iPhone-on véve havi 11 dollárt kérne a Twitter a kék pipáért, weboldalon véve 7-et

Musk az Apple in-app purchase hasznát a felhasználókkal fizettetné meg, afféle kényelmi díjként. Ha bevezetik, az a MacRumors szerint a legtöbb ügyfelet arra ösztönzi majd, hogy a weben keresztül regisztráljon a fizetésre:

The pricing difference will likely encourage most customers to subscribe on the web, allowing Twitter to avoid in-app purchase fees.

Hozzászólások

Ahogy nézem, maradt még tüske bőven a Musk-Cook "félreértések tisztázása" után ...

trey @ gépház

Mi van azokkal az appokkal amiknek nincs weboldala vagy webes verzioja?

 

akinek van ideje kedve az felmegy a weboldalra, regisztrál, mindenféle adatot megad többször, kártyaszámot ír, menedzsel

Bongeszok nem tudnak ilyesmit menteni gondolom :)

Kivancsi vagyok, hogy lesz-e valahogy jelezve az applikacioban, hogy weben olcsobb...

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Szerkesztve: 2022. 12. 08., cs – 10:10

Én Anki nál röhögtem, hogy iPhonera fizetős, androidra meg ingyenes. (ez egy baromi jó app nyelvtanuláshoz pl)

Raadasul az androidos opensource, ugyhogy azt meg is patcheltem magamnak hogy jol mukodjon (aztan nem is frissitettem ezer eve, mert nem volt hangulatom megint fel napot elbaszni hogy kitalaljam megint hogy lehet egy androidos appot leforditani)

I hate myself, because I'm not open-source.

Ramentem a MacRumors cikkre, legorgettem a commentekhez. Felmillio forintot kiadni egy szar mobilert ok, de hogy havi $11-et kelljen fizetni a twitterert, az mar felhaborito. Nem is vartam mast az apple fanboyoktol.

I hate myself, because I'm not open-source.

Tegyük fel, veszel egy autót. Elmész venni bele Wunderbaumot, és azt mondja az eladó, hogy a Wunderbaum 7 dollár, de ő szívesen kiviszi neked a parkolóba, hogy ne kelljen sorban állnod, de úgy 11 dollár.

Szerintem az alábbiak közül mindegyik teljesen valid:

  • nem kell Wunderbaum
  • kell Wunderbaum, minimális kényelmetlenséggel
  • kell Wunderbaum, kényelmetlenségek nélkül, felárral

Ami nekem nem oké:

  • nem kell a Wunderbaum, és ezért valaki beszól neked, hogy AkInEk VaN pÉnZe MaJoMrA...

Az Apple nem von le tőled semmit, ez nem úgy működik, mint az ÁFA. Az app fejlesztője eldönti, hogy mennyiért hirdeti meg a subscriptiont a Store-ban, te annyit fizetsz, ezen kívül nincs más költséged. Az Apple ebből vonja le a maga részét, de nem lenne tilos ugyanannyiért, vagy akár kevesebbért árulni a subscriptiont a hivatalos Store-okban, mint a weboldalon.

Ha megnézed, itt is: 7 * 1,3 < 11.

Nyilván azért 4-gyel több, mert az Apple keres rajta.

Igen.

Azt hárítja rám a szolgáltató, nem?

De.

Mondjuk én nem is állítottam ezeknek az ellenkezőjét, csak annyit mondtam, hogy a a 30% nem a meghatározott árra rakódik rá, hanem te, mint fejlesztő állíthatsz be akármit. Akár hetet, akár 11-et.

Az Apple nem von le tőled semmit

Te fizetsz 11 dollart. Apple megtart 11*0.3=3.3 dollart, fejleszto kap 11*0.7=7.7 dollart. Felesleges a szavakon lovagolni, amikor boltba megyek es latom valami hogy 1500ft, ott sem allok neki szamolgatni fejben hogy ebbol most mennyi az afa, mennyit fizetek tenylegesen a boltnak, es mennyit az allam bacsinak. Kell-e nekem az a cucc 1500-ert vagy sem. Az hogy most a kereskedo milyen modon talalta ki hogy o mennyiert akarja adni o baja. Belvarosi puccos uzletben tobb lesz ugyan az a dolog, mint kint a puszta kozepen, mert tobb a berleti dij, inkabb van fizetokepes kereslet, stb, megse allsz neki azon rugozni hogy hogy kepzeli radharitani a bolt berleti koltseget.

I hate myself, because I'm not open-source.

Google-nel nem kell play storet hasznalni, kirakhatod a weblapra az apk-t es abba azt teszel amit akarsz. Igen, macerasabb, lasd kenyelmi felar itt a topicban 20 helyen. Apple-nel kicsit rosszabb a helyzet, mert ott jailbreakeles nelkul (van meg olyan?) nem tudsz store-on kivuli appot felrakni.

