Androidon futó jitsinél kihangosítás lehetséges?

Fórumok

Azt gondolom, a frelhasználók többsége ma már mobilon netezik, így adott a kérdés, hogy mobil telefonra, van-e a jitsinek kihangosítási opciója, vagy ezt az androiddal kell megbeszéljem? Szeretnék egy olyan "gombot" betenni a beszélgetésbe, ahol kihangosíthatóvá válik a mobilon. Megoldható? Ha igen, akkor hogyan?

Hozzászólások

Ez mehetett volna a másik Jitsi topicodba is .. nem kell mindennek új topicot nyitni :(

Tudod az a baj a kérdéseiddel, hogy olyan szintűek, mintha el akarnál autózni Zürichbe, aztán kérdezgetnéd, hogy hogyan kell kinyitni az ajtót, hogy kell beindítani az autót, mi ez a sok pedál... és őszintén szólva kissé felelőtlenség hogy segít neked bárki is, bár tény, hogy egy félrekonfigurált szerverrel talán nehezebb kárt okozni mint egy autóval.

Az előző problémához alap nyelvtudás, és a Google keresőjének értő használata kellett. Úgy látszik neked egyik sincs meg, ami bizony nagyon komoly hátrány.

A mostani meg olyan szinten lóg a levegőbe, hogy el se tudom mondani.

Szerkesztve: 2023. 01. 31., k – 19:10

Nem jól fogalmaztam meg a kérdésemet. Adott egy felület Iframe-ben, ahol minden jól működik, ez webes felület csak iframe-ben. Ami hiányzik róla, egyedül a kihangosítás lehetősége. Rákerestem a jitsi-hands free szavakra és eddig nem találtam rá opciót.

Amit keresel az a phone speaker. Érdemes angolul tanulni, ha informatikával akarsz foglalkozni, mert a google translate ez esetben félrevezetett csúnyán. Na mindegy.

https://github.com/jitsi/jitsi-meet/issues/10172

És, ha elfogadsz egy jótanácsot. Itt a magyar infósok színe java gyűlt össze, sokan évektizedek óta a szakmában dolgoznak. A kisujjukban több tudás van, mint a te fejedben. Ez a hangnem nem hiazem, hogy segítségre ösztönözné őket.

Én évek óta tagja vagyok a hup közösségének és rengeteget tanultam és sok segítséget kaptam bármilyen kérdésben fordultam hozzájuk.

Szóval kevesebb arccal és több szerénységgel többre juthatsz.

Szerintem.

Itt a magyar infósok színe java gyűlt össze, sokan évektizedek óta a szakmában dolgoznak. A kisujjukban több tudás van, mint a te fejedben. Ez a hangnem nem hiazem, hogy segítségre ösztönözné őket.

Teljesen nem tud érdekelni az a nagyeszű, aki csak arcoskodni jár ide. Van itt pár valóban segítőkész és kulturált szakember, aki nem észtosztani jön, hanem segítséget. Hogy még érthetőbb legyek, inkább meg se szólaljon a sok tudásával az, aki nem képes tisztességesen, kioktatás nélkül írni.

A magam részéről tudom tisztelni mindazokat, akik képesek nem csak a saját szintjükön beszélni olyannal, aki jócskán sehol nincs abban a témakörben mint ők.

Nem tudom mire gondolsz pontosan. Továbbra is az a véleményem, hogy aki olyan nagyon okos az IT-ben, hogy nem ereszkedik le a tudatlanok szintjére, azzal semmi baj, sokkal tisztességesebb az, ha egy betűt sem ír válasznak, mint azok az önmagukat futtatók, akik kéretlenül is csak észt osztanak, mondván mi tudjuk hogyan kell haladj, hogy majd egyszer valamikor rájöjj a megoldásra. Még mindig tisztelem azokat, akik utat mutatnak úgy, hogy kapok valami kapaszkodót, ahol el tudok indulni. Aki nem képes ilyen szintű segítségre, inkább hallgasson.

Tudod az arroganciád -ami fordítottan arányos a tudásoddal- azért sem idevaló, mert  pszichológiai értelemben nem csak az "sérül" aki kapja, hanem mindenki, aki olvassa. Ezt nem én találtam ki, én is olvastam. Ha már alázol másokat, akkor tedd azt egy kicsit magasabb szinten. Azt a nívót hozod ide, amit a bP userek. Ők voltak akik a disztrónak a legtöbbet ártottak a hazai Linuxos közönségben. Ők voltak a felelősek amiért nem tudott itthon kiemelkedni a bP. Nem volt egy értelmes ember sem, aki ilyenek közé akart volna tartozni. Érthető módon.

