mondjuk, ez nem behódolás, hanem befogadás, meg integrálni akarjuk őket, bár nem sikerül, de hát még nem vagyunk az út végén. Ezzel szemben a valóság az, hogy elfoglalják a hazánkat, amelyet nem védünk meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Német felmenőkkel szerintem nem feltétlenül érdemes felemlegetned, hogy kinek mit gondoltak az elődei, hiszen germán véreid voltak azok, akik többször is a nyakunkra hozták az oroszokat. Legutóbb a második világháborúban. A véreid a szomszédban virágokkal fogadták Hitlert, majd pár évvel később az oroszok bakancsa alá lökték Magyarországot.

:)

Kirekesztő akkor lenne, ha azt mondanám, a németek nem húzhatnak bele a háborúba minket. Ekkor tisztességtelen módon szavakban megfosztanám eme képességüktől. Tekintve viszont, hogy szállítanak fegyvereket az ukránoknak, kiprovokálhatnak egy német-orosz konfliktust, ezzel a NATO keretein belül Magyarországot belerángathatják a háborúba. Én erről beszéltem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Baerbock: "We are fighting a war against Russia, not against each other."

magyarul: Németország hadban áll Oroszországgal. Aki ezt az idiótát komolyan veszi az ezt akár hadüzenetként is értékelhetné. Utólag persze megmagyarázták, hogy annyira mégsem erre gondolot a szerencsétlenje..

https://www.dw.com/en/germany-says-it-is-not-a-warring-party-in-ukraine…

Teljesen alkalmatlan az a nő külügyminiszternek. Semmiféle megfontoltság, higgadtság, bölcsesség nem árad belőle. Nem több egy karrierista hülye csipánál, aki azt teszi, amit megfizetnek, és közben felelőtlenül hülyeségeket beszél. Kapásból, minden erőlködés nélkül összegereblyéztünk hármat úgy, hogy én nem ismerem közelebbről a munkásságát.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Persze, csak nem mindegy, hogy valaki rosszindulatúan mond igazat, mert azt azért nem túl nehéz. Mondjuk nem túl nagy vállalás azt mondani, hogy „csődbe viszem az országot”. Mondjon pozitív igazságot! Abban azért már akad feladat is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

 

trey @ gépház

Talpra magyar!

Jöhetnek a moszkovita fidesznyikkek pofázni: bolond, lócsemege, nagyjocó, oregon és a többi fotelszakértő.

Megnéztem. Sajnálom a srácot, mert rossz célért adja az életét. Ez az USA háborúja, de ez az ostoba adrenalinfüggő otthagyta a két gyerekét és csinos feleségét, s küzd egy diktatúráért. Valószínűleg bele is fog halni vagy nyomorék lesz. Az átlagos szavatossági idő arrafelé 23 nap emlékeim szerint.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Félreértés elkerülése végett nem ukrán diktatúrát értettem ezen, hanem amerikai diktatúrát, amely az egész világra ki lesz terjesztve. Csak ezekkel a szerencsétlenekkel vívatják meg a kockázatos háborújukat a yenkik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Épp arról beszélek, hogy bemagyarázzák neki, hogy a hazájáért küzd, de ezzel szemben legalizálja azt, hogy az EU legyen a drága USA-ból származó LNG piaca az olcsóbb orosz gáz helyett. Ő nem a hazájáért küzd, hanem az amerikai tőke érdekeiért.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igazából te gondolod magad okosabbnak, ő leírta véleményét, te meg gyalázod és fikázod azóta, alpári stílusban, szintén a fotelből, mert nyilván a te véleményed az igaz. Ugye? Ja mi is a te véleményed? Csak, hogy tudjuk mi a valóság...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

 de ez az ostoba adrenalinfüggő otthagyta a két gyerekét és csinos feleségét,

Nem első alkalom, hogy nem érted, hogy a vélemény nem szükségszerűen bunkó. Lehet az a "véleménye", hogy amit tesz az ürge feleslegesen teszi, de azt nem így írja le. Az, hogy ezt te nem tudod értelmezni, pedig a te saját problémád, sokadjára mondom, hogy ezen csak te tudsz segíteni.  Az meg hogy nekem mi lenne a vélemény arról, ha tisztességesen fogalmazna egy emberi lényről kicsit sem fontos, de láthatóan felsőbbrendűségi kérdéssel küszködik az írás alapján.

Lehet az a "véleménye", hogy amit tesz az ürge feleslegesen teszi, de azt nem így írja le.

De, csak te nem érted.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Lehet hogy így van. De jelen állás szerint annak nagyobb az esélye hogy Orbán és a vele populizmusból cinikusan összekacsintó 'Mi hazánk' nevű hatalmi morzsákra nagyon éhes  formáció, rövidtávú politikai céljaik érdekében elköteleződöt a Putyini ideológiáért.

Igen kínosoan fészkelődött Toroczkai amikor Puzsér neki  szegezte a kérdést, hogy a szabadság téri szovjet emlékmű 2006-ban miért zavarta, és most miért nem tesz a szovjet  emlékmű felszámolásáért és az eredeti Irredenta szoborcsoport vissza állításáért!?

Az egész állításoddal az az aprócska baj, hogy valamiféle axiómaként kezeled azt, hogy a putyini ideológia rossz, miközben még azt sem sikerült megfogalmaznod, mi az, majd a definíciót követően nem álltál elő olyan érveléssel, melyben kifejtenéd, az miért rossz.

Tehát nem csinálsz mást, mint a „putyini ideológia” kifejezést negatív érzelmek kiváltására próbálod használni, s nem érted, miért hatástalan mindez. Azért, mert fogalmam sincs, mire gondolsz. És, ha tudni fogom, még az is lehet, hogy részben egyetértek majd vele. Vagy nem. Nem tudom. De addig hadd ne érezzem már úgy, hogy valami rosszra gondoltál.

2006-ban egy viszonylagos nyugodt környezetben - bár belpolitikai cirkusz volt rendesen - lehetett a történelmi sérelmeinken rugózni. Viszont 2023-ban az látszik, hogy az állítólagos szövetségesünk megígéri, hogy elvág az olcsó energiától, majd néhány hónappal később megszakad két tenger alatti gázvezeték kontinuitása, s az egykori megszálló próbál ellensúlyt képezni az új diktátorral szemben - nos, akkor átértékelődnek az emberben a korábban tett állításai. Toroczkai a legnagyobb nyugalommal, feszengés nélkül, őszintén mondhatta volna ezt. Bár lehet, hogy nincs még felkészülve a titkosszolgálatok által megrendezett balesetre és a halálára.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az hogy  az Ukrajnában élő magyaroknak mi a jó, azt nem neked, nem nekem  de még csak nem is Orbánnak kell eldöntenie.

Ami 2006-ban fontos volt, de nem volt vállalható a konfliktus és a vele járó veszteség; de jelenleg nincs veszteni valónk, ha holnap odaküldünk egy dózert a Szabadság térre. Illetve van, mert most már sok fideszes és mihazánkos személyes sértésnek venné.

Az hogy  az Ukrajnában élő magyaroknak mi a jó

Azért van pár alapvető dolog ami nem jó nekik: pl amikor felrobbantják a kultúrházat. Az sem jó nekik amikor feltörik a házakat. A sorsukról pedig ők is maguk döntenek ahogyan a többi határon túli magyar közösség is. Ezt amúgy jogos, hogy megjegyzed, mert sokaknak nem egyértelmű (pl az, hogy teljesen mások a kihívásaik mint kis mo-n.)

Ez a magyar ember nehéz, fájdalmas kompromisszumokat kötve harcol az ukránokkal együttműködve. A választása és az amögött húzódó érzelmi és gondolati út a fajtád számára igencsak kellemetlen kontrasztba helyezi* az elmúlt tizenkettő+ évet, amikor a színjátékon és ugatáson kívül nagyjából semmi érdemlegest nem csináltatok nem hogy a magyar emberekért, de még azokért a degenerált ideákért sem, amikben elvileg hisztek.

* már ha sikerül megtalálnotok az önkritika mélyen magatokba temetett képességét

:)

Tizenkettő+ év, ember!

Még mindíg jobb orbánt hatalmon tartani, mint leváltani egy másik idiótára. Nem szeretnénk Toroczkait, Novák Elődőt esetleg Dúró Dórát hatalomra emelni...

Így egymás torkát harapják el, mi meg karosszékből röhöghetünk. A fajtád meg majd megy hidat foglalni, ha viki bukik.

Sajnálom őt, hogy így bevonódott. Amikor a hazája Ukrajna lett, valamelyik őse túl élte. Ha a hazája Oroszország lenne azt ő is túlélné. Lehet vicces módon az unokája majd Oroszországért harcolna. Mit gondolna ő ekkor az unokájáról? Mit gondolna róla most a dédapja?

Nem harcolnék Magyarországért soha, ha tudok az eszemre hallgatni. Nem azért, mert nem szeretem, hanem azért, mert nem az én bulim. 

 

BTW vicces, hogy te hivatkozol erre a videóra, amikor a kedves katona és Orbán álláspontja pont ugyanaz: béke

Szerintem béke csak úgy lesz, ha Ukrajna átad területeket. Minden más csak ideiglenes megoldás.  És ezt nem azért mondom, mert erre vágyom, hanem mert ez a realitás. Persze abban az országban, ahol békeidőben is verekednek a parlamentben a béke szó túl progresszíven hat. 

Szerintem nem Ukrajna a hazája, hanem most Ukrajnának nevezik azt, ahol a hazája van.

Ez nagyon jó megfogalmazás. Az országok ráadásul új keletű dolgok az emberiség történelmében és kizárólag hatalom koncentrációt szolgálnak. Egyetlen embernek sem kéne megölnie egy idegen másikat egy "ország" érdeke miatt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

BTW vicces, hogy te hivatkozol erre a videóra, amikor a kedves katona és Orbán álláspontja pont ugyanaz: béke

Míg Orbán csak pofázik, addig a katonák tesznek érte. A nyugat ott b@szta el, hogy nem vette fel Grúziát, Ukrajnát a NATO-ba. Ha ezek az országok a NATO tagjai lennének, akkor oroszország nem érezte volna felhívásnak keringőre a Krim annektálása utáni a megértő szimpátiával mentségeket kereső nyugatot.

Szerintem béke csak úgy lesz, ha Ukrajna átad területeket.

Szerintem akkor sem lesz. Békét csak fegyverekkel lehet ott teremteni. Svájc és Ausztria is sokat költ védelmi kiadásokra, és ott bizony katonáskodnak a polgárok. De majd ha Magyarországnak is területeket kell átadnia a békéért cserébe, akkor mit mondasz? Apropó a II. VH-ban elhurcolt magyar műkincseket még mindíg nem adták vissza az oroszok, pedig csak megörzésre vitték el azokat!

Ha nézed a meccset, akkor azt láthatod, hogy nagyjából hasonló károkat okoznak egymásnak. Ez így kevés lesz Oroszország legyőzéséhez a matematika szerint. Eljön az idő amikor már katonák fognak kelleni és nem felszerelés Ukrajnának.

Ezért nem érdemes magunkat megadni a gyűlöletnek, mert akkor olyaná válnánk, mint te. Moszkovita fidesznyikkeket látsz hűs-vér emberek helyett .- hiszen a gyűlölet szűkíti a tudatot. Ami még ennél is rosszabb, hogy tökéletesen irányíthatóvá tesz benneteket:  az Orbán-gyűlölet kapudrogként vezetett át a ruszofóbiába, ezért ütitek a digitális harci dobokat, olyan 2-3000 kilóméterre a fronttól.

Én békepárti vagyok, eléggé kevesen vagunk így sajnos. Azért én eljátszanék egy kísérletet, kiállna két busz mindenki lakása/háza elé, és aki ukrán győzelmet akar, az felszáll a fornt  ukrán oldalára szállító buszra, aki orsoz győzelmért drukkol, az az orosz oldalra induló buszra, ha pedig békepárti, aláír egy papírt, amiben nyilatkozik, hogy ő az. 

Ez egyetlen pillanat alatt kipukkantaná azt a toxikus véleménybuborékot, amibe a médiátok vezetett benneteket. 

Ezért nem érdemes magunkat megadni a gyűlöletnek, mert akkor olyaná válnánk, mint te. Moszkovita fidesznyikkeket látsz hűs-vér emberek helyett 

vs.

Ez egyetlen pillanat alatt kipukkantaná azt a toxikus véleménybuborékot, amibe a médiátok vezetett benneteket. 

Ja, így mindjárt más, aka: "mindenki más hülye csak én vagyok helikopter"  

 

ukrán győzelmet akar, az felszáll a fornt  ukrán oldalára szállító buszra,

Nyilván minden normális ember ellene van a vérrontásnak, de az orosz vagy ukrán szimpátia között kihagytál egy fontos dolgot a képből.
Magyarországot, a nemzeti érdekeinket nem kellene elhelyezni ebben a történetben?

Csak nem mindegy, mire. Ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, mindenki kezdje pénzelni a hajléktalanokat, amíg maga is azzá nem válik. Viszont meglehet, hogy azért van egyeseknek picivel több pénze, mert valamelyest jobban igyekezett szervezni az életét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bármennyire is fáj, a kereskedelem, a kommunkáció, a pénzügy és az energia nemzeti kezekbe fog kerülni vagy már ott is van, így egyre kevésbé idegenek fogják megmondani a magyaroknak, merre van előre. A mindent szarért-húgyért külföldnek átjátszani akaró globalisták pedig ezt nem fogják tudni megakadályozni, mert Budapesten kivül mindenhol átlátnak már rajtuk, de még a fővárosban sem állnak jól, ahogy azt külföldi szponzoraik szeretnék. 

Tehát akkor az a válaszod, hogy fogalmad sincs mit vett a kormány. Értem. Csak így értéktelen a hozzászólásod.

A politikai lózungra amit idetoltál:

Bármennyire is fáj, a kereskedelem, a kommunkáció, a pénzügy és az energia nemzeti kezekbe fog kerülni vagy már ott is van,

Képzavar? Mi a nemzeti?  Mészáros? A harmadik hülye stróman?

kevésbé idegenek fogják megmondani a magyaroknak, merre van előre. 

Nem tudom mi az idegen it, legyen mondjuk nem magyarul beszélő, mert máshogy értelmetlen. Te Európa kellős közepén ezt gondolod? Ezt így gondolod komolyan? Ne hirdesd, mert szarrá fogják magukat rajtad az emberek nevetni.

mi az idegen it

nem kell értetlenkedni. Van a nemzetállamoknak saját érdekük (néhol világosan definiált, van ahol titkos). Ami ezzel egybe esik arra mondható, hogy nemzeti, ami attól eltér az idegen.

Ami szomorú: vannak magyar anyanyelvű politikai aktorok akik nem a saját népük érdekeit képviselik, hanem külső szereplőkét. Ezekre mondja az angol, hogy "foreign agent": jogszabály szerint be kell jelenteni őket, aztán ennek megfelelően lehet őke kezelni. Aztán ha esetleg lebuknak akkor egy-egy  kém-csere keretében el lehet őket cserélni költsönösségi alapon.. Perrsze ehhez szükség van hasonlóan beágyazott ügynökökben a "feladó" országban..

Ez is egy vélemény, de annak erőtlen. Mivel olyan láthatatlan baromságokra alapoz amelyek valójában soha nem léteztek. A lokálpatriotizmusnak van értelme és ebben a kijelentésben lehet jobboldali érték, de az a szakrális nemzeti lózung amit itt erőltetsz soha nem hozott előnyt az egyszeri állampolgárnak. 

Ez is egy vélemény, de annak erőtlen

Miért kellene egy vélménynek erősnek lennie? Ez az én véleményem. Mondhatnád, hogy a sajátod meg valami ettől eltérő; valami más; persze szokás szerint addig nem jutsz el, hogy alternatív gondolat megosztására képes légy.

Mivel olyan láthatatlan baromságokra alapoz amelyek valójában soha nem léteztek

Mi ez a fos töltelék szöveg? Egy állítást lehet cáfolni érvekkel, erre jössz egy ilyen semmitmondó maszlaggal...

 

szakrális nemzeti lózung

Ez a saját kreálmányod. örülnék is neki, hogy végre akad egy önálló gondolatod, ha nem próbálnád a számba adni.

 amit itt erőltetsz soha nem hozott előnyt az egyszeri állampolgárnak

hol és miért jelent meg bármely állampolgár előnye mint szempont egyáltalán? Teljesen másról volt szó.. Mellébeszélésből és bs-generálásból 5ös. Chatgpt?

Látom, nem értetted meg, amit írtam, vagy nagyon is érted, csak szokás szerint játszod a hülyét. Mondom, nem a te kompetenciád. Az „előny” fogalmát nem te definiálod, hanem ki-ki magának saját értékrendje szerint. Az, ami neked közömbös, vagy egyenesen hátrány, másoknak saját értékrendjük szerint lehet előny.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az nem mellédumálás, amikor arról beszélek, hogy nem a te értékrendedhez kell igazodnia mindenkinek. Ezt próbáld elfogadni. Nekem például előny, ha az USA hatalmi arroganciájával szemben létezik még legalább egy, vagy akár több gazdasági, katonai hatalmi központ, mert ez garantálja a viszonylagos szabadságot, és azt, hogy az USA is kénytelen alkalmazkodni másokhoz, nem pedig ellenállás, korlátok nélkül hoz létre egy totális diktatúrát, egypólusú hatalmi centrumot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Neked nem hozott előnyt, a többiek majd eldöntik, hogyan szeretnék.

Kitekerve ezzel azt állítottad, hogy van előny a nacionalista hozzáállásban az egyszerű állampolgár számára (nem magamat neveztem meg, hanem bárkit). Kértem mutass olyat amikor ez jól működött társadalmi szinten. Te pedig összevissza kezdtél írni mindenféle értékkülönbözőségről.  

Előny lehet például közbiztonság. Előny lehet a változatlanság, a kulturális és nyelvi homogenitás. Előny lehet az önrendelkezés, szuverenitás. Előny lehet a területi integritás. Előny lehet szubjektív, érzelmi természetű is. Azt mondom egy ideje, annak eldöntése nem a te tiszted, másnak mi előny.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A felsoroltak egyike sem nacionalizmus eredménye.

Vegyünk példának egyet,  amit te teljesen egyértelműnek gondolsz, és azt hiszed van bármi köze a nacionalizmushoz.  Itt ez a nyelvi homogenitás. Biztosan tudod, hogy 200 évvel ezelőttig a legtöbb ember 100km-re sem hagyta el az otthonát, többek közt ezért alakultak ki nyelvjárások.  Ahol pedig változatosan, egyébb nemzetiségekkel éltek/nek azok hozzáadtak/gazdagították a nyelvet a sajátjukkal.

Ez egy csak egy kiragadott elem a listádból. A nacionalista beállítottság csak a vezető réteg  számára hasznos, mivel az irányíthatóságot teszi könnyebbé számukra, csak vélt előnyei vannak az egyszerű ember számára. 

Nem ártana egyszer akkor valami valós érvet felhozni.

Mi az a visszatartó erő, ami ellehetetleníti számodra?

Mint ahogy bemutattam eddig nem sikerült.

Örülök, hogy felismerted. Bár az elmúlt időszakban már többen felhívtuk rá a figyelmed, hogy általában nem sikerül valós érveket felhoznod.

:)

Nem gondolod hogy kissé eufemizmus a politika által pénzelt és a politikát pénzelő oligarchák magántulajdonát nemzetiként beállítani?

Ezek az ágazatok nem kerülnek közösségi tulajdonba és nem növelik, hanem csökkentik az ország kitettségét, az ellátás biztonságát és a közösség erejét.

Sajnos én nem vagyok elég művelt ahhoz, hogy az orromat a magasba emelve a szomszédaim vérén akarjam megszerezni a saját biztonságom ahelyett, hogy tisztességes kapcsolatok kialakítására törekednék velük. A fajtád szopatni akarta Oroszországot, és baj esetén feláldozni az ukránokat. Hát meglett a baj. Minimum arcpirító, hogy továbbra is kitartotok ezen embertelen döntésetek mellett. Európának, és azon belül Magyarországnak nem érdeke Oroszország tönkretétele, kispadra ültetése, alsóbbrendűként kezelése.

A nemzeti érdekünk az, hogy kölcsönösen megfelelő kapcsolatokat alakítsunk ki a szomszédainkkal, legyenek azok akárkik.

:)

Megint előkotrod az ócska narratívát, hogy Kijevet Beloruszból támadni puszta önvédelem nyújtása, a tőle 1.000 km-re lévő orosz diaszpóra számára. Ez legkésőbb ott vált köddé, amikor Oroszország hivatalos ceremónia keretében annektált 4 ukrán oblasztot - innentől ez nyíltan területszerző háború.

Teljesen jól látod, nekem Magyarország érdekei mindenekelőtt előtt valóak - ha Ukrajnának pedig azért kell szenvednie hogy mi ezt el tudjuk kerülni, akkor szenvedjenek.

Putyin az agresszor, megtámadott olyan országot, aminek a biztonságát saját maga garantálta nemzetközi szerződésekben.

Volt lehetőség elkerülni ezt, de a "haladók" irányította nyugat ebbe az irányba vitte a történéseket. Azt hitték, Oroszország úgy fog eléjük térdelni, ahogy mindenki más. Tévedtek. Minden ukrán halott és valamennyi veszteség fele a "haladók" lelkén szárad. Ilyen teherrel a vállatokon valahol érthető, hogy ingerülten keresitek, kire és hogyan tolhatnátok át a felelősséget. Évtizedek óta jobbára a ti elméleteitek alakítják Európát, szóval ideje lenne vállalni legalább a morális felelősséget.

Ha nem basztátok volna el Európát, akkor az ukránoknak sem kellett volna szenvedni.

A nyugatiak kezességet vállaltak a szerződésekben, de nem teljesítették a kötelességeiket. A nyugati szó annyit sem ér, hogy valaki egy kalap szart adjon érte cserébe.

:)

Felesleges volt felhívnod a figyelmet rá, hogy nem vagyok Putyin csicskája. Nálam kb. fele-fele arányú a buli a nyugatiak és az oroszok között, míg a csicska fajtádnál 100%-ban az oroszok a hibásak. Vagy Orbán, attól függően, hogy melyik pöcs lógott ébredéskor a szátokból.

:)

Oroszok katonák ölnek egy idegen országban olyan embereket akik a hazájukat védik, vagy rosszabb esetben még azt sem: civil embereket.

Ebből azt kihozni, hogy a konkrét gyilkosságban felelőssége van az oroszokon kívül bárki másnak, aljas orosz propaganda. Egyedül az oroszok vannak ott, ők húzzák meg a ravaszt, senki más.

Nem látom az ok - okozati összefüggést a sok tízezer (százezer?) legyikolt ukrán és Oroszország vélt vagy valós sérelemei között. Jogilag és nyilván morálisan sem teremt alapot az oroszok által rendezett vérfürdőre.

A nyugati propaganda épp csak az előzményekről és a kontextusról hallgat mindig. Oroszországnak egzisztenciális kérdés, hogy ne toljanak a határaira amerikai katonai bázisokat, az USA erre süket volt. Tegyük hozzá, nyilván, mert ki akarta provokálni a háborút, mert most látott esélyt Oroszország legyőzésére. Az Északi Áramlat elpusztítását sem nagyon feszegeti ez a sajtó. Gyakorlatilag biztosra veszem, hogy meg lesz a provokáció - illetve a fegyverszállításokkal már megvan - ahhoz, hogy a NATO nyíltan konfrontálódjon Oroszországgal, ezzel viszont az USA belesodorja az európai NATO tagokat a háborúba.

Hogy világos legyek: a szövetségesünknek hazudott legerősebb állam a vágóhídra küld, miközben érdekei miatt erőszakkal elvágott az orosz gáztól, meg úgy lényegében mindentől. Sőt, az USA szerint a békére gondolni sem legitim:

Az amerikai nagykövet üzent Orbán Viktornak: Nem létezik semmiféle „béketábor”
 

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen. Egyrészt Putyin sokkal következetesebb a Nyugatnál. Világos a koncepció, az aggodalom, érthetőek a motivációk. Bár az USA motivációi is érthetőek, sokkal inkább tapintahtó benne a világuralmi szerep betöltésére való törekvés, míg az oroszok csak a status quo-t védik. A Nyugat Ukrajna megóvásáról beszél, miközben a fefegyverzésével rengeteg orosz és ukrán sebesültet és halottat csináltak. A fegyver pusztít, öl, sérülést okoz, nem pedig békét hoz. Szoktatják a lakosságot a háborúhoz. Előbb csak hírszerzési információk, aztán védőeszközök, könnyű fegyverek, lőszerek, majd válról indítható rakéták, tüzérségi fegyverek, páncélosok, s már vadászgépekről is szó van. Ott tartunk, hogy cikk jelent meg arról, hogy Oroszország területét kellene az ukránoknak támadni. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ezt a hírt lényegében képtelenség ellenőrizni. Az nem ellenőrzés, ha még másik hét sajtótermékben is megjelenik ugyanaz a propaganda. Ez is a konfliktus eszkalációjáról szól, nem a békéről.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

míg az oroszok csak a status quo-t védik

Ez egy igen sajátos valóságértelmezés. Oroszország betaglalódott a nyugati világba - ennek eredményeképpen dinamikusan növekedett az elmúlt évtizedben, ami végül lehetővé tette a határai kitolását. A nyugati világ pedig elfogadta hogy a korábbi hidegháborús versenytársból gazdasági szövetséges lett. 2022 február 24.-n nem a nyugat borította fel a status quo-t, hanem Oroszország és egészen biztos vagyok benne, hogy pontosan látta előre a nyugattal ápolt kapcsolatainak végét ebben.

A történet akkor kezdődött, amikor körvonalazódtak Európa és Ázsia nagy közösségei, országai, birodalmai...

Soha semelyik birodalom nem fog önként behódolni a másiknak. Az elmúlt időszakban úgy fordult a világ, hogy a nyugatiak akarták meghozni a békés együttélés, együttműködés összes játékszabályát. Oroszország azt válaszolta, hogy ehhez nem járul hozzá.

:)

Oroszország betaglalódott a nyugati világba

Gazdasági kapcsolatait tekintve igen, de társadalomszervezésében, szabadságértelmezésében, politikai értelemben egyáltalán nem akar betagolódni a nyugati világba, s ez a háború részben épp erről szól.

Az USA az, amely a világ összes országát be akarja tagolni abba a társadalomszervezési, politikai modellbe bármi áron, amelyet helyesnek tart. Ezért exportál demokráciát, ezért húz felsőbb rétegeket nemzetállamok fölé - pl. EU, NATO -, mert így tudja kiterjeszteni hatalmát, s népekre erőltetni szándékait azon népek érdekei ellenében. Jó példa erre a szankciós politika. Európának nem érdeke a drága amerikai LNG megvásárlása az olcsó orosz földgáz helyett, de nagy a politikai-gazdasági nyomás annak érdekében, hogy a vezetők saját népük érdekei ellenében szavazzanak, holott ezek a vezetők a saját választóik érdekeinek képviseletére esküdtek fel, nem az USA érdekeinek szem előtt tartására.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

s ez a háború részben épp erről szól.

Ez a háború az orosz birodalom ciklikusan megjelenő expanziójáról szól, amit mindíg egy összeomlás követ. 

társadalomszervezésében, szabadságértelmezésében, politikai értelemben egyáltalán nem akar betagolódni a nyugati világba

Az átlag oroszt nem érdekli sem a politika sem a szabadság. Neki a Putyin atyuska zavaros történelm értelmezési kisérletei is bőven elegendőek. Szabadságról egy olyan országban, ahol politikai véleményért vagy a "háború" szó kimondásáért 8 év börtön jár, már nem is beszélhetünk!

Eljutottunk oda, hogy másként látjuk, így a vita értelmetlenné vált. Meghallgattalak, de ettől még nem gondolom, hogy igazad lenne. Mondanám azt is, hogy a nyugati propaganda elgondolkodtathatna, ha például nem robbant volna fel az NS 1 és 2, ha nem vonódott volna nyugati érdekszférába az egész közép-európai blokk, ha el lett volna fogadva az, hogy az ország legitim vezetője nem írja alá az EU társulási szerződést. Például azért, mert ő nem egy aláírógép, hanem súlya van a cselekedetének, s döntési pozícióban van. Ha nem kötötte volna ki az EU, hogy Varoufakis-szal nem hajlandó tárgyalni. Mégis, miféle demokrácia az, amelyben kikötik, hogy a tárgyalópartner nem hozhat erős embert? Ez a hazug világ az USA nyugati demokráciája, meg a buzik, pedofílok, bevándorlók, amelytől Putyin helyesen igyekszik megvédeni Oroszországot.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Na persze. Bármiről meg az ellenkezőjéről is meg lehet győzni a népet egy tál lencséért cserébe. Amúgy meg népképviseleti demokráciában legitim az, hogy a népet képviselőé az utolsó szó. Lehet próbálkozni a következő választások után megint. Arról nem is beszélve, hogy ez a fajta demokrácia modell sem egyéb, mint liberális standard. Miért kellene minden népnek így élnie? Nem kell, csak a Nyugat ezt nem hajlandó elfogadni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bármiről meg az ellenkezőjéről is meg lehet győzni a népet egy tál lencséért cserébe.

Nem szükséges ezt különösebben magyarázni, ebben az országban.

Nem kell, csak a Nyugat ezt nem hajlandó elfogadni.

Arra célzol, hogy odatesznek külföldi politikai, anyagi, vagy akár katonai támogatással egy vezetőt, aki arra hivatkozva épít ki autokratikus berendezkedést hogy az országa nem a nyugati, tehát a plurális demokráciát választotta?

Ezt Orbán is megjósolta 2007-ben:

A szovjetek birodalma is a múlté. Eltűnt, de nem enyészett el nyomtalanul. Helyén ma egy életerős, újratatarozott keleti hatalom emelkedik fel. Izmosodik, terjeszkedik, újraéleszti és pártfogolja egykori híveit, Ukrajnától Közép-Európán át a Balkánig.

A helyzetértékelést pedig az értékitélet követte:

A világ lassan ráébred, hogy a történelmi kihívást nem a kommunizmus előtti veszélyes eszmék újjáéledése jelenti, mert azok gyökerei alól a történelmi változások már kimosták a talajt. A nyugati világ számára a történelmi kihívást a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét, jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük.

 

Kíváncsi lettem volna, hogy 2007-ben is így tapsoltál volna neki, mint 16 évvel később.

Ez azért elég érdekes kérdés, ki mit választ. Egyesek szerint Janukovics volt orosz báb, mások szerint Zelenszkij amerikai báb. A választások eredménye mindig manipuláción múlik. Pénzen, a választókerületek felosztásán, a jogszabályokon, a visszaéléseken, a betarthatatlan ígéreteken, a népesség felhígításán bevándorlókkal, és így tovább. Innentől kezdve elmondható, hogy nem valós a demokrácia, hanem nagyhatalmi játszótér cukormázzal leöntve.

Most komolyan elhiszed azt, hogy az európai lakosság szinte könyörög a drágább energiáért, amikor van olcsó alternatíva? Elhiszed azt, hogy az európai lakosság epedve kívánja a III. világháborút saját lakóhelyén, amikor az simán elkerülhető volna? Persze az elit aljas, nem a választók érdekeit tartja szem előtt, hanem a tőke érdekeit és a nagyhatalmi érdekeket. Mindegy, milyen áron, de fegyvereket szállítunk. Ha atomháború lesz, akkor is.

Olyan ez is, mint a Charlie Hebdo újságíróinak esete. Szóltak nekik, hogy Mohamed prófétával ne poénkodjanak, mert az a muszlimoknak nem jó érzés. A CH újságírói meg arcoskodtak, nehogy már bárkire tekintettel legyenek, hiszen nekik joguk van a szólásszabadság jegyében tapintatlan parasztnak lenni. Jött egy kicsit erősebb, végzetes figyelmeztetés, ha már a szóból nem értettek. Joguk volt. Életük nincs.

Ugyanezt játssza most az EU-s elit, csak ez nem annyira vicces, mert a mi életünkre megy.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te közben szerkesztetted, sebaj. A végéhez: nem látom az ellentmondást. Történelmi kihívás nem ellenségeskedést jelent, hanem feladatot. Lehetne kooperáció is. Lehetne örülni a kelet erősödésének és együttműködni vele. Sokkal nagyobb problémának látom, hogy az USA le akarja győzni Oroszországot Európa földjén európai emberek felhasználásával.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyrészt Putyin sokkal következetesebb a Nyugatnál. Világos a koncepció, 

Ukrajnai háború különleges katonai hadművelet kapcsán sem látszik a következetesség: először a teljes országot akarta ellenőrzés alá vonni, majd annektált 4 oblasztot, most pedig a jóég tudja hogy mit akar.

Az ukrajnai háború nem területekről szól, a verduni csatára hasonlít, vagy Sztálingrádra.

- lehet, hogy kifogy az oroszokból a szufla és hazamennek

- lehet, hogy kifogy az ukránokból a szufla és leteszik a fegyvert

A front állása nem határozza meg a háború kimenetelét. Gyakorlatilag bármi lehet, a kérdés, hogy ki bírja tovább.

Akarnak-e a ruszkik, az USA és az Unió tovább háborúzni? Elkergetik-e az emberek a háborús kormányokat? Kína beavatkozik-e?

 

Amennyiben buknak a háborús kormányok az USA-ban, vagy az Unióban, Ukrajna nagy bajba kerülhet. De amennyiben bukik Putyin Oroszországban, győzhetnek az ukránok.

Putyin valóban stratégiát váltott, Ukrajna felőrlése zajlik. Visszalökik a középkorba. Nem akarnak erős államot a határukon. Addig rombolják Ukrajnát, amíg az USA számára érdektelenné nem válik.

Elég kétségbeesett lépésnek tűnik. Fölbiztatták az ukránokat a háborúra, most meg otthagyják őket lőszer nélkül. Szép kis barátok.

Azt hallottam, hogy a NATO nem tud elég lőszert gyártani? Hogy fogják ezek egyszer egy éles helyzetben megvédeni magukat? :D

trey @ gépház

Egyszer az van köcsög USA háborúzik mindenhol

Há-há-háborúzik :D A térdem csapkodom a röhögéstől. Tudsz mondani háborút, amit megnyert? :D Egyszer szerencsétlen tevebaszó Szaddam papírmasé tankjait legyőzte. :D Vietnam? Afganisztán? Korea? :D :D 

máskor meg bénák nincs lőszerük. XD

Inkább azt mondom, ég ne adja, hogy egyszer arra kelljen várni, hogy az amerikaiak majd megmentenek minket :D :D Ilyen statisztikák után? 

trey @ gépház

Papucsos, AK-s mudzsahedek ellen nem kell napi 20.000 tüzérségi lőszer. Mondjuk azokat sem sikerült lenyomniuk, lehet, hogy mégiscsak kellett volna...

Az USA még nem akadt össze a ii vh óta komoly ellenféllel. Csak kicsiket baszogattak, több-kevesebb sikerrel.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem mondtam olyasmit hogy megnyert, vagy nem háborút, ez hogy jön ide? 

Vietnám, Afganisztán, Korea nem volt háború? Nem értem miért csapkodod a térded... Mentális betegséged van?

Szerinted ki véd meg minket? Korábban még azon ment az arcoskodás, hogy hát nem baj, ha lenyomja a köcsög ukránokat Putyin, mink biztonságban vagyunk, mert hát NATO! Most az új mantra, hogy béna szar a NATO, készültök valamire?

Vagy majd a ruszkik védenek meg, akik 1 éve balfaszkodnak a hátországuktól pár száz km-re?

Vagy majd magunkat? Mi az aktuális elképzelés?

Szerkesztve: 2023. 02. 17., p – 09:11

Egyre szkeptikusabbak az uniós polgárok Ukrajna győzelmét illetően

A megkérdezett európai uniós állampolgárok többsége, 61 százaléka Ukrajna győzelmét jósolja az Oroszországgal vívott háborúban – közölte csütörtökön legfrissebb közvélemény-kutatásának adatait ismertetve a német Bertelsmann Alapítvány.

A kutatást decemberben készítették. Az adatokból kiderült, hogy a német lakosságon belül az átlagos 61 százaléknál valamivel kevesebb, 55 százalék azok aránya, akik ukrán győzelemre számítanak a háborúban.

Azzal az állítással, hogy „az Ukrajnát ért orosz agresszió egész Európa megtámadásával egyenlő”, a megkérdezettek 68 százaléka értett egyet. Az egyetértők közül kiemelkedtek a lengyelek és a spanyolok.

A közvélemény-kutatás résztvevői jóval szkeptikusabbnak bizonyultak az Oroszországra kirótt pénzügyi és gazdasági szankciók hatékonyságával kapcsolatban: az összes megkérdezettnek 40 százaléka ítélte hatékonynak a szankciókat, a német megkérdezetteken belül pedig csak 35 százalék.

Egyre inkább Putyin-bérenccé válnak az uniós polgárok ^^  🙄 (legalábbis a magyar baloldal narratívája szerint, hisz' aki nem azt szajkózza, amit ők szeretnének hallani, az Putyin-bérenc ... tiszta sor, nem?)

trey @ gépház

Egyre inkább Putyin-bérenccé válnak az uniós polgárok ^^  🙄 (legalábbis a magyar baloldal narratívája szerint, hisz' aki nem azt szajkózza, amit ők szeretnének hallani, az Putyin-bérenc ... tiszta sor, nem?)

Gondolom ezt csak poenbol irtad.

En egy olyan felmeres eredmenyere lennek kivancsi ahol sorba kell allitani a kovetkezoket aszerint, hogy mit tennenek az emberek:
- aktiv katonai beavatkozas -> 3. vh. potencialis kirobbanasa
- olbetett kezzel nezni mi lesz a "specialis akcio" vege
- szankciok es hadianyag szallitas (ez ugye jelenlegi felallas)
- .... egyeb lehetoseg(ek)?

Lehet kiirhatnal egy ilyet (szigoruan [POL] cimkevel), mondjuk valoszinusitem trollkodas lenne az eredmenybol :)
Nem, en nem fogok ilyet kitenni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Egy kis népnek érdemes lehet lázadni a birodalom ellen, viszont háborút viselni nem. A birodalmak jönnek és mennek, de általában nem érdekli őket a helyi közösség mibenléte. Pár ezer ember véráldozata nemzetformáló erő lehet, míg százezrek halála és milliók elvándorlása a nemzet vesztét jelentheti. Egy "szuverén" ország súlyosbíthatja a helyzetét, ha egy birodalomért küzd egy másik birodalom ellenében. Az ukránok kvázi ezt csinálják. A hon a terület és a rajta élő emberi közösség együttese. A területvédelem az emberek megvédése nélkül nem honvédelem, de az ukránoknak a területeiket sem sikerül megvédeni (gyk. lerombolt infrastruktúra), legfeljebb a területek feletti birtokjogukat. Az ukránok szempontjából nincs értelme háborúzni, csupán hősi halottak százezreit gyártják. Valaki szólhatna nekik, hogy legyen végre eszük, mert jobb már nem lesz, a veszteségek nem fognak csökkenni, és Oroszország sem fog megszűnni. Megvolt a hősies ellenállás, most már érdemesebb lenne az élet felé fordítani a figyelmet.

:)

Érdemes lenne megnézned, hogy mi történt Szíriában 6 év háború után.

 

A becslések szerint 250.000 ukrán halt meg, vagy sebesült meg végleg. Az oroszok közül 105.000 ember esett ki végleg (vagy meghalt, vagy maradandó sebesülést kapott).

Van még emberanyag mind az oroszoknál, mind az ukránoknál, még évekig tudnak háborúsdit játszani.

 

Lőszer is van mind az oroszoknál és a NATO-nál egyaránt. Az ukránoknál egy probléma van, az S300-as lőszertartalék kifogyóban van, amit nem tudnak majd pótolni, a NATO légvédelem meg nincs a helyzet magaslatán. Oroszország nagy ország, hatalmas kontinentális határokkal, professzionális légvédelmi eszközökkel. A NATO fegyverek csak részben tudják helyettesíteni az S300-at.

 

Van lőszer, van ember, még évekig háborúzgathatnak. Hogy mi marad majd Ukrajnából? Semmi.

Putyin rájött, hogy képtelen a regnáló hatalmat lecserélni, így Ukrajnát jelenleg visszalövi a középkorba. Addig fog tartani a háború, amíg Ukrajnából semmi nem fog maradni, ami veszélyt jelenthetne Oroszországra. Lásd Bahmutot. Prigozsin megmondta, hogy eszük ágában sincs elfoglalni Bahmutot. Jelenleg húsdarálóként üzemel. Kimondottan rossz pozíció, Zelenszkij küldi az embereket, ők meg átsegítik őket a túlvilágra.

A ruszik sosem harcoltak kisebbségben, mindig elszaladtak (Herszon, Harkov megye), amikor felforrósodott a talaj. Jelenleg nem a területekért harcolnak, hanem az ukrán haderő megroppantásáért.

Ez pedig még évekig eltarthat.

Jelenleg, hogy mi a megoldás, azt nem tudom.

2014-ben kellett volna a bölcseknek gondolkozni, hogy muszáj-e a ruszkikkal háborúba keveredni, vagy diplomáciailag próbálják kezelni a helyzetet.

 

Azóta persze Merkel is bevallotta, hogy a 2014-es minszki tűzszünetet Ukrajna felfegyverzésére használták fel. Készültek a háborúra.

Innentől kezdve kérdéses az, hogy Putyin-e az agresszor, vagy Zelenszkij. Mindkét fél a háborúra készült 2014 óta.

kérdéses az, hogy Putyin-e az agresszor, vagy Zelenszkij.

Zelenszkij 2014-ben még nem volt hatalmon, és nem is valószínű hogy sokáig az marad.

Csak néhány kérdést tennék fel: Melyik ország területe csökkent 2014-ben? Melyik ország területén van most háború? Oroszország hány nemzetközi szerződésben garantálta Ukrajna területi egységét?

Az ukrán területvédelem tragédiája, hogy a területen maradó ép infrastruktúra és a földben rejtőző értékek sem lesznek az övék. Amit eddig (még 2022 febr. elején is) ukrán oligarchák birtokoltak mostanra már nem ukrán tulajdon.

Az általad is említett népességről nem is beszélve.

Valami zavar van a toronyban. Idáig azt mondtátok, hogy ez egy proxy hábirú. Most meg narratívát váltottok, és azt mondod, hogy Ukrajna saját maga finnanszírozza a védelmét? El kéne már dönteni hogy mit is akartok mondani.

Igen, rühellem a kollektív felelősség, kollektív bűnösség elvét: nagyon veszélyesnek és károsnak tartom és azonnal szólok érte: Identitáspolitikai csoportok  vélt vagy valós gondolatai, bűnei stb. tárgyalása helyett konkrét személyek társalgunk. Talán a történelmet tanulmányozva nem kerül sok időbe ilyen drasztikus eredményeket produkálni.

**

Nem válaszoltál semmire, megpróbáltál rám húzni egy vizes lepedőt valami identitáspolitikai csoportosítás alapján: erre a válasz, hogy azonnal fejezd be. Arra válaszolj amit én írtam neked, ha velem társalogsz.

**

Ebből adódóan arra válaszolj amit kérdeztem. Ha valaki másnak akarsz írni arra meg nyiss új szálat.

Jó akkor válaszolok, de ez annyiea evidens, hogy csodálkozom hogy miért is kell ehez hasonló kérdéseket tisztázni?

Minden ami a föld alatt, a földön és a levegőben van elsősorban állami tulajdon. Bányászati koncessziókat lehet venni, adni. Széndioxid kvótát lehet venni. Termőföldet meg lehet venni, de elvinni nem. Az államnak annyi eszköze van a gazdaság szabályozására, hogy szinte mindegy is hogy ki műveli a bányát vagy a termőföldet. Jogszbály alkotással vagy rendeleti úton szabályozható a gabona export, akár meg is szüntethető. Elő lehet írni kötelező átvételi árat. Kényszeríthető a termelő a termelésre. Az állam ki is sajátíthat tulajdonokat.  És még sok minden más. Szóval ami magántulsjdon, az állami is.

Ezt a szép elméletet igencsak meghazudtolja az itthon a módszerváltáskor, máshol jellemzően háború előtt-alatt-közben lezajló "zavarosban halászás".

szinte mindegy is hogy ki műveli a bányát vagy a termőföldet

rohadtul nem mindegy: amíg az ukrán közember magának / önszerveződő módon addig ügyelni is fog rá, hogy ne tegye tönkre: hosszú távon tervez. Amint a felvásárló akar belőle maximális hasznot kihozni akkor az egyetlen szempont a profit: és megérkezünk a jelenbe.. túltolja a különféle szerekkel a föld kezelését egészen addig, hogy a termőföld szerkezete szétesik; "zsíros föld" vs a manapság jellemző... Az sem mindegy, hogy tulajdonosként műveled/művelteted a saját földed, vagy minimál bérért...

A bányászati jogok kapcsán dettó. Ha ott élsz a környéken akkor van esély, hogy pl odafigyelsz a talajvizekre legalább az elvárható mértékben. Ha csak egy távoli cég vagy aki kitermeli akkor ezek nem szempontok, sőt: költségminimalizálás jegyében nem különösebben érdekel, ha páran meghalnak a környéken.

Aranyos tőled, hogy az állam minden szintjén mocskosul korrupt Ukrajnával kapcsolatban az állam szabályozó szerepével "érvelsz". Ez és minden hozzászólásod annyira egyoldalú, hogy szerintem még egy normálisabb demokratának is felfordul a gyomra.

De legalább megtudtuk, hogy a magyar állam is szabadon élhet az általad felsorolt eszközökkel, melyek között szerepel pl. a kötelező átvételi ár előírása, kényszerítés, kisajátítás. Persze azt nyilván te és az elvtársaid döntitek el, hogy mi alapján kell eldönteni, hogy egy adott állam az eszközeit törvényesen és helyesen használja-e...

:)

Nem egyértelmű, hogy igaza van.

Egyrészt: 40 milliós országban az 500k veszteség még nem releváns (szerintem nincs ekkora veszteségük, max. a  dezertőrökkel együtt).

Másrészt: a videókon már látszanak erőszakos sorozások, hogy a lakosság nem harcol önként.

Ember meg nem mondja, hogy mi a helyzet. Önként nem harcol a nép, viszont mindenképpen van még embertartalékuk.

Egyrészt: 40 milliós országban az 500k veszteség még nem releváns (szerintem nincs ekkora veszteségük, max. a  dezertőrökkel együtt).

Ezt érdekes lenne pontosan körbejárni. 40-ből mennyi a hadra fogható ember. Eleve a fele kiesik, mert nő marad 20. Életkor miatt kiesik ennek is fele, az 10. Valakinek dolgoznia is kell a hátországban, kiesik szerintem több mint a fele, marad 2-3. Ebből elmenekült a fele külföldre, mard 1-2. Ebből már a fickó szerint elesett 0,5. Rosszabb eseten az ukrán haderő a felénél jár. Ebben az ütemeben van még egy évük és 0 lesz.
Ezek az én hasra ütött számaim, ezért lenne jó ezt pontosan tudni, bár ez szvsz mindenhol hadititok.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Már regisztrálták a 16 éveseket; önkéntesként már most is többen szolgálnak; ha szorul a hurok majd őket is kényszer sorozzák, de az még azért odébb van. Akikkel nem számoltál: azok akik elég gazdagok hozzá, hogy lefizessék a sorozótiszteket/vagy akár magasabban levőket így nem fognak bevonulni.

Igen ha baj van az életkor olló kezd nyílni először. A gazdagok aránya szerintem elenyésző. Valahol olvastam régebben, hogy Magyarország max katonai létszáma egy-két százezer. Pont ezt elemezték, hogy egy-egy ország hány százalékát tudja kiállítani katonának és miért. Nagyjából azok voltak amiket írtam. Sajna nem találom, ha valaki ismer ilyen elemzést, belinkelhetné.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Vörös Hadsereg létszáma a honvédő háború kezdetén meghaladta a 4,8 milliót. A háború alatt összesen több mint 29,5 millió embert mozgósítottak. 1945. július 1-én a szovjet hadseregben több mint 12,8 millióan szolgáltak.

Szovjetunió lakossága 1941-ben 196 millió.

Már hadra fogtak nőket is a propagandaanyagok szerint. Talán még nem soroznak nőket, csak önkénteseket.

Ukrajnában is borzalmas volt a demográfia eleve, elöregedő az ő társadalmuk is. Ezt azzal kompenzálják, hogy talán 60 év a sorozhatóság teteje most, de ezt is emelhetik még...

Akit eddig nem soroztak be, az vagy öreg, vagy gyerek, vagy bujdosó. Egyikből sem lesz ütőképes motivált katona pár hetes villámkiképzés alatt. Borzasztó belegondolni.

Ha belegondoltok a háború is végső soron a szaporodásról szól, ezért teljesen értelmetlen nőkkel háborúzni, de értelmet ne keressünk.

A demográfiai katasztrófának eleve egy pofon lesz, hogy a fiatal nők jelentős része is elmenekült, és ahogy kinéz nagy részük nem fog visszatérni.

A nők sorozása a legalja mindennek. Nagyon sajnálom őket, ez sok-sok évre visszaveti az amúgy sem fényes nemzetüket, már ha marad egyáltalán valami belőle. Már többször írtam, de folyamatosan ez van előttem, ahogy egy ukrán paraszttal beszélnek, még a háború előtt, a "rendszerváltásukról" és ezt mondja:

-Nekem mindegy, hogy a vezetőink milyen segget nyalnak, csak engem hagyjanak békén!

Ő látta a lényeget.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ugye Amerikában is van egy célközönség (hardcore Trump szavazók), aki nagyon szívesen olvas ilyen nyilatkozatokat. Nem kell ehhez Putyin emberének lenni.

Másrészt azért egy kis reality check-et érdemes nézni. Tegyük fel, hogy igaz, hogy az ukrán oldalon 10x veszteségek vannak az oroszhoz képest.

a) Ha az ukrán elesett katonák számának jelenleg nagyjából elfogadott számából indulunk ki (100-150e), akkor az orosz oldali veszteségnek kb 10-15e főnek kéne lennie. Ez a különleges hadművelet kezdőlétszámának (hivatalosan is 150-160e fő + nemhivatalosan a wagner) kevesebb, mint 10%-a. Akkor a kezdő haderő 90%-a még rendelkezésre kellene, hogy álljon. Ez esetben nehezen érthető, hogy miért kellett 300e fős mozgósítást elrendelni Oroszországban.

b) Ha az orosz elesett katonák leggyakrabban emlegetett számait vesszük bázisnak (legyen ez is 100-150e, tekintsünk el azoktól akik szerint ez 250e fő is lehet), akkor alsó hangon 1-1.5millió ukrán katona veszett oda. Plusz a sebesültek. Ez azt is jelenti, hogy legalább ennyien az elmúlt egy évben még éltek, és harcolniuk kellett a fronton. Az ehhez szükséges szállítás, hadtáp, ellátás logisztikája is nagyságrendileg kell nagyobb legyen, mint amit eddig mindenki gondolt. Ezt eltitkolni az összes nyugati ország sajtója elől elég nehéz feladat. Sőt még az orosz propagandisták sem szoktak ekkora számokkal dobálózni.

c) vegyünk egy középső számot, amit ő is emleget: 500e fő az ukrán oldalon, ebből következően 50e fő az orosz oldalon. Tekintve, hogy csak a Wagner 50e fővel volt jelen, és orosz források is kb 30e fő veszteségről beszélnek, akkor az orosz reguláris erőkre ezekszerint mindössze 20e fő veszteség jutna. Ugyanott vagyunk, ahol az a) pontban: az oroszoknak még óriási haderejük kellett volna, hogy megmaradjon a különleges hadművelet kezdőlétszámából is, és erre még jöttek is időközben erősítések. Miért vannak rászorulva a mozgósításra?

Általában az a hadászati ökölszabály, hogy két kb azonos haditechnikájú fél összecsapásakor a támadó félnek kell kb 3x-os túlerőben lennie, hogy a győzelem garantált legyen. És a veszteségek is a támadó fél oldalán lesznek nagyobbak (ezért sem hiszek én sem abban, hogy Ukrajna az összes elfoglalt területet vissza tudná szerezni). Márpedig az egyértelműen látszott, hogy mind az orosz, mind az ukrán fél legnagyobb számban ugyanazt a szovjet-időkből származó haditechnikát sorakoztatta fel.

Akárhogy is nézzük, itt valami nem hihető a számokkal. Ha azt mondta volna, hogy szerinte a Ukrajna veszteségei 50%-al vagy akár 100%-al nagyobbak Oroszországénál, akkor én is azt mondom: lehet, hogy tud valamit. De 8-10-szeres... ez már ilyen Rákay Kálmános nagyotmondás.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Én úgy vagyok vele, hogy rossz számokra építve maximum véletlenül lehet jó következtetést levonni.

Akad pár állítás benne, amit félig-meddig hasonlóan gondolok (pl a nyugati fegyverekkel sem fogják tudni az összes elfoglalt megyét visszafoglalni, de én elsősorban azért mert akkor megfordulnak a taktikai viszonyok, az ukránoknak kell támadóhelyzetből harcolniuk, míg az oroszok tudják beásni magukat védekező pozícióba).

De van egy csomó állítás, aminek értelme sincs sok. Pl szerinte Bahmut elvesztésével "összeomlik a front". Mert nyilván az ukránok fél év alatt nem gondoltak rá, hogy fel kéne húzni extra megerősített védvonalakat a város mögött...

Én azt gondolom, 1-2 héten belül úgyis látni fogjuk az oroszok "nagy offenzívája" hova vezet. Az elég sokat el fog árulni abból, hogy mi igaz ennek a fazonnak a állításaiból.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az atomfegyver csak addig fenyeget amíg el nem sül. Ezt a ruszkik is megértik. Nem lehetünk benne biztosak, hogy a ruszkiknak meg vannak e ezek az eszközök. Valamint abban sem, hogy a hadsereg végrehajtaná a támadást. A ruszki parancsnokságon kínosan nagy a politikai nyomás. Talán átgondolnák ők is, hogy meghalnának e Ukrajnáért?

Azt is tegyük hozzá, akkoriban az atomfegyvernek egész más volt a megítélése. Az a két bomba amit Japánra ledobtak, mára már csak taktikai atomfegyvernek számítana. Arról nem beszélve, hogy az amerikai tábornokok eredetileg kiröhögték, hogy a 20 kt rombolóerő komolytalan, ők hagyományos szőnyegbombázással 2 kt TNT+gyújtóbombából nagyobb pusztítást tudnak okozni.

Azóta hidrogénbomba is van, akár 50-100 Mt rombolóerővel, ráadásul mindkét félnek, életbe lépett a kölcsönös megsemmisítési elv. Csináltak kutatásokat rá, hogy a katonák éles helyzetben vajon tényleg megnyomnák-e a gombot és messze nem 100%-os volt az eredmény. Nemcsak első csapás, hanem második csapás esetén is voltak akik inkább megtorlatlanul hagyták volna az első csapást - mert ezzel legalább marad élő ember a földön, értelmét veszti, hogy az adott pillanatban barát vagy ellenséges ország lakosa volt-e. A Szovjetúniónak voltak incidensei, amikor téves radarjelzés miatt azt hitték megindultak amerikai atomrakéták. Inkább kivártak, kockáztatva, hogy ha tényleg valódi a támadás, már nem fognak tudni visszavágni.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ha ebből indulunk ki, nincs valódi elrettentő ereje a nukleáris fegyvereknek, hiszen akinek egyébként elég ereje van hozzá, megváltoztathat társadalmakat következmények nélkül. Mint ahogyan a közép-európai blokkot nyugati érdekszférába vonták, ezt teszik Ukrajnával, aztán Oroszországgal, majd Kínával. Ennek - bármilyen borzalmas is leírni -, talán egyedül a nukleáris fegyverek bevetése szabhat gátat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert az a rendszer őszintébb volt. Kemény, elnyomó, de legalább őszintébb.

Szerencsere azt nem merted leirni, hogy oszinte volt, mivel tudjuk hogy nem igaz, mar csak az a kerdes, hogy minel volt oszintebb. Szerintem semmivel sem jobb ilyen szempontbol mint a mostani, ugyhogy az "oszintebb" szot ki is vehetjuk, lassuk mi maradt: kemeny, elnyomo. Ez az amit szeretnel?

A mostani meg hazug.

Nem ketlem, de az elozo ugyanugy hazudott.

 

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Vannak extrém helyzetek, ahol nagyon aszimmetrikusak a veszteségek. Ezt hívják köznyelven "húsdarálónak". Például a partraszállásnál volt egy géppuskás, aki több száz partraszállót lelőtt a becslések szerint. Ha a vezetés egy stratégiailag szerencsétlen ponton nem engedi a visszavonulást az is eredményezhet ilyet. Illetve a kiképzés nélkül frontra küldött zöldfülűek is könnyen így járhatnak.

Ha pedig véletlenül kiderülne, hogy Zelenskij és Putin valójában összejátszik az ukrán nép tönkretételére, és szándékosan küldik őket a húsdarálóba Bakhmutnál, annak is lehet ilyen vége. Egyáltalán nem tartom kizártnak ezt a forgatókönyvet.

Szerintem ez nem az ukránokról szól, ők áldozatok. Az USA elérkezettnek látta a pillanatot Oroszország legyőzéséhez európai hadszintéren európai emberekkel. A félelmem az, hogy a NATO-n keresztül egész Európát belerángatja a háborúba. Ők majd adnak fegyvert, mi meg az életünket a világuralmi elképzeléseik megvalósítása érdekében. Tehát ténylegesen saját szabadságunk ellen kellene harcolnunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elírtad, nem a Krímet, hanem Ukrajnát, az u.n. puccsal. 1945-ben meg fél Európát. 1989-ben a maradék felét. Szeretjük is őket itt a gyarmatokon.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az USA elérkezettnek látta a pillanatot Oroszország legyőzéséhez európai hadszintéren európai emberekkel.

Az USA kivonult Afganisztánból, amit nyilván a meghamisított hirszerzési anyagok úgy tállaltak, hogy az USA kihátrált a NATO-ból, és itt az idő 3 nap alatt elfoglalni Ukrajnát, és célba venni az egykori szocialista blokk határait.

https://youtu.be/mIzidbPIL70

Ott követed el a logikai hibát, hogy azt gondolod Putyin és Zelenszkij ugyanazt a taktikát folytatja. Ráadásul bár az orosz tűzérség ugyanazzal a szovjet technikával dolgozik, de 10x annyit lő.

- Putyin a legkisebb probléma esetén elszalad, Ukrajna feléről már kivonultak

- Zelenszkij az utolsó ukránig harcol

Simán lehet 2x-3x ukrán veszteség dacára annak, hogy az oroszok támadnak. Bahmut a tipikus példa, húsdarálóként üzemel. Körülötte a magaslatok orosz kézen vannak, nem kell mást tenniük, csak irtani a beérkező ukránokat.

"Our task is not Bakhmut himself, but the destruction of the Ukrainian army and the reduction of its combat potential" (E.Prigozhin).

  • Bahmut - eddig pont az oroszok a húsdarálóban-ra is példa. De ott van még:
  • Mariupol, Severodonetsk - ukránok a húsdarálóban
  • Kherson - Bahmut ellentéte: inkább kivonták az oroszok a csapataikat minthogy lemészárolják őket: ezen ponton az előző két városban tanusított ukrán viselkedés tökéletes ellentéte.

Természetes, hogy nem ugyanazt a taktikát folytatják, az ukránok a legtöbb helyen védekezőt, az oroszok támadót (mind blown).

Te alapvetően ott követed el a logikai hibát, hogy én arra alapozom a szkepticizmusomat, hogy ha az ukránok vesztesége tízszeres, akkor a veszteség előtt a haderejük is sokszoros méretű kellett volna legyen, ahhoz képest amiről a híradások eddig beszámoltak. Az ehhez szükséges hadtáp, logisztika méreteit nem lehet eltitkolni. Minél több ember tud valamiről annál kevésbé titok, ha az idézett cikk számai igazak, Itt millió fős nagyságrendről beszélünk. Más részről meg az oroszoknak irreálisan kis veszteségük kellene legyen, ami miatt érthetetlen miért nem haladnak és miért kellenek további 300000-es mozgósítási hullámok.

Bahmutra pedig két lehetséges olvasat van, döntsd el, hogy szerinted logikusan melyik lehet reális és melyik ellentmondásos:

A) Az ukránok tisztában vannak vele, hogy ember és hadianyaghátrányban vannak, ezért takarékoskodniuk kell. Lehetőség szerint mindenütt kihasználva védekező pozíció a taktikai előnyét, mivel az oroszok politikai nyomásra mindenáron támadnak. Bahmutnak már rég elmúlt a stratégiai jelentősége (a Harkiv megyei nagy bekerítő hadművelet déli szárnya haladt volna erre - ezt az oroszok nem tudták felfejleszteni). Az ukránok a védvonalaikat mögötte már rég felhúzták. Csak azért tartották eddig a várost, mert jól megerősített pozíciójuk volt és az oroszok politikai nyomás miatt kamikaze-stílusú harcmodorral pazarolták az embereiket Bahmut bevételére.

B) Az ukránok utolsó elkeseredésükben minden erejüket Bahmut védelmére fordítják, mert ha az elesik, akkor a teljes front összeomlik.

Tekintve, hogy már lassan 3/4 éve ostromolják Bahmutot, szerinted logikus, hogy ennyit idő alatt az ukránok nem építettek ki/erősítettek meg védvonalakat Bahmuttól nyugatra? Logikus, hogy ennyi ideig nem váltottak volna taktikát, ha ez nekik eddig többszörös veszteségbe került volna?

De, én azt mondom, ez ki fog derülni 1-2 héten belül. Nemsokára befejeződik az ukránok visszavonulása Bahmutból. Ha az oroszok hirtelen tempósan megindulnak nyugatra, akkor igazad volt. De én úgy tippelem, kb a környező pár faluig fognak eljutni és ott ugyanúgy megreked a front, mint eddig.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az ukránok akartak milliós hadsereget. Egyesek szerint meg is csinálták. Egyébként milyen logisztikáról beszélsz? A gyorsan meghaltaknak nem kell sem étel, sem lőszer, legfeljebb egy utazás visszafelé.

"Logikus"? A logikus az lett volna, ha az ukránok a háború elkerülésén dolgoznak, nem érte. Érte dolgoztak (a nyugatiak valamiért szivárogtatják erről az infókat (gondolom, tisztában vannak az érinthetetlenségükkel (éljen a nyugatfelszopók "jogállama"), a háborút meg nem akarják, csak nem tudják, hogyan állítsák le, mert pár éve még jó ötletnek tűnt a ~mindent eltűrő, csóró oroszokat basztatni)). A logikus az lenne, ha az ukránok nem romboltatnák le az országuk. Leromboltatják. Milyen logikáról beszélsz?

Sok minden ki fog derülni, de nagy valószínűséggel nem lesz közte olyan, ami nem további ukrán veszteségeket irányoz elő.

:)

Veled nem fogok leállni vitázni, mert úgy látom az egyikünk tükörből nézi a háborút. Ami az én tudomásom, általam nézett források szerint az oroszokra igaz, az szerinted csak és kizárólag pont az ukránokra.

Nyilván felhozhatnám megint, hogy 2021-ben Zelenszkij megpróbált tárgyalóasztalhoz ülni Oroszországgal, amit az oroszok azzal ütöttek el, hogy ők nem állnak háborúban egymással, a "népköztársaságok" vezetőivel kéne tárgyalnia (cinikus diplomáciai csapda). Meg azt is, hogy még 2021 decemberében is pont Zelenszkij próbálta csitítani az amerikaiakat azzal, hogy szerinte pánikot keltenek, mert eltúlozzák az orosz fenyegetést. Felhozhatnék még további de-eszkalációs kísérletet ukrán oldalról. Pontosan látom előre a reakcióidat: ez nyilván mind csak a CIA által gondosan évekre előre kidolgozott színjáték volt, hogy szimpátiát keltsen Ukrajna fele és növelje az orosz-ellenességet a világban.

Nincs különösebb értelme győzködnünk egymást. Nyilván szerinted itt mindenki 5D sakkot játszik, a duplacsavaron is duplacsavar van, az gyanús ami nem gyanús stb.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

 ők nem állnak háborúban egymással, a "népköztársaságok" vezetőivel

Segítek ennek értelmezésében:

- akkor nem lesz háború, ha elismeri a szakadár köztársaságokat és azon tárgyaljanak, hogy hol van az új határ - ezt mondta ezzel Putyin.

Z. meg nem élt ezzel..

 

Ha Erdélyben lenne egy felkelés és azt mondanák, hogy független ország akarnak lenni, de a románok megtámadnák őket - Magyarország beleavatkozhatna ?

Vagy ott van Koszovó - Szerbiától elszakadtak, amit a szerbek nem ismernek el - de az EU nagyon támogatja őket - albán hadsereg megindulna, hogy támogassa őket - szerbek mit szólnának ?

For Whites Only meeting room!

Pontosan ezért írtam, hogy diplomáciai csapda volt Putyin részéről.

"Ha Erdélyben lenne egy felkelés és azt mondanák, hogy független ország akarnak lenni" - a dolognak vannak finom nüanszai, amik a párhuzam szempontjából lényegesek.

Pl, hogy nem mindegy, hogy azt a felkelést egy olyan katonai egység végzi, amiről (főleg közösségi média túlhasználata miatt) kiderült, hogy az anyaország zsoldosaiból áll. Mostanra (a csatlakozási "népszavazások" lezavarása után) már az sem tagadható, hogy a vezetőik a parancsaikat egy az egyben Moszkvából kapták és mindenféle önállóság nélkül szóról szóra végrehajtották. (Ezért sem lett volna értelme Zelenszkijnek tárgyalnia a népköztársaságok vezetőivel, nyilvánvalóan nem ők a döntéshozók.) Ha feltételezett hasonlatodban mi is így csinálnánk Erdéllyel, azért nem lepődnék meg, ha Románia úgy tekintené, hogy Magyarország lépett hadba ellenük.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Zelenszkij kb. azért nem tárgyalt a szakadárokkal, mert nem akart egy újabb megállapodást megszegni. Ugyanis a fülébe suttogó amcsik lágy hangjának hatására azt hitte, le tudja verni a szakadárokat és visszafoglalni a Krímet. (Persze az is lehet, hogy direktben lefizették az amerikaiak, de én inkább abban hiszek, hogy a maga módján "jót" akart, és nem adta el egy az egyben a szolgálatait.)

:)

Veled nem fogok leállni vitázni

Gondolom, sejted, hogy telibekakálom, egy hozzád hasonló milyen követelményeket támaszt velem szemben.

Veled nem fogok leállni vitázni, mert úgy látom az egyikünk tükörből nézi a háborút. Ami az én tudomásom, általam nézett források szerint az oroszokra igaz, az szerinted csak és kizárólag pont az ukránokra.

A mondat olvasása közben azt reméltem, a "mert" szó után valami értelmeset olvashatok. Sajnos másképp lett. Nem tudom, haluzol vagy hazudsz, de szerintem egyik sem jó.

Nyilván felhozhatnám megint, hogy 2021-ben Zelenszkij megpróbált tárgyalóasztalhoz ülni Oroszországgal, amit az oroszok azzal ütöttek el, hogy ők nem állnak háborúban egymással, a "népköztársaságok" vezetőivel kéne tárgyalnia (cinikus diplomáciai csapda). Meg azt is, hogy még 2021 decemberében is pont Zelenszkij próbálta csitítani az amerikaiakat azzal, hogy szerinte pánikot keltenek, mert eltúlozzák az orosz fenyegetést. Felhozhatnék még további de-eszkalációs kísérletet ukrán oldalról. Pontosan látom előre a reakcióidat: ez nyilván mind csak a CIA által gondosan évekre előre kidolgozott színjáték volt, hogy szimpátiát keltsen Ukrajna fele és növelje az orosz-ellenességet a világban.

Az Unian a legjobb forrás, amikor egy általad oroszpártinak képzelttel szemben próbálod megvédeni az ukrán vezetés döntéseit... Aranyos, hogy azt kifogásolod, hogy az ukrán vezetés nem a szakadár vezetőkkel tárgyalt (kvázi a sajátjaival (már ha eltekintünk az Ukrajnán belül éveken át zajló, államilag tűrt majd szervezett oroszüldözéstől)), miközben a hozzád hasonlók általában hangosan visszautasítják, hogy Ukrajna helyzetéről Oroszországnak és az USA-nak kell tárgyalnia. Neked mi a véleményed, mely feleknek kellene tárgyalni a háború lezárásával kapcsolatban?

További irracionalitás részedről, hogy azt próbálod elhitetni, hogy a megállapodásokat megszegett, az Oroszország ellen fegyverkező, és a szakadár területeket visszavenni készülő Ukrajnának érdekében állt volna, hogy nemzetközi figyelem irányuljon az orosz–ukrán katonai helyzet részleteire. Az ukrán vezetésnek az volt a kommunikációs érdeke, hogy a NATO-csatlakozás problémái, a területveszteség miatti és egyéb felületes dolgok okán kialakuló ukrán-sajnálaton túl ne nagyon foglalkozzanak a valós katonai helyzettel.

A további tévképzeted is baromság. A degenerált oroszellenesség az ukránok terméke, melyet a háború kirobbanásáig nem igazán tett magáévá a nyugati média. Február 24. előtt az ukrán vezetés és a "CIA" minél csendesebben szerette volna minél jobban felfegyverezni Ukrajnát. A háború előtt szinte minden lényegesebb történésről jelentek meg írások a nyugati médiában, de mivel senkit nem érdekelt Ukrajna, ezért az "Ukrajnában megsérült egy vakvezető kutya egyetlen szőrszála" típusú bulvárhíreket nem lehetett eladni heteken keresztül nagy tűzzel lángoló breaking newsként (a helyzet megértését szolgáló túlzással éltem).

Amúgy vicces, hogy szerinted Putyin "Oroszország nem áll háborúban Ukrajnával" kijelentése nem a konfliktus területi kiszélesedését próbálta megakadályozni, de Zelenszkij Ukrajna fegyverkezése közbeni nyugat-csitítása a békés megoldás felé irányuló cselekedet volt.

Nincs különösebb értelme győzködnünk egymást.

Imádom, amikor ilyen faszságokkal jöttök.

Nyilván szerinted itt mindenki 5D sakkot játszik, a duplacsavaron is duplacsavar van, az gyanús ami nem gyanús stb.

Baromságok szajkózása helyett írhatnál valóságalappal bíró gondolatokat is. Nyilván nem kötelező, de szerettem volna felhívni a figyelmed a lehetőségre.

:)

Az ukrajnai veszteségekhez illő lenne beleszámolni a civil veszteségeket.

Vagy azok nem emberek? Azok nem hajtanák az ukrán GDP-t?

 

Ha beleveszed a civil vesztesegeket akkor azok lehet hogy nem is annyira elborult számok.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

neketek

"A kollektivizálást most azonnal fejezd be." - Hogyan kell téged szép magyar nyelven megkérni, hogy MOST AZONNAL FEJEZD BE?! úgy, hogy annak foganatja is legyen?

eufóliát okoz egy sajtóhiba, vagy egy elszólás.

Fapofával mondta a hülyeséget. Miből gondolod, hogy eufóriát okoz? Ezt írtam: Nem tudom, hogy ilyenkor sírjak-e vagy nevessek. Szerinted ez az eufória kifejeződése? Ez ugyanaz a hülye tyúk aki lenyilatkozta, hogy hadban németország áll oroszországgal. Nem tudja mit beszél és nem képes felfogni, hogy attól, hogy németo. külügyminisztere a szavaira akkor is odafigyelnek, ha ő személy szerint olyan képességekkel rendelkezik amilyen. Nem egy váratlan, minimális gondolkodást igénylő kérdést kapott.

--

hehe közben sikerült szerkesztened.. köszönöm.

Eufória:

Fokozott jókedv, kellemes közérzet érzése, mámor, kábulat.

https://idegen-szavak.hu/euf%C3%B3ria

ez nem talált.

**

Te magad kollektivizálódtál a ruszki agiprop oldallal, és a Csab nevű taggal, amikor reagáltál rá.

Nem. Te raktál be egy skatuláyba, ezek szerint azért mert hozzászóltam egy bejegyzéséhez. Van bajod..

ruszki agiprop oldal

Tessék, "ruszki agiprop":

Ukraine can not be safe as long as Vladimir Putin remains in power, German Foreign Minister Annalena Baerbock said of the Russian president at the Munich Security Conference on Saturday.

"If he doesn't change by 360 degrees then, no," she said when asked about the long-term prospects for peace in Ukraine.

Baerbock added, however, that it was up to the Russian leader. "He can decide that he changes his course by 360 degrees tomorrow," she said.

"If he doesn't change his mind, we stand on the side of Ukraine until they have freedom, peace and liberty again," Baerbock said.

https://www.dw.com/en/putins-shadow-looms-large-at-munich-security-conf…

Aki írta cikket pont olyan bölcs mint te. Tele cáfolhatatlan ténnyel és kikezdhetetlen logikával felépített gondolattal. Nem te voltál?

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Meta: Gyuri, te inkább a természettudományokhoz és a szakralitáshoz értesz, a poltrollságra vannak képzett, mondhatni főállású olvtársak.

Off: érdekességképpen egy hasonló eset, amikor a gonoszok egy szomszéd ország megtámadására kényszerítették az orosz birodalmat: https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9li_h%C3%A1bor%C3%BA

Illene megkérdezni az alábbi szereplőket is, hogy béke vagy háború pártiak:

- anyák akiknek a fiai harcolnak vagy már elestek
- gyerekek  akiknek az apukájuk harcol vagy már elesett
- felségek akiknek a férjei harcolnak vagy már elestek

És, ha kérdező oly bátor, akkor nem csak a béke területén csinál interjút, hanem kimegy a frontra a lövészárkokban is csinál egy két közvéleménykutatást/villáminterjút olyanokkal akik ott harcolnak.

Hamar kiderülne, hogy az érintett emberek Orbánisták.

Orbánt akkor kell megkérdezni, hogy háborúpárti-e, ha az oroszok már Kárpátalján lesznek.

Akkor bezzeg menne a szöveg, hogy ez a ti országotok, az ukrán egy nagyra hivatott nemzet, ami képes megvédeni önmagát, ezért fogjatok sarlót és kalapácsot, menjetek neki a titeket elnyomó orosz birodalomnak.

Igen, azoknak a nyugati hadászati és anyagi támogatásoknak köszönhetően, ami ellen Orbán minden nyilatkozatában ággáll.

El kellene dönteni, hogy vagy közös orosz - magyar közös határt akarunk ismét, vagy katonailag támogatni Ukrajnát.

A két ország közül Oroszország az, ami az elmúlt 30 évben legalább 2 olyan szomszédját támadta meg, akivel nemzetközi szerződésekben rögzítette, hogy békésen szeretne együttélni.

Ez miatt nekem a legkevésbé sem hiányzik az orosz - magyar közös határ.

Bár ezzel 15 évvel ezelőtt még Orbán is tisztában volt:

A világ lassan ráébred, hogy a történelmi kihívást nem a kommunizmus előtti veszélyes eszmék újjáéledése jelenti, mert azok gyökerei alól a történelmi változások már kimosták a talajt. A nyugati világ számára a történelmi kihívást a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét, jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük.

Kárpátalja lakossága

80% ukrán

12% magyar

2,5% román

2% orosz

Szerinted demokratikus szavazással mennyi ukránt tudnál meggyőzni, hogy tanuljon meg magyarul!?

Tudom hogy dívik nácinak lenni, és a surci a nyúlbokán, meg a fekete ruha puha testen valami különleges önbizalmat ad, de várost elhagyva simán csattan a parasztlengő a kopasz fejeken...

Realitást jobbosok, realitást!

Kimaradt a 3-4 millió ruszin. Ezen kívül Izrael hogyan is jött létre? Hány százalék zsidó élt ott?

Ez nem így működik, mert akkor a Krím miatt nem siránkoznál.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hmm. Ruszin vs. Izrael. Hatalmas logikai átkötés.

Ez nem így működik, mert akkor a Krím miatt nem siránkoznál.

Nem azt mondta, hogy szavazást tartana a hovatartozásról? Vagy az ott élők nem szvazhatnának csak úgy demokratikusan!?

Törvénytelen volt, katonai megszállás alatt, nemzetközi megfigyelők nélkül.

De ha a határokat szavazással lehetne mozgatni (nem lehet), akkor Győrtől nyugatra minden menne Ausztriához, cserébe kapnánk pár szerb és ukrán falut.

Törvénytelen volt, katonai megszállás alatt, nemzetközi megfigyelők nélkül.

Az oroszok hívtak nyugati megfigyelőket, de azok nem mentek, hogy utána mondhassák, hogy törvénytelen volt. Ilyen a törvény nyugaton (is).

Tőlem mehetne bárki ahová akar. Érdekes lenne egy nemzetközi jogszabály erre, sokkal kevesebb konfliktus lenne, abban biztos vagyok, csak hát a hatalom nem így működik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

ha a határokat szavazással lehetne mozgatni (nem lehet)

A kérdés, hogy elvileg jogszerűen hogyan lehet pl harátokat mozgatni: a probléma sehogy.  A gyakorlat aki elég erős hozzá az leszarja a nemzetközi jogot, a többiek meg nézik. Lásd a listát kik nem fogadják el hága joghatóságát: ők mindannyian rendszeresen tesznek olyasmit ami a nemzetközi jog szerint illegális.

Estek szét államalakulatok, de a párizsi bészerződések óta példátlan, hogy egy ország annektáljon egy másikat.

Egy ilyen lépés az egész status quo-t megváltoztatná, Európa jövőjét alapjaiban forgatná fel, ezért kell minden eszközzel megakadályozni.

A soft power is ugyanez, csak kevésbé látványos. Magyarországot nem annektálták, csak ki kellett menni a szovjet csapatoknak, majd bejöttek az amerikai csapatok. Továbbá hogy, s hogy nem, nyugati érdekszférába kerültünk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A) Önszántadból, Isten színe előtt megházasodsz, majd közös házatokban boldogan éltek, bár néha vannak hullámvölgyek.

B) Egy perverz állat fogva tart egy pincében és hetente kétszer megver, majd seggbe basz.

 

A te olvasatodban nincs különbség és mindkét esetben láncra vert kutya vagy. Az én olvasatomban a te gondolkodásoddal van egy kis probléma.

Manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmakat alapítani. Nézzék meg, mekkora birodalmat épített ki magának rendőrség és katonaság nélkül Bill Gates, s azt is láthatják, hogy micsoda ereje van. Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot.”- Simon Peresz

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

  • Afganisztán - USA: szuverén ország lerohanása, 12 év amerikai megszállás, a jogrendszer saját szájízük szerinti átszabása, saját bábkormány telepítése, kegyetlenkedő hadurak önálló területi kormányzónak kijelölése és finanszírozása: fegyverrel és pénzzel. (Ha más addig nem, sok afgánnál ez az utolsó billentette át a a mérleget, hogy ennél a kézlevágós tálibok is jobbak..), a kivonuláskor az afgán nemzeti bank tulajdonának ellopása, vagyonának szétosztása a szept11 károsultak között.
  • Irak - USA: szuverén orsázg lerohanása, módszeres kirablása, múzeumainak felprédálása - 6 év megszállás
  • Szíria - USA: szuverén ország megtámadása, területének megsértése
  • Líbia - UN felhatalmazás volt a légtérzárlatra. Ezen jelentősen túllépve [ Belgium,Bulgaria,Canada,Denmark,France,Greece,Italy,Netherlands,Norway,Romania,Spain, Turkey,United Kingdom,United States,Jordan,Qatar,Sweden,United Arab Emirates] gépek bombázták az amúgy nemzetközileg elismert kormányerőket és persze a polgári lakosságot. Amikor látszott, hogy a lázadókat le fogják győzni a kormány erők végül beküldték az előbb említett országok szárazföldi erőiket is. Az ott kialakult káoszért ezek együttesen mind felelősek: a megélhetési migránsok első nagy hullámai is ezekből a konfliktus övezetekből érkeztek. Ezek a részben Európai országok mind a mai napig egytől egyig felelősek az ott kialakított borzalmas közállapotokért, csak úgy mint Oroszország Ukrajnában, Afganisztán, Irak esetében pedig egyedül az USA.
    Részletekért egy baráti nyugati médiumból: https://www.britannica.com/event/Libya-Revolt-of-2011
    https://en.wikipedia.org/wiki/2011_military_intervention_in_Libya

tökéletesen tisztában vagyok a terminusbeli különbséggel, következetesen a megszállás kifejezést használtam: az írja le pontosan a történteket; gyakorlati oldalról próbáltam közelíteni..

Hadi állapot idején az emeberek minnepjainak szempontjából viszont tökéletesen mindegy, hogy egy bábkormányzat van oda telepítve névleges önállósággal ami Moszkva/Washington parancsait érvényesíti, miközben egy idegen hatalom katonái ellenőrzik az ország területét stb, vagy ki is hirdetik, hogy a terulet innentol x orszag fennhatósága alá tartozik.

Én az országokat érintő cselekményeket említettem: ezek az elítélendő és meggátolandók.

Az, hogy egy ország jogot formál x-y területre önmagában csak egy diplomáciai konfliktus. Kígyó-sziget, Ciprus, Dél-Kínai tenger de pl Japánok, Oroszok is vitatják területek hova tartozását. A sarkvidékek felosztása is épp egy kiújulóban lévő konfliktus..

**

mellékesen én ezt írtam:

A gyakorlat aki elég erős hozzá az leszarja a nemzetközi jogot, a többiek meg nézik. Lásd a listát kik nem fogadják el hága joghatóságát: ők mindannyian rendszeresen tesznek olyasmit ami a nemzetközi jog szerint illegális.

akkor amit belinkeltem, azt csak úgy random írtad be, hogy olyan felsorolás is legyen... Persze arra, még be is idézted, hogy _annektálás_

Tipikus konteós. Nem beismeri hogy benéztem, neeem, hajlítja a valóságot hogy ráfeszüljön a baromságra amit mond...

Ja, minden fasza, ok? A föld lapos, az orosznak muszáj volt, a nyugat a sátán, az oroszok erősek, a nyugat hanyatlik, nem lesz semmid, USA annektalta Afganisztánt meg irakot, az oroszok felszabadították gruziát, moldovat, Ukrajnát, de előtte annektaltak Afganisztánt, ja nem csak elűzték a nácikat onnan is, soros, Gyurcsány, az USA okkupalta Magyarországot, az illuminatus irányítja a világot, ja nem a zsidók, ja nem a hth és a föld fánk alakú. 

A fajtád több választást bukott már el azon, hogy a választópolgárokkal való diskurzus-kísérletben a saját világnézetetek által festett, homályos, torz képre próbáltátok redukálni a sokféleség jellemezte valódi világot. Szerintem nem kellene erőltetnetek ezt.

:)

Ezek közül melyik releváns a "fajtámra"?

1. (állattan, növénytan) A fajon belül létrejött v. kitenyésztett, ill. kitermelt változat. Fagyálló fajta; hazai fajta; lófogú fajta. A kávé, a kukorica, a pulyka fajtái. A burgonyának csak egy faját, de több száz fajtáját termesztik.  A pompás pálmának, a silány penésznek Fajtái mind az én híremmel tenyésznek. (Csokonai Vitéz Mihály) A mezőnek vadja, Ki nem ingerelte, azt meg nem támadja. Vagy ha néha gyomra készti öldöklésre, … Megkiméli mindég a maga fajtáját. (Arany János) || a. (ritka, növénytan) Alfaj.

2. (embertan) Történelmileg kialakult, nem változatlan, tisztán elő nem forduló testi jelek, sajátságok alapján feltételesen egy csoportba foglalt emberek összessége. Néger fajta; a tatár fajta; a színes bőrű fajták.  Gyűlölni népeket, fajtákat nem tudok. (Kuncz Aladár) || a. (választékos) Az emberi fajta: az emberi faj, az emberiség.  Az emberi fajta el fog pusztulni a földről. (Karinthy Frigyes) || b. (ritka) Nép(csoport), nemzet(iség).

3. Olyan emberi közösség, csoport, amelyhez vki bizonyos jegyek v. körülmények, főleg származási kötelékek révén tartozik, pl. nemzet(ség), család, osztály. Micsoda remek fajta ez a paraszti nép! Fajtájának árulója lett. Harcolj a magad fajtájáért.  Címere jelenti: az oroszlán rajta Keresztet emelvén, hogy Széchenyi fajta. (Arany János) Ha van Isten, ne könyörüljön rajta: | Veréshez szokott fajta … Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem: Én magyarnak születtem. (Ady Endre) A mi fajtánknak befelé szokott folyni a könnye. (Móra Ferenc)

4. Vminek változata, egyedi megjelenési formája, félesége, módja. A munka száz és száz fajtája. A feladatok különféle fajtáit kell megoldanunk. || a. <Dolgokban, árukban, jelenségekben> vmilyen minőség, osztály, féleség. Jó bor ez, érmelléki fajta. A cigarettának ezt a fajtáját szereti. Almában a savanyú fajtákat szereti.

Zavaros a kérdésfeltevés, de ha jól értelmezem, arra vagy kíváncsi, hogy veletek kapcsolatban milyen jelentéstartalommal használom a "fajta" kifejezést. A válasz: a 3. és az 1. keveréke: a társadalomban jelenlévő gondolatok, tettek és magyarázatok mentén egymáshoz hasonlóra formálódott emberek összessége, akik hasonlóan látják a világot, hasonlóan cselekednek stb.

:)

Orbánt akkor kell megkérdezni, hogy háborúpárti-e, ha az oroszok már Kárpátalján lesznek.

Értem, hogy ezek a vágyálmaitok, de nem biztos, hogy propagálnotok kellene őket.

Akkor bezzeg menne a szöveg, hogy ez a ti országotok, az ukrán egy nagyra hivatott nemzet, ami képes megvédeni önmagát, ezért fogjatok sarlót és kalapácsot, menjetek neki a titeket elnyomó orosz birodalomnak.

Orbán eme tettét, mely csupán a fejetekben létezik, ti gyakorlatban előztétek meg. Aztán csodálkoztok, hogy miért néznek titeket térdelve hallucináló propagandistáknak.

:)

Nagy itt a csend, pedig egyértelmű dolgok történnek. Wágner csoport túl kevés lőszert kap. A President Kijevben parádézik, Putyinon röhögnek a ruszkik, mert ő még csak a front közelébe sem megy. Az ukránok tartják a frontot 1/3-ad emberrel, miközben legjobb katonák külföldön tréningeznek...

Nagy itt a csend, pedig egyértelmű dolgok történnek.

A világban zajló többi háborúról sincs szó; mindenki kezd hozzászokni a borzalmakhoz.

A történésekkel pedig az a helyzet, hogy nem látom miért számítana a felsorolás egyetlen eleme is; ha lenne valami a végeredményt befolyásoló tényező talán..

túl kevés lőszer

most magyarázták a biztonsági konferencián, hogy az egész Nato területén található gyártás kapacitás kevés(a cégek puszira nem ruháznak be, az ukránok meg fizetésképtelenek), és a háború legeleje óta rimánkodik az ukrán fél folyamatosan újabb és újabb lőszerekért, fegyverzetért stb.: nem újdonság.

Szerkesztve: 2023. 02. 21., k – 17:35

Az orosz elnök a 19. századig, az Osztrák–Magyar Monarchiáig vezette vissza a tervet, hogy a történelmi területeit elszakítsák Oroszországtól.

Ezzel Putyin valószínűleg arra utalhatott, hogy a mai Nyugat-Ukrajna részét képező Galícia valóban a Habsburgok monarchiájának része volt. Az orosz elnök történelmi eszmefuttatásából kimaradt, hogy a Habsburg Birodalom Lengyelország 1772-es felosztásánál szerezte meg Galícia területének egy részét – azaz nem éppen a lengyelekkel közösen „kiérlelve” -, közben Poroszország és Oroszország is megkaparintott területeket. A folyamat 1795-ben Európa egykor legerősebb államának teljes felosztásában csúcsosodott ki; Lengyelország csak az I. világháború, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlása, után nyerte vissza függetlenségét.

Link

Miért nincs Putyinnak egy tanácsadója, aki helyretenné történelmi homályos ismereteit?

Gyurex! Tudtad, hogy a titkos erdőben egy nő zongorázik? (Nyilván nem orosz nő, hiszen az orosz zongoristák játéka február 24-e óta méltatlan az európai fülhöz. Méltatlan.)

:)

Szerkesztve: 2023. 02. 22., sze – 20:40

Hullahegyet posztolt és ezt írta a Wágneres: Az ő halálukat az okozta, hogy nem kaptunk elég lőszert. És a kép csak erős idegzetűeknek! A náci (pl  bolond) ne nézze meg!

Amit a mediaban latsz, ne hidd el rogton.

Rengetegen vannak a kepen, nem szamoltam meg egyesevel, de 100-an lehetnek kb. Amikor az oroszok egy nap tobb embert veszitenek, akkor nem lehet nagy kunszt egy ekkora hullahegyet fotozni.

Felre ne ertsd, nem akarom lekicsinyleni a veszteseget, meg tenyleg tragedia, hogy fiatal eleteros embereket kuldenek a halalba. De lehet, hogy ennyi hulla arrafele ha nem is mindennapos, de egy heti adag megvan.

Nem vagyok nagy szakerto (bar megfordultam parszor boncteremben, meg a koponyavago se ismeretlen elottem..), de nemelyik hulla mar erosen lila, igy azok tobb naposak lehetnek. Szoval semmikeppen se igaz, hogy egy nap alatt estek el a kepen lathato maradvanyok.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Veletlenul meghallgattam Joe Rogan interjujat Peter Zeihannal (#1921), ahol kb. az elso egy oraban az orosz-ukran haborut elemeztek.

Ha valakit jobban erdekel, belefulelhet.

Irhatok par szot, de az csak emlekfoszlany, meg nem biztos, hogy van ra igeny, lehet mindenki csak flamelni es write-only modban jar ide.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Elég sok bolond van manapság szabadlábon.

Melnyik felszólította Németországot, hogy adja át Ukrajnának az összes fegyverét, a hadihajókat és a tengeralattjárókat is.

Nem tudom, kinek képzeli magát, hogy egy szuverén országot önkéntes adakozásra szólít fel.

https://oroszhirek.hu/melnyik-felszolitotta-nemetorszagot-hogy-minden-f…

Kifogyhattak az oroszok a kamikáze drónoból:

  • 2023. február 15. óta nem érkezett jelentés arról, hogy Ukrajnában dróntámadást hajtottak volna végre.
  • Előtte az ukrán fegyveres erők azt közölték, hogy az év elején is több Sahed-136-os drónt lőttek le, január végén, február elején pedig legalább 24 példányt semmisítettek meg.

Fogynak a fegyverek. Nem véletlenül küld az EU harckocsikat, meg tárgyal Putyin Kínával. Ebből messzemenő következtetést levonni nem lehet.

Amennyiben viszont Kína elkezd fegyvereket küldeni az oroszoknak, ahogy az USA jelenleg teszi az ukránokkal, akkor gond lehet belőle.

Háború van, és működik a légvédelem. A ruszkik az olcsó drónokat arra használják, hogy elvonják a figyelmet máshonnan. Azért küldik civil célpontokra, hogy a drága rakétákkal lelőjék az olcsó drónokat. Igazán fifikásak a srácok, de azt nem lehet mondani, hogy a civil lakosságot megkímélik.

Szerkesztve: 2023. 02. 25., szo – 12:41

10. Szankciós csomag = 9. Beismerés, hogy nem működik 

Mért ne működne?

Oroszország olyan távol került a pénzpiacoktól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Európa megvédte önmagát, és csökkentette ázsiai energia függőségét.

Az meg hogy Oroszország nem fér hozzá modern technológiákhoz, Oroszország  fegyverkezési lehetőségeit is beszűkítette.

És az utolsó gondolat, amire szerettek hivatkozni, hogy a jelenlegi háború nem kerűl túl sokba, nem köt le aránytalanúl túl sok erőforrást, és gazdaságilag sem túl megterhelő. Nem úgy mint orosz oldalon.

Szóval a szankcióknak van értelme, lásd Kuba vagy Venezuela esetét...

Oroszország olyan távol került a pénzpiacoktól, mint Makó Jeruzsálemtől.

És akkor mi van? Krumplit meg halat nem a pénzpiacokon adnak.

Európa megvédte önmagát, és csökkentette ázsiai energia függőségét.

Mitől védte meg magát? Az energiától? Akkor most végre büszkén fázhatunk, szemben az eddigi kényelmes megalázottsággal? Így még inkább kiszolgáltatottá váltunk a világ legagresszívebb államával szemben, s aki különutas társadalompolitikát szeretne, annak csak akadozni fognak a szállítások, vagy emelkednek az árak. Oroszország nem kötötte politikai feltételekhez az energiaüzletet, ezzel szemben a Nyugat ott tart, hogy akkor lesz pénz, ha más politikát folytatunk. Tehát a szabadságunk csorbult, amelyet nehéz önmaga megvédésének tolmácsolni.

Az meg hogy Oroszország nem fér hozzá modern technológiákhoz, Oroszország  fegyverkezési lehetőségeit is beszűkítette.

Semmi baj. Ha elfogy, odaver atommal. Az mitől lesz jobb?

Szóval a szankcióknak van értelme, lásd Kuba vagy Venezuela esetét...

Tehát a Nyugatnak sikerült tönkretennie még legalább két - valójában sokkal több - országot, amelyet te értelemnek nevezel. Az aztán komoly cél, büszke lehet rá a Nyugat, hogy emberek életét teszi tönkre pusztán azért, mert más társadalomszervezést tart helyesnek, mint amelyet az USA megálmodott számukra.

Az USA-t ki szankcionálja az ámokfutásaiért? Összeült az EB USA elleni szankciós csomagot kidolgozni Líbia megtámadásáért vagy Kászim Szulejmáni és mások megöléséért?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha mar orosz-ukran haboru, akkor jol osszegyult kormanyparti media(Pesti TV) szine-java, hogy megvitassa a dolgot.

https://www.youtube.com/watch?v=xSWQDFFvu78

_Godeny_, _Dopeman_, Politikai hobbista, egyeb random PSTV arc egy asztalnal megvitatjak! :D Ennyire futja, hogy mar nyiltan konteosokat kell elohuzni a kalapbol :D

Siralmas.

Orbánt nehéz követni, vagyis én nem vagyok rá képes. Én itt elakadtam: https://youtu.be/0ndu5mhU1bw

Meg azt hallom, hogy Oroszország az egyértelmű agresszor, de ugyan akkor Putyint szeressük, Ukrajnát meg ne!

Azt mondja, hogy a szankciók nem jók, meg az sem, hogy a fegyverszállítanak az ukránoknak... Akkor lehetne azt is mondani, hogy Magyarországnak se szállítsanak fegyvereket, mert azzal harcolni lehet, és az nem jó, mert háborúban emberek halnek meg...

Akkor mit kéne csinálni? Tárgyalni? Miről? Arról amit az oroszok nem akarnak, nevezetesen betartani a Budapesti memorandumot!? Mit lehet mondani az oroszoknak? Nem kell betartani a vállalt nemzetközi szerződéseket, azt csináltok amit akartok, mi vesszük 10x-es áron is tőletek a gázt, de ha háborúzni volna kedvetek, akkor Hegyeshalomig szabad a pálya!?

Na ez a rossz retorika, mert itt nincs "háború" és "béke" párti szétválasztás, ez simán a kormánypropaganda visszhangja. Ha nem lett volna 2014 még akár lehetne hihető is, hogy HA engedne Ukrajna akkor lehetne egyezséget kötni, de látható, Putyin számára nincs egyezség, csak az, hogy elfogadható lezárása legyen az aktuális konfliktusnak amivel indokolható legyen az emberáldozat, majd pár év pihi után ismét más kifogással fog még több területet akarni. 
Erre nem az a jó válasz, hogy hagyják neki, és aki erre azt hirdeti, hogy ez egy "háború párti" nézet, az tudatosan ferdít. Persze lehet térden állva élni. 

Az USA is megtette, hogy demokratizál mindenhol. Ahol ezt nem kérik, ott is, mégsem háborogsz ezen. Fegyverrel is, ha kell. Felbomlasztotta a Szovjetuniót, saját érdekszférájába vonta a közép-európai államokat, a kapitalista gazdasági és liberális politikai berendezkedéstől eltérő társadalomszervezési modelleket tűzzel-vassal irtja, nem tűri, elszigeteli, szankcionálja. Az USA nem csak megtenné, hanem napi szinten meg is teszi ezeket újra és újra. Szankciókat mégsem vet ki rá az EB.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az USA is megtette,

"Tsabum.. cinn" ahogy a talkshowban a poént jelzik a lassabbaknak... 

Ez a válaszod? Komolyan? Arra ez a válaszod, hogy történelemből tudjuk, hogy Putyin bármit írna alá pár év múlva többet akarva újrakezdené? Hogy te úgy érzed _más is így tett_? Nevetségesé teszed magad így. 

Teljesen hiteles. Foleg, ha tamogatja a kormanyoldali media nyiltan Trianont pl. :) Hiszen a teruletek feladasa a legjobb dontes mindig es utana nem kereseg rajta egy marek balsors.

Persze amugy teljesen jo dolog lenne, ha kivonulna Oroszorszag es beke lenne. Cserebe visszavonjak a nyelvtorvenyt es garanciat adnak, hogy nem lesz ilyen jellegu megkulonboztetes. De ezek itt a tuntetesen valamiert csak azt mondjak, hogy Ukrajna adja fel teruleteit, nem volt olyan opcio, hogy Oroszorszag vonuljon vissza :D

 

A masik arc meg azt mondja, hogy "Ki az, aki a sajat nepet viszi a vagohidra? Ez bizony Zelensky."  :D:D Mintha nem halna meg mind2 oldalon ember. Raadasul nem o viszi, hanem hozzak a vagohidat :D De meg bologatnak is hozza.

Ami jo dolog, hogy oltas ellen felszolalt Godeny, mert az fontos :D Raadasul ezek a szervezok pont tudtak, hogy a Godeny konteos felbolond megis kozos tuntetest szerveznek. Ez mindent elmond roluk.

 

A koverseggel en is ugy vagyok, hogy ha valaki nem kepes ilyen apro dolgot sem kontrollalni, mint a sajat testsulya, akkor az nem valami hiteles ember, hiszen akaratgyenge szar. (szokasos kiveteleket meg gondold ide).

Ott-topik érdekesség:
https://telex.hu/velemeny/2023/02/28/ungvary-karsai-valasz-putyin-torte…
...
A Szovjetunió meg sem kísérelte egyébként Lengyelországot bevonni a Lengyelországgal kapcsolatos tárgyalásokba – végig az ő fejük felett akart megegyezni. A szovjet tárgyalódelegáció azt az elvárást támasztotta a brit és francia delegáción keresztül, hogy Lengyelország (és Románia) minden tárgyalás nélkül, önként járuljon hozzá ahhoz, hogy szuverenitását a Szovjetunióra bízza. A Szovjetunió a tárgyalások során végig elzárkózott annak deklarálásától, hogy nincsenek területi követelései az érintett országokkal szemben, mint ahogyan arra sem volt hajlandó, hogy garantálja azt is, hogy nem érdekelt már a bolsevizmus terjesztésében.
...

Ukrajna vonatszerelvényében egyre több személykocsit cserélnek hűtőkocsira. Az ukrán emberekkel ellentétben a mozdonynak mindegy, milyen vagonok vannak utánakötve. Szerintem az ukránok békéhez való hozzáállása jelentős mértékben meg fogja határozni a sorsukat.

:)

Mert a NATO nyilván védelmi szövetség. Aha.

A kérdésre, hogy az Egyesült Államoknak jobban be kellene-e avatkoznia Svédország csatlakozási kérelmének gyorsabb elbírálásába és az ankarai akadályozás meghiúsításába, így válaszolt: „Teljes mértékben. Ez az USA, az összes EU-tagállam és végső soron Törökország érdeke is”.

(Forrás)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Törökország a NATO második legerősebb hadserege az USA után.

Van bennem némi félelem, hogy látják mi zajlik és addig provokálják a törökök a NATO-t, amíg kirúgják őket.

Szerintem már nem lesznek NATO tagok, amikor a NATO fegyveres konfliktusba kerül az oroszokkal.

Szóval az értelmesebb patkányok már elkezdtek menekülni erről a hajóról.

addig provokálják a törökök a NATO-t, amíg kirúgják őket.

Nem hinném, túl jó helyen vannak.. pl:

This deteriorating relationship is troubling because Turkey is a long-standing NATO ally. But even more worrisome are the nuclear weapons — about 50 B61 gravity bombs — that the United States stores at Incirlik Air Base in Turkey, less than 100 miles from the Syrian border. On Wednesday, Trump appeared to confirm the existence of these weapons in a startling break with past practice, but over the weekend, U.S. officials reportedly were considering plans to withdraw them.

https://www.washingtonpost.com/politics/2019/10/18/can-us-protect-its-n…

Ez miért félelem? Szerintem Törökország kilépése az USA-t valamelyest féken tartaná. Nem rúgnák ki a NATO-ból, inkább mindent megtennének a bentmaradásukért, vagy kormányt buktatnának, ha ki akarna lépni Törökország. A mi békénket is a NATO-ból való kilépés garantálná, nem a NATO tagság véd meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A mi békénket is a NATO-ból való kilépés garantálná, nem a NATO tagság véd meg.

Milyen az orosz tipusú béke? Milyen oroszok bufferállamának lenni? Ezekről kérdezd meg szüleidet!

Nem kell az ukránokat szeretni, de ha nem akarunk magyar embereket háborúba küldeni, akkor a legjobb amit tehetünk hogy támogatjuk az ukránokat, olyan szövettségi rendszerbe maradunk, ahova saját érdekből tartozunk.

A Szovjetunió és az USA között lényeges különbség nincs

Az például lényeges, minden mást meghatározó különbség hogy dönthetünk úgy, hogy nem kérünk a US Army magyarországi jelenlétéből - államszocializmusban nem volt erre lehetőség.

Hát igen ez a "légyszíves, nem kérünk belőletek" már sok közel-keleti és afrikai országnak is bevált a US Army jelenlétének megszüntetésére. Ilyenkor általában elnézést kérnek és hazamennek.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

>dönthetünk úgy, hogy nem kérünk a US Army magyarországi jelenlétéből

Hahaha, ezt komolyan gondolod? A Szovjetek legalább kivonultak 89-ben. Ezzel szemben Németország például a mai napig megszállás alatt van.

Ezt ismered? https://bamproject.eu/ "Becoming a Minority" project, még weboldala is van. Éppen most válnak kisebbséggé a németek is több városukban. Ez biztos saját jószándékuk szerint történik velük.

A csővezetéküket is lebombázta valaki, de még vizsgálódni sem mernek.

Ilyen az USA által biztosított szabadság.

+1.

Tassadar számára, ha érteni akarja hogyan működnek ezek a dolgok, akkor Yurij Bezmenovot érdemes hallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=pOmXiapfCs8

Illetve ezt a Tweetet ajánlom tanulmányozásra: https://twitter.com/JFGariepy/status/1633818391008952323 Ex-FBI ügynök '58-ban leírta, hogy milyen módszerekkel támadják az USA-t.

A lényeg az, hogy a Szovjet módszerek eredményesek voltak, az USA ideológiai aláásása sikerült. Persze a Szovjetunió összeomlott, de még előtte elültették a romlás magjait az USÁban. Azóta az USA irányítását átvették a korábbi ideológiai ellenségei, és ez az új USA ugyanezekkel a módszerekkel támadja a "szövetségeseit". Ha valaki figyelmesen meghallgatja, hogy miről beszél Bezmenov, akkor rá kell ismernie az NGO-k tevékenységére.

De ha megtennénk, akkor megkapnánk ugyanazt a kezelést, amit Szerbia kapott például.

Ezt nem tudom kontextusba helyezni ennyi informaciobol. Ugy tudom nem foglaltak el Szerbiat, arra sem emlekszem, hogy ott lazadtak volna a globo-homo ellen (talalgatni tudok, hogy ez mit jelent es valoszinusitem, hogy minden szerb globo-hetero).

itt a seggnyaló, hogy úgysem fogunk soha fellázadni a globo-homo ellen

Mas ellen sem, legalabbis 1956 ota.... akkor is a onnan vezenyeltek ide a tankokat ahonnan a most folyo akcio is indult.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Megfogalmazásod alapján ezt a jelenre értelmezve kérdezed. Leírtam, hogy jelenleg nincs rá szükség. Ennyire nehéz ezt neked dekódolni mit jelent?

Ha szigoruan a jelenre ertem, akkor ugy irom, hogy "realis esely van arra jelenleg...".

A valaszodbol arra kovetkeztetek, hogy a "a hadsereg akkor jön ha a többi eszköz csődöt mond." dolog kb. 2000 evvel kesobb is elofordulhat, de akkor kb. semmi jelentosege nem lesz a mai helyzetkez kepest, igy nem ertem miert irtad le mint lehetoseget ha belathatatlan ido mulva kovetkezhet csak be.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

kb. 2000 evvel kesobb is elofordulhat, de akkor kb. semmi jelentosege nem lesz a mai helyzetkez kepest

Miért ne lenne? Általánosan fogalmaztam meg: a múltban is így lett volna, a jelenben így lenne és a jövőben is érvényes: ha a soft power eszközei csődöt mondanak akkor jön "hard power": a haderőn és a gazdaságion keresztüli direkt nyomás gyakorlás.

Miért ne lenne?

Talan azert, mert manapsag nem igazan tema a honfoglalas vagy a vikingek hadjaratai?

Általánosan fogalmaztam meg:

En pedig konkretan Magyarorszagrol kerdeztem.

a múltban is így lett volna, a jelenben így lenne és a jövőben is érvényes:

A tavolabbi jovorol semmi biztosat nem tudsz, a kozelirol is esetleg csak sejteseid lehetnek amik vagy bejonnek vagy nem.

ha a soft power eszközei csődöt mondanak akkor jön "hard power": a haderőn és a gazdaságion keresztüli direkt nyomás gyakorlás.

A szankciokat es a csapasmerest talan nem kellene egy kalap ala venni.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

De, hiszen mindkettő az adott társadalom megváltoztatását célozza, tehát a szabadságát vonja el.

Ertem... Akkor miert is nem mennek egymasnak atomraketakkal? Gyorsan rendezodne a helyzet ha nincs olyan nagy kulonbseg a ket modszer kozott.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

mert manapsag nem igazan tema a honfoglalas vagy a vikingek hadjaratai

Az ég kék. Egy általános kijelentés: így volt, így van és remélehetőleg még így is lesz a jövőben is. Zagyválsz. Mi köze a honfoglalásnak meg a vikingeknek egy általános érvényű igazsághoz. Azt is megkérdőjelezed, hogy a lovak ürítettek (még a honfoglalás és a portyázó vikingek korában is? Meg fogsz lepődni. A mai lovak is ugyanígy működnek és remélhetőleg a jövőben is fognak.

En pedig konkretan Magyarorszagrol kerdeztem.

Ami általánosan igaz az szerinted Magyarországra nem? Miért?

A tavolabbi jovorol semmi biztosat nem tudsz, a kozelirol is esetleg csak sejteseid lehetnek amik vagy bejonnek vagy nem

Biztosat a jelenről és a múltról is nagyon keveset tudunk :), továbbra sem látom, hogy mire akarsz kilyukadni, nincs sok értelme eddig az irományodnak.

A szankciokat es a csapasmerest talan nem kellene egy kalap ala venni.

Ezt a fogalmak megalkotóinak magyarázd. Ha úgy könnyebb felfognod vannak "finomabb" és "durvább" hatalom gyakorlási/érdek érvényesítési/nyomás gyakorlási módok.

Ezt a fogalmak megalkotóinak magyarázd. Ha úgy könnyebb felfognod vannak "finomabb" és "durvább" hatalom gyakorlási/érdek érvényesítési/nyomás gyakorlási módok.

Szoval nem veszek sutemenyt annak aki rosszalkodik vagy péppé verem. Vegulis nem sok kulonbseg van, vegyuk egy kalap ala.

Ami általánosan igaz az szerinted Magyarországra nem? Miért?

Ha abbol indulunk ki, hogy mindenre 50% esely van akkor akar meg igaz is lehet.

továbbra sem látom, hogy mire akarsz kilyukadni

Szerintem innen indultunk: "a US Army/Navy/Air force/stbstb-n keresztül:a hadsereg akkor jön ha a többi eszköz csődöt mond."

En pedig megkerdeztem, hogy komolyan gondoltad-e ezt Magyarorszagra vonatkoztatva. Ugy latszik "altalanossagban igen", ez akkor az 50%-os esely az elkovetkezendo 2000 evben valamikor. Ebbol akkor levonom azt a kovetkeztetest, hogy nem komolyan.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

 komolyan gondoltad-e ezt Magyarorszagra vonatkoztatva.

Igen. Ha az USA nem tudja MO-ra vagy bárki másra finomabb eszközökkel rákényszeríteni az akaratát akkor odamegy a haderejével és ráveszi őket. De az összes hatalmát gyakorló birodalom így működik azokkal szemben akiket saját alárendeltjeinek tekint, nincs ebben semmi meglepő. Ettől ők nem gonoszak vagy rosszak: csak arra használják a rengeteg pénzből fentartott haderejüket amire tartják :).

Természetesen az ettől finomabb módok elég széles skálája ki lett dolgozva.. 

--

"a US Army/Navy/Air force/stbstb-n keresztül:a hadsereg akkor jön ha a többi eszköz csődöt mond."

 komolyan gondoltad-e ezt Magyarorszagra vonatkoztatva.

Természetesen komolyan gondoltam, azért írtam le.

Ugy latszik "altalanossagban igen", ez akkor az 50%-os esely az elkovetkezendo 2000 evben valamikor.

Nem. Ez "100%os esély": ha az USA-nak nem marad más módja rákényszeríteni MO(vagy bármely más országra) a hatalmát. De mivel eszközök hosszú sora van a kezükben amik per pillanat már most is teljesítik ezt a feladatot így természetesen erre jelenleg kicsi az esély. 

De látom, nehéz megértened:

HA (nincs más lehetőségük: magyarul minden más módot kimerítettek/sürgeti őket az idő/fenyegetve érzik magukat stbstb.) AKKOR jön a haderő.

Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a HA utáni feltétel nem teljesül, ezért az AKKOR utáni eseménysor sem következik be.

--

Aláríásodra reagálva:

Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk...

Nem úgy tűnik.

Ok, igy kifejtve mar latom ertelmet, egy dolog van amivel nem ertek egyet:

ha az USA-nak nem marad más módja rákényszeríteni MO(vagy bármely más országra) a hatalmát.

Ha Magyarorszag egy fuggetlen orszag* akkor az USA-nak szerintem semmi dolga nincs vele. Mivel NATO tagok vagyunk igy joga van beszolni ha hulyesegeket mondunk vagy nem tartjuk be a szerzodesben foglaltakat.

*ez feltetelezi azt is persze, hogy nem torekszunk hadaszati atomfegyver kifejlesztesere es nem bujtatunk/penzelunk olyanokat akik mondjuk az USA teruleten gyilkolnak, de ezek szerintem egyertelmu dolgok.

Nem úgy tűnik.

Lol ;)

Nem en vagyok a szerzoje, hanem valaki innen, de megtetszett :)

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ha Magyarorszag egy fuggetlen orszag

Jelzem: Magyarország független:szuverén ország. Az egy másik dolog, hogy tagja több szövetségi rendszernek, ezek egyike a NATO.

Amit tévesen párhuzamba állítasz: függetlenség/szuverenitás  és a szövetségi rendszerben tagság az a páros helyesen:

aligned / non-alligned: elkötelezett / el nem kötelezett egy szövetségi rendszerben.

Mivel NATO tagok vagyunk igy joga van beszolni ha hulyesegeket mondunk vagy nem tartjuk be a szerzodesben foglaltakat.

Na ez a csúszós lejtő ahol pofára estél: A NATO nem ideológiai közeg, hanem egy katonai és újabban politikai, de azon belül is védelmi szövetség, ráadásul definíció szerint:

It is a political and military Alliance of 28 member countries from Europe and North America. The Alliance takes all its decisions by consensus. Every member country, no matter how large or small, has an equal say in discussions and decisions.

Vagyis senkinek sincs joga belepofázni mások belügyeibe: a döntési folymatokban pedig minden tag egyenértékű beleszólással és szavazattal bír: legalábbis elméletileg. 

 igy joga van beszolni ha hulyesegeket mondunk

Ilyen joga nincs: elmondhatja a véleményét: de nem azért mert NATO tagok vagyunk, hanem mert a nemzetközi jog senkitől sem vonja meg a szólásszabadságot, pláne nem országoktól. Bár pl az EU-ban valamiért azt gondolják az orosz propaganda cenzúrázása és az ukrán propaganda sulykolása rendjén van.

vagy nem tartjuk be a szerzodesben foglaltakat.

?? betartjuk a NATO alapszerződésben foglaltakat.

--

ha az USA-nak nem marad más módja rákényszeríteni MO(vagy bármely más országra) a hatalmát.

Erről volt szó: Az USA saját érdekeinek kikényszerítéséről. Ez akkor érdekes amikor pl az USA és MO(és azon túl amúgy az egész EU blokk) érdekei eltérnek. Példa:

https://www.politico.eu/article/joe-biden-european-union-china-policy-h…

Na ez a csúszós lejtő ahol pofára estél

Akkor ereznem pofara esesnek ha valami NATO szakerto vagy a temaban jartas ujsagiro lennek. Mivel egyik sem vagyok nyugodtan kijavithatsz anelkul, hogy igy jellemezned azt amihez nem ertek v. nem neztem utana.

Vagyis senkinek sincs joga belepofázni mások belügyeibe: a döntési folymatokban pedig minden tag egyenértékű beleszólással és szavazattal bír: legalábbis elméletileg. 

Ertem, de ha most M.orszag ugy dont, hogy tamadjuk mar meg [ XYZ ] orszagot vagy fenyegessuk meg atommal, akkor a szerzodestol fuggetlenul be fog szolni par orszag, hogy ezt megsem kellene (es szerintem jogosan, meg akkor is ha ez beleszolas v. beavatkozas egy olyan dontesbe amit M.orszag szuveren hatalomkent hozott).

Ilyen joga nincs: elmondhatja a véleményét: de nem azért mert NATO tagok vagyunk, hanem mert a nemzetközi jog senkitől sem vonja meg a szólásszabadságot, pláne nem országoktól.

Igen, azt hiszem ilyesmire gondoltam fentebb ^

Erről volt szó: Az USA saját érdekeinek kikényszerítéséről. Ez akkor érdekes amikor pl az USA és MO(és azon túl amúgy az egész EU blokk) érdekei eltérnek. Példa: https://www.politico.eu/article/joe-biden-european-union-china-policy-h…

Szerinted a Kinahoz valo USA es EU hozzaallas kulonbsege egy haboruban fog kicsucsosodni vagy a felek megallapodnak egymassal a targyaloasztalnal?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

>manapsag nem igazan tema a honfoglalas[...]

A honfoglaláskor bejövő katonaság becslések szerint a lakossághoz képest kb 10% lehetett, és talán hozták magukkal a családjukat is. Valahol olvastam, hogy a nép felaszabadítóként fogadta őket és eleve egy nyelvet beszéltek, értették egymást. Úgy tudom, hogy mind régészeti, mint írásos források szerint sem volt jelentős csata. Feltehetően azért mert a korábbi uralkodó osztály elmenekült vagy behódolt inkább.

Lehet, hogy ebből nem minden igaz, de ha már csak a 10%-os népesség arány igaz, az azt jelenti, hogy az úgynevezett honfoglalásnak kisebb hatása volt a lakosság etnikai összetételére, mint a jelenkori migrációnak sok helyen nyugaton!

Az a kijelentés, hogy manapság nem téma a honfoglalás, hihetetlen elbagatellizálása a történéseknek. Konkrétan a honfoglalásnál is sokkal nagyobb súlyú változások történnek a szemünk előtt megállás nélkül a világban.

és Japánban is állomásoznak amerikai katonák elég szép számmal és a japánok fizetik a költségeket - most volt is belőle egy kis zűr, mert megkérdezték (választások voltak, kampányban bátrabbak a japánok) -- hogy az adó hány százalékát költik háborús jóvátétel, amerikai megszálló csapatok eltartása stb.. címeken.

For Whites Only meeting room!

Japán nagyon izgalmas helyzetben van, mert sikerült megőriznie az etnikai egyszínűségét, de borzalmas a demográfiája. Már megszólaltak a "bölcs" hangok, amik szerint Japánnak az egyetlen mód, hogy elkerülje az összeomlást az a bevándorlás. A kérdés az, hogy meg tudják-e tartani az elszigetelődés politikáját úgy, hogy várhatóan óriási lesz a nemzetközi nyomás rajtuk. Én drukkolok nekik.

Ezt ismered? https://bamproject.eu/ "Becoming a Minority" project, még weboldala is van. Éppen most válnak kisebbséggé a németek is több városukban.

Egy darab nemet (kikoto)varos szerepel a felmeresben.

Ez biztos saját jószándékuk szerint történik velük.

Vajon ha megnyerik a haborut akkor hany nemet varosban lettek volna kisebbsegben az uj birodalomban? :)

Ilyen az USA által biztosított szabadság.

Az USA erdekes, nem? Kizarolag migransokbol all, megis a vilag egyik legnagyobb hatalma. Tobbek szerint (itteniek szerint is) ott nagyobb szabadsag van mint mashol.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

> Tobbek szerint (itteniek szerint is) ott nagyobb szabadsag van mint mashol.

Ott legalább tudsz választani, mert több állam van. Ha eleged van a félhülye technokrata demokraták baromságaiból, átköltözhetsz egy értelmesebb államba, ahol még a józan ész uralkodik.

Nem lesz muszáj a jövőben minden államban sáskát enni, csak mert kitalálták az okosok. Itthon sajnos nincs sok lehetőséged. Ha Viktor úgy határoz, akkor sáskát fogsz enni.

Ott legalább tudsz választani, mert több állam van. Ha eleged van a félhülye technokrata demokraták baromságaiból, átköltözhetsz egy értelmesebb államba, ahol még a józan ész uralkodik.

Ez az EU-n belul is mukodik, nem? De akar vilagviszonylatban is.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A mi békénket is a NATO-ból való kilépés garantálná, nem a NATO tagság véd meg.

Ezt magyarázd már meg, hogy az "utcai harcos" (idézet) pincsikutya világában aki szerint "ahhoz hogy Magyarország 'erős maradjon' ... hadsereg kell" (idézet). Hogy lehetséges amit mondasz? Behódolni az oroszoknak? Az ő oldalukon harcolva hogy lesz béke? Áruld már el, hogy Európa közepén mi biztosítaná a semlegességünket, pláne úgy, hogy jelenleg a magyar kereskedelem 80% EU-s országokkal bonyolítja (akik többsége NATO tag). Azaz a társadalom is felborulna, ami belső feszültségeket is szülne. 

Kíváncsian várom a bő lére engedett -- érzelmektől mentes -- magyarázatod. Biztos van valami, mert ha nem akkor ez "jajj"

Ráérsz akkor úszni, hogyha süllyed a hajó. Tehát először ki kell lépni a NATO-ból, a gazdasági hatásokat utána kell kezelni. Bár nem igazán értem, a hadi gazdálkodást leszámítva mi köze a gazdasági életnek ahhoz, ki NATO-tag, s ki nem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Bár nem igazán értem

Ezt te írtad, és kifejti mi a baj a reakcióddal.  Egyértelmű kérésem volt feléd. Magyarázd meg mitől lenne nekünk jobb ha kilépnénk a NATO-ból. Te pedig letojtad, helyette betoltál valami baromságot. 

Lemegyek gyerek szintre:

"tehát először léket kell verni a hajón, hogy süllyedjen majd, gondolkodni a lékverésnél ezen túlzott előrelátás. majd ha már vergődsz a vízben és jönnek a cápák akkor jössz rá, b+ valamit mégsem jól csináltam"

De a kérdés NEM EZ, hanem az miért jobb nekünk ha kilépünk, értelmesen érzelmek nélkül, értelmes érvekkel. 

Ezt az idézetet ideraknám:

"MIRE JÁTSSZA ITT A PARASZTGAZDÁT, AMIKOR MINDENKI TUDJA, HOGY EGY NYÁLTÓL ELCSÖPPENŐ ARANYIFJÚ, AKI AZ ESZÉNEK A JÁTSZÁSÁN KÍVÜL SOHA ÉLETÉBEN SEMMILYEN MUNKÁT NEM VÉGZETT?"

Pontosan, úgy ahogy az összes többi semmirekellő (Orbán, rokonok, Szijjártó, Rogán,... ) műmagyar, műparaszt, műkeresztény. Tényszerűen. 

Csupán annyi, hogy ezek az alakok jó eredményt értek el a választáson, ráadásul tizenkét év kormányzás után bizalmat kaptak a folytatáshoz a valódi magyar választópolgároktól, emberektől. Hiába szar alakok ezek, ha a választható "alternatívát" jelentő fajtád még erre a szintre sem tud felemelkedni. Olyannyira nem, hogy lassacskán Orbán helyett Toroczkai lesz a versenytársatok. Szép teljesítmény!

:)

Ezek visszalőnek? Hogy képzelik!?

Hidegen a pofánkba vágja a valóságot.

Jeffrey Sachs - Európa elveszítette a józan eszét!

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Tekintsd úgy, hogy nem neked szólt. Nem idióta. Amit az EU csicska döntéshozói csinálnak, az a világháború receptje. Én békét szeretném, bár tudom, vannak, akiknek ez unalmas. Azok menjenek maguk háborúba, ne ide hozzák azt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ebben a ruszkik által indított nypmorúlt katonai agresszióban mindenki akora okosságokat böfög, aztán másnap meg is cáfolja az élet amit mondanak. Nagyokosokból itt nálunk annyi van mint a szemét. Nem csak saját megmondó emberek vannak de még a világból is ide fújta a szél az idiótákat. Nógrádi a nemlétező egyetem professzora, Spöttle a berlini rendőr, Robert C Castel a valódi Dr Genya...

Egy közgazdász politikai (propaganda) magyarázatot ad egy katonai helyzetre, nevezetesen hogy az ukránok nem tartották be a minszki megállapodást. Bazdmeg az ukránok nem gyilkolnak orosz területen, az oroszok lődöznek rossz helyen!

https://youtu.be/IyBn0nlqDdY

Az USA telepíti a fegyverrendszereit rossz helyre. Az ukránok gyilkolnak. Az felmentés, hogy nem orosz területen? Attól függ, hogy gyilkos vagyok, vagy sem, hogy hol követem el a cselekményt? De nem ez a legérdekesebb ebben, rengetegszer ki lett fejtve ennek a balhénak az oka, s a videóban ez az arc is elmondja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem Oroszország - és nem a Szovjetunió - a szír kormányt támogatja, az USA meg az ellenzéket. Gondolom, eltérőek az érdekeik.

Amikor az USA fegyvereinek telepítéséről beszéltem, nem említettem Szíriát. A NATO tagországok területére gondoltam, bár valóban nem írtam ezt sem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem alaptézis, hogy  USA, NATO, EU (egyszóval a Nyugat) demokratikus berendezkedésű. Az is biztos, hogy mind a Pentagonban, mind az egyes országokban nagyobb tudásbázis, hirszerzési kapacitás, szakértői gárda / stratéga van akik a döntéseket általában jól előkészítik...  

Itt a HUP-on alapvetően nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk szövettségeseink álláspontját, vagy hallgatunk a suttogó konteo terjesztőkre, mint Robert C Castel (dr Genya) akik hakniznak az elméleteikkel. Nógradi 'tanárúr' is ül a TV előtt, írogatja elméleteit, és haknizik. Ezt saját maga is elmondja. Ennél hitelesebb elméletek jönnek a Pentagonból, Londonból, Brüsszelből...

Te oda bigyezheted minden posztod mellé, hogy [100% konteo]...

Valaminek az összeesküvés-elmélet mivolta semmit nem mond annak igazságtartalmáról. Egy állítás nagyvonalakban attól lesz összeesküvés-elmélet, hogy az nem illik a nyugati narratívába, kellemetlen a Nyugat számára. Éppen úgy, ahogyan az a terrorista, akire az USA rámutat. Kellemetlen figura a Nyugatnak, tehát terrorista.

Az lehet ugyan alaptézis, hogy a Nyugat demokrácia, csak az nem alaptézis, hogy a demokrácia jó. Az, hogy mi jó és mi nem, az már felfogásbeli kérdés, ezen mindig van vita.

A Pentagon, London, Brüsszel, Washington nem hitelesebb, mint a Kreml, Moszkva, Ankara, Budapest, Bélapátfalva. Mindenhol érdekek vannak, s ezen érdekek mentén cselekszenek. A dezinformáció éppen úgy eszköz nyugaton, mint keleten. A demokrácia hirtelen kontinuitási hiányt szenved, ha a megszorításokról kellene megszavaztatni a görög népet, ha az íreket EU-s szerződés módosításáról kell szavaztatni, s nem az elvárt eredmény születik, és ha az EU lakosságát a nyugati narratívától eltérő hírektől el kell szigetelni, s cenzúrázni kell, vagy a COVID oltás ellen tiltakozók számláit kell befagyasztani. Ezen esetekben döccen egyet a demokratikus értékrend, megszűnik a magánélet és a magántulajdon sérthetetlensége, spontán feláldozódik a szólásszabadság.

Ilyen a nyugati demokrácia.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pentagon, London, Brüsszel, Washington nem hitelesebb, mint a Kreml, Moszkva, Ankara, Budapest, Bélapátfalva.

HItelesség fogalmát be kéne vezetni. Pl mennyire hiteles az a Budapest, ahol a közszolgálati médiában szóra sem említik a Völner-Schadl ügyet? Miközben az állandó napi hír, hogy gender ideológia, meg Soros...

Ez értékválasztás. Más az, ami neked fontos, s más az, ami például nekem. Ugyanez a másik oldalról: kötelező penzum letudva az Északi Áramlat 1 és 2 felrobbantásáról, azóta altatva van az ügy. Pedig alapvető fontosságú. A PRISM botrányról mennyit olvastál a nyugati sajtóban? Érintőlegesen megemlítették, aztán haladjunk, nincs itt semmi látnivaló. Hányan ismerik Edward Snowden vagy Julian Assange nevét? Nevetséges, de Billie Eilish vagy Kanye West nevét többen ismerik, holott sokkal fontosabb az előbbi két figura az emberek élete szempontjából. Csak a szabadságra nincs igény, amíg annak illúzióját megkapják.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ennél hitelesebb elméletek jönnek a Pentagonból, Londonból, Brüsszelből...

Te bejáratos vagy ezen helyekre? Mert ha nem csak másodkézből kapod - nem az információt, hanem a propagandát. Pont ugyanolyan hiteles mint a kremli propaganda. Egyébként meg kinek a pap, kinek a papné.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mocskos homoszexuális fantáziádat projektálod másokra minden egyes hozzászólásodban. Olyan ez mint amikor a kopasz szaki a playboy lányokkal kiplakátozott műhelyben arról pofázik, hogy mennyire megrakja a Shakira féle csajokat minden műszak után. Aztán hazamegy, bevágja a pörköltet, amit a kövér felesége elérak, leül a tv elé, szisszent egy borsodit, és megnézi a szerencsekereket Alekosszal. Te annyival vagy rosszabb helyzetben, hogy homoszexuális fantáziádat projektálod...

Viszont a mondanivalójának nem ez volt a lényege. Írtad:

Itt a HUP-on alapvetően nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk szövettségeseink álláspontját

Miért ne tehetnénk mást? Miért lenne alapvetés az igazodás? Neked miért evidencia, miért magyarázat nélkül való, miért axióma az állítólagos szövetségesekhez való igazodás? Ezek nem szövetségesek, csak egy hatalmi centrum, amely érdekszférájába vont. Éppen úgy, mint ahogyan 1989 előtt egy másik hatalmi centrum érdekszférája voltunk. Akkor ők voltak az állítólagos szövetségeseink.

Éppen ebből a tapasztalatból táplálkozik, hogy tudjuk, mi a valóság. Amikor jelenleg úgy fogalmazol, hogy az USA a szövetségesünk, az éppen annyira kínosan hangzik, mint 1989 előtt azt mondani, hogy a Szovjetunió a szövetségesünk. Az, mert annak kellett lennie, de nem azért, mert ez nekünk jó. Akkor az volt az elvárás, ma ez. Te kiszolgálod a mai nagyhatalmi elvárásokat éppen úgy, mint akkoriban a kommunisták az akkoriakat. A két jelenség ekvivalens. Megalkuvó, a magyar nemzeti érdekeket háttérbe toló, gerinctelen gondolkodás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Neked miért evidencia, miért magyarázat nélkül való, miért axióma az állítólagos szövetségesekhez való igazodás?

  1. Mert 1000 éve őseink elhatározták hogy nem Bizánchoz, hanem Rómához igazodunk.
  2. Mert 1956-ban őseim nem a keleti autokrációhoz, hanem nyugati demokráciát választotta.
  3. Mert 1990-ben a nemzet 4 igenes népszavazáson, a nyugati demokráciát választotta.
  4. Mert a '90-es években hazánk a NATO tagsághoz csatlakozást egyöntetűen megszavazta.
  5. Mert 2003-ban a választók egyértelműen az EU-hoz való csatlakozást szavazták meg.
  6. Mert 2010 után nem volt egy 'tökös' politikai erők, aki népszavazát mert volna kezdeményezni az EU-ból és a NATO-ból való kilépésről...

>Mert 1000 éve őseink elhatározták hogy nem Bizánchoz, hanem Rómához igazodunk.

Óvatos becslések szerint félmillió magyart mészároltak le német katonai segítséggel mire "önként Rómához igazodtak" az őseink.

>Mert 1956-ban őseim nem a keleti autokrációhoz, hanem nyugati demokráciát választotta.

A szabadságot választotta volna a nép, nem a másik oldal elnyomását. Ha megkérdeznél 56-osokat nem hinném hogy sokat találnál aki támogatná a gyerekek nemátalakító hormonkezelését például, vagy az afrikaiak immigrációját. De persze ezt csak tippelem, biztos tévedek, haha.

>Mert 1990-ben a nemzet 4 igenes népszavazáson, a nyugati demokráciát választotta.

Ami teljesen máshogy volt akkor lefestve, mint amit végül kaptunk és pláne amivé ebben a 30 évben vált.

>Mert a '90-es években hazánk a NATO tagsághoz csatlakozást egyöntetűen megszavazta.

Erről már nem kérdezték meg a népet ha jól emlékszem, de ebben is tévedhetek.

>Mert 2003-ban a választók egyértelműen az EU-hoz való csatlakozást szavazták meg.

Szánom bánom.

>Mert 2010 után nem volt egy 'tökös' politikai erők, aki népszavazát mert volna kezdeményezni az EU-ból és a NATO-ból való kilépésről...

De még lehet! :-)

Szánom bánom.

Én nem, én ellene szavaztam, csak ezzel kisebbségben voltam.

A kilépés nem egyszerű. Az emberek manipulálhatók, a többség mindig a viszonylagos kényelmet választja a szabadsággal szemben. Ezen felül, ha mégis megtörténne, könnyen érhetné baleset az éppen regnáló kormány tagjait. De jó példa Ukrajna. Janukovics nem írta alá az EU társulási szerződést, aztán látjuk, hová vezetett mindez. Olyan nincs, hogy szembemész az USA érdekeivel, mert elsöpörnek. Egy szintig lehet a demokrácia látszatának megőrzése érdekében, de ez a fedősztori.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Janukovics nem írta alá az EU társulási szerződést, aztán látjuk, hová vezetett mindez

ÉN azt olvastam, hogy eldöntött tény volt, hogy EU-hoz csatlakoznak, csak megjelent Putyin néhány milliárd USD-t igért neki (talán 180 milliárdot), és Janukovics hirzelen meggondolta magát. Gyakorlatilag a ruszkik korrumpálták.

A száraz tények:

Az EU társulási szerződés megkötése Janukovics választási ígérete volt. Janukovics, bár végül elment a EU társulási szerződés aláírására rendezett ceremóniára, orosz nyomás miatt mégsem írta alá az egyezményt. A szovjetek olcsóbb gázt és pénzügyi kölcsönt igértek. Azóta kiderült, hogy lefizették őt magát is, és erről már jogerős papírja is van.

Az ukránok az utcára vonultak és békésen tiltakoztak az aláírás megtagadása miatt.

November 30-án a különleges rendőri erők rátámadtak a Majdanon, a kijevi Szabadság téren tiltakozó civilekre. Ezt követően betiltották a tüntetéseket is, ami csak még jobban tüzelte az Európa-párti ukránokat.

Janukovics december közepén Moszkvába utazott, hogy egy másik megállapodást írjon alá. Vlagyimir Putyin orosz elnök olcsóbb gázt és pénzügyi segítséget ígért Ukrajnának.

Sajátos a demokrácia felfogásod. Nyugatias.

Valóban sajátságos a 'demokrácia' felfogásom, mert úgy gondolom az igéretet be kell tartani, és a választók demokratikus jogát, nevezetesen hogy elszámoltassák az hatalmat választási hazugságai tekintetében, tiszteletben kell tartani. Főleg egy idegen hatalomnak nem kell más ország belügyeibe beavatkoznia!

Sajnos igéretek betartásában Orbánék sem jeleskednek, 12 éve nincs egyéni nyugdíjszámlám, pedig megigérték hogy lesz... Lehet hogy te elfogadod, hogy hülyének néznek, de én 25 évig történt befizetéseimet egyszerűen ellopták. Én a választók átverését nem nevezem demokratikus eljárásnak.

Terelsz. Ukrajnáról van szó!

 

Ez pont olyan mint Kövér nyilatkozata: 

NATO-nak idáig nem volt közös határa Oroszországgal.

Ez pont olyan ordas kamu/hazugság/csúsztatás, mint hogy az USA beavatkozik Magyarország belügyeibe, mert MZP-nek utaltak USA civil szervezet számlájáról. Ami szervezet mögött bárki állhat, akár Fidesz is...

Az Egyesült Államok mégis ezt tette Ukrajnában, de teszi ezt Magyarországon is. Lásd, ellenzék pénzelése.

Már nagyon régen a "csakazértis leírom, ha igaz, ha nem" szintjén játszol ezzel, ezzel elértéktelenítve bármi igazságtartalmát annak amit mondani akarsz.

Azonban ez -- felhívnám a  figyelmed --   csak egy terelés megint, mivel nem arról volt szó más mit csinált, hanem egzaktul pontosan leírták hogy az a patkány Janukovics mit tett.  

Lehet, hogy egyáltalán nem tudod, de engedjük meg, hogy csak elfelejtetted, hogy Janukovics elment a találkozóra, nem írta alá ezeket a következőkkel indokolta:

- orosz nyomás (többek között ő azt is mondta, nem akarja elveszíteni az orosz piacot -> holott nem erről volt szó, ez csak a szokásos orosz fenyegetés volt )

- szerinte, a kölcsön amit EU ígért az kevés mert ahhoz hogy felzárkózzanak az EU szintjére ahhoz évente annak sokszorosára lenne szükség (alkupozíciót gondolt)

- kijelentette, hogy ennek ellenére szándékában van aláírni

Persze a hamis dolgokra tömegek mentek az utcára, de ezt te sajátos logikával majd azt mondod az US érdeke volt, hogy Ukrajna aláírja az EU társulási szerződést. 

  1. Mert 1956-ban őseim nem a keleti autokrációhoz, hanem nyugati demokráciát választotta.

Ha ezt képzeled akkor nagyon buta vagy. '56 a függetlenségről szólt, nem a nyugatnak alárendelődésről. Mondom ezt neked egy '56os műegyetemista leszármazottjaként a saját történetének alapos ismeretében.

Mi a fajtád terve az ilyenekkel?

Első körben fejleszteni kellene a hirszerzést és a kémelhárítást, minimálisan az '90-es évek szintjére, amikor még nem orosz kémek járkáltak ki és be a minisztériumokba, hanem a világ titkosszolgálatai tőlünk kértek hiteles információt. Aztán a hozzád hasonló szentpétervári trollokat blokkolni kéne.

Tagadás. A tagadás a zavaró érzések, impulzusok, vágyak jelentéktelenítése és aktív kiutasítása a tudatból. Ezután csak annyi nyoma marad, ha netán ezek létét valaki szóba hozza, azt igazságtalan vádként éli meg az egyén, és ez dühöt vált ki benne.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Én meg szabad országban oda sz@rok ahova akarok.

Nem egészen. Az amire te gondolsz az az anarchia. Egy normális országban vannak pl köztisztasági előírások, meg törvények így nem szarhatsz ahova akarsz; meglehetősen sok korlátja van..

November környékén állítólag több dokumentum is kiszivárgott arról, hogy pontosan milyen intel-lel segíti a NATO Ukrajnát, erről egy közérthetőbb (persze akinek van ideje 250 oldalakat olvasni az találhat a cikkben linket hozzájuk) elemzés elérhető itt.

Sokkal komolyabb sigint folyik mint sokan gondolnák, az oroszok is baromi sok pénzt/energiát költenek ezek alapján jammer eszközökre. Az ő oldalukon Kína játssza a NATO szerepét (ezen a területen), amit ők persze tagadnak, mert "nincs rá szükségük". A cikk végfelé a feltételezett orosz veszteségekkel is összeveti az anyagot, az is tanulságos.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

:)

Európa és Magyarország tartós biztonságát csak Ukrajna győzelme hozhatja el

Vajon NATO beavatkozást szeretne? Vagy ha nem akkor vesszen oda akárhány ukrán a biztonságunkért?

Vajon NATO beavatkozást szeretne?

Ha ilyen gondolatai vannak valószínűleg nincs tisztában a NATO alapszerződésével.

--

Magyarország tartós biztonságát

Gondolom szerinte a Balatonra kiruccanó ukrán harckocsi ehhez mindenképp elengedhetetlen (vagy mivel/mikkel is fenyegetődztek?)

Nagyon érdekes, hogy a termelői bevételek kisebb mértékben nőttek, mint a kiskereskedelmi ár. A közgazdaságtan alaptétele, hogy a pénz nem vész el, csak gazdát cserél. A többlet valahol megvan.

Sem az euro infláció, sem a forintgyengülés nem indokolta a 100%-os árnövekedést bizonyos termékek esetén. Nagyon kartellgyanús az egész ügy.

Amikor egy járvány után egy háború vagy egy háború lehetséges hatásai lebegnek a fejek felett, hibáztatható-e bárki azért, ha a saját maga és csoportja lehetőségeit szeretné első körben biztosítani? A termelőnek nincs olyan hatékony eszköze erre, mint a kereskedőnek, ezért emelhetett többet a kereskedő, mint a termelő. Ennyi.

:)

én kiegészítném a kérdést:

- az áremelkedésből hány százalék maradt a termelőnél és hány százalék a kereskedőknél ?

akkor ki is emelt árat ?

Most a kereskedelmi láncok sorra jelent be, hogy árakat csökkentnek: pl. a sajtot 25%-al

- most olcsóbban fogják kapni vagy a saját marginból fedezik az árcsökkentést ?

 

Kereskedő cégeknél "érdekes" a pricing: 

- pl. Volkswagen 460 Ft/EUR -ra árazta be a itthon forgalmazott autóit - így drágább lett, mint abban az osztályban versenytárs Audi - nagyon visszaesett a VW értékesítés és még mindig nem akarják átírni az árakat..

For Whites Only meeting room!

Az amerikai hadsereg már a spájzban van (lengyen kikötő):

https://twitter.com/i/status/1631977563240144898

Ez most megszállás vagy felszabadítás  vagy csak náto védelmi csapat összevonás ?

For Whites Only meeting room!

Miért fáj az neked, hogy a töketlenkedő Angela Merkel vezette Németország helyébe Lengyelország lép mint meghatározó katonai szövettséges? Lengyelország a jövőben az EU jeletős katonai ereje, és gazdasági szereplője lesz. Persze a felcsúti kismalac irígykedve szemléli, hogy makkal álmodott, és éhes marad. De hát a regionális politikai sikerekhez nem elég a populizmus. Azoz több kell! Merjünk kicsik maradni, ha már az illiberális focibuzi szotyiköpködőt tettük meg vezetőnek!

Ha a realitásokat szemlélnéd rájönnél, hogy a térségünkben Románia lett a kiemelt NATO központ; bázisokkal, reptérrel.

Németország helyébe Lengyelország lép mint meghatározó katonai szövettséges

Ez ebben a formában nem igaz; németország továbbra is meghatározó: jelenleg pl nem említették, hogy terveznének atomtölteteket mozgatni oda(lengyelekhez), ellenben a németeknél akadnak.. bár a lengyelek már bejelentkeztek:

https://www.theguardian.com/world/2022/oct/05/poland-us-nuclear-wars-ru…

Ami viszont tény: jelenleg a lengyelek fizetnek a legtöbbet az usának (gazdaság méretéhez képest)

nekem nem fáj és szerintem senki nem irigykedik. Ettől több EU-s támogatást kapnak - ja nem...

Hasonló amerikai kontingens van Romániában is, csak arról nincs drón video.

Szerintem ez kellően elrentetti az oroszokat, hogy ne menjenek ukrán határon túl - szerintem nem is tervezték - bárhogy riagotnak vele az ukránok.

Addig jó, amig helyben maradnak - nem lenne jó, ha USA hadserege beleavatkozna (annál jobban, ahogy eddig tette).

Csak elszomorít, hogy egy ország területen idegen csapatok vannak - mind1 hogy orosz vagy amerikai vagy pirézek..

Ez az egésznek mi lesz a kifutása a jövőre nézve ??

For Whites Only meeting room!

Ha jobban megfigyeled az eseményeket, Ukrajna pont annyi fegyvert kap, hogy ne dögöljön meg. Ez még változhat, de a 300 tank sem lesz elég nekik az átütő sikerhez. Már ha megérkeznek. Ruszkiknál évi 2k is megvan gyártással és modernizálással együtt.

Én azt gondolom, hogy a NATO-nak eszébe nem jutna a kijevi nácikat rendesen felfegyverezni. Kapnak valamennyi fegyvert, hogy szórakoztassák az oroszokat és távoltartsák őket a NATO határaitól.

Legalábbis szerintem.

Ha valmi kifulladt, az feltétlenül rossz is? Attól, hogy liberálisok szerint homokosnak, meg átműttettnek menő lenni, még nem lesznek rosszak a hagyományos férfi-nő kapcsolatok. Akkor sem, ha ezeket igyekeznek kiröhögni.

Szóval valaminek a kifulladtsága nem minősíti azt a valamit.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát ha az a jelenlegi narratíva, hogy odaadom-e mindenemet és akár szívesen halok-e meg a magyargyűlölő szomszédok miatt csak mert az oroszok is elkezdtek amerikásat játszani és nekik nem tetszik a konkurencia vagy hippi vagyok... akkor asszem inkább felcsapok egy doors vagy hendrix lemezt.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 03. 06., h – 11:32

.

For Whites Only meeting room!

Ez annyira jól össze van szedve, hogy gondoltam elfér itt. 

 

A politikai nézetkülönbségek az emberek közötti vita és vitázás elkerülhetetlen részei lehetnek, azonban a személyeskedő viták semmilyen pozitív hatást nem gyakorolnak a kommunikáció minőségére vagy a kapcsolatokra. Az ilyen viták gyakran a másik fél megalázására és leértékelésére irányulnak, és általában nem szolgálnak semmilyen valódi célt vagy megoldást.

 

A politikai vitáknak az a célja, hogy segítsenek az embereknek megérteni egymás nézeteit, és lehetővé tegyék a közös problémákra való válaszok kidolgozását. Ahelyett, hogy személyeskedő vitákat folytatnánk, fontos, hogy igyekezzünk megérteni a másik fél álláspontját, és olyan argumentumokat és bizonyítékokat prezentáljunk, amelyek meggyőzően támogatják saját nézőpontunkat.

 

A személyeskedő viták általában csak feszültséget és ellenségeskedést okoznak, és lehetővé teszik, hogy az emberek szélsőséges pozíciókba vonuljanak vissza anélkül, hogy valódi kompromisszumokra lenne lehetőség. A jobb megoldás az, ha a politikai viták során megtartjuk a tiszteletet a másik fél iránt, és nyitottak vagyunk az együttműködésre és a közös célok elérésére.

ChatGPT

ezért én már nem is reagálom le jaku fröcsögő stílusát..

minek ? mindig magából indul ki.

én csak belinkeltem egy drón videót - ami számomra vegyes érzelmeket váltott ki , persze egy kis 'csodálat' komoly katonai gépek és félelem a jövőt illetően.. ha egy színpadon van egy puska - az valamelyik jelentben el fog sülni...

Nem jutott eszembe semmilyen belpolitikai összefüggés ezzel kapcsolatban - de tisztelt balos, kommunista jaku csak belepofázott ordenáré, szotyi köpködő stílusával, hogy b@szódna+

For Whites Only meeting room!

Érzel ebben némi személyeskedést?

tisztelt balos, kommunista jaku csak belepofázott ordenáré, szotyi köpködő stílusával, hogy b@szódna+

Mert szerintem ez csak és kizárólag az.

És amikor a bolond nevű troll a germán felmenők életéről fantáziál, kvázi kollektív bűnösnek kiáltja ki még a Mária Terézia korában betelepültek sokadik generációját is, szontén antiszemita és személyeskedés. Mégha a kebelbarátja azaz te magad le is kommunistáz. ;)

nem veszed észre hogy amit írtam, az már reakció volt, arra amit írtál.

Ha arról írtál volna, hogy neked mi a véleményed arról - mit érzel - hogy ott van us army és nem a belpolitikát húzod elő olyan jelzőkkel -- hagyjuk is - lehet hogy nem érted.

Vagyis, ha nem azt írod amit írtál - NEM kaptad volna meg.

 

Még mindig kérdés, hogy jó dolog-e, hogy Romániában és Lengyelroszágban US Army ott van..

olyan történelmi kontektusban, hogy pár éve mentek ki az oroszok..

és hogy állítólag CIA börtönök is voltak pár éve ezekben az országokban.

For Whites Only meeting room!

Sosem kiáltottam ki a germánokat kollektív bűnösnek, hanem azt mondtam, hogy germán csoportok bűnöket követtek el a magyarok és Magyarország rovására, és a leszármazottaiknak tanulni kéne a felmenőik hibáiból, és sajnos ez nem valósult meg megnyugtató mértékben.

A germán mióta egyenlő a zsidóval?

:)

Szerkesztve: 2023. 03. 07., k – 15:11

Kemény üzenetet kapott Magyarország Moszkvából

 

Oroszország nemrég bejelentette, hogy szerződésszegés miatt felfüggesztette a diplomata-útlevéllel történő vízummentes utazásról szóló megállapodást Magyarországgal. Ezt a szerződést Magyarország és más országok sem teljesítik, így felmerül a kérdés, miért éppen most.

Ez egy kvázi dicséret volt. A based valami olyasmit jelent, hogy van koherencia abban amit mond. A boomer meg ebben az esetben arra vonatkozik, hogy a kora szerint boomer, de mivel based, azért rácáfol a korosztályára ráhúzott negatív sztereotípiákra. Roger Waterst kedvelem és van valami abban amit mond.

Amivel vitába tudnék szállni - de most nagyon nem akarok - az az, hogy én nem hiszek ebben a kumbaya mind szeressük egymást világképben. John Lennon emlegetése már kiverte nálam a cringe-biztosítékot. De kedvelem Roger Waterst úgyhogy nagyon nem szólok be neki.

Csak nem értesz vele egyet. Néhányan pedig nagyjából ugyanezt mondjuk, de nem illik bele az agresszív világképetekbe az, hogy kiegyensúlyozottan létezhessen több hatalmi centrum, többféle társadalomszervezés, többféle ideológia és politika. Nektek csak az USA által létrehozott liberális demokrata világkormány jó, egy totális diktatúra, egy homogenizált világ, amely maga alá gyűr mindenkit.

Ez az arc lényegében csak összefoglalta, amit itt mondunk egy ideje.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az első javaslata, ha igaz a sztori az édesanyjával ha nem,  megfontolandó és betartandó mindenki számára.  A második perctől pedig az elfogult véleményét szórja a világra szerintem túl agressziv formában. A  véleményét leszarom, az agresszivitása viszont mutatja mennyire szét van zuhanva.

Mint ahogy már párszor kifejtettem, a királyi többes nem szükséges, elhagyhatod. Egyébként nem szoktam gyűlölködni, fárasztó időpocsékolás. A megállapítás az volt, hogy Orbán csak azzal képes támogatást formálni, (immáron 16 éve) hogy valaki más okozza a bajokat akiket gyűlölni  kell. Hol a Gyurcsány, hol a Soros, hol a migránsok, hol a "baloldal" (vicces egy komcsitól), hol "Brüsszel".  Hol éltél, hogy nem vetted észre?

A gond az, hogy jobboldalt és baloldalt ugyanaz a marionett mester irányítja.

 

Jelenleg az USA-ban hatalmas botrány van, mert a QAnon Shamant úgy tartóztatták le, hogy a Capitolium kamerái alapján simán csak végigsétált egy zászlóval és a törzsi fejdísszel, nem csinált semmit.

A rendőrök a Capitoliumban barátságosan végigkísérték. Lövöldözés nem volt, gyilkosság nem volt, felbujtás nem volt.

Ezekhez a felvételekhez senki nem fért hozzá, gondolom kiperelték az igazságszolgáltatástól és elemezték. Még a sámán saját védőügyvédje sem láthatta a felvételt, ami az ártatlanságát bizonyította.

4 év börtönbüntetést kapott a zászlós sétálgatás miatt egy koncepciós perben.

 

Ugyanazt a mantrát hintették demokraták és republikánusok. Végig hazudott mindkét oldal.

https://www.youtube.com/watch?v=HPg9N_HiLMg

Van lejjebb. Tudod: nem süllyedünk.

https://m.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

 

Vannak emberek, akiket a tények és a valóság a legkevésbé sem zavarnak. Hiába valósak a felvételek, hiába hiteles minden, csak addig jutnak el, hogy Tucker Carlson hülye. Ezeken nem lehet segíteni.

Szóval, ha összevágok neked valamit akkor te azt el fogod hinni? Ne feledjük el, egy olyan emberről beszélsz aki eskü alatt vallotta, hogy ja, hát ő szokott hazudni ha kell. Szerinte így néz ki a média. 

ps: jó tanács, ne használj egy videót, ha nem tudod miről szól 

A Wagner vezetője Jevgenyij Prigozsin elmondta, hogy Rosznyeft orosz kőolajvállalat finnanszírozza a csoport háborús tevékenységét.

Már most borítékolom a grúz forradalmi esemenyek értelmezései:

Locsemege: 'CIA pénzeli, az USA irányított demokráciát exportál'

bolond: 'fajtád megint a világhatalom elé térdepelt'

buccaneers: 'ősi orosz területen testvérnépek veszekednek, és az USA proxy háborúzik és degeszre keresi magát.  Az eu meg megszívta.'

Esetleg felvilágosíthatsz minket, miről szól pontosan az ellenzett törvényjavaslat, miért nem jó, miben különbözik például a releváns amerikai törvénytől.

Eddig csak annyit tudtam meg fősodratú médiából, hogy orosz mintára íródott, tehát rossz. De maga az orosz törvény meg amerikai mintára íródott, szóval nem tudom...

Avril Haines, az amerikai hírszerzés igazgatója:

Az amerikai vezetés nem hisz abban, hogy az orosz hadsereg ki tudja heverni az ukrajnai veszteségeket, hogy még idén területeket foglaljon el.

Jelenleg felőrlő hadviselés, anyagháború zajlik, amelyben egyik fél sem rendelkezik határozott katonai előnnyel.
Putyin valószínűleg érti, hogy a hadserege milyen határokat képes elérni, és úgy tűnik, hogy egyelőre szerényebb katonai célokra összpontosít.

Az elkövetkező hónapokban egyre nagyobb kihívást jelent majd számukra, hogy még a támadó műveletek jelenlegi szintjét is fenntartsák, és ennek következtében teljes mértékben átállhatnak a most elfoglalt területek megtartására és védelmére.

Nem látjuk előre, hogy az orosz hadsereg idén eléggé felépül-e ahhoz, hogy jelentős területeket foglaljon el, de Putyin valószínűleg úgy számol, hogy az idő a javára dolgozik, és a háború meghosszabbítása - beleértve a harcok esetleges szüneteltetését is - lehet a legjobb útja ahhoz, hogy végül biztosítsa az orosz stratégiai érdekeket Ukrajnában, még ha ez évekig is tart.

Bár a mostani támadások sokba kerülnek Oroszországnak, az, hogy az ukrán erőknek milyen mértékben kell leépíteniük tartalékaikat és felszerelésüket, valamint milyen további veszteségeket kell elszenvedniük, valószínűleg mind befolyásolni fogja Ukrajna képességét arra, hogy a tavasz folyamán támadásba lendüljön.
 

The Guardian

Egy mítoszromboló cikk, a rossz és rosszabb közelméből az egyik oldalról. Fekete-fehér látásúak ne is olvassák el:

[na vajon ki] rossz hírnevet szerzett a szövetségesei előtt azzal, hogy generációkon át, rendszerszinten hagyta cserben őket – és az emberi hulladék parazsait hagyta maga után a ...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Cuki, hogy meg akarod szabni, hogy mit csináljak, tudom, hogy a magadfajta deszakrális, istentelen alakoknak ez a sajátja, mert a liberalizmus erről szól,  de velem ez nem fog menni.

Akkor olvasd ezt, hátha ez jobban lemegy a woke torkodon: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64897424

Az már meg sem említem, hogy ismét nem a tartalomra reagáltál, de sebaj, tőled megszoktuk a speciális logikád.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Istenben szeretett felebarátom, azért nem a tartalomra reagáltam, mert nem ahhoz volt kedvem. Sajnos za nyilvános fórumokon már csak így van: ki-ki maga dönti el, hogy miről ír. (Legfeljebb, ugye, saját magát hozza cikis helyzetbe az, aki a legsúlyosabb szenny-site-okról linkel tartalmat.)

Az ugye világos, hogy a legsúlyosabb szenny-site mindenkinél más?

Nem rég csesztem le valakit, mert factchecker oldalt linkelt valós tartalom helyett.

Megértelek, mert én sem szeretek https://www.factcheck.org/ és egyéb szennyoldalakról tájékozódni.

Én is hasonlóképpen viselkedek. Ugye úriemberek factcheck-es propaganda helyett rendes linkeket küldenek, így vitaképesek és van esély arra, hogy elovassam a nekem nem tetsző véleményt is.

:)

nem kellene a kurvainfót olvasgatnia

és

Sajnos za nyilvános fórumokon már csak így van: ki-ki maga dönti el, hogy miről ír.

Hát komisszár elvtárs, sajnos a cenzúra jelenleg nem működik, de a magadfajták dolgoznak rajta.

Azért van annak egy kis diszkrét bája, hogy nyilvánosan keseregsz azon, hogy nem tudod korlátozni mások megnyilvánulásait. Gondolom egy jóízű diktatúrára vágysz, csak még a végén nehogy megkapd.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 03. 10., p – 21:37

Érdekes videó arról, hogy mi zajlik Bahmutban. Egyik Wagneres vezeti el Patrick Lancastert Bahmutig.

Arról beszél az ipse, hogy az ukránokat nehéz volt kiűzni, mert 8 évük volt, hogy erődítménnyé változtassák a várost.

Utána megmutat lakóházakat, ahol az ukránok harcoltak, egy beton vízaknát, ahonnan a vizet hozták és egy lövészárkot a földben, amit egy hétvégén kiás egy brigád.

Tudom, hogy lopnak az ukránok rendesen, de 8 év alatt szerintem még én is komolyabb erődítményt húztam volna fel a városban. Jól láthatóan rögtönzött állásokat mutat.

Egy rendes erődítmény vasbetonból van a föld alatt, vas ajtókkal,... Egy erődítmény az minden, csak nem ez.

 

https://www.youtube.com/watch?v=coXtU4b63_c&feature=youtu.be

Szerkesztve: 2023. 03. 12., v – 11:39

Egy videó, ahol Aresztovics arról beszél, hogy az ő is ugyanazt tette volna, mint az oroszok.

Érdekessége, hogy a felvétel hitelesnek tűnik, bár nem értek ukránul. Egy-két szót megértettem oroszul, azok stimmelnek.

Elvétve a videó máshol is fellelhető a neten, de amúgy mély csend van róla.

 

https://t.me/oroszhirek/10616

Aresztovics arról beszél, hogy az ő is ugyanazt tette volna, mint az oroszok.

De hát ez a háború egy elhibázott lépés volt, és pont a racionalitások okán nem volt nagy a valószínűsége, hogy bekövetkezik. Valószínű, hogy értelmesebb menedzsment a Kremlben ennél sokkal többet ki tudott volna hozni a helyzetből. Így most Oroszország lesz az új Észak-Korea.

A szankciók? :)

Láthatólag eléggé egysíkú a tájékozódás emögött a hozzászólás mögött.

"EU szankciók bedöntötték a világgazdaságot"

"Európában télen megfagynak"

"Nem működnek a szankciók, mert csak EU-t érintik"

(ezek mint ugyanebből a egysíkú kommunikációból jönnek) 

Szóval, ha Oroszország GDP-je akkora mint mondjuk Olaszországé, illetve minden országban hozzájutnak a megfelelő energiahordozókhoz és egyébként is csak "EU-ra hatnak", hogyan is vágták tönkre a "világgazdaságot"?

Te állítottad, hogy nem működtek. Neked kéne bizonyossággal szolgálni.

De legyen:

Az autógyártás gyakorlatilag megszünt.

Az Aeroflot gépei nem közlekedhetnek a fél világba. 

Elvesztették kőolaj piacuk 2/3-át.

Elvesztették földgázpiacuk felét.

Kiestek a nemzetközi pénzpiacokról.

Építettek egy méregdrága csövet, ami üzemen kívűl van.

A fegyverszállítmányokról is feltehető ugyanez a kérdés.

Segítettek? Most, hogy az Unió átadta a fegyverkészletei komoly részét Ukrajnának, mi lesz, ha mégis az oroszok győznek?

Bocs a hülye kérdésért, de ha elfogy a fegyver és megindulnak az oroszok, hol fognak megállni?

Át kellene Európa gazdaságait állítani lőszergyártásra és hadigazdaságra?

Mindezt azért, mert elmebeteg ukrán politikusok és az USA el akartak űzni 10 millió oroszt az Ukrajnából? Mi közünk ehhez a bulihoz?

Magyarországot az elmúlt 200 évben 4-szer legyalulták az oroszok. Ötödszörre majd nyerni fogunk?

Segítettek? Most, hogy az Unió átadta a fegyverkészletei komoly részét Ukrajnának, mi lesz, ha mégis az oroszok győznek?

Te ezt komolyan gondolod? Tényleg? 

Oké, mit jelent az, hogy az oroszok győznek? Bevonulnak Kijevbe? Mit tekintene Putyin "győzelemnek"?

Át kellene Európa gazdaságait állítani lőszergyártásra és hadigazdaságra?

Szóval akkor most az lett a retorika, hogy az egy (kívülről támogatott)  országot nem képes elfoglalni Oroszország saját erőből és rombolásban éli ki magát, de már felszívja magát és meg sem áll a Dunakanyarig? Bátran nekimegy a NATO-nak? Segíts már, mi a mostani kormánypropaganda?

Mindezt azért, mert elmebeteg ukrán politikusok és az USA el akartak űzni 10 millió oroszt az Ukrajnából?

Ez a mélypontja ennek a hozzászólásnak, az elmúlt egy év eseményeit szeretném neked összefoglalni:

Az oroszok mondvacsinált okokból (egyik ok sem volt igaz ezért időnként újjal álltak elő) megtámadtak egy másik országot (Ukrajnát). A valódi ok pusztán területszerzés (és ásványi anyag tulajdonjoga ezzel). Ukrajnában honvédő háború zajlik, az ukránok védik a hazájukat. Azok is akik egyébként oroszul beszélnek (Mariupol, Odessza, Herszon). Igen, ezt a honvédő háborút támogatják kívülről, érezve annak jogosságát. Ezt neked arra sikerült lefordítani, hogy az ukrán politikusok ki akarnak űzni bármennyi oroszt Ukrajnából? Kicsit sem érzed mennyire elbillent ez a vélemény?

Magyarországot az elmúlt 200 évben 4-szer legyalulták az oroszok. Ötödszörre majd nyerni fogunk?

A mostani vezetés kulccsal várná a határon, szóval emiatt nem kell aggódnod. De persze mindig tudtuk az "elmúlt  200 évben" kinek az oldalára álljunk. Most éppen a vezetés orosz irányba van elköteleződve, ki tudja meddig. Ne aggódj, most sem ők fognak minket megvédeni.

Maguknak csinálták az ukránok a bajt,

Így fordítod le, hogy ha valaki megvédi magát? 

De egyébként a "nem a mi dolgunk" nem tartozik a témához.  A kormány milliárdokat költ arra, hogy bemutassa, hogy a szankciók rosszak, nem működnek, nem hoznak békét. Ennek oka az, hogy letolt gatyával álltunk mikor a baj megtörtént és olyan, hogy politikai felelősségvállalás a jelenlegi kormánypártban nem létezik. Ne hagyd magad megtéveszteni. 

Kivonultak az oroszok Ukrajnából?

Ezt majd pár év múlva meglátjuk.

A szankciók hatásos fegyverek Oroszországgal szemben, vagy apróbb kellemetlenséget okoznak nekik, mint például a szúnyogcsípés?

Elég para, hogy nem jutnak hozzá hightech fegyveralkatrészekgez.

Európa bukik nagyobbat a szankciókkal, vagy Oroszország?

Segítek: Normalizálódott a földgáz világpiaci ára?

Egyedül Magyarország bukik az orbán kurmány hibájából, de van megoldás erre is: ki kell lépni az EU-ból...

> Elég para, hogy nem jutnak hozzá hightech fegyveralkatrészekgez.

Az oroszoknál semmi nem lehetetlen, megoldják. Hidd el, nem mosógépekkel mennek jelenleg sem a harckocsik.

> Segítek: Normalizálódott a földgáz világpiaci ára?

Van kereslet földgázra március közepén?

Oroszország egyre inkább a szovjet időket idézi | 24.hu

  • az édességek íze megváltozott, mert a gyárak nem tudják beszerezni ugyanazokat az alapanyagokat;
  • lassabb lett a mobilinternet;
  • bezártak egyes krematóriumok, mert a hamvasztókamrákat egy cseh cég gyártotta, javításukhoz hozzájuk kellene fordulni, de az ilyen üzletek a szankciós listán vannak;
  • a moszkvai irodaépületek 12 százaléka, a bevásárlóközpontok üzlethelyiségeinek 17 százaléka vált üressé tavaly év végére;
  • a tömegközlekedésben kevesebb a busz és a troli, mert a javításuknál, gyártásuknál beszállítási problémák akadtak (például az amerikai golyóscsapágyakból hiány van).

 

A háborút leginkább azok veszik észre, akinek rokonát, barátját, ismerősét besorozták, rosszabb esetben meg is halt. A hivatalos adatok hatezer áldozattal számolnak, valójában azonban több tízezer áldozat lehet. Az oroszok kétharmada ismer valakit, akit mozgósítottak vagy harcol a háborúban. Októberben a megkérdezettek 6 százaléka válaszolt úgy, hogy ismer olyat, aki meghalt a háborúban, januárra ez az arány megduplázódott. Nyár óta 40 százalékról 15 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik szerint a „különleges katonai művelet” a tervek szerint halad.

Vlagyimir Putyin:

Egy napon mindannyian elhagyjuk ezt a világot. A kérdés az, hogyan éltünk. Néhány ember esetében nem világos, hogy élnek-e vagy sem. Nem világos, miért halnak meg, vodka vagy valami más miatt. Amikor elmentek, nehéz megmondani, hogy éltek-e vagy sem. Az életük észrevétlenül telt el. De egy férfi, aki a háborúban halt meg, nem hagyta el hiába az életét. Fontos volt az élete

Ez nem bizonyíték, hanem állapot. A propaganda az, hogy nem is fog emiatt befejeződni. De az is látszik, hogy nem egészen úgy megy az egész ahogy azt Putyin eltervezte. De persze, mindenki azt várta, hogy hónapok alatt belátja Putyin hogy tévedett, vagy valaki kinyírja. :)

Ez nem bizonyíték, hanem állapot.

Valaki azt állítja, hogy a gyerek szobatiszta: ennek ellenére hétről hétre mégis bekakál. Mivel az ígéret az volt, hogy a szankció hatására az oroszok abbahagyják a háborút és nem hagyták abba így a szankciók nem értek célt: magyarul kudarcot vallottak. Eltelt egy év és 10(vagy 11?) környi szankció hatása a háború elvárt vége dátumához képest? Sehol semmi. Mostanában kezdik pedzegetni, hogy nyugaton sincs végtelen mennyiségű pénz amit az ukránokra lehet locsolni és lassan kezdjenek hozzászokni a gondolathoz, hogy az oroszokkal valahogy meg kell majd állapodniuk. Meglátjuk.

Az állapot az, hogy volt egy állítás amiről beigazodott, hogy hamis. Szerintem az állítást meghazudtoló tény bizonyíték :). Ha azt állították volna, hogy a szankciók rontani fognak az orosz gazdaság állapotán még igaz  is lenne. De azt állították, hogy ettől [x-y-z-zs] időn belül be fogják fejezni a háborút. No ez nem teljesült. Persze az EP/EB is úgy viselkedik mint az oroszok: mikor a határidők jöttek, az eredmények meg nem; az oroszok a háború abbahagyása helyett inkább mozgósítottak akkor a narratíva is változott így azóta már nem a háború befelyezése a szankciók célja, hanem az orosz gazdaságnak a károkozás. Már azt sem állítják, hogy az oroszoknak több kárt okoznak mint az EU saját magának.. Mozgó cél: tisztára mint az oroszok katonai célkitűzései :) : valamit bebuknak akkor kihirdetik, hogy mégse azt akarták elérni....

A propaganda az, hogy nem is fog emiatt befejeződni.

A propaganda (EP/EB/USA) az volt, hogy ettől gyorsan vége lesz. Eleinte még konkrét dátumokat mondtak, hogy mikorra. Ezzel ellentétben nem lett vége se 1 se 3 se 6 se 12 hónappal és újabb és újabb szankciókkal később. Cserébe ami várható volt: az amúgyis lejtmenetben levő Európának sikerült még meredekebbre vennie a zuhanás ütemét. Sikerült elérni, hogy a VW EU-ba tervezett gyárat inkább az USA-ban épít meg. Zseniális.

De az is látszik, hogy nem egészen úgy megy az egész ahogy azt Putyin eltervezte.

Sőt, ha minden igaz úgy se, ahogyan az amerikai vezetés számította: jobban teljesítettek az ukránok, az orosz reguláris haderő pedig alulteljesített a várakozásokhoz képest.

Az állapot az, hogy volt egy állítás amiről beigazodott, hogy hamis. Szerintem az állítást meghazudtoló tény bizonyíték :). 

Egyfajta érvelési technika, hogy valami olyat kérsz számon amit senki nem ígért. Senki nem ígérte, hogy hónapokon belül megállítja az orosz inváziót a szankciós intézkedés. A cél az, hogy az orosz kereskedelem perifériára kerüljön, és ha lehet ne hizlaljuk azt a pária államot amely másokat felfal.

Az állapot egy állapot, azzal egy másik teóriát lehet erősíteni vagy nem. Itt az "ellen teória" az lehet, hogy a szankciók nem hatnak az oroszokra. De ezt az állapot nem támasztja alá. 

Ezt írtam, nem látszik, hogy feldolgoztad volna.

A cél az, hogy az orosz kereskedelem perifériára kerüljön, és ha lehet ne hizlaljuk azt a pária államot amely másokat felfal.

Persze, most már ezt magyarázza boldog-boldogtalan, mivel eltelt egy év és nincs eredmény. Te az oroszok marginalizálását látod célnak: szerintem ez maximum az eszköz kéne legyen a cél érdekében. De mint eszköz sem működik. Bár az is lehet, hogy szerinted nem cél, hogy béke legyen :)

Érdekes:

In response to Russian President Putin’s unprecedented and unprovoked military attack against Ukraine, the EU has put in place a comprehensive and robust package of restrictive sanctions designed to:

  • cripple the Kremlin’s ability to finance the war[..]

https://eu-solidarity-ukraine.ec.europa.eu/eu-sanctions-against-russia-…

Sikerült?

  A) Igen

  B) Nem

Válaszod: __

segítek: cripple "cause severe and disabling damage to; deprive of the ability to function normally."

--

De már egy párszor megtárgyaltuk:

EU sanctions against Russia to stop the war in Ukraine

^^ ez most miért van oda írva? Tudod értelmezni?

Sanctions increase our pressure on Russia to put an end to its illegal invasion of Ukraine. Those who support Russia’s illegal invasion of Ukraine, financially, materially, or benefiting from the invasion, will be held accountable.

Az aláhúzott mondatrészt tudod értelmezni?

https://www.eeas.europa.eu/eeas/eu-sanctions-against-russia-stop-war-uk…

És ott van az egyik képen, hogy miért nem működnek (még annyira sem mint várták):

Sanctions work best when imposed by a broad range of international partners.

^^ Ez nem jött össze.

https://www.eeas.europa.eu/sites/default/files/styles/full_content_widt…

Senki nem ígérte, hogy hónapokon belül megállítja az orosz inváziót a szankciós intézkedés.

Dehogynem, mikor már az első napokban voltak akik megkérdőjelezték a szankciók mint eszköz alkalmazását rögtön az volt a válasz, hogy "később" fognak hatni. A később-re rákérdezve pedig mindig megy a tologatás. Eltelt egy év és most már nem is mernek konkrét időtávokat megjelölni, az elérendő célt pedig módosította a narratíva: Te is azt magyarázod, hogy az orosz gazdaság tönkretétele a cél. Holott az maximum eszköz kéne legyen.

A cél az Ukrajnában zajló harci cselekmények beszüntetése kéne legyen nem? Mit gondolsz?

De az viszont annak a feltetelnek is teljesulnie kell, hogy nem az oroszok nyernek.

Szerintem egyik fél sem fog tudni totális győzelmet aratni: valamilyen kompromisszumos meogldásra fognak kényszerülni.

Az egyetlen kérdés, hogy az addig eltelő idő alatt:

  • mennyi ember hal és nyomorodik meg
  • mekkora kár & adósság keletkezik 
  • a háború pénzügyi nyereségei és költségei hogyan oszlanak meg a világ különböző országai és térségei között.

--

Ukrajna számára a legtöbb amit elérhet az az, hogy valahogyan kitolja az oroszokat a területéről. Utána még mindig ott marad egy pénzügyi, demográfiai és infrastruktúrális csőd helyzetben: nyerni ők sem tudnak. Az egyetlen pozitívum számukra, hogy a térség legtapasztaltabb katonái és legerősebb hadserege náluk lesz. (ezt már jelezték is, hogy használni is fogják a politikai akaratuk érvényesítésére)

--

A háború mérlege pedig eddig az, hogy Európa még meredekebb pályán(előtte is lefele ment, de nem ilyen ütemben) hanyatlik(politikailag, gazdaságilag, tudás stb.) az USA-hoz és Ázsiához viszonyítva, míg azok erősödnek.

Ez nem bizonyíték, hanem állapot. - állítás

A propaganda az, hogy nem is fog emiatt befejeződni. - állítás

De az is látszik, hogy nem egészen úgy megy az egész ahogy azt Putyin eltervezte. - állítás

De persze, mindenki azt várta, hogy hónapok alatt belátja Putyin hogy tévedett, vagy valaki kinyírja. :) - állítás

Szerkesztve: 2023. 03. 13., h – 10:56

Az orosz szabadság:

Március 15-én tárgyalja az orosz bíróság annak az orosz apának az ügyét, akinek 12 éves lánya háborúellenes rajzot készített az iskolában még 2022 áprilisában. A bíróság Alekszej Moszkaljev szülői jogait szeretné korlátozni. 

Meduza.io

Sommás vélemény:

Julian Assange egy szexuális erőszaktevő, egy nárcisztikus troll, aki anyagi haszon reményében csinált mindent.

Edward Snowden meg egy hazaáruló katona ember, aki bajtársait sodorta veszélybe. Nem érdekel, hogy igaz/vagy hamis, nem érdekel hogy jó ügyért vagy rosszért tette amit tett. Egy csapatban az áruló az áruló marad akárhogy is mosakodik!

Nem én hoztam ide a témát. Én a thaiföldi dologgal példálóztam, mivel az említett Alexei Moskalev aki az apja ennek a lánynak, már több esetben is összetűzésbe került a hatóságokkal az interneten közzétett véleményei miatt, benne van a cikkben is. Cenzúra meg máshol is van.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Nem normális de a világ jelentős része használja a saját tabui fenntartására. Szerintem nem ugyanaz az Assange/Snowden ügy és ez, érintőlegesen kapcsolódnak csak. A gazdasági befolyásolásokhoz, összefonódásokhoz vagy katonai túlkapásokhoz igen is közünk van, itt pedig csak egy személyes vélemény van valamiről. A kezelésük persze hasonló, a cenzúra az cenzúra, ezért merülhetett fel fentebb, mert mindkét hatalomnak az a célja vele, hogy befolyásolja a közvéleményt. Az orosz rendszer kevesebbet enged? Hát igen, ez így van jelenleg.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Láttam.

Her statements have been coherent, extensive and detailed; however, my overall assessment is that the evidential situation has been weakened to such an extent that that there is no longer any reason to continue the investigation.

https://www.bbc.com/news/world-europe-50473792

--

nem érdekelte őt az igazság, egy valami érdekelte hogy a megszerzett iratokkal, fenyegessen embereket

Ehhez képest a lehető legjobbat tette: publikálta őket, hogy a világ közvéleménye megítélhesse.

Szerkesztve: 2023. 03. 14., k – 22:03

Lenin haldoklik és még egyszer utoljára megbeszél mindent Sztálinnal, a követőjével:

– Egyetlen dolog miatt aggódom – mondja Lenin – mégpedig az, hogy fognak-e téged követni az emberek? Mit gondolsz Sztálin elvtárs?
– Fognak, bizonyára fognak…
– Remélem – mondja Lenin – de mi lesz, ha mégsem?
– Nem probléma, megoldjuk – mondja Sztálin – mert akkor téged fognak követni, Lenin elvtárs!

For Whites Only meeting room!