Nap képe: 40 ARM mag, 80GB RAM és 5TB storage egy kézben

Címkék

És ugyanez cipelve:

[ Compute Blade v0.9 RC2 ]

Hozzászólások

Ha csak azt nézem, hogy tervezett a compute modulhoz egy "deszkát", már az nem kis dolog! Ügyes! Milyen területen lehente használni egy ilyen 40 ARM mag cluster-t?

Ez nem ugyanaz az ecc, hanem a ddr5 kapcsán is felmerült dolog. Nem riportál semmit a rendszer felé, hanem a chipen belül valami okosítás. Ami persze segít elfedni hibákat, de valsz inkább azért került beléjük, hogy a magasabb órajelen beleférjen némi bizonytalanság, majd korrigálja úgyis. Így nagyobb a kihozatal a chipekből, kevesebb megy a selejtbe.

Már ha tényleg olyan chip és nem sima.

Ja.  On-die ECC-nek hívják

Mivel nem tudod alátámasztani semmivel, hogy a CM4-ben nem ECC memória van, addig ez spekuláció és a felelőtlen kijelentés, amivel félrevezeted a befolyásolható embereket. A datasheet egyértelmű, ECC van benne. Ilyenkor mindig jönnek a "te mindent elhiszel" menekülési stratégiák. Pedig egyértelmű, le van írva. Nehéz elhinni, hogy idióták vezetnek egy milliárd dolláros angol céget, és kockáztatnák saját hírnevüket azzal, hogy félrevezetik a vásárlókat. Ha ez így lenne, olyan csoportos keresetet lehetne a nyakukba akasztani, amit még a legutolsó zugfirkász is megírna és az RP Ltd. gatyája is rámenne. Angliáról beszélünk, és egy neves cégről, alapítványról. Nem egy kitudja milyen kínai ócskavasról, és ez alatt nem a kapitalisták által kizsákmányolt összeszerelő üzemekre gondolok. Értem, hogy a Samsung nem tünteti fel, mert nincs benne, vagy mert titkolja, ettől még így árulják, "SDRAM with ECC".

Momentán azon a CM4-en, amit a kezemben fogtam, nem volt olyan LPDDR4-es RAM, amire a gyártó (Samsung) - egyértelműen - leírta volna, hogy ECC-s.
Tény azonban, hogy a CM4-nek is volt több szériája, több féle memóriával.

Egyébként meg szarok a datasheet-re való hivatkozásra. Annyit hetet basztam már el hibás datasheet-ek miatt, hogy azt már számolni sem akarom. Ezért megnézem a modulon lévő RAM termékazonosító szitázását és rákeresek a gyártói oldalon. Majd amikor az nem írja le egyértelműen, hogy ECC (tehát a betűszó sem szerepelt ott), akkor engedtessék már meg, hogy kétségbe vonjak egy állítást. Persze lehet, hogy korai széria vagy mérnöki minta volt amit néztem. Pont ezért írtam le, hogy több széria van CM4-ből is. (Az on-die ECC RAM [modul] lényege, hogy a host rendszer nem is tud róla [hogy ECC], csak ha valamilyen egyéb specifikummal is rendelkezik.)

sőt, még az sem biztos, hogy on-die ecc. Lehet az is, hogy sima ram van inline ecc módban használva
https://www.synopsys.com/designware-ip/technical-bulletin/error-correct…

úgy a soc a sima ramban tart fenn ecc-re területet, annyival csökkentett kapacitással, sebességgel.

"Házi" PET készülékbe pont jók lettek volna, minden egyes szcintillátor, vagy mi a franc volt a neve, saját kompjútert kapott jelek szűrésére és cimkézésére, amit etherneten továbbítottak, amikor 15 éve mutogatták nekünk, bár az ECC hiánya lehet ott is gond, ha a gamma részecske nem áll meg a kristályban :)

Valamilyen nem igazán compute igényes, esetleg isp-t használó területre. Mondjuk live streaming és transcode esetén a beépített ISP-k nagyon hatékonyak, de korlátozottan jók. Hasonló lehet static állományok cache szerverének. In memory stream-re, vagy akár hatalmas mennyiségben egyéb objektum tárlónak.

Ezt most összehasonlítva a pár nappal ezelőtti SX-64 cikkel....elég szembeötlő a fejlődés.

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.