Tényleg olyan kérdéseket teszel fel, hogy a nulla és a te tudásod között alig mérhető a különbség. A hup nem egy pre-szakkör a bevezetés az informatikában előtt.

hogy a nulla és a te tudásod között alig mérhető a különbség.

Ez még elmegy, de a fáradtságot se veszi semmire, igazából csak leírja, hogy mit szeretne (néha ez se sikerül), és elvárja, hogy oldják meg helyette. Persze aki ezt nem teszi az a köcsög ... 

Sok csodálkozni való nincsen, mert ahol kiképezték ott is hasonló a stílus ...

Fedora 38, Thinkpad x280

Ez még elmegy, de a fáradtságot se veszi semmire, igazából csak leírja, hogy mit szeretne (néha ez se sikerül), és elvárja, hogy oldják meg helyette. Persze aki ezt nem teszi az a köcsög ... 

Honnan tudod, hogy mennyit kutatok egy-egy probléma megoldására? - lehet hogy hazudsz?

Hol olvastál tőlem olyat, hogy elvárom bárkitől is, hogy oldja meg helyettem? - lehet hogy hazudsz?

Hol olvastál tőlem olyat, hogy aki nem oldja meg helyettem az köcsög? - nem lehet, hanem biztosan hazudsz!

Ez a bejegyzésed is téged minősít emberileg, teljesen mindegy, hogy mekkora májer vagy az IT-ben.

Honnan tudod, hogy mennyit kutatok egy-egy probléma megoldására? 

A témákból amiket kérdezel. Mert aki nem képes két vagy három szót beírni a google-be az csak a sült galambot várja, és nem foglalkozik vele kb semmit.

https://hup.hu/comment/2879478#comment-2879478 vagy https://hup.hu/comment/2879562#comment-2879562

 

 Hol olvastál tőlem olyat, hogy elvárom bárkitől is, hogy oldja meg helyettem? 

Már a legöbb témád olyan, hogy simán megoldható csak el kéne olvasni a doksit hozzá. Amit szintén nem nagyon teszel meg ...

https://hup.hu/comment/2879499#comment-2879499 itt is a doksiból idéztek és linkeltek is amit nem voltál képes megnézni és utána írod, hogy olvasod: https://hup.hu/comment/2879499#comment-2879499 mikor ha ezzel kezded (ami alap) fel se teszed a kérdést  ...

 

 

Hol olvastál tőlem olyat, hogy aki nem oldja meg helyettem az köcsög?

https://hup.hu/comment/2881800#comment-2881800 

Igazad van nem köcsög csak kussoljon,  az aki nem írja le a megoldást, ami  doksiban van, csak lusta voltál megnézni. Lásd fentebb ...

Fedora 38, Thinkpad x280

A témákból amiket kérdezel. Mert aki nem képes két vagy három szót beírni a google-be az csak a sült galambot várja, és nem foglalkozik vele kb semmit.

Hol olvastál olyat tőlem, hogy nem írtam be keresőszavakat? Természetesen megpróbáltam keresni, csupán nem a megfelelő kulcsszavakra, ennek ellenére, te teljesen rosszindulatúan és hazugságtól sem visszariadva manipulálni próbálod a tényeket, a te beteg elképzeléseidnek megfelelően. 

Részemről már ez is teljesen felesleges hozzászólás volt, mert sem a te, sem a hozzád hasonlók véleménye nem érdekel, azokhoz szólok a kérdéseimmel általában, akik valóban segíteni szeretnének másoknak és nem azt fitogtatni, hogy ők mekkora nagyon okosok.

 Természetesen megpróbáltam keresni, csupán nem a megfelelő kulcsszavakra, 

Nahh akkor írd már meg, hogy ebben a témában:  https://hup.hu/comment/2879478#comment-2879478 milyen szavakra kerestél ?

Mert ha csak a  2 fő szót "jitsi iframe" beírjuk rögtön első helyen kapjuk az iframe api doksijá. Elképzelésem sincsen miket írhattál be szóval kivele.

a hozzád hasonlók véleménye nem érdekel, azokhoz szólok a kérdéseimmel általában, akik valóban segíteni szeretnének

Mutass már linket, hogy te kinek segítettél itt bármiben is ? Vagy csak ingyen segítségért jársz ide, aztán ha valaki esetleg ezt kritizálja, vagy oktatni próbál azt kb leszarod, mert az téged nem érdekel ?

Nah ez az ami téged minősít ...

