A vártnál 9 millió darabbal kevesebb iPhone-t szállíthat az Apple a Q4-ben

Címkék

A gyártási nehézségek miatt az Apple a várnál 9 millió darabbal kevesebb iPhone-t szállíthat a Morgan Stanley szerint a negyedik negyedévben. Ez 85 millió leszállított egységről körülbelül 75,5 millió egységre csökkenti az előrejelzésüket.

Részletek itt.

Hozzászólások

Jo, hat akkor most nem veszek, hagyom, hogy jusson belole a raszoruloknak... :-)

Ha ez lenne az egyetlen termék, amiből hiány van, nem is lenne rossz. (és most nem a benzin meg az egyéb ársapkás termékre szeretnék utalni) Úgy hallottam, autókra időnként már egy éves várakozásra vesznek fel rendelést, tavaly nyáron kb. két hónapig hajrkurásztam országúti biciklihez való tárcsaféket, amíg végre sikerült valahol fellelni egy példányt, és most is, ahogy nézegettem a kerékpáralkatrészeket, elég komoly hiány van, persze pont azoknál, amit venni szeretnék. És tartok tőle, hogy lehetne sorolni. Ehhez képest egy kb 12%-nyi különbség nem is rossz.

Szerkesztve: 2022. 12. 08., cs – 18:37

Hmmm nekem az jutott eszembe, hogy talán nem is akkora az igény. Valószínüleg nem reprezentatív a saját kis tapasztalásom a környezetemben (elèg sok iUser van a kollégák, ismerősök közöt) de egy sem kapott heves merevedést az iphone 14 miatt, egyik sem akarja cserélni a 11-12-13 telefonját. Van egy tippem, hogy a gyártási nehézség remek indok elfedni, hogy nem éppen örjöngő tömegek állnak sorban az apple boltok előtt :D 

-42-

Ennél rosszabb a helyzet :-) az apple direkt fertőzött meg coviddal embereket kínában, a gyárban, hogy azt a látszatot keltse, ezért nem tud értékesíteni. :-) bár ezt viccnek szánom, de egy 2.27 ezer milliárd dolláros cégből kinézem ezt, de még a kisbbekből is.

De hogy kicsit reprezentatív legyen a tapasztalatod, és se cserélem le az XS telefonomat, mert a hardver a mai napig állja a versenyt a mostani csúcskategóriás Androidot futtató hardverekkel szemben, és van még minimum két év szoftver frissítés támogatás rá. 

A 13 minim tapasztalataiból kiindulva ha rommá törném gyanús, hogy egy sima SE lenne a következő vásárlás és kész :D Egyszerűen nincsen szükségem másra és ahogy nézem sokaknak nincsen. 

A tepsi képernyő is olyan dolog, hogy nekem nem ért meg +200 felárat, mert csak a képernyő méret miatt jött volna szóba a pro max a 13-ból. 

 

Az én magán véleményem az, hogy a Series7+ip13+M1 mac utáni teljes termékvonalat elqrták de nagyon. Az ip14 heroin áron van totál feleslegesen, az m2 procás vasak konkrétan hibásak (hűtési gondok és alapból nem sokkal jobb az m2), ipad-ben tök értelmetlen, az S8 meg tud két olyan feature-t amire semmi szükséged, sőt a tömegeknek ott is az SE a jobb vétel. Aki most akar upgradelni annak is bőven jó a 12-13ip, S5-7 óra, előző generációs ipad-ek, vagy az m1 procás vasak. 

-42-

itthon van heroin áron csak, usában változatlan vagy nem sokkal drágább. mit vársz? hogy veszteséggel értékesítsék csak mert a fidesz szopat minket? nyilván én sem venném meg ilyen áron mert túlzás. (plusz a 13 proról egészen pontosan 0 értelme van váltani). ha rendbe tud jönni a forint akkor vissza fognak esni az árak. a termékvonal meg szerintem nem lett elrontva, nem lehet minden évben akkora változásokat behozni mint az M1 környékén. aki ezt várja annak ezután pár évig minden csalódás lesz.

látszik, hogy nem csak az iphone van most heroin áron. de az senkit nem érdekel / zavar hogy egy RPi majdnem 80k huf itthon. :D ez teljesen tökre rendben van, csak az apple a köcsög amiért árakat mert emelni.

Mondjuk a forint árfolyamban igazad van. Pár hete kiszámoltam, hogy mennyibe is kerülne egy fold4 2010-es forint árfolyamon és akkori áfával. Cirka a fele lenne mint most. 
 

Tartom, hogy az a macbook amelyik thermal throttling-ol, az nem jó termék :D Az m2es gépeknek meg van ilyen baja. 
rpi nekem is szívfájdalmam. :/ 

-42-

November közepi előjegyzésre még nincs készülék és infó sem róla, hogy mikor lesz.

A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

Eladótól függ. Én annak idején az iPhone 12-t az apple-től közvetlenül rendeltem meg (apple.hu), meg kellett ugyan adni a kártyaadatokat rendeléskor, de csak szállítás megkezdése előtti napokban terhelték meg. Ebből volt is egy kis gond, mert a netes vásárlás limitjét csak akkor szoktam megemelni, amikor rendelek, úgyhogy ez esetben egy újabb fizetést el kellett indítani, de az nem volt nagy ügy.

Nem. Sőt, vásárlási kötelezettségem sem keletkezett. Ebben a formában gyakorlatilag egy készlet értesítő, vagy a bolt szemszögéből igényfelmérésnek lehet tekinteni. Jelenleg én jobban örültem volna, ha kölcsönösen szerepel benne valami vállalás is.

A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

Szerkesztve: 2022. 12. 09., p – 01:01

Az Apple még a saját profitja ellenében is küzd a túlfogyasztás ellen!

Az Apple a Föld megmentője..!..

Az isten óvjon minden androidost ezektől a ronda vastagbetűs óráktól! :D

Akkor legalabb jut gyarto kapacitas a most 3x~4x aron veheto Rassbery-pi -hez ;-)

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Szerkesztve: 2022. 12. 11., v – 00:26

Srácok oldjátok meg, hogy hozzáférjetek az android kellemetlen.

Brutálisan sok sebezhetőséget javít az Android decemberi frissítése - Android - Szoftver - PC Fórum (pcforum.hu)

Lap alján van pár hír ami trey-nek nem ütötte meg az ingerküszöbét és felelőtlenül használja a bankkártya funkciót több milliós kifizetésre, nevetéges illetve BÁTOR VAKMERŐ!!! :D

sudo mount -o ro /hup.hu