Linuxos Zabbix agent elérhetetlenség riasztás

Sziasztok!

 

A windowsos agent elérhetetlenségéről állítottam be e-mailes értesítést, az működik is. Hasonló action-t készítettem a Linux by Zabbix agent template-tel is, de az nem küld értesítést.

A Zabbixon szépen pirosra vált a host, amikor elérhetetlenné válik az ügynök, kivárom bőven a 3 perc timeoutot is, de nem kapok értesítést.

Hogyan oldhatom meg hogy működjön az értesítés küldése?

Hozzászólások

Linux by Zabbix agent-be en nem latok erre triggert, igy levelet sem fogsz kapni.Tedd be a Template App Zabbix Agent a hostra, abban van trigger "Zabbix agent on {HOST.NAME} is unreachable for 5 minutes"  eventre. 

Os linuxban van meg ping

https://git.zabbix.com/projects/ZBX/repos/zabbix/browse/templates/os/li… vagy https://git.zabbix.com/projects/ZBX/repos/zabbix/browse/templates/os/li…

Ebbe lehet csinalni https://ibb.co/MgbQHJZ

name: Zabbix agent on {HOST.NAME} is unreachable for 5 minutes

expression: nodata(/Template App Zabbix Agent/agent.ping,5m)=1 

Eloszor is bal oldalon ki tudod valasztani, hogy melyik verzio dokumentumjait akarod latni, ott valasztasz 6.2-ot, akkor maris mukodo templatet ir be.

Alapvetoen nem a templatet javasoltam, hanem abban van nemi leiras a key-rol. Trigger beirasat javasoltam, a ping nekem valtozik, es igy megirt triggert megjon.

Bocs, ha felreertheto voltam.

Nem látom, milyen verzióról van szó, de Zabbix 5.0 LTS verziónál gyári "Linux OS by Zabbix agent" template-ben van trigger az agent elérhetetlenségére...

Template Module Zabbix agent: Zabbix agent is not available (for {$AGENT.TIMEOUT})

Ez a része teljesen gyári tepelítésű, és minden érintett Linux host esetében kapom is az értesítést, hogy az agent elérhetetlen (a default 180 másodperc eltelte után természetsen). Én mondjuk külön szoktam PING-et is állítani, mert nem midegy, hogy a host lett elérhetetlen, vagy "csak" az agent állt meg valamiért.

Szerkesztve: 2023. 01. 27., p – 13:37

Nemide.