.hu regisztrátor kerestetik

Sziasztok!

 

Szeretnék egy .hu regisztrátort, aki:

  - nem sokkal drágább mint a többiek, tehát mondjuk évi pár ezer,

  - van online admin felület a delegált .hu-ban lévő névszerverek állítására (ez a felület záros határidőn belül megnyomja a gombot a regisztrátori felületen zöld regcheck esetén, akár hétvégén is),

  - az online felületen lehet enablálni és disablálni a dnssec-et (erre a .hu reg admin felületén rég lehetőségük van a regisztártoroknak),

  - ha kérek ad másodlagos névszervert a domainjeimhez, jó lenne, ha ez sem email küldős lenne, hanem online webes állítós,

  - valamely fórumozónak van vele pozitív tapasztalata.

Próbáltam a forpsi.hu-t, aminek van online dashboardje, de a dnssecet csak hírdetik, valójában nem lehet és secondary DNS sincs.

 

Természetesen önreklám is jöhet, ha valóban jó, equal opportunity kuncsaft vagyok, bárkit szívesen kipróbálok.

 

A domainek száma 3-20 között lesz, nem kell nagy businessre számítani... :-(

 

Köszönöm a segítséget,

Gergő

 

PS: ha csak olyat tudsz, ami részleges requirementeket teljesít, de te mégis elégedett vagy vele, kérlek azt is írd meg!

UPDATE: expliciten leírtam, hogy a delegált DNS-t kell tudni állítani, nem a saját maguk által üzemeltett DNS-t (amit én nem kérek).  Bocsánat mindenkitől, akinek elsőre félreérthető volt a kérdésem.

UPDATE: végül az awh.hu mellett döntöttem, mivel dolgozójuk itt a hup-on is elérhető és mindenre teljeskörű és tökéletes választ adott, ezúton is köszönöm szépen Csardij!  A DomainTank-kal is kapcsolatba léptem és ott is nagyon jó szakmai emaileket és válaszokat kaptam, azonban sajnos DNSSEC-et jelenleg nem tudnak.  A LinuxWeb is nagyon jól néz ki, de DNSSEC-et ők sem tudnak.

Hozzászólások

Linuxweb-et használjuk évek óta és asszem DNSSEC kivételével minden állítható webes felületről. Kis cég, ezért közvetlenebbek és nyitotabbak, mint a nagyok.

Érdemes velük egy kört futni.

https://linuxweb.hu/

Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a kérdésemmel.  Lehet, hogy félreértelmezhetően fogalmaztam, ezért felteszem a kérdést világosabban: névszerverből sajátot fogok providolni, azonban ezeknek a címe változni fog egy átállás miatt az elkövetkezendő időszakban, ezért szeretném WEB-en (telefon, email és fax nélkül) átállítani a DNS szerverek címét, ami a .hu-ban delegálva van általuk.

Erre van lehetőség?  A weblapjukon azt írják, hogy akkor kapok WEBDNS-t, ha náluk vannak a DNS szervereim, amit én nem szeretnék.

Igen, a névszerverek konfigurálhatóak tetszőlegesen a GUI-n.

Idézve az admin felületről:

"A DNS szerverek módosítása azonnal (online módon) megtörténik. A DNS1 szerver nevét írja be, az NS rekordok alapján a rendszer lekérdezi a többi DNS szerver nevét. A sikeres művelethez az szükséges, hogy a DNS szerverek megfelelően legyenek beállítva."

DNSSEC beállítás nem támogatott a GUI-n, ha jól látom, de ha van rá igény lehet bele fejlesztik.

És olyat, melyik támogatja a subdomain delegálást? És még API is van hozzá.

A subdomain delegáláshoz nem kell támogatás.  Amint a névszervereidet saját magad kezeled, a subdomaineket a zóna fájlban deklarálhatod.  Ha nagyon nagy mennyiségű automatizációra van szükséged, akkor választhatsz olyan DNS szervert, ami mondjuk SQL-ből vagy LDAP-ból dolgozik és akkor API-d is van.

talán 900Ft-tól lehet manapság VPS-t kapni, oda felraksz egy powerdns-t auto-slave módban ahelyett, h a szolgáltató adjon secondary-t?

Csak a partvonalról kérdezem laikusként (nem üzemeltetek DNS-t, saját domain-t is 1-2t vettem, godaddy-nél, 10+ éve, végül semmire sem használtam, rég lejártak már, szóval nincs napin szinten az ujjaimban a téma):

 

DNSSEC legalább 10-12 éve mainstream feature. Miért nem terjedt el a mai napig? Ugyanazért, mint amiért még mindig az IPv4 a de-facto standard, vagy amiért Unicast Reverse-Path-Forwarding Check sincs mai napig minden ISP-nél?

Kb. ugyanazért, amiért a HTTPS-t sem vettük komolyan egészen addig, amíg a Google azt nem mondta, hogy "OK, ezentúl akinek van, előnyhöz jut, a többiek szívnak" (találati listán rangsorolás, Chrome figyelmeztetések / tiltások).

Macera, plusz körök a regisztrációnál, bonyolultabb üzemeltetés. 

https://www.linkedin.com/pulse/dnssec-reasons-slow-adoption-eugene-rose…

https://authenticweb.com/domains-dns-and-tls-certificates/the-challenge…

/off

Bocs, de megfajdult a szemem amikor ezeket olvastam (a lista nem teljes):

enablálni és disablálni a dnssec-et
equal opportunity kuncsaft vagyok
névszerverből sajátot fogok providolni

/on

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."