300-ból 125 darab iPhone-t raboltak el egy férfitől miután megvásárolta őