Melyiket? - LibreOffice vs. OpenOffice

A kérdés költői ... ☝‍️ 😉

Hozzászólások

LibreOffice csak is!!!

Bassza meg az oracle, rábaszott majd elengedte a kezét, hogy milyen jó fej... FU oracle

Nekem nagyon furcsa, hogy vannak még bácsik, aki 12 évvel a fork után sem hallottak még a LibreOffice-ról. Meg arról, hogy van Windowsra is. 

Bármelyik ismerősömnél szóbakerül az alternatív office, mind egytől egyig az OpenOffice-t mondja. Be kéne tiltani vagy megvenni a domaint és átirányítani. Ez a magas szintű beleszarás konkrétan kárt okoz az egész OSS iparnak. Amúgy ha a kompatibilitás a cél, én a FreeOffice-t preferálom (de az más kategória).

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Az OnlyOffice elvileg a legkompatibilisebb a MS-os formátumokkal, de amúgy egyetértek, a FreeOffice is alternatíva lehet. OpenOffice.org-ot semmiképpen, nagyon sok éve nem fejlesztik, és jó néhány felhasználó rajta ragadt. Nem reklámozták eléggé, hogy LibreOffce-ként vitték tovább a fejlesztők. Nem is baj, hogy kikerül hírnek, mert jó pár embernek újdonság lehet ez még 2022-ben is.

Egyébként az OpenOffice-t sem temetném teljesen. Mármint általános használatra nem javaslom, de pl. retró gépekre, amiknek a modern LibreOffice már túl bloat, azokra jó lehet nagyon vészesetben, de egyébként nem erőltetném máshová.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ez így van, azok még jobb választás. Gondoltam, hogy megemlítem őket, de nem az volt a téma. Elméletben, ha valakinek Open Document Formattal kompatibilisebb, MS formátumokat elolvasni képes megoldás kell, akkor viszont egy OpenOffice vagy régi verziós LibreOffice jobb lehet, esetleg valami webes online megoldás.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)