Hivasrogzites android 12-n

Fórumok

Sziasztok!

 

5 éve nem vettem új telefont, de sajnos most muszáj volt, ami egy Cubot King Kong Mini 3-as lett.

 

Szeretnék feltenni hívásrögzítőt, de valahogy amiket eddig használtam, nem akarnak működni.

 

Hogyan tudok olyat feltenni, ami megfelel a következő kritériumoknak?:

1) Felveszi a hívást, és mind a hívó, mind a hívott fél hallható

2) A fájlrendszeren (vagy rossz esetben a felhőben, de elérhető módon) tárolja a hangfájlokat.

3) Lehetőség szerint eltárolja a hívószámot, ne csak annyit írjon, hogy ismeretlen szám, és a híváslistából kelljen kibűvészkedni, hogy melyik számhoz tartozott, bár utóbbi nem 100%-osan szükséges.

 

 

Köszi a válaszokat!

 

u. i.: Az előző telefonom még elérhető, rajta a felvevő jó lehet? Nyilván picit próbáltam utánaolvasni, és valami EU-s jogszabály miatt tiltja az Android, ha jól értettem, de mintha meg is szűnt volna a tiltás?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 12. 09., p – 16:50

Na, erre feliratkozom.

Ne vegyél EU-s telefont. Itt tilos ilyen. Kínai belpiacos telefonon default feature, hogy minden hívást felvesz.

Izrael Állam Nagykövetsége
Budapest, Fullánk u. 8, 1026 Hungary

.. vagy bemész ide:
Palesztin Állam Nagykövetsége
Budapest, Felső Zöldmáli út 120, 1025

.. és elmondod, hogy szükséged lenne egy izraeli SIM-re, a bomba aktiválásához. :)

Kettő 600 méterre van egymástól, egy kellemes séta.

Ebayről is könnyen lehet venni izraeli sim kártyát. Fizikai megfogható simkártyát. 

A kérdés, hogy ha már egy másik sim kártyával aktiválva lett egy Xiaomi mobil, amely ország EU tag és így kikapcsolásra kerül a hívás felvétele funkció, akkor gyári reset majd izraeli sim kártyával való újabb aktiválás vissza fogja hozni a funkciót? Vagy az már örökre elveszett és csak a rootolás segít? 

Egyik állítás sem helyes! 

A Google beszédfelismerő évek óta kezeli a magyar nyelvet, a wer sem rossz náluk. 

Természetesen a magyarok nem adnak ki információkat a kínai nemzetbiztonságnak. Tudod más szövetségi rendszerben vagyunk, és azon belül is pontosan szabályozott milyen információt milyen esetben lehet átadni egy szövetséges országnak. 

Majd ha erteni, ertelmezni is tudja, akkor talan. Tudod Magyarorszag mar akkor bevasarolt kormanyzati letesitmenyekben hasznalando huawei cuccokbol, amikor a szovetsegi rendszerunkhoz tartozo tagallamok nemzetbiztonsagi kockazatnak minositettek a kinai backdoor-ok miatt.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Azt ugye tudod, hogy az egész német kormányzati felhő huawei infrastruktúrán fut?

Meglepő módon:

https://www.itnews.com.au/news/german-government-not-planning-blanket-h…

Hülye magyarok már megint megbontják az egységet..

**

Így igaz. Ha megfigyelés és backdoor-ok akkor kizárólag amerikait! (esetleges Dán hátsóajtó közvetítésével)

Egyetlen kézzelfogható bizonyítékot nem hozott egyik angolszász állam sem. Ennyit erről.

