Fontos változást hoz a Thunderbird 102.7.0 a M365 Enterprise felhasználók számára

Címkék

A vállalati M365 rendszergazdáknak egy kis konfigurálást kell megejteniük, ha szeretnék, hogy a Thunderbird a 102.7.0-s kiadás után is működjön. Részletek itt.

Hozzászólások

No, akkor engedélyeznem kell majd magamnak ... Fel is írom kéménybe korommal ...

trey @ gépház

mivel a fel vilag o365/exchange hasznal, igazna megcsinalhatnak mar rendesen nativan a supportjat, es akkor nem kellenek ilyen hakkolasok.

<rant mode>

In order to meet Microsoft’s requirements for publisher verification

Lassan heti rendszerességű az az életérzésem, hogy az egész Microsoftot, Outlookostul, Exchangestül, Teamestül lehetne belelökni a Dunába (helyes kis betonkockákkal ékesítve). Esetleg, ha valamelyikük térdenállva kérne elnézést az elkövetett microsoftos bűneiért, akkor talán egy örökös számítógéphasználat-eltiltással megúszhatná, mondjuk mehetne helyette nyulakat tenyészteni, az talán csökkentené a kártékonyságfaktort.

És amúgy a Thunderbirdösöknek is a káanyjukat, hogy alig volt olyan TB release az elmúlt 0.5-1 évben, amiből a .0 megérte volna a következő havi release-t, mert kb. mindig sikerült egy akkor bugot bennehagyniuk, ami miatt soronkívüli release-t kellett csinálni. ESR, az b+. Olyan is volt, hogy +3!!! subrelease-t kellett kiadniuk, mert többedjére sem sikerült a fix.

</rant mode>

A tipikus scenárió, hogy a TB tegnap még be bírt jelentkezni, ma meg már nem bír. "Egyszercsak" elbaszódott. 15-20 éve használok TB-t, ~10 éve van O365 account is felvéve benne, és ezidő alatt nem egy alkalommal sikerült valamit MS-éknek kitalálni, hogy hogyan hágják meg ismételten az IMAP szabványt, ami amúgy kb. szinte mindenki másnak megfelel, csak nekik nem. Amire aztán vagy a TB oldalon kellett valamit fixálni, vagy nekem valamit baszkódni az accounttal, hogy megint működjön.

Szerencsére ez nem az elsődleges accountom, így annyira nem érint mélyen, de azért a tudat minimum zavaró, hogy napokig nem használható normálisan. Ha az elsődleges accountommal történne ez, akkor baromira hátráltatva érezném magam. Persze a saját magam által karbantartott dovecot-tal egyszer nem volt ilyesmi...