I hate myself, because I'm not open-source.

Amelyik cegeket zavarja a google ado (vagy akiket kibannoltak/eleve be se engedtek a play storra), azok megcsinaltak, a tobbiek nem. En eletbe nem fizetnek valami cuccort google-on keresztul, meg nalam az appok fele nem is playstorebol van, de gondolom nem en vagyok a reprezentativ minta :)

I hate myself, because I'm not open-source.

Nekem google fiókom sincs az Android telómon, alkalmazásból viszont rengeteg van, közte olyan is ami valamilyen fizetős szolgáltatást valósit meg (spoti, hbo..), ezeket a weboldalaikon keresztül intéztem.

https://f-droid.org/en/packages/com.aurora.store/

Én se az átlag vagyok, csak tudom mit csinál mindenki más az informatikusok (egy részén) kivül :D

Kezdjuk az elejerol. Jon valaki egy fullextras vadiuj audi-val (es nem egy 15 eves meg epp szep nem eso Suzuki Swift-el), majd felhaborodik azon hogy hogy kepzeli az az elado, hogy neki a kenyelmet kiszolgalni 11 dollar. Ha nem tetszik neki, ne vegye meg, vagy setaljon be az uzletbe, de ne azon dunnyugjon hogy hogy kepzeli az elado.

I hate myself, because I'm not open-source.

Az ökoszisztémában rejlő kényelemért lehetne, ami miatt iPhone-t vesztek. Nemde?

Ha kaját rendeltek, akkor is mindig rákezditek a futárnál, hogy miért kerül pénzbe a szállítás? Ez egy kényelmi feature, kell=>kifizeted, nem=>nem. Megnyugodhatsz, én a 7 dollárt sem fogom kifizetni a kék pipáért, nemhogy a 11-et.

Ez a weboldalas cigánykodás olyan androidos tákolt izé, nem?

De. Fasz kivan, hogy 15 különböző subscriptiont 16 különböző helyen kell kezelni. 

Ha én EU lennék, akkor a cookie consenttel való baszakodás helyett pl. olyan szabályt hoznék, hogy minden recurring paymentet látnod kellene egy helyen a netbankodban, és egy kattintással bármelyik recurring tokent le tudd tiltani. Akkor szállíthatná mindenki továbbra is a saját tákolt szarját, de a usereknek mégis lesz egy felület, ahol átláthatnak mindent.

iPhone-on véve havi 11 dollárt kérne a Twitter a kék pipáért, weboldalon véve 7-et
( trey | 2022. 12. 08., cs – 08:01 )

Ne kezdj el most ezen rugózni.

ack

Dehogy van! Plusz 4 dollárért (gondolom havonta) van neked extra kényelem. 

Igen, máshol meg nem elérhető 4 dollárért a kényelem, és ezzel vissza is jutottunk oda, hogy x subscriptiont x+1 helyen kell kezelni. Válaszolva a kérdésedre ("Ez a weboldalas cigánykodás olyan androidos tákolt izé, nem?"), igen.

Igen kényelem miatt. Főleg. Egyszerűen azért, mert ha ökoszisztémát akar az ember az náluk nagyon jó. Nekem személy szerint ez a pozitivuma, és tetszik, hogy minden gördülékenyen és lag nélkül megy a rendszer meg amit akarok. Továbbá totálisan eszköznek tekintem, tehát pár dolgot csinálok rajta (appok, telefonálás/kommunikáció) és azt tudja mindig mindenkor. Ezek tetszenek benne. Ami nem, az a túlárazottsága, és a zártsága. Tényleg macera egy csengőhangot belerakni, pontosabban pár lépéssel macerásabb mint droidon. A droidos telómat meg másra használom, és ha appot akarok csinálni ilyen-olyan okból pl. eszembe sem jut iphone hülyeségeit kerülgetni, nem kötelező arra fejlesztenem nem is teszem :)

Őszintén szólva eddig azért nem szóltam hozzá a szálhoz, mert ez a ki mennyit fizet a twitteren és milyen módon az elég óvodás vita szerintem, én amondó vagyok fizessen a twitternek aki akar és oldja meg, nekem eszembe sem jutna :D  Ha elkezdenek baxakodni velem kuka, ez nem android/ios kérdés :D  Rohadtul mindegy nekem, hogy 7 vagy 11 dollárt nem vagyok hajlanadó kifzetni azért a hülyeségért :D  Sőt a twitter értelmét sem látom már azért lett törölve a fiókom vagy egy éve :) Ez is csak egy vihar egy kiskanál vízben. Akinek meg ez mégis számít, felnőtt ember, ne telesírja a netet hanem oldja meg. Rohadtul lényegtelen hogyan csinálja, ha valamiért ez fontos neki.