Ennek ellenére a DT alaposan megvizsgálta a Huawei eszközeiket és az eredményéről a nagyvezér tartott is egy sajtótájékoztatót, ahol elmondták, hogy ők aztán semmi adatszivárgásra utaló nyomot nem találtak. Ezen felül a Huawei is együttműködő volt minden vizsgálat során. Senki nem talált soha semmit. Trump kitalálta a baromságát, mert "make America great again" és ez volt az első útbaeső nagyobb távolkeleti cég. Utána jött a TikTok és a többiek. Csak amikor Kína erre válaszul visszafogta a ritkaföldfém exportját, akkor jött a pisi a pelusba, hogy great Americának minimum 10, de inkább 15-20 év kell, hogy felvegye a ritmust bányászati technológiák terén. Oké, hogy táljuk a Haweit közösen, mert divat lett belőle, de hol vannak az alternatívák? A Nokia, a Sagem, a nagyobb európai és amerikai cégek is mind megmondták, hogy sehol nem tartanak 4 és 5G technológiák terén, így közel a nulláról kell elkezdeni a fejlesztést. Persze vehettünk volna ZTE-t is. Ja, az is kínai. Ez van amikor sokáig az ár a fontos. Engem jelenleg is egy Huawei MSAN szolgál ki és meg vagyok elégedve vele. Amikor a T-nél lecserélték a szobányi méretű telefonközpontokat, DSLAM-okat, akkor vajon miért esett a választás a Huawei eszközökre? Az olcsóság csak egy szempont volt a sok közül (annyira nem volt azért olcsó). Leginkább azért, mert ott sem volt vetélytársa. A menedzselhetőség, kis helyigény, alacsony fogyasztás, könnyű rendszerbe integrálhatóság, hosszú garanciális idők, jó support... sőt a balhé után teljesen átadták a rendszereiket 100%-os felügyeletre "azt csinálsz vele amit akarsz" módon, mert előtte volt távfelügyelet és ha kellett (nagyon ritkán) akkor a support is úgy működött, hogy távolról volt hozzáférésük. Nyilván nem volt meg a technológia, a sávszélesség és a kapacitás ahhoz, hogy az egész nyugati világ összes átmenő forgalmát elemezzék, klónozzák vagy valahogy ellopják. Ha meg csak bizonyos dolgokat akarnak szivárogtatni, akkor honnan ismerik a célt? Az előfizetői adatbázisok más rendszerekben vannak, a core hálózaton nincs infó róla, hogy melyik áramkör kihez tartozik. Na mindegy... lényeg, hogy a pálya széléről könnyű kiabálni, csak amikor be kell szállni a buliba akkor csend van.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Kina megbizhatatlan ilyen teren, mert ismert katonai strategiaja a nyugati kommunikacios halozatok benitasa, ennek erdekeben pedig az altala szallitott technologia alkalmas lehet. https://news.sky.com/story/huawei-the-company-and-the-security-risks-ex…

Ha csak a legenyhebb problemat vesszuk alapul, akkor a huawei  szankcionalasa miatt elmaradhatnak frissitesek, megbizhatatlan alkatreszeket epithetnek be a berendezesekbe, stbstb. Az kb mindegy is, hogy te mit gojndolsz errol, de egy orszag kormanyanak viselkedese akkor felelos, ha nem teszi ki magat ilyen helyzeteknek. A magyar kormany nem ilyen.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Te komolyan a https://www.gchq.gov.uk/ hazájában akarsz lehallgatásokkal példálózni? Ők biztosítják a transzatlanti kábelekhez ill. egy rakat műholdas kapcsolathoz az amerikai hozzáférést.

FYI

https://www.amnesty.org.uk/why-taking-government-court-mass-spying-gchq…

https://www.theguardian.com/us-news/2022/aug/31/edward-snowden-nsa-gchq…

**

A hulye magyarok

van amikor lehet okkal "hülye"-zni, ez most nem ilyen helyzet. Sőt magadat járatod le az agyatlan "hülye"-zessel.

Gondolom részedről ez alapértelmezett aktivista stílus.

> ha erteni, ertelmezni is tudja

probaltad a ChatGPT-t? szerintem ez mar pipa... es ez egy public valami, ki tudja a titkosak mar mit hasznalnak manapsag.

amugy a googlenal van jobb speech2text magyar nyelvre, mar 10 eve is volt a dragon dictation, by nuance amit talan az apple vasarolt fel utana. es azota iszonyat mit fejlodott az AI, koszonhetoen az egyre jobb gpu-knak. ma mar hazilag is be lehet tanitani egy nn modelt ilyesmire...

Állítsd át a meetingben a caption nyelvet magyarra:

https://support.microsoft.com/en-us/office/use-live-captions-in-a-teams-meeting-4be2d304-f675-4b57-8347-cbd000a21260

akkor csak caption-öl

(ha meg angolul beszélnek, akkor tud realtime magyarra is fordítani, az lehet még hibás, gondolom azért preview az állapota)

Supported languages:

English (US), English (Canada), English (India), English (UK), English (Australia), English (New Zealand), Arabic (Arab Emirates) (Preview), Arabic (Saudi Arabia) (Preview), Chinese (Simplified China), Chinese (Traditional, Hong Kong SAR), Chinese (Traditional, Taiwan) (Preview), Czech (Czechia) (Preview), Danish (Denmark), Dutch (Belgium) (Preview), Dutch (Netherlands), French (Canada), French (France), Finnish (Finland) (Preview), German (Germany), Greek (Greece) (Preview), Hebrew (Israel) (Preview), Hindi (India), Hungarian (Hungary) (Preview), Italian (Italy), Japanese (Japan), Korean (Korea) (Preview), Norwegian (Norway), Polish (Poland) (Preview), Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal) (Preview), Romanian (Romania) (Preview), Russian (Russia) (Preview), Slovak (Slovakia) (Preview), Spanish (Mexico), Spanish (Spain), Swedish (Sweden), Thai (Thailand) (Preview), Turkish (Turkey) (Preview), Ukrainian (Ukraine) (Preview), Vietnamese (Vietnam) (Preview)

