[oktatas temaja] biztos reszeg

> https://444.hu/2022/12/05/helyettes-allamtitkar-a-tanarokrol-jojjon-be-…
Ezt csak az halgassa meg, aki igazan megunta az eletet.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 12. 08., cs – 17:03

Nekem mindig furcsa, mikor valaki arra hivatkozik, hogy XYként (mérnökként, tanárként, informatikusként, asztalosként, utcaseprőként) mi a véleménye, de a nyilvános adatok alapján nem is dolgozott a szakmában.

Persze ettől még lehet, hogy 30 évig osztályvezetőként programozott, rendszert tervezett, ilyesmi, csakhogy ez elvezet a funkcióhalmozáshoz, és ahhoz, hogy akkor mi lehet a munkaköri leírásában.

Ha jól tudom, volt valami köze a Robotzsaruhoz, de nem tudom, mi.

Én még sosem gondoltam bele, hogy nekem pl államtitkárként mi lenne a véleményem. Vagy hogy nekem egyáltalán más véleményem kéne legyen egyes dolgokról, függően attól, hogy milyen (általam be nem töltött) szerepkörbe képzelem magam.

Mindenesetre lehet, hogy ezért nem vagyok államtitkár. :)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Gép előtt ülök,
gombokat nyomok,
hó végén fizetést,
multi cégtől kapok.

Nem tudom mennyire számít ez manapság tisztességesnek :)

(Elnézést az akcidentális versért, nem volt annak szánva, csak valahogy úgy alakult :D )

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Allamtitkarnak ne velemenye legyen szeles kozonseg elott, hanem az altala kepviselt szervezet allaspontjat kozvetitse. A velemenyet a szervezeti gyulesre vitassa meg a kollegaival.

Maganvelemenye nagy nyilvanossag elott ne nagyon legyen. Az csak az amcsi filmekben mukodik, hogy a sheriff leveszi a jelvenyet, es akkor jol megkuzd a Szoke Meri becsuleteert.

Ha ez nem megy, akkor, hogy a nagyokat idezzem, "... valtson munkahelyet".

Nincs egy szovegiro az emberunk hata mogott? Nem gyakoroltattak el vele 15x, hogy mit es hogyan mondjon? Nincs egy marketing/PR/alapfokon magyarul beszelo, aki kijavitotta volna? Vagy ez mar az?

Egy nyomorult ceges konferencianal tobb 100 emberoraba kerul, mire egy kozepvezeto 10 perces eloadasat osszerakjuk. C es executive szintekrol meg ne is beszeljunk.

Noár, Pankotai, Hajzer.

Micsoda buli lenne, ha ezek végig haknizhatnák az országot! Van még remény! :D

Ahogy váltsanak a taxisok is btw... azok most egyből írtak nyílt levelet meg minden szirszart hogy jajjajjjj.... 480-as ár eltörlődött .... jajjajjj mind meghalunk, jajjaj alapdíjat emelni kellene, jajjajj. Mint ahogy felháborodtak hogy rájuk vonatkozzon az ársapkás ár.. el is érték a céljukat ... 480ér tankolhattak.. a mentősök meg teljes áron ugye .. vicc ...

Aki a tanárokat köpködi (#worksfortrey) az miért nem köpködi a taxisokat is ? Érdekes a taxisok """""""kiharcolták"""""" a 480-as árat maguknak, de ha a tanárok szeretnének jobb körülményeket, ott jönnek a #worksfortrey-ek és elmondják hogy hát azok nem is dolgoznak, meg naplopó az összes... áh.

Félnek tőlük (taxisoktól), még mindig.. pedig a taxisblokád nem most volt, ha esetleg lenne ilyesmi újra az nem lenne ugyanaz mint ami régen volt a ~90-es években .. kb Budapestet lehetne megbénítani egy kis ideig.. utána vinnék el az összeset + bírságolnák meg + stb.. emlékezzünk csak arra, hogy egy-egy "dudálásért" mennyi pénzeket oszott ki a rendőrség .... 

Azért éreznek együtt a taxisokkal, műkörmösökkel, mert alapvetően ebből a körből jöttek. Ha közvetlenül nem is, de ez a réteg.
Ez a magyarázat arra is, hogy miért haragszanak a tanárokra, kultúrára, színházra, művészetre. Nem értik. Van bennük egy proli harag.

utána vinnék el az összeset + bírságolnák meg + stb..

Szerintem a taxis egyfajta politikai toposz lett. Egy szent tehén, ahol még az opció sem merülhet fel, hogy valamilyen kérdésben konfrontálódni kelljen velük.

Az egyik, hogy az a mítosz róluk (hiszen egyszer megcsinálták), hogy képesek elmenni a falig, ha nincs megegyezés, akkor addig fogják eszkalálni a helyzetet, hogy a végén karhatalmi erőket kell bevetni.

A másik, hogyha karhatalmi erővel lenne kénytelen a kormány fellépni, az nagyon rosszul mutatna (Boros Péter akart így keményen fellépni anno a taxisok ellen, végül nem történt meg, aztán ott vannak a 2006-os "szemkilövetős" összecsapások is). A mostani kormány egy nagyon erős "mi nem vagyunk olyanok, mint ők" propaganda-ütőkártyáját bukja el, ha belekényszerülnek egy olyan helyzetbe, hogy erővel kell szétverniük egy taxis megmozdulást.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Szerintem pont ez a mítosz lényege. Hogy a politikusok attól félnek, hogy a taxisok annyira keményen és szervezetten fognak ellenállni a szakszerű rendőri intézkedésnek, hogy a végén a rendőröknek olyasmit kell csinálniuk, ami a tévében rosszul néz ki.

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Termeszetesen ez a variacio sem zarhato ki. Azt is el tudom kepzelni, hogy mindkettonk altal leirt verzio igaz es egymast erosito hatasokkent mukodnek. Azert tudtak bejutni a politikaba, mert a taxisblokadtol feltek a politikusok, es ha mar ott vannak, rendszeresen tudjak emlekeztetni a politikusokat, hogy milyen rossz lenne, ha megint lenne...

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Vkinek nagyon viszket, h az [oktatas] string ott legyen a subject-ben, mindig kiveszi belole;)

A fideszesek még ma is komcsiznak. Ha definiálni tudnák a kommunista diktatúra jellegzetességeit, jellegzetes pozícióit  meg nem változnának, de legalább máshogy gyűlölnének.
Ami itt aktuális az a csinovnyik munkakör. A szakmai képzettség, hozzáértés teljesen irreleváns. A lényeg, hogy egy alapvetően szerencsétlen gyökér szolgalelkűen kövesse a hatalom iránymutatását a magas jövedelem reményében.
Ez a pali bmeg. Védhetetlen. 

 A fideszesek még ma is komcsiznak.

-- Na igen, csak éppen körül kéne nézniük a saját házuk táján. Ott van például a bolond, kötekedő, gyűlölködő házmester, a Kövér. Szép kis utat futott be az MSZP mellől indulva mire eljutott a fasiszta nézetekig. Az aki semmiségekért bünteti az ellenzéki képviselőket és közben eltűri a Parlamentben a Horthy szobrot az nálam kimeríti a fasiszta fogalmát.

-- Az meg külön egy szép történet volt amikor a fideszesek egyszercsak maguk között ajnározták a Pozsgay Imrét és közben szidták a kommunistákat. Kész kabaré volt az egész. Olyan kölykök szidták a kommunistákat akiknek mindkét szülője MSZP tag volt. Az persze már kérdés hogy szerintem a valóságban nagyon kevesen akadtak akik valódi hithű kommunisták voltak. Úgy mint a magukat kereszténynek vallók közt is akad szép számmal aki csak egyfajta fotelkeresztény. Ők a vallásból kimagozzák azokat a részeket amik nekik kényelmesek, a többit meg leszarják. Van képük Jézus követőjének vallani magukat csak éppen a legfontosabbakat dobják félre: Megbocsájtás és szeretet. Jézus még az akkori bűnözőnek tartott emberekkel is egy asztalhoz ült és megbocsájtott nekik valamint szerettel fordult feléjük. A fideszes holdudvarnak van bőr a képén a kereszténységre hivatkozni miközben parancsszóra csaholva ugranak neki bárkinek akire a főnök kiadja a ukázt.

-- Pár évvel ezelőtt a norvég pénzek elosztása körüli civakodás zajlott. Emlékszem egy Hollik István "fellépésre". Budapesten egy civil szervezet irodája előtt ment a szónoklat. Kör alakú piros matricákat akartak kiragasztani. Ugyanolyan a módszer mint annak idején a zsidók házainak megjelölése volt. Hollik pedig hiányos öltözékben jelent meg valamint a műsort befejezetlenül hagyta. Első hiányosság: Otthon felejtette a nyilaskeresztes karszalagot. Második hiányosság: A végén egy karlendítés kiséretében - "jó" KDNP-s módjára - azt kellett volna mondania hogy: "Éljen Orbán!" Már csak azért hogy mindenki számára tiszta legyen a kép és a mondanivaló. De ehhez úgy látszik akkor még nem nőtt fel.

-- Vajon csak a mi népünk körében van ekkora túltermelés a hülyékből?