Mit nézek most #32 - The Last of Us

Egész jó ... Nekem a The Girl with All the Gifts-re hasonlít kissé. A 3. részben kicsit indokolatlanul túlment és aprólékosan kidolgozott lett a homokvóta, de eddig ez nem sokat von le számomra az élvezhetőségből ...

Hozzászólások

A múlt hétvégén egyik ismerősömnél kellet a WiFi extendereket és a CromeCast-eket újra konfigurálni, mert megváltoztak a hálózati beállítások. Na, mindegy is nem ez a lényeg. HBO +, meg Netflix, ecetera ezeket kellet belőni egy nem okos TV-n. No ott dobta ezt a sorozatot a HBO+ előtérbe és belenéztünk. Nem ismerem az előtörténetét a storynak, de elkezdett érdekelni.

Szóval eddig szűz vagyok e téren, de lehet valamelyik streaming szolgáltatóra  befizetek. :-)

Jó sorozat. Remélem nem rontják el. Maga az, hogy be mertek vállalni egy a sorozathoz nem szorosan kötődő önálló  történetet az jó volt. A buzi sztorinál az elejét talán elkapkodták, de belefért.  Nem éreztem magam kényelmetlenebbül  mint az X (2022)  öreg dugásánál. Általában szeretem, ha kicsit próbára tesznek.
Azt végkép nem gondoltam volna, hogy érzelmileg ennyire megüt. Ezt Így kell.

A buzi sztorinál az elejét talán elkapkodták, de belefért. 

Nem az volt benne a baj, hogy benne volt, hanem, hogy bizonyos pontokon már-már ízléstelen lett. Komolyan azt kell percekig kifejteni egy posztapokaliptikus filmben, hogy a szőrös mellkasát símogatja és lemegy a takaró alá lecidálni? 

A The Walking Dead 10+ évada lement úgy, hogy nem volt benne egy csöcs vagy egy ágyjelent sem (talán összesen egy volt, de szerintem rájöttek, hogy ebben a világba ez teljesen felesleges és az is).

Sokkal jobban kidolgozhatták volna ehelyett, hogy a két fószer mindennapjai milyenek, hogyan küzdenek meg a problémákkal. De még az is jobb lett volna, ha azt mutatják, hogy hogyan mentek a butikba vásárolni.

Nem éreztem magam kényelmetlenebbül  mint az X (2022)  öreg dugásánál

Az nem tudom milyen lehetett, mert nem láttam, de én kényelmetlenül éreztem magam ennél a filmnél egyes jeleneteknél. Nem ezért ülök le egy zombis film elé. 

Azt végkép nem gondoltam volna, hogy érzelmileg ennyire megüt

Szerintem gyorsan túl akartak lenni rajta, elvarrták a szálat, ahogy kell. Kvóta pipa, mehetünk tovább.

trey @ gépház

Jah, érdekesebb lett volna a mindennapokat kibontani akár ebben az epizódban, akár a QZ-s részben, mert erre pont ez a formátum ad jobban lehetőséget a játék helyett. Nekem nem is azért problémás, mert kvóta (a játékban is benne volt ez, ugye, csak nem így), hanem hogy ez a történetszál gyakorlatilag teljesen értelmetlen volt. Ahhoz kevés volt (mármint a történet, nem a sexy time), hogy valós kötődés legyen a karakterekkel, ahhoz viszont sok, hogy csak legyen valami l'art pour l'art tömegnövelő, hogy kijöjjön a berendelt 10 epizód.

Ez egy művészeti ág. Úgy mesél történetet ahogy akar. Ha egy mellékszálban mutatja meg a világot akkor abban. Nekem pont az tetszett, hogy nem volt lineáris a történet mesélés. Hogy a főszereplőket úgy ismerjük meg, hogy alaposan megismerjük a barátaikat. Tök jó volt amikor várták a barátokat és a főszereplők jelentek meg. A kvótákra meg én is szarok ha így oldják meg.

Kemény. Engem meg lehet győzni, hogy ez sztori, művészet szempontból miért indokolt, de ahogy néztem, egy zombis filmben a művészet eleve értelmezhetetlen, a sztoriból nem nem hiányzik. Szerintem azért vállalják ezt így be a filmstúdiók és streaming platformok, mert nem akarnak bíróságokra járni. Amennyi "érdekvédelmi" csoport van, minden nap mehetnének. Valahol ez őrület.

trey @ gépház

Bírom, hogy sokan kiakadtak Bill és Frank miatt, pedig a játékból is kiderül, hogy melegek... Igaz nem ennyire szemérmetlenül van prezentálva :D
Kíváncsi leszek, ahhoz mit szolnak majd a fanyalgók, amikor kiderül, SPOILER hogy Ellie amúgy leszbikus és csaja is lesz SPILER VÉGE!  Valahogy az miatt nem lesz akkora kiborulás úgy érzem :D

Szerkesztve: 2023. 02. 03., p – 07:18

Őszintén szólva nem vagyok valami nagy játékos, így a sorozat alapjául szolgáló játékot sem ismertem. Szóval tök váratlanul/felkészületlenül ért ez a túltolt b.zulás.