Fedora 38, Thinkpad x280

en azt nem ertem mi a faszomert kell neki a jitsi ha nem ert hozza, az alap technologiatr sem erti mogotte, a community support oldalara nem megy fel, magatol nem is nagyon akarja megcsinalni, inkabb mas csinalja meg persze ingye'.

miert nem hasznal valami mast (webex, teams, bluejeans, zoom, faszomtudja). amit itt osszebalfaszkodik az barmilyen cegnek megerne par forintot hogy ne lassa :D

Pedig nekem az a tippem, hogy éppen "megrendelésre" balfaszkodja össze ...

Csak hogy mire alapozok mielőtt jönne a delikvens, hogy hazudok :D

https://hup.hu/comment/2881339#comment-2881339 

https://hup.hu/comment/2881481#comment-2881481

Meg eleve, azzal kezdeni hogy a jitsi logo tűnjön el ... Ki szart érdekel a logo, ha mondjuk az feleségemet akarom rajta felhívni :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Szerintem alapállásból ennyire korlátolt. Föl sem tudja mérni, hogy mit csinál. Már mint azt, hogy mekkora ordenáré lyuk tátong azon az oldalon. Ahol Ő, mint "oldalfejlesztő+üzemeltető" névvel címmel kiáll és egy ilyen bughalmazt önt a felhasználóira.

Fingja nincs arról, hogy a tákolt "webganéját" hányféle képpen törhetik "fossá" és utána az Androidos Jitsi "pöcegödrön" keresztül hány felhasználóját tudják esetleg megkárosítani, mondjuk szenzitív adatok kilopásával.

????

Miéert ez a sok a kérdőjel? A bughalmazát költöztetve egyik kiszolgálóról a másikra is csak lesett, mint Kati a moziban!

Holf fut a crontab? Az anyám picsájában, vasérmellék piripócson.

Haggyuk már. :-)

Fingja nincs arról, hogy a tákolt "webganéját" hányféle képpen törhetik "fossá" és utána az Androidos Jitsi "pöcegödrön" keresztül hány felhasználóját tudják esetleg megkárosítani, mondjuk szenzitív adatok kilopásával.

Lennél kedves megmutatni, legalább egyféle "törést", amivel bejutsz a rendszerbe és kárt tudsz okozni?

Amennyiben nem tudsz ilyet felmutatni, csak egy szánalmas, nagypofájú műmájer vagy :)

Ez annyira édes, hogy meg is hatódtam. 

Tehát írok egy kérdést, amire NEM KÖTELEZŐ válaszolnia senkinek sem, de mégcsak elolvasni sem, majd jönnek olyanok, akik nem a kérdésemre válaszolnak, hanem kioktatni igyekeznek mint te is, majd azt próbálják meg elhitetni a világgal, hogy én vagyok a hülye, mert egyrészt merek olyan kérdéseket feltenni, ami ugyan nem tiltott semmilyen szabályzat szerint sem, másrészt még hülyébb vagyok, mert nem kérek az ilyenekből semmilyen szinten.

Ami legszebb az egészben az, hogy ehhez a bejegyzésemhez sem kérte senki sem, hogy mondjuk te, vagy bárki más írjon, mégis idepofátlankodsz minősíteni és még mindig azzal a nevetséges hazugsággal nyomulsz, hogy dea blekkpanter a mindenért is hibás. A panther jött most ide észt osztani? Hol tanultad azt, hogy ha nem szeretnél válaszolni egy feltett kérdésre, akkor jogod van a kérdezőt minősíteni? Tehát te jössz ide olyan szövegeddel, aminek semmi köze az adott kérdésemhez és én vagyok a hülye és az arrogáns, nomeg a blekkpanther.

Végül, de nem utolsó sorban, milyen alapon akartok ti itt (a hozzád hasonlók) megszabni bármit is olyat, amit a szabályzat megenged? Milyen alapon minősíti itt bárki is a kérdés létjogosultságát? Ellenkezik a szabályzattal? Igen? Akkor töröltesse akinek bántja a lelkivilágát. Nem ellenkezik? Akkor lehet tovább görgetni csendben. Ja, hogy akkor nem lehetne itt arcoskodni, hogy mennyire májerek vagytok, a szakma krémje és a többi?

Igen, már kb 15 évvel ez előtt is olvastam a kérdések feltevésével kapcsolatban idelinkelt okosságot és teljesen egyetértek azzal, hogy nagyon sok személyiségzavaros, ugyanakkor az IT-hez magasabb szinten értő fórumozó van sok esetben, az ilyen oldalakon. Honnan tudhatod, hogy személyiségzavaros valaki itt? Egyszerűen nézd meg, hogy az adott témához szól hozzá oly módon, hogy azzal valódi segítséget nyújt bármely kérdezőnek, esetleg csak trollkodik, vagy igyekszik személyeskedni a kérdezővel szemben, miközben alig ad segítséget, vagy azt is csak a látszat kedvéért annak érdekében, hogy utána a kérdező személyével tudjon foglalkozni.