-42-

Bújik a lófax :D Az egész android/ios kérdés full off a hírhez képest :D 

Neked mindegy úgyis neked van igazad ha a kormány jóságáról vagy az apple utálatáról van szó  :D 

Ez k. egy twitter kérdés, és akként is kéne kezelni :D Az a dedós, hogy ebből OS war lett :)

-42-

Ki a tököm bohóckodik csengőhangokkal, de tényleg? :D Óvodások vagyunk, hogy nekünk a menci-trendi korda gyuri mp3 kell csengőhangnak? Ettől érezzük magunkat faszagyereknek?

Szerintem az iphone-ról/ipadról az az androidon elérhető brave hiányzik, ami blokkolja a nyomorult youtube reklámokat... és most jöhetnek azok, akik megmondják, hogyha apple gépet veszek, fizessek elő a youtube prémiumra :)

Szerkesztve: 2022. 12. 08., cs – 12:16

Lehet a weboldalon venni?

https://help.twitter.com/en/using-twitter/twitter-blue#tbwheresignup

Where do I sign up for Twitter Blue?

You can only sign up for the new Twitter Blue from the Profile menu in your Twitter app on iOS if you are in one of the regions where Twitter Blue is offered. 

Még nem lehet. Szóval várjunk még ezzel.

De az élmény megfizethetetlen!

Elmesélheted az unokáknak, hogy igen, te ott voltál akkor, abban a sorban, amikor a Muskulás bácsi a Wunderbaum alatt ült, egyenként a térdére ültetett minden kis felhasználót és aki hozott almát, attól 11 dollárt gombolt le, a többiektől meg beérte 7-tel.

En nem ertek a matekhoz, de milyen kapcsolat van a 7, a 11, es a 30% kozott? Hunyoritott saccperkabe, aztan kerekites?

Jó, de ki fizet ezért a trágyadombért bármennyi pénzt? muskon meg propaganda trey-en kívül?

Én azon lepődtem meg, hogy bármit vehetsz az Amazon appon keresztül, ami elérhető, de egy könyv Kindle e-book verzióját nem, ahhoz böngészőben kell belépned Amazonra, mert az app a Google boltjából lett telepítve. 

Érdekes, hogy mindenki arról beszél, mennyi a felára a telefonos vásárlás kényelmének.* De ebben az ügyben szerintem messze nem ez a legérdekesebb flame alap.

Az sokkal mókásabb az 57% felárnál, hogy ezt a kék pipát 7 vagy 11 USD-ért megvéve (előfizetve) semmit az ég világon nem ellenőriznek a nov. 9-es bevezetéstől kezdődően.

Tehát eddig kék pipát az kapott, aki a cég régi feltételei és ellenőrzései szerint "active, notable, and authentic" volt, tehát magyarul olyan híres emberek, szervezetek, akik nevével könnyen visszaélhetnének, és a kék pipás verzió volt így az eredeti, a kék pipa nélküli meg mondjuk kamuprofil megtévesztő névvel.

Az új rendszerben marad az ilyen jellegű kék pipás jelzés, de egyenlőre nem részletezik, hogy mi módon ellenőrzik a valódiságot, ahogyan azt sem, hogy akil így kap kék pipát, annak kell-e havi díjat fizetnie.
Viszont havi díj ellenében mindenki másnak is lehet már azonnal kék pipája, és ilyen előfizetés esetén abszolut semmit sem ellenőriznek, csak kiteszik a kék pipát, amíg a bíjat fizeti a júzer... Tehát onnantól (az eddigi megszokás alapján) a legtöbb olvasónak hitelesnem fog tűnni az adott fiók, mert ugye ott a kék pipa...

* itt az a véleményem, hogy a felár szerintem nem problémás, ha kényelmi vagy bármi más előnye van. Itt a mértéke szerintem a gond, hogy 57%-kal drágább úgy. És nem azt kell nézni, hogy "de az csak 4 USD havonta", hanem azt, hogy 57%, ami elképesztően sok. Ezen felül érdemes azt is nézni, hogy a weboldalas 7 USD/hó is 84 USD egy évben (33200 HUF), a 11 USD/hó pedig 132 USD (52200 HUF), amiért az ember egy kék pipát kap az account neve mellé, slussz. Na ez az igazán érdekes, hogy ilyen abszolut nesze semmi fog meg jól-ból ekkora üzeletet lehet csinálni a mai világban...

Ez most így lehet nevetségesnek tűnik, csak nehogy visszanyaljon a fagyi, mint ahogy az történt a Telegram esetében is. Röviden: Apple eszközökön valahogy "véletlenül" pont nem működnek bizonyos weboldalak/webalkalmazások, amik egyébként a store-ból tökéletesen mennek.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...