22 éve szerkesztették meg a Wikipedia első oldalát

Címkék

El is adták NFT-ként ...

In December 2010, Wikipedia backups containing all edits from Wikipedia's inception to 17 August 2001 were discovered by Tim Starling, although many of these edits are not present in the current database. The earliest edit found was made to HomePage on 15 January 2001 at 19:27 (UTC), reading "This is the new WikiPedia!" However, in December 2008, Jimmy Wales stated that he made Wikipedia's first edit, a test edit to the homepage with the text "Hello, World!", after installing UseModWiki. This edit is not present in the older archives, and in 2011 Starling speculated that it may have been made on a test wiki that was later deleted. The HomePage edit was re-imported in 2019,[1] and, upon being informed of this, Wales clarified that the "Hello, World!" edit was deleted manually from a hard drive; it remains unclear whether it had been made to a test wiki or to the modern Wikipedia. In December 2021, Wales announced that he would be auctioning the edit as a non-fungible token (NFT), along with the strawberry iMac G3 that he used when Wikipedia was created.[2]

Forrás: Wikipedia:Wikipedia's oldest articles

Hozzászólások

Az internet igazi ertelme. ...szerintem...

U-dash

Lenne, ha nem bújtatott NFT reklám/hype lenne. Felröhögtem, hogy még az iMac is szent, amit használt a szerkesztéshez, persze, hogy azt, mi mást, csóró PC-n nem lehet ilyen kezdeni, kell hozzá egy professzionális produktivitási platform.

Nem is tudtam, hogy már 2001-ben is volt Wikipedia. Magam csak kb. 2006-tól használom, vagyis az a legkorábbi időpont, amikortól emlékszek, hogy rendszeresen használtam már több mindenhez. Lehet belefuthattam néha korábban is, de akkor még nem tudatosult bennem, hogy hasznos vagy fontos oldal.

Jó pár éve viszont elkezdtem nem szeretni. Egyrészt állandóan kuncsorognak, hogy adakozzak már, bezárom, következőleg is, 2 bannerben tolják magukat, hogy de akkor is adakozzak, mert az én lelkemen szárad, ha tönkremennek. Másrészt egy szűk elit kör gondozza a cikkeket, és mást nem engednek beleszerkeszteni, még akkor se, ha helytálló szerkesztés, forrással, ha nem felel meg a kitekert véleményüknek, meg barom irányelveiknek, leugatnak mindenkit, hogy nem jó, hülyeséget ír, eltávolítják, stb..

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)