Supported translation languages:  

Arabic, Chinese Simplified, Chinese Traditional (Preview), Czech, Danish, Dutch (Preview), English, Finnish, French, French (Canada), German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian (Preview), Italian, Japanese (Preview), Korean (Preview), Norwegian, Polish (Preview), Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Romanian (Preview), Russian (Preview), Slovak (Preview), Spanish, Swedish, Thai (Preview), Turkish (Preview), Ukrainian, Vietnamese (Preview) 

Olyan jó, amikor privacyhuszár android fanboy-ok a beszélgetéseknek a másik fél tudta nélküli rögzítéséről cseverésznek...

Úgy gondolom, hogy nem a hangrögzítéssel van a gond, hanem azzal, hogy mire használod. Ha kipakolod a netre ilyen-olyan indokkal és azonosíthatók rajta a felek, akkor balhés az ügy. De ha csak magadnak tartod visszahallgatni, hogy hány óra hány perckor hova menjek micsináljak ésakecske, mint ahogy azt általában eddig is tettem... vagy ha valamire nem emléksztem pontosan és kerestem a hívásaim között. Akkor azzal miért is lenne bármi probléma?

 

Amikor az Eiffel-tornyot fotózod, előtte ugye mindenkit felhomályosítasz, hogy te most aztán mire készülsz és akinek nem tetszik, hagyja el terepet.

Nem kell állandóan rettegni. Attól függ, mi a célja a tevékenységnek. Van otthon kés a fiókban? Na ugye.. aztán hány embert megöltek már vele. Egy csomó helyre be sem viheted, de mégcsak az utcán sem lehet nálad. Akkor tiltsuk be a májkrémeskést is? Ismét ott tartunk, hogy mi a felhasználás célja.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Amikor az Eiffel-tornyot fotózod, előtte ugye mindenkit felhomályosítasz, hogy te most aztán mire készülsz és akinek nem tetszik, hagyja el terepet.

Az Eiffel-torony közterület, ellenben a hívással, ahol magánbeszélgetés folyik, melynek rögzítéséről gondolom nem homályosítod fel a hívó felet.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Az kéne legyen az alapértelmezett, hogy rögzíthesse mindenki. Beleegyezés nélkül, mert az csak a percszámlálót pörgeti. Minimális befektetéssel és közepes kényelmetlenséggel amúgy is megtehető(kihangosítás+mikrofon). Amúgy ez is csak az EU bürokrácia diszkrét báját mutatja.

nekem nincs szükségem magánbeszélgetések akár titokban történő rögzítésére, és nem is célom, hogy ilyen eszközzel rendelkezzek - egyszerűen azért, mert vannak erkölcsi normák, amiket nem lép át az ember.
Van, aki hadakozik, hogy google/microsoft/zoom/viber/kisf*om "ellopja" az adatait (az alapján a felhazsnálási és adatkezelési feltételek/tájékoztató alapján, amit a szoftver/alkalmazás használatakor/használatával elfogadott) - de szívfájdalom nélkül rögzítené boldog-boldogtalannal folytatott telefonbeszélgetését - ellopva a másik adatait, illetve korlátozva a másik fél rendelkezési jogát.

Kapkodd csak elő a jegyzetfüzeted autóban vezetés közben, saját életed és másokét veszélyeztetve, hogy leírd a telefonon közölt fontos infót. A privacy moralisták az autóutak terroristái. *

*a demagógia versenyt még így is te nyered :) 

Multinacionális cégek általi tömeges adatgyűjtés és feldolgozás vs saját telefonbeszélgetések felvétele későbbi saját visszahallgatásra.
*facepalm*

Ha fontos az infó, akkor megkérem a partnert, hogy írásban küldje el számomra az infót, mert épp vezetek, és nem tudok jegyzetelni, és ezt természetesen előre megköszönöm neki.

A cégek _előre_ tájékoztatnak arról, hogy milyen adatokat gyűjtenek, tárolnak, kezelnek, stb. és ezt te azzal, hogy bepipálod az a checkboxot az elején, kijelented, hogy ezeket a dokumentumokat elolvastad, megértetted és elfogadod a bennük foglaltakat. Jogodban áll nem elfogadni a feltételeket, és nem használni a cég termékeit/szolgáltatásait, ugyanis _előre_ kapsz róla tájékoztatást.
Az általad folytatott (mivel legalább ketten beszélgettek, így a "saját telefonbeszélgetés" minősítés nem áll meg, helyesen "a beszélgetésben résztvevő felek telefonbeszélgetése" a helyes) beszélgetés rögzítése ott problémás, hogy nincs garancia arra, hogy az érintettek teljeskörűen tájékoztatást kapnak a rögzítés tényéről, céljáról, az adattárolás időtartamáról, és mindarról, amiről kell. A "céljáról" nem véletlenül lett kiemelve, ugyanis célhoz kötöttség is feltétel, a "csak hogy meglegyen" ennek nem felel meg.

