Google App store-ban az app veriók vs. földrajzi hely?

Fórumok

Az lehetséges, hogy egy app-nak a friss verziója nem egyszerre jelenik meg mindenhol ( a store-hoz kapcsolódás földrajzi helye szerint) az APP store-ban?

Hozzászólások

Földrajzi szűrésről nem tudok az update terítésénél, viszont lehet teríteni csak a userbase egy részének...

Ha nincs földrajzi szűrés, akkor azt például hogyan oldották meg, hogy Magyarországon csak évekkel később lett elérhető az Android Auto, mint pl.. az USA-ban?

Update: nem geolokációs szűrésre gondolok, hanem ország szerintire. Csak hogy tisztázzuk, ki mit ért "földrajz" alatt.

Szerkesztve: 2023. 02. 07., k – 12:07

Ország szerinti alkalmazás-elérhetőség szűrés van a Google Play Store-ban. 

Ez alapján alkalmazás verzió elérhetőség is lehet korlátozva.

szerk.: az számít, hogy az accounton, amivel be vagy jelentkezve, milyen ország van beállítva.

Ezt ismerem, de ebben nincs írva az, hogy kiadtad teszem azt az 1.0 verziót worldwide, aztán az 1.1 verziót csak Magyarországon teríted. Ahogy írtam már, tudtommal csak az egyes testing ágak lehetnek külön országspecifikusak, de ott se tudod egyazon track esetén az új verziót külön országokban tesztelni.

Vagy én nem értem a kérdést és majd OP tisztázza.

Bakker. ha böngészőben itthonról nézem magya account-tal, akkor nem látszik, ha login nélkül, akkor látszik a frissebb verzió :-)
 

Csak az a fura, kollégák kint voltak pár országgal nyugatabbra az EU-ban, nekik a telefonon befrissült magyar accout-tal ott a közösen használt app..

Utolsó senkiknek ez a feature nem érhető el, ha ez valami több tízmilliós felhasználóval rendelkező alkalmazás, ott vannak speciális lehetőségek, akár ilyen is...

A másik opció az, hogy az új verziót a felhasználók x százalékának terjesztik és y időnként növelik ezt a százalékot és a fene Google tudja, hogy milyen algoritmus alapján kerül bele az adott ember ebbe. A kollégák benne lehetnek, te meg még nem, előfordul. Ez amúgy szokás (canary testing), kitolják a cuccot ~1 százalék felhasználónak, aztán megnézik, hogy jól működik-e; illetve akkor szokás, ha olyan változás van, ami backend terhelést okoz, ekkor x százalék / y óra sebességgel terítik a frissítést.

Ha nem vagy belépve, akkor direkt linkkel megmutatja a store oldalán a más országra szűkített appokat is.
Át lehet váltani a régiót (nem a fizetési régiót, hanem a store kínálatot), úgy telepíteni appot. Ha korábban már volt telepítve az app, akkor a másik régiós beállítással is látja és frissíti.

Régebben német projekten dolgoztam és akkor volt alkalmam tapasztalni ezeket. Nem tudom azóta változtak-e a dolgok, de úgy tudtam a telefonon azzal legyegyszerűbben régiót váltani, hogy kijeletkeztem a google fiókból androidon, felmentem a német hálózatra (német sim német ipvel vagy vpn-es wifi például) és úgy login. Akkor a német store kínálatot mutatta. Úgy telepítettem. Aztán magyar ip-vel kilép-belép. Ezután már a fiókkal a saját alkalmazások közt ott lesz bármelyik régió alól nézve és a fiókodból telepíthető más eszközökre is újabb trükközés nélkül.

Ez azért lehetett, mert egy reloginnal, vagy akár a következő szikronizáláskor (az aktuális IP cím alapján) befrissítette a google a tartózkodási helynek megfelelő országot a profilban. Pl. nekem az Argentin profilhoz elég volt egy Argentin VPN-re felcsatlakozni és ott bejelentkezni a fiókomba, át is váltotta az oszágot Argentínára.