Nem tudom, szerintem megérett az emberiség a pusztulásra, ha ott tartunk, hogy ilyen szájbarágósan kell elmagyarázni a kedves nézőnek, hogy hőseink bizony kő b.zik.

Tartom magam olyan értelmesnek, hogy pár apróbb utalásból levettem volna, hogy mi a helyzet. Ráadásul így több idő jutott volna a főszálra. Jó, persze, tudom, hogy működik ez, kellenek ilyen töltelék epizódok is.

Remélem ennyivel ki is van pipálva szivárványos zászló lengetése.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Hétfőn, már csak puszta kíváncsiságból "előfizettem" erre a műsorra. A gay részt épp most nézem... A történet és a légkör egyelőre tetszik, a kötelező PC le lesz tudva. Család közben a hátam mögött [fizikailag és nem átvitt értelemben...] meg (az én felbújtásomra) Eureka-t néz... Soha nem néztem/néztünk ilyen jellegű sorozato(ka)t, de ez eddig tetszik. Anna Torv-ról viszont nem tudom eldönteni, hogy a Fringe óta így megöregedett/-csúnyult, vagy a készítők szándékosan tették ilyenné... :P

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Aljas húzás volt, egy órásnak várt epizódból alig maradt húsz perc cselekmény, átpörgetve a lávsztorit. 

Engem a kiscsaj idegesít a legjobban. Olyan mint egy Greta Thunberg akció figura, a maga androgün módján.

No rainbow, no sugar

Szerkesztve: 2023. 02. 06., h – 19:35

Van egy szabályom, ahogy egy faszi lesmárol, seggbe dug, vagy leszop egy másik faszit, azonnal kikapcsolom és soha többet nem nézem azt a sorozatot.

Mostanában nem nézek tv-t...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nálam el sem juthat addig a dolog, ha csak meglátom, hogy egy tized másodpercnél hosszabb ideig egymásra mer nézni kettő, a film máris off. - Ha pedig buzi-transzi-filmet akarnék nézni, akkor van pár "romlatlan" darab arra, és az elég is... Reggeli a Plútón, Fiúk nem sírnak, TransAmerica, Túl a barátságon, Moon, - (Most jut eszembe.., ez utóbbit "Oszkár" miatt megvettem, de még rajta a celofán, - stb. - Ezeknél még nem a "clickbait" és a szakszervezeti (idi(kv)óták miatt került a "homok a gépezetbe".

(De mondjuk, ezekkel már láttam a témából kb. eleget.., egyenlőre nem is kell több.

(Nem is értem, amiről emberek beszélnek. - Ezeket a streaming-eket ilyen filmekkel, sorozatokkal "lángpallossal" űzném ki az "otthoni paradicsomomból"...! - Általában a média közelében gyerekek is vannak!)

Néha elgondolkozom mi okoz nagyobb kárt egy társadalomnak, ez a szemét, vagy egy majdnem tálib-féle akkor nem néztek semmit rendszer. Hát nemsokára kiderül.
Mondjuk a tálibok kiverték az oroszokat és az amcsikat is....

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Megnéztem a 4. részt tegnap. Ha ebben a tempóban haladunk, 10 évad is kevés lesz a sztorimesélésre. Szó szerint semmi sem történt benne. 2x végignéztem, hogy alszanak. Nincs bajom a slow burning sorozatokkal, végignéztem a Breaking Bad-et és a Better Call Saul-t is, annál lassabb nem sok minden van, de ez kezd ráverni azokra.

trey @ gépház

Ez egy tökéletes rész volt! 
Olyan szépen követi a játékbeli eseményeket, hogy öröm nézni!
Számomra ez eddig olyan mint egy valósághű grafikával készült Last of Us végigjátszás.

Csak mutatom: https://www.youtube.com/watch?v=xbpig1bOr-c

És ajánlom ez is az eddigi részekről: https://www.youtube.com/watch?v=SHc1ZHVWZqU

Nem lehet mindenki igényeinek megfelelni...

Aki játszott vele, az élvezi, hogy ilyen mélységben követi azt.
Ha nem igy lenne, akkor meg a gamer világ fújjogna, hogy mennyi az eltérés.

De mivel van egy alapmű amiből lehet építkezik, ezért a legjobb amit tehettek, hogy hően másolják azt. 
Egyrészt mert iszonyú jó a játék és ezzel a történettel nem lehet melléfogni, másrészt nem lehet őket sarazni  mi miért igy, megy úgy van, mert ők csak hűek az alapműhöz. 
Na meg a gamer világot se lenne jó magukra haragítani, főleg nem most, hogy nemsokára jön PC-re is a játék.

Noh az igaz, Sam a játékban nem volt süket.

De, semmi baj! Tegnap sikerült egy olyan sorozatot találnom a Netflixen, amiben az egyik szereplőnél teljesen túltolódott a kerékpár:

homoszexuális, siket-néma, jelelő néger

(Mondjuk ezt már elsütötték a Jeffrey Dahmer sztoriban is ...)

trey @ gépház

7. részben szinte 90%-ban az volt ami a játék DLC-jében is! 
Spoileres összehasonlító videó

Kiba jó eddig a sorozat, csak kár, hogy mindjárt vége az első évadnak :'(