Én is csak erre használtam eddig, mármint visszahallgatni mit is beszéltünk, mert ha jön közbe két három telefon vagy szaladgálni kell akkor kimegy a fejemből.

Néha visszakeresgélem a nem elmentett számokat és így viszonylag könnyű felvinni a utólag a névjegyek közé.

Ah, a fontos bizniszmen! Hát megy az üzlet, pörgés van, nincs ám laca-faca! A tesze-toszáknak való a zímél, hallod, míg neked mancika bepötyögi én három üzletet is leboltoltam... ímél, miaz haggyámá... élő szó, úgy lehet az ügyet elintézni! Így van pénz lóvéra baszod, hasitasi nem kér kódot!

Azért elég fura, hogy akármilyen nagyobb céget felhív az ember azzal kezdi, hogy "hívása rögzítve lesz, amennyiben továbblép azzal elfogadja ezt"

Megint egy újabb bizonyíték arra, hogy a GPDR és körülötte lengő hamis biztonság érzet nem az emberek érdekeit védi, hanem pont azt veszi el. Ha nem így lenne, akkor nem került volna ki a hívásrögzítés funkció sem a telefonok szoftveréből.

Jogi és egyéb viták elkerülése végett jó, ha rögzítik a beszélgetést - gondolom, az itteni saját telefonon rögzítési lehetőséget keresők is ezért szeretnék csak... (Van, amikor a telefonos ügyfélszolgálat mond marhaságot, van, amikor ígér vagy kijelent valamit, ami neked fontos - ha nincs rögzítés, akkor a szó elszáll, és a telefonos ügyintézés során írás, olyan, amit mindkét fél aláírt nem keletkezik, ergo nincs mit lobogtatnod, ha gond lenne...)

Igazából arra próbáltam rámutatni,  hogy a nagyok rögzíthetik, de az átlag ember nem.

Ha nagyon paranoiás lennék, akkor azt mondanám, hogy a felvétel, ami másnál van az neki jó és nem annak, akinek kéne, mert olyankor tűnik el, sérül meg a felvétel, amikor ki akarja kérni. Van olyan eset, ahol átlag embernek is legyen joga rögzíteni.

Szóval hol itt az egyenlőség elve?

Elméletileg ha tájékoztatod a másik felet, hogy te is rögzíted a hívást és megőrzöd saját célra 5 évig, akkor mehet tovább a buli. Én egyszer próbáltam a Telenorral. Utána azt mondták, ők ebbe nem egyeznek bele és letették a telefont. Utána nem mondtam csak rögzítettem mert problémás ügyről volt szó. Ezek után ki akartam kérni a felvételt, "véletlenül" pont elveszett. Nekem megvolt. Bíróságon felhasználtuk, nem problémázott miatta senki. Hossz úsztori volt, mindegy. Kellett a felvétel az a lényeg.Nem soknak tűnik, de kb. 20.000 Ft kifizetését úsztam így meg nagyjából 10 éve.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Az egyik legfontosabb feature, ami kezd előlépni olyan követelménnyé, ami alapján telefont választok.

Xiaomi Mi Max 2-ben benne volt, használtam, nem kínai szerverre, hanem helyben mentett. Újabb Xiaomi-kkal lehet gond állítólag - saját tapasztalatom nincs.

OnePlus Nord 2 5G CE-n gondom volt. Nem tudta a firmware és egyik app sem működött hosszú távon használhatóan.

Az Asus Rog Phone 5 és az Asus Zenfone 8 Flip global version tudja...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Cube ACR. Tökéletesen működik Samsung Galaxy S20-on, Android 13-al, korábban a 12-es és 11-es verziókkal is.

Úgy tudom, hogy a jogi illetve földrajzi infókon kívül fontos még az is, hogy adott SoC is tudjon ilyet hardveresen, mert enélkül bármilyen szoftverrel meg rootolással szórakozhatunk, sosem lesz az igazi.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Ha veszek egy új telefont (ahogyan éppen most is) hetekig túrom a fórumokat... Vannak elvárásaim (pl. root, twrp, romok, call rec, stb.) és ahhoz veszek hardvert. Sajnos ez van. Mint anno, amikor a linuxhoz kellett 20-25 éve venni valamit.
 

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt