"140 millió dollárt bukott a bitcoinon a Tesla"

Hozzászólások

A szazadat se tudnad elbukni, mert ahhoz is balfasz vagy, hogy egyaltalan lehetoseged legyen elbukni szazadennyi penzt. :P

De beszelj rola es itelkezz afolott, akinek volt lehetosege ennyi penz elbukasarol donteni. Te jobban csinaltad volna, mi? ;)

Hirtelen mar nagyon untam a fogalmatlanul tovabbosztott gazdasagi clickbait szalagcimeket. Tegnap lett ennyire elegem beloluk.

Egyebkent en is "balfasz vagyok ahhoz", hogy legyen lehetosegem elbukni szazadennyi penzt. De annyi eszem van, hogy nem vizionalon pl. Bill Gates csodjet harom szamara apropenzes bukas miatt. Akkor se, ha utalom ot.

Ez veled a masik bajom: eletedben nem sikerult meg egyaltalan felfognod, hogy a vitapartnered mirol beszel egyaltalan.

Leginkabb ez ota nem tudlak komolyan venni:
https://hup.hu/comment/2842273#comment-2842273

Raadasul a cikkcimen es a linken kivul semmit nem fuztel hozza a tortenethez - jogosan merul fel az is, hogy a POST form elkuldese pillanataban meg te is csak a cimet olvastad el. ;)

Alapvetően igazad lenne, ha nem a shitcoin-ról lenne szó. Azon látszott mindig is, hogy egy komolytalan, túlzott kockázattal járó befektetési forma. Ügyeskedők tönkretételére jó, akik nem munkával akarnak meggazdagodni. Nem akarok kárörvendő lenni, de kellett ez a pofon Ilonkának, hogy tanulságot vonhasson le belőle. Gondolom túléli, akkora gigavagyona van, hogy nem kell idegeskednie ekkora veszteség miatt sem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

nekem nem jon ki a matek. 1500m-ert vasarolt, 184m van most, 140m-et bukott. hol a tobbi?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

1500m-nyi usd-t váltottak át bitcoinba, az x darab. 184m-nyi van most, az y darab.
A többit eladták, szumma buktak a bolton 140-et.

Tehát nagyjából 10% bukóval szálltak ki ami az árfolyam alakulását tekintve nem rossz eredmény.
Nyilván messze nem az amit vártak.

Gábriel Ákos

Attól függ mi volt a cél. A crypto eléggé hipszter, vallásos dolog, ha becsábítottak vele elég sok autóvásárlót abból a közösségből, akkor simán megérhette nekik "reklámköltésg" gyanánt. Ettől persze még nekem reklámnak sem tetszett ez a lépésük.

Volt itt már két eladás:
2021 Július 10%-ot eladott "próbaként" ( https://twitter.com/elonmusk/status/1404132183254523905 )
2022 Július: eladott 936 millió $-ért (a 2/3-át) ( https://www.wsj.com/livecoverage/tesla-earnings-q2-2022-elon-musk-live/… )

Elvileg (2022 Q4 report) még van nekik 10,725 BTC ami olyan 260 millió $ a mostani árfolyamon...
Kár hogy nincs sehol pontosan összeszedve pontosan mit mennyiért vettek és adtak el.. de nyilvánosak a 10-K report-jai a Teslának szóval aki akarja ki tudja nyomozni

kedz

Szerkesztve: 2023. 02. 02., cs – 08:51

neki apropenz :D (olyan mintha en fektetnek be 37 forintot a bitcoinba :D)

nekunk erdekes hir (mar akinek)

A bitcoin arfolyamat elnezve egesz kis bukoval sikerult kijonniuk belole.

Csak az bukik aki veszteséggel ad el.

A betéti kamatot és az inflációt biztosan bukod rajta.
Vagy azt az alternatívát hogy két éve eladtad volna, benyelve a veszteséget de visszahozva más kereskedési manőverekkel.

Amúgy stratégia kérdése, lehet azt mondani hogy "10 évre raktam el a pénzt nem érdekel mit csinál a második évben".
Csak ezeket a matekokat az infláció nagyon csúnyán el tudja intézni.
 

Gábriel Ákos

Részvényeknél, meg úgy mindenféle befektetéssel nem pontosan így van? BTC (meg úgy általában a kriptót) felhozni, mint olyan eszköz, ahol a fontos lekövetni az inflációt, eléggé fura példa. Annyira volatilis, hogy csak januárban 40% növekedett (előtte meg 70% bukott, ha csak a BTC-t nézzük). Mivel olyan eszköz, amiben kb bármikor van 5-10x (mindkét irányba). Szóval, aki ilyent vesz, az biztosan nem az infáció miatt kell aggódjon, hanem azon, hogy jókor szálljon be és jókor ki. Az, hogy van-e ideje megvárni ezeket a be és kiszállópontokat, megmarad-e a bizalma az adott projektben (ha épp lent van), szerintem sokkal fontosabb szempont.

Az inflációt azért kell lekövetni mert az fejezi ki a betett pénzed romlását.
Ha úgy tetszik az egy éve betett 1000Ft után ma ha 1200Ft-t kapsz vissza akkor vagy nullán. Mert végülis "kenyeret" veszel belőle.
Persze az infláció egy nagyon átlagos szám, nyilván az élelmiszer infláció meg az ingatlan-infláció tök különböző dolgok.

BTC-ben és ETH-ban serintem meg lehet annyira bízni hogy nem fog "teljesen lenullázódni" de ennél többet sztem nem lehet róluk mondani.
 

Gábriel Ákos

Nagy f@sz volt, h nem olvasta a hupon a hozzászólásimat :D

sudo mount -o ro /hup.hu

persze. ezt mondtatok "lufi! lufi!"/"mingya kidurran!"/"foldbeall ugyis" stb. 10$-nal, meg 100$-nal, meg 1000$-nal. aztan aki nem volt balfasz akkor, az most autot+lakast+jachtot vett belole. nektek meg marad a "jozan paraszti esz" :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Attól, hogy undorító mód megfogalmazott írásra válaszolsz maga a minőség nem teszi semmissé amit ír és nem teszi igazzá amit írsz. Van olyan ember akinek ez bejött, de mint tudjuk a vagyon nem terem a fa alatt, az valakitől hiányzik.  Ugye. Szóval ez a "jól járt" nem egy általános igazság.

igy van. nincs ultimate jo es rossz. minden relativ. velemenye mindenkinek lehet, de az meg nem lesz automatikusan egyetemes igazsag. ahogy Treynek nemjon be a villanyauto masnak meg lehet jo. valakinek bejon az apple, valakinek meg nem. valaki nyert a bitcoinon valaki meg nem. \o/

mastreszrol a kovid vilagosan megmutatta hogy az ember full onzo (bar elotte csak sejtettuk): neki legyen jo, mindenki mas meg le van szarva (tisztelet a ritka kivetelnek). ennel fogva massziv kettos merce hogy "jaj szegeny elveszi a penzet", maskor meg "leszarom ha rossz lesz neki".

persze valakinek kell a megnyugtatas hogy anno "jol" dontott... ;)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ezt már megbeszéltük, hogy 3000 forintod áll a szuper befektetésedbe, egy ebéd ára munkanapokon részemről. linket küldök ha kéred

Remegne a kezed egy komolyabb részedről értelmezhetetlen összeg btc-tartása miatt, már rég összefostad volna magad bukóban.

sudo mount -o ro /hup.hu

nem vagy nav, ugyhogy nem fogok _neked_ semmit mutatni. a kezem meg akkor remegett a kuldes gombot, amikor 2018-ban egy csomo penz kellett szja+szcho neven befizetnem. szerencsere azota jobb szabalyok vannak... ;)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

tehát nem tudod megindokolni és alátámasztani se az állításod. pár hónapja azt mondtad sose lesz már 20k felett a btc. most meg 24 ezer. :( össze vissza ostobaságokat beszélsz hónapok óta a témában. ki és miért hallgatna rád azután, hogy semmi nem jött be a jóslataidbol/fantazmagóriáidból?

Dehogy bukták, elosztogatták! Egy csomó videójuk volt, ahol írták, hogy küldj nekik x BTC-t, és ők visszaadnak 2x-et.

Ti nem küldtetek?

:D

Szerkesztve: 2023. 02. 17., p – 12:53

Csak hogy emeljem a flame fényét, lesz ebből még 140 milliárd dollár nyereség is. A dollár szemét, az euró még az sem. Úgy "nyomtatta" a dollárt a különben magánbank FED az elmúlt évtizedben ahogy nem bírta volna a pénznyomda. Szerencsére csak a nullákat kellett hozzáírni a banki számítógépes rendszerekben. Most Gyágyá Putyin volt olyan kedves, hogy a covid 19 után kirobbantott egy európai háborút, így csúcsra lehet járatni az inflációt, lehet önteni a pénzt a feneketlen hordó hadiiparba, hogy el lehessen égetni a számolatlanul kibocsájtott dollárokat. A bitcoin egyik legfontosabb előnye a dollárral szemben, hogy felső limit van a kibocsájtásban. 
Arab tábla olajkirályai és hercegei már elfogadják a kínai jüant (azaz zsenminpi, megint más nevén renminbit azaz a nép pénzét) ezzel vége a petrodollár uralmának. Amint már csak a kínai pénzt fogják elfogadni az olajért vége a dollárnak és az egyszerű forex spekulánsok számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a dollár királybácsi bizony meztelen :)