A legszebb iPhone a mai napig a ...

Hozzászólások

Oh, a régi szép idők amikor még te is Apple fanboy voltál....

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Azt gondolom, hogy egy termék birtoklása kevés a fanboysághoz. Valójában, akkor, amikor én iPhone-t birtokoltam, az iPhone jobb volt mint az Android. Persze, most belemehetsz a szokásos tagadás körökbe, de sajnos az az igazság, hogy akkor nem léteztek flagship Android gyártók. A legtöbb Android telefon akkor vagy szoftveresen, vagy hardveresen, vagy szoftveresen-hardveresen volt fos.

Még masszívan iPhone-os voltam, amikor kijelentettem, hogy ha az Android képes lesz feljebb lépni és számomra az fog jobban megfelelni a munkához, akkor váltok.

Most meg kijelentem, hogy amint úgy érzem, hogy az iPhone lesz jobb számomra, akkor arra váltok.

Tényleg, ilyen egy igazi fanboy! Ja, nem! Ilyen egy tudatos vásárló! :D :D :D

trey @ gépház

Ezzel szerintem egyet lehet érteni. 

On: Nekem személy szerint a 3gs és 5s tetszett. Ez tisztán esztétikai szempont alapján mondva, mert azért a 3x eléggé billegős az asztalon :) 

 Én személy szerint fantáziátlannak tartom az egész iparágat már, almát is, de ő legalább a színekekkel/élekkel próbál játszani több kevesebb sikerrel. De igazából mindegyik telefon egy tepsi képernyős kameraszigeten billegős tök ugyanolyan cucc. Almánál próbálnak kicsit kilógni a designal, na meg a flip-es készülékek egyértelműen nem ilyenek, de a flip kategóriában is kb mindegyik ugyanúgy néz ki szinte csak a logo/felirat változik azokon is. Lehet én vagyok rosszul bekötve, de nekem hiányzik a régen ismert sokszínűség amikor próbáltak a színekkel/formákkal játszani. Persze jogos a kérdés, hogy ilyen tepsiknél mégis hogyan lehetne a formákkal, de én a próbálkozást sem nagyon látom. Amit szintén bánok, hogy kihaltak a motorola droid2 szerű nyitható keyboardos telók, olyan nagyon szívesen használtam. (normális cégre gondolok mert ott van pl. az astro slide ami ki tudja milyen :) )

-42-

Engem érdekelne a véleményed. 

Váltottam iPhone-ról Androidra. Én azt éreztem, hogy mindamellett, hogy az Android nagyon tör felfelé, az Apple viszont egyre szarabb. Értem ezt mind hardverre, mind szoftverre. 

Tapasztalatok:

iPhone 4S: Első iPhone-om volt, mind az iOS, mind a készülék stabil volt. Végül a 4G miatt cseréltem le. 

iPhone 5S: Asszonytelefon volt, az iOS még mindig jó, viszont a készüléknek az előlapját/kijelzőjét elengedte a ragasztás. 

iPhone 6S: iOS már nem olyan stabil, ritkán random újraindulások, gyári appok (mint kamera) hajlamosak voltak összeomlani, legszarabb iPhone evör. Apple garanciás visszahívásban akkumulátor csere, 1 hét kellett hozzá az iStyle-nak, hogy kicseréljék az akkut. Az akkucseréhez előre kellett online időpontot foglalni, adott üzletbe, cserekészüléket nem adtak. Majd a hang ic döglött meg benne, közterületen már nem tudtam használni. 

iPhone7: Rövid ideig használtam, iOS-sel hibát nem tapasztaltam, hangszóró egyszer csak elkezdett torzítani. 

iPhone XS, XS MAX: A készülékkel nem volt gondom, az iOS-nél viszont egyre furcsább hibák jöttek elő (pl Passcode képernyő csak félig töltött be, valahol screenshot is van róla)

Állítólag a 11 PRO MAX esetében a forrasztások engednek el egy idő után.

Én az XS MAX-ról váltottam egy ősrégi Oneplus 6-ra. A mai napig nincs gondom vele, egyedül a vezetéknélküli töltést hiányolom. Mostanában tervezem emiatt lecserélni, de totál elégedett vagyok vele. Ár/érték arányban hibátlan, ha motoron véletlenül kirepülne a tartóból, sem sírom el magam.   

Előlapi ragasztás problémára az SE (1) esetén is panaszkodtak sokan, nekem az volt az első iPhone-om, nálam ez szerencsére nem jelentkezett. XS volt az utódja, nálam, és azóta a feleségemnél probléma nélkül működik. Nálam meg a 12, remélhetőleg még sokáig. Várhatóan ha az XS supportja megszűnik, akkor fogok újabbat venni, a 12-t pedig megkapja a párom.

SW gondot az elmúlt pár évben nem sokat tapasztaltam. Akadt néhány, volt, hogy a mobilnet nem működött rendesen, csak újraindítás után, de ez is talán két-három alkalom volt. Olyan is volt, hogy erősen merült, de az szarul megírt alkalmazás miatt volt, amikor azt letöröltem, megszűnt a probléma.

Én pont androidról váltottam, a néha már bootolás után kapásból crashelő appok miatt, meg amiatt, hogy tökmindegy volt milyen androidos eszközt vettem, kb 1,5 év használat után mindegyik belassult és használhatatlan lett.

iPhone 6s-el kezdtem, a legendásan rossz akkuidő csak IOS 15 után tette keservessé a használatát, mindig kellett lennie a közelben töltőnek.

iPhone 8 volt a következő, azzal semmi bajom nem volt

iPhone XR van a mai napig, szerintem majd 15-ösre váltok, várom, hogy USB-C-s legyen.

Közben ven egy iPad Air és egy iPad pro 10.5, azokkal évek óta semmi bajom nincs, előtt e1db lenovo tabletem volt, szerintem többet volt garanciális szervízben, mint amennyit használtam.

 

Ami viszont vitathatatlan előny nálam, hogy a 4-6 éves eszközeim hibátlanul üzemelnek a jelenlegi legfrissebb szoftverrel. Amit a kezdeteknél beállítottam a felhős résznél (cégen belüli közös naptár, közös jegyzetek ...stb) az mind a mai napig hibátlanul teszi a dolgát, nem kell reszelni hetente valamit, hogy működjön.

Tehát 6s-re váltottál Android-os eszközről. Ha a timeline-t nézem, akkor az valamikor 2015-16 táján, jó esetben Android7 idején történhetett - hacsak nem sokéves iPhone-t vettél elsőre.
Azóta sok bit lefolyt az Android forrását tartalmazó repóba/ból, úgyhogy nagyon nem releváns infó az, hogy valamikor milyen gondok voltak vele - az a 6-7 főverziónyi különbség nagyon nem mindegy.
 

... mindegyik, hisz' egyforma az összes

Igazából pont ez a formaterv az iPhone 12 és későbbi telefonoké is, csak a méret lett nagyobb.

Szerkesztve: 2023. 02. 08., sze – 11:32

Inkabb a 4S... legalabbis sokkal strapabirobb es karcallobb volt (tok nelkul is) az 5-osnel, arra eleg volt csunyan nezni es lepattogott a szele...

Nekem a 4S az örök kedvenc, formára, szoftverre, méretre, csodálatos eszköz volt. 

Szerkesztve: 2023. 02. 08., sze – 11:51

Szerintem kinézetre mindegyik egyformán nézett ki. Mindegyik egy lekerekített téglalap volt mindig is. Az elsők kicsit vastagabbak voltak meg volt rajtuk még dedikált gomb, nagyobb volt a kávája, de ez még abban a korban szokásos volt az akkori technológiai korlátok miatt. Csak annyi változott, hogy a végletekig lett vékonyítva, de a kinézethez nem sokat ad hozzá. Ez azonban így van a legtöbb telefonnal ma már, egytucat, azonos kinézet.

Plusz én sose értettem, hogy a kinézet mit számít egy PC-nél, laptopnál, telónál, stb.. Az ember használja, a képernyőt nézi, nem a gépet. Megszokja 1-2 nap alatt a kinézetét, onnantól csak egy szokásos használati tárgy. Főleg a telefon, amit ráadásul tokba is tesznek.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Egy adott típusú telefont többen használnak többféle igénnyel. Van, aki szerint kell, hogy szép legyen a telefon. Nekem pl a Xiaomi-k nem jönnek be azzal a böszme nagy kamera szigettel. 

Van aki végig tokban hordja, mint pl én. Van aki nem hordja tokban, mert nem érdekli. Van, aki nem hordja tokban, mert szerinte szép a telefon. Szóval vagyunk egy páran, na. 

A legszebb iPhone a mai napig a ...

Helyett helyesen:

A mai napig az iPhone a legszebb...

Sose gondoltam, hogy egy telefonnak szépnek kellene lennie. (Nem vagyok "asszonyból"!) - Hardverből, gyors stabil processzor, sok RAM nagy és gyors tárhely, nagy és korrekt felbontású kijelző. Szoftverből a nem "újraindulós-fagyogatós" változatokat preferálnám. (Ne legyen buzis színe, mert én "speciel" nem szeretnék rózsaszínű telefonnal rohangálni...)

:)

A szépet nem feltétlenül úgy kell szerintem értelmezni, mint egy virágcsokornál. Inkább a formaterv, a karakter, a stilus. Nekem is volt két olyan iphone -om amik közül az egyiket imádtam, a másik meg egy unalmas szar volt, pedig ugyanolyan jól működött mindkettő, csak az egyik kinézett valahogy, a másik meg nem. Van, akinek ez számit.

Szerkesztve: 2023. 02. 10., p – 09:08

Nekem is ez a kedvencem, kellőképpen kicsi, de (számomra) még használható méret, éles szélek, karakteres megjelenés. Amikor a kezedbe veszed, érzed hogy van formája.

Afaik az eredeti SE Is ezt másolta, szerettem is. Volt SE2020-am, ami a jellegtelen iPhone 8 -ast másolta. Egy év után megváltam tőle, mert sosem éreztem semmi plusz, szubjektivet a telefon kapcsán. Tökéletesen működött, de hiányzott a karakter belőle.

Szerintem a legszebb a 4S volt, mind a mai napig van egy ios 6-al a szekrényben, néha elő szoktam venni és nyomkodni, meglepően nagyon kellemes élmény, még tempóban is tök jó amíg a beépített appokat használod és nem safarizol.

Közvetlenül utána nekem személy szerint az 5S/SE tetszik, emiatt nagyon örültem amikor kijött a 13 mini, kb ugyanaz a design, nem véletlenül kötöttem ki rajta.

kicsi. ahogy szokták mondani, akinek nagy keze van... annak nagy telefon dukál. 13 pro max tökéletes most

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Mivel a Blackberry Classicot beszántotta az idő, és az hogy bent hagytam a sivatagban a sátorban nappal, vettem egy Samsung S6-t. Jó méret, jó kezelhetőség, jó akkuidő, jó kamera. Nem játszok a telefonon, amire kell: telefon, e-mail, web, YouTube, fénykép, bankolás.

S6 végig ok volt, de évről évre lassult, emiatt 2 évvel ezelőtt vettem egy iPhone 12pro-t, sötétkék színben. Szerintem nagyon jól néz ki, van súlya, méret tökéletes, akku ok, igaz a kamerák egy rezsó farmra hasonlítanak, de olyan tokkal ami illeszkedik a kamerák közé is, nem gond, bár így minden fekete, nem jön elő, hogy milyen jól néz ki a telefon. A videó ok, de a fénykép minőség nem sokkal jobb mint az s6-é volt. Ha van fény akkor minden ok, de szürkületben szar ez is. Az Apple Pay és az arcfelismerés az tökéletes. Ha az autóban ( vw ) 2 telefon csatlakozik akkor az iPhone kiakaszt. Ennek az iPhone-nak jobb a vétel készsége mint a Samsungoknak, s22 és a52 nem vesz jelet ott, ahol a 12pro igen. Viszont ország váltásnál a samsung jobban reagál. Írogatni, főleg szöveget módosítani az iPhone-n sokkal jobb mint a samsungon. És az iPhone kulcskarika ingyenesen az is jó. Viszont az iPhone cefet drága, de ahogy nézem a többiek is igyekeznek. Mielőtt ezt megvettem megtapogattam más telefont is, de mindegyiknél a műanyag szappantartó érzés előjött, a 12pro esetén abszolút nem.