Ezekkel a játékokkal játszottak a Steam Deck tulajok a legtöbbet novemberben

Címkék

Gy.k.: Steam Deck a Valve linuxos kézi játékkonzolja ...

Hozzászólások

a vampire survivors kurvajo jatek, ha valaki nem ismeri, most vegye meg :) a brotato allitolag hasonlo fun, de azt meg nem jatszottam; a hades is istenkiraly.

Lehet ránézek. Mindenesetre a listán a játékok felét nem ismerem. Az is igaz, hogy nem vagyok valami nagy gamer, amikor nagy ritkán játszok is, akkor is valami régebbi játékot pótlok.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Azért rendesen meg van szórva a lista komoly címekkel. Határozottan jó koncepciónak tűnik ez a steamdeck, főleg ha beleszámolod hogy dokkolóval asztali PC-det is kiváltja. 

Így van. A konzolok a mobilok után jönnek, utánuk pedig (amúgy nem sokkal lemaradva) a PC.

Bár én a mobiljátékokat nem tekintem játékoknak, de ez az én hülyeségem. A PC-t pedig gondolom a még a mobilnál is nagyobb foskupac MOBÁ-k tartják életben.

Én nagyobbra saccoltam volna amúgy a konzolt, lévén a legtöbb játékot a Sony értékesíti, ők pedig kevés PC játékot adnak ki.

Vampire Survivors?

ez mi? ez vicc? C64-es 2D grafika?

Airconditioned terminal, do not open Windows.

Azért lehet ezeket eladni, mert sokan kimaradtak az adott C64-ként említett korszakból, így tulajdonképpen ami alapvetően negatív marketing lenne, arra valójában rákapnak a népek. "Low-poly indie 16bit rogue-lite text-based adventure game inspired by classics such as..." egy teljesen eladható kategória. Aki meg játszott akkoriban is, annak meg a nosztalgia-szemüveg miatt működhet. De egyébként az is közrejátszik, hogy az AAA sokmillióból fejlesztett játékok zöme sokszor csak annyit ér el, hogy teljesen hülyének néz, végteletekig le van butítva a játékmenet miközben erőmű gépigénnyel is rendelkezik, egyszerűen sokaknak rossz szájíz marad a sok rossz tapasztalat után. Ezért inkább elnézi az "időutazást a 2D kőkorszakba", ha legalább a játékmenet megüti a mércét.

Továbbá egyszerűen annyira sok játék van főleg ilyesmikből amiket akár egy személyes projektekként is megvalósíthatóak, hogy egy adott játék elterjedésében ma már nagy szerepe van adott streamereknek például. Így pedig a hype miatt is simán lehet ennyire populáris valami, pedig 2 év múlva a kutya sem fog emlékezni rá.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szvsz már mindenkinek olyan szinten a töke tele van a "tökéletes formulára" csiszolt AAA játékiparral hogy inkább játszanak ilyenekkel. 

Nem véletlenül hasítanak az indie címek, ezekbe még mernek bedobni új ötleteket, merész húzásokat amikből szórakoztató játékmenet jön ki és nem a szokásos "te vagy az egyetlen esély a világ megmentésére, csak előbb csináld meg a tutorialt, kapsz rá egy acsit, utána meg igazából ráér a főgonosz, szedegesd össze a térképen az összes marcipánmackófigurácskát, y formájú botot és közbe éld át azt a huszadrangú sztorit amit az elmúlt 10 évben kb minden játék tudott már". 70 dollár lesz, köszönjük, a kasszánál majd lehet előrendelni a 2 DLC-t tartalmazó seasonpasst, amivel befejezzük azt a játékot amit az alapba illett volna rakni.

Tisztelet a kivételnek, de személy szerint én már kurvára unom a fenti formulát és ez a vampire survivors meg remek példa arra hogyan tudok újra úgy játszani hogy közbe konstans ezer wattos vigyor ül az arcomon.