A NAV megnehezíti az ügyintésést, a régebbi nyugta letöltés hova lett?

Már az is nagy állampolgári szivatás, hogy az Ügyfélportál csak újabb böngészőkkel megy,

de most újabb nehézséget állított az állampolgárok elé a NAV.

Az EBEV portálról leszedték a régebbi nyugta letöltésének lehetőségét, és áttették az Ügyfélportálra.

Még jó / Sajnos , hogy van több gép is, az egyik gépen újabb böngésző is van.

Megyekl az Ügyfélportálra, de ott sehol sem találom a régebbi nyugta letöltést.

Ti megtaláltátok már?

Hozzászólások

Már az is nagy állampolgári szivatás, hogy az Ügyfélportál csak újabb böngészőkkel megy,

Ezzel amúgy mi a gond? Személy szerint én inkább azt rühellem, ha Internet Explorert követelnek meg valahol.

A böngészők frissülnek maguktól, a user észre sem veszi hogy új verziót kap. (kivéve ha nem zárja be hónapokig) 

folytatás:

ugye jobb frissebb és szárazabb érzés 'up to date'-en tartani a böngészőt és a rendszert és most lassan megnyomod a frissítés gombot - de nem zökkent ki nyugalmi állapotból - és 1-2 perc már is friss böngésződ van - ugye nem fájt.

És most mond utánam:

- Nem nyitok minden hülyeségre topikot a HUP-on, elismerem, hogy csak egy porszem vagyok a gépezetben és alkalmazkodom az élet kihívásaihoz, boldog alatt való leszek.. ohhhhmmmmmmm

For Whites Only meeting room!

Én ismerek olyan milliárdokból országosra kiterjesztett platformfüggetlen  haver "iktatómegoldást" amelynek közigazgatási pályafutása kezdetekor 2018-ban az internet Explorer jelentette a platform függetlenségét, majd egy évre rá a Mozilla Firefox (természetesen ezeréves ESR mert az új verziókon folyamatosan összefossa magát),  most épp az Edge/Chrome az ajánlott böngésző ;))

Amúgy tippre xpn rosszabb esetben dos-os szoftverrel könyvelő Pista bá könyvelőiroda kft lehet az illető. Azon meg elég nehéz böngészőt frissíteni. ;)

Public API van vajon? Még lennék lepve ;) Kb. Mint a mi is fentről kaptuk makrós Excel táblán (hozunk egy rendeletet nyílt forrású office az államigazgatásban aztán valamelyik minisztériumi Excelbohóc összerak valami központilag kötelezően használandó makrós szart amivel a libreoffice nem tud mit kezdeni)

Aki azt hiszi, hogy könyvelő vagyok, annak mondanám, hogy üzletember vagyok.

Jövő hétvégén is olyan összejövetelre megyek, ahol már 20 millió biztos bejön, de ha oda megyek, akkor több is.

Tavaly két ilyen összejövetelem volt, júniusban 3 milla, novemberben 11 milla szakadt le belőle.

Vacsora, 5 csillagos szálloda, séta a Duna parton, kirándulás a Gellért hegyre és Szentendrére.

És mindez egy kávézással kezdődött.

Azokban a körökben pedig nem szokás fennakadni, megsértődni egy két keményebb szavon.

Pénz beszél, kutya ugat.

Szóval én különb vagyok a többségeteknél.

Feledékeny vagy, de nagyon... Bár anno 3 deci bor is megártott - lehet, hogy ott a gond...?

gezaa | 2019. 02. 05., k – 11:06 )

Válasz gezaa Aztaz ertetlen kurva üzenetére

Permalink Szülő hozzászólás Szülő hozzászólás mutatása

"Na ennyit a hires linuxos kozosseg segitokezsegerol.
Errol ennyit. bele lehet szarni.
Ide se jovok semmit."

Aztán mégis jöttél  - igaz, nem trágárkodva, de ugyanolyan sudribunkó stílusban...

 

Nem bántásképpen mondom, de az idő engem igazolt.
Ahelyett, hogy a rendszereket hoztam volna naprakészre, üzletember voltam.
A fenti üzletkötésem 27 millió Ft-ot hozott.

A nyavajás csigazabálókat jól lehúztuk
Masszívan ÁFÁ-s a vállalkozásom. És becsületesen, büszkén leadózom szülőhazám, Magyarország épülésére és javára.
Csak bátorítok mindenkit, hogy informatikus szakma helyett legyen üzletember.
Ti 2-3 év alatt kerestek meg annyit, én meg 2-3 hónap alatt.
Most akkora király vagyok!
10-20 év múlva már annyi informatikusra sem lesz szükség, hogy a HUP-ot megtöltse.
A nosztalgiázások pedig nem a BBS időkről, hanem a Linux telepítésekről fognak szólni.

A nyavajás csigazabálókat jól lehúztuk

Én erre nem lennék büszke. Tudod sokan vagyunk akik becsületesen dolgoznak, nem holmi "üzletemberek", akik nyíltan azzal kérkednek hogy kit sikerült éppen "lehúzni". Van akinek fontos a nyugodt alvás, és van gerince. Kérkedj a saját köreidben, ott találod a többi egybites semmirekellő tolvajt.

Nézz meg egy magyar házhoz menő xyz szerelőt... Ajtó- illetve küszöbgarancia van (addig tart, amíg ki nem megy az ajtón/át nem lépi kifelé a küszöböt). Maximum. Ha netán bármilyen bizonylatolást szeretnél, akkor vagy nincs, vagy "pluszáfa", vagy az életben nem fogod elérni később ha bármi gondod lenne a munkájával. Mondom - tisztelet a ritka kivételnek.

Az üzletkötést lezáró, köszönő, hálálkodó levélben azt írta a partnerünk igazgatója,

hogy köszönik az elmúlt 6 évnyi (HAT ÉV!!!) gyümölcsöző együttműködést és várják a további üzletkötéseket velünk.

És meghívtak minket egy svájci - olaszországi hétre kikapcsolódásképpen.

Akiket úgymond "lehúztunk".

El ne felejtsd elvinni a frissítetlen, vélhetően vírusokkal teli géped sem, hogy rommá fertőzd a hálózatukat! Mesét pedig bárki tud írni. Ezeket már nem magyarázod ki. Szakemberek vagyunk, nem hülyék. A lehúzást te írtad, te tetted, ezt már nem mosod le. "Üzletember", mint mondtam, az Üvegtigrisben Róka, kb. annyira vagy te az.

Tavaly két ilyen összejövetelem volt, júniusban 3 milla, novemberben 11 milla szakadt le belőle.

Szóval én különb vagyok a többségeteknél.

 Évi 14 milla szerinted olyan nagy üzlet, hogy rögtön különb leszel az itteniek többségénél?

Tippre alkalmazottként többet keres itt a többség. (De persze lehet, hogy tévedek).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Aki azt hiszi, hogy könyvelő vagyok, annak mondanám, hogy üzletember vagyok.

Csak mondom: egy könyvelő is simán lehet üzletember.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ez most komoly? Milyen gép / operációs rendszer az? Friss böngésző kb. minden OS-re elérhető... Mondjuk XP-re már necces (bár van megoldás), de ha ez lenne a helyzet akkor ijesztő a dolog. Ha egy elavult, nem frissített OS-el mászkálsz az interneten, sokszoros veszélynek vagy kitéve, ahogy az adatok is. Ha ezek pénzügyi adatok (és a téma alapján az), akkor amit művelsz az felér egy szándékos károkozással. Ha pl. könyvelő vagy és XP-vel kezeled a klienseid adatait egy mezei XP-s gépen, a klasszikus internet-eléréssel (azaz semmi komoly tűzfal és tartalomszűrés), akkor ha én lennék az ügyfeled és megtudnám, úgy perelnélek ki a vagyonodból, hogy öröm lenne nézni. Felelősség, mond valamit? Adatbiztonság?

Eddig három könyvelőirodán jártam itt vidéken, az egyik bácsi xp-n dos-os cuccal nyomult még, a másikban 5 gép volt windows 7 pistike editionel (Windows update kilőve) a harmadikban xp -től Windows 10-ig megtalálható volt minden. Nem reprezentatív , de ebből nekem az jött le , hogy a könyvelők többsége fillérbaszó. 

A tapasztalataim hasonlók. De én látom a jó oldalát is. Eddig összesen három alkalomból háromnál fogadták el a teljes rendszerük "dobjuk a kukába és csináljuk meg normálisan" javaslatom. Miután összeírtam mekkora veszélyben vannak ők is és az ügyfelek adatai is, felvázoltam mennyivel tudna többet egy normálisan összeállított rendszer, bizony áldoztak rá. Munkaeszköz, és a mai világban ezt félvállról venni hatalmas hiba.

Ezt nem teljesen ertem. A konyvelesnel erdekes torvenyek (pl. a KATA kivezetese) jo esetben evrol-evre, rosszabb esetben egyik naprol a masikra valtoznak. Ezek az XP-s konyvelocsodak a 2005-ben hatalyos torvenyeknek megfeleloen mukodnek? Vagy egy up-to-date konyveloprogram a konyvelo 2 eves laptopjan csak XP-t felteve indul el? Vagy 20 eves szamitogepet hasznal az irodaban? Vagy ez hogy mukodik?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Nem. És Ti, akik vélhetően elavult rendszereken tároljátok az ügyfelek adatait, azaz kb. bármikor ellophatják / elvesznek, az mennyire helyes magatartás? Miért gondolod önelégültségnek azt, hogy tisztában vagyok az IT biztonsági kockázatokkal, erre felhívom az érintettek figyelmét, és csak akkor vállalom az üzemeltetést náluk ha szakmailag megfelelőnek tartom a környezetet? Miért baj az ha kimondom, hogy az elavult, sérülékeny rendszerek óriási kockázatot jelentenek, és aki ezt félvállról veszi az igen hanyag, és nagyot kockáztat? Mi informatikusok azért megyünk könyvelőkhöz, mert ők értenek a számok nyelvén (adózás, stb). Elfogadjuk amit mondanak, mert ők értenek hozzá. Cserébe én elvárom hogy ne a könyvelő akarja megmondani hogyan működjenek a dolgok SZERINTE, hanem fogadja el azt, amit a szakember mond. Az a szakember, aki innentől üzemelteti, és a felelősséget is vállalja. Ilyen egyszerű a dolog.

Nem, de ha bedolgozó alvállalkozóként te viszed annak a cégnek az IT-ját, aztán jön egy Esti híradós incidens, téged fognak elővenni mint felelőst. Viszont ha prezentálod az írásos nyomát, hogy ezekre a hibákra már régen felhívtad a vezetőség figyelmét, csak azok nyilván mindenféle indokkal szartak rá, akkor az "out of jail" kártya a kezedben. Minden hülye ügyfelet nem lehet kidobni, csak mert nem értesz egyet minden döntésükkel, mert akkor nem marad az orszagban akinek bedolgozhatnál. Viszont a fentebbi írásos seggbevédés az ilyen esetekben életmentő lehet.

Kártérítés úgy kezdődik, hogy jogcím és igazolt konkrét kárösszeg meg még sok egyéb de ezzel nem terhellek, elég ennyi. Perelni perelhetsz, szíved joga. Ha korrekt a jogi képviselőd, csak azt a 30 ezer forintot buknád ami a konzultációs óradíja volt, arra az öt percre amíg eligazít az esélyeidről. Ha szemetebb, akkor buknád az illetéket, perköltséget. 

Értem. Tehát ha egy olyan helyről ahol mondjuk kezelik 10-20-100, akárhány cég könyvelési adatait, a szerződéseit, számláit, munkatársainak adatait, TB adatokat, ki- és bejövő számlákat, számlakivonatokat, stb. ellopnak minden adatot, vagy pl. egy ransomware gyalulja az összeset, akkor még az ügyvéd majd meg akarja magyarázni hogy erről nem a hanyag könyvelő tehet... Aha... Szerintem ha egyértelműen bizonyítható, hogy a felhasználó hanyagsága miatt történt (és ez esetben ez bizonyítható, több irányból megközelítve is), akkor neki nem nyerő a helyzet.

Szerkesztve: 2023. 01. 29., v – 19:20

************** - (spam eltávolítva - a szerk.)

Már az is nagy állampolgári szivatás, hogy az Ügyfélportál csak újabb böngészőkkel megy,

hajbazer, te vagy az?!

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Már az is nagy állampolgári szivatás, hogy az Ügyfélportál csak újabb böngészőkkel megy,

BBS-en át való letöltési lehetőség nem kéne? :D

Most komolyan emberek! Ezeken csámcsogtok? Lényeglátás, lényeglátás!
Ilyen mentalitással nem sok babér terem nektek az életben. Ha én lennék a főnökötök vagy munkatársatok, házastársatok,  hááát barátaim, pá pá
Bezzeg a nyugtaletöltésről nagy hallgatás van.
Egyébként meg: Én vagyok a NAVért vagy a NAV van én értem? Nehogy már ne tudják megoldani, hogy működjön nálam is.
AKKOR IS NEKEM VAN IGAZAM! AKKOR IS NEKEM VAN IGAZAM! AKKOR IS NEKEM VAN IGAZAM!

Magadtól vagy ilyen hülye, vagy segítenek?

Én vagyok a NAVért vagy a NAV van én értem?

A NAV azért van, hogy beszedje az adót, ha jó szívvel adod nekik, ha nem akkor is. Ehhez biztosít különböző felületeket, aminek a szoftveres és hardveres követelményeit ők határozzák meg.  Ismered a mondást: nehogy már a farok csóválja a kiskutyát (segítek, te itt a farok vagy)

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Milyen OS-t használsz amire nem bírsz felkalapálni egy friss böngészőt?

az ebev.nav.gov.hu -t keresed?

Gábriel Ákos

Már az is nagy állampolgári szivatás, hogy az Ügyfélportál csak újabb böngészőkkel megy,

ROFL

NAVot túlzott modernitással vádolni, na ilyet se láttam még :)

Gábriel Ákos

Nem csoda, hogy nem tudjátok, elég nehéz, de én utána jártam és megtudtam.

Az Ügyfélportál főoldalának alján van olyan, hogy

Idővonal

abban

Dokumentumok lekérdezése

Időszak kiválasztása

Lekérdezés indítása

Domumentum küldés iránya: érdekes módon: Beküldött

Időpontokat itt is lehet választani

Lekérdezés indítása

Itt megjelenik egy lista

Megjelenítés

Elfogadó nyugta alatt van Letöltés gomb.

Meghatalmazók esetén az övék nem látszik, de a honlap jobb felső sarkán van a

bejelentkezett felhasználó

ott lehet váltani másik emberre, és az ő nyugtáit ott kell letölteni

Csalódtam a NAV-ban. Még 5-6 eldugottelbaszott lépést bele kellett volna rakniuk, mert így a paraszt pár nap össze-vissza kattingatás után még véletlenül megtalálja.

Ennél nagyobb szar csak az állami támogatott napelemes pályázat portál oldala, amivel eddig találkoztam. napelem.palyazat.gov.hu ami bevisz abba a foshalom  eptk.fair.gov.hu-ba

Kedves zeller!

A stílusomat jogosan kifogásoltad.
Teljesen igazad van, elnézést kérek, hogy rossz hangulatot okoztam.
Igyekszem a jövőben ezt elkerülni.