Aki ilyenekre matyizik, annak egészségére :)

Szerintem túlgondolod ezt.

Amikor életemben először felmentem egy IRC-s csatornára kérdezni valamit, egy RTFM-felkiáltással kibannoltak. Nem gondolom, hogy ez emberileg egy jó tulajdonság lenne, viszont nagyon hamar megtanultam jól kérdezni.

Mi tart vissza abban - bepofázós stílus ide vagy oda -, hogy a leírtak lényegét internalizáld? Itt van például ez, a bicskanyitogatóan fellengzős körítés ellenére nem ír butaságokat.

Ez régebben egy színvonalas portál volt. Te pofátlankodsz ide a színvonal alatti kérdéseiddel.
Ha lehetne tiltani, szűrni már rég beraktalak volna tiltásra és tojnék rá.
De nem lehet, így a főoldalt nekem is (meg mindenki másnak is) teleszarod a hülyeségeddel.
Ez zavaró, picit idegesítő, főleg a huszadik alkalom után.
Igazából egy pióca vagy aki csak használja a közösséget, semmit nem adsz bele. 

Aztán ideszarod ezt a nagypofájú kommentet mindenkinek a szájába. Ez már egyenesen felháborító.
Kedves közösség: az a véleményem hogy ezt a hülyét néhány jól irányzott RTFM-mel el kéne zavarni a fenébe. 
Semmit nem veszítünk vele, gondoljátok át!

 

 

Gábriel Ákos

Hagyd a fenébe. Szerintem.

Láthatóan nem fogja fel, hogy nem a személyes sértegetése a cél. Mindent annak vesz. Eddig segítettem neki elég normálisan, ezentúl nem fogok. Ignore.

Ennek a viselkedésnek ez az eredménye. Tudom én meg nagyképű köcsög vagyok, aki annyira ért mindenhez. Pedig nem. Nagyképű köcsög még csak vagyok, de hogy értsek az informatikához? No azt, kikérem magamnak!

Nem mondanám, hogy hülye vagy. Kreténnek neveznélek, ha dehonesztáló megjegyzést keresnék rád, de nem keresek.

Problémáid nagy része tanulással megoldható lenne, de te ehhez lusta vagy. Az a fajta vagy, aki nem olvassa el a használati utasítást, de hisztis kisgyerekként küzd a világgal, amiért nem működik neki a dolog. 

A legkisebb elakadásnál jössz ide a hup-ra apuhoz, hogy segítsenek neked.  Gondolom gyerekkorodban, amikor még nem érted el a kislabdádat, nem kúsztál érte,  hanem a kezedbe adták azt. Ehhez vagy idomítva. Van egy kis gond, felsírsz és anyu vagy apu megoldja. Nőjj fel! 

Kérdéseid szinvonala nem erre az oldalra valóak. Szabályzat valóban nem tiltja, higy itt legyél, ahogy az óvodások is részt vehetnek egy egyetemi előadáson is. Csak értelme nem sok van, hisz amikor neked magyaráznak el valamit még azt sem érted. Persze, aki a saját problémáját sem tudja megfogalmazni, attól mit is várhatnánk?

Engem szimplán csak zavar hogy telerakod a hupot a színvonaltalan ignoráns posztjaiddal. 
valójában lopod azoknak az idejét is akik nem válaszolnak neked. Ezt persze egész nyugodtan megteheted hiszen nincs moderáció. A hup ettől legfeljebb úgy fog járni, hogy egy páran majd elpártolnak mert megunják. Ez persze téged nem fog érdekelni.

Gábriel Ákos

Az értelem. A jó ízlés.

Na pont emiatt nevetlek ki többeteket :D

Azt képzelitek önmagatokról, hogy van egy szabályzat, amit ha valaki nem sért meg, majd ti megmondjátok, hogy amellett, még hogyan kell gondolkodjon, írjon, stb :D Ha ez nem súlyos személyiségzavar, akkor semmi sem :) Nem haragszok a hozzád hasonlókra sem, hiszen az elmebetegeknek sincsen betegségtudatuk.

"A színe-javán meg felröhögtem, de aztán elkeseredtem, mert lehet hogy tényleg."

Szerintem az első vízválasztó az, hogy valaki szabadidejében is informatikus, vagy csak 8-5-ig. Akik itt vannak, azok szeretik annyira a  szakmájukat (vagy az IT-t), hogy többet foglalkoznak vele. Meg vannak azok akik csak segítségért járnak ide.

Szerintem az első vízválasztó az, hogy valaki szabadidejében is informatikus, vagy csak 8-5-ig.

Ezt gondolom én is, de a saját környezetem alapján megdőlni látszik. A legjobb szakembereknek nem csak annyi az identitása, hogy ő IT-s. 

Azt sose felejtsd el, hogy ezeknek a nagy része a szabadidejében IT-s. :)

Én komolyan gondoltam. Ami fantasztikus, hogy a mérnök-informatikustól, a programozón át az infó-gazdasági szakemberig, vagy egyetemi tanárig mindenféle ember van itt. Windows, Linux, Unix + NevemTeve. :) És ahol ennyiféle ember van ott mindig érdekes diskurzusok lesznek. Én jól érzem magam itt, csupán a sok (3) évvel ezelőtti fogadalmamat kellett betartanom.

Hát... lehet csak nagy a zaj.

Én akkor csalódtam, amikor egyszer kellett volna segítség (értsd.: gyorsabban mint ahogy én Google-el megkeresem). Kaptam is két-három nem működő, rossz megoldást, azon persze össze is vesztek.

Aztán Google + én, megoldottam, működött. Na, azt elismerem, hogy se szép, se elegáns nem volt, de aztán kaptam a facepalmokat, hogy hogy lehetek ilyen idióta hisz feljebb írták, hogy ne így, hanem úgy (ott, ahol a vita ment arról, hogy ki nem tudja hogy mit csinál, én meg ugye nem értek hozzá, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz).

Na, kb. azóta azt hiszem hogy nem teszek it fel szakmai kérdést, pláne nem ha fontos. Már csak azért sem, mert az eset nagyon tanulságos volt abból a szempontból, hogy hiába segít bárki, végső soron nekem kell értenem hogy mit csinálok, mert az én felelősségem.

Kaptam is két-három nem működő, rossz megoldást, azon persze össze is vesztek.

[...]kaptam a facepalmokat, hogy hogy lehetek ilyen idióta hisz feljebb írták, hogy ne így, hanem úgy (ott, ahol a vita ment arról, hogy ki nem tudja hogy mit csinál, én meg ugye nem értek hozzá, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz).

Ez a megfogalmazás annyira szépen leírja a HUP közösség hétköznapjait, hogy egy emberként kacagott fel bennem mind a 18 itt eltöltött évem. :D

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy piszok sok jó és hasznos dolgot is olvastam már itt. Az viszont biztos, hogy "szakmai fórum" megnevezés ide vagy oda, itt semmit sem szabad igazán komolyan venni. ;)

A felelősség az triviálisan az övé. Az persze jó hogy felismerte.

De ezért nem kérni segítséget meg szerintem a saját lehetőségeinek felesleges szűkítése.
A mondat eleje és vége között nincs meg a vélt ok-okozati összefüggés.

Innentől mindenki maga döntse el hogy bölcsesség-e vagy sem.

Gábriel Ákos

Nyilván nem a felelősség felismerése volt az eredmény :)

Hanem hogy bárki, bármit is ír, így is, úgy is szét kell szednem darabokra, megérteni és megint összerakni. Akkor már inkább a Google. Vagyhát... mindig elfelejtem a ChatGPT-t megkérdezni, de lehet hogy az a jövő.

Szerkesztve: 2023. 01. 31., k – 21:18

Hah erről felsírt nálam egy történet még réges régről ...

volt egy megállapodásom anno egy emberkével.. aki anni azt hitte hogy  ő webdesginer. Én vállaltam a szerver karbantartását.. ő ezt úgy értelmezte hogy én csinálom meg az ő sablonjait ...

nem volt egy hosszú tavz kapcsoilat ...ő szeretett volna beperelni és lapozgatta.... a kinyomtatott sablonokat ... na ez nem nyert .. ez se most volt ~2000-1-2 körül :)

ps.: lehet megkoptak az emlékek és ez még 2k előtt volt :/

Ez egy barátságos, szerető közösség. De sokkal jobb ilyesmi hibákról és a megoldásokról olvasni, mint a zakumlátorgyárról, a zorbán ellopta a nyugdíjamat, agyurcsány meg mast mondott, stb

Komolyan, a HUP nem Jitsi support fórum, keress ott megoldást a problémáidra, akik Jitsire vannak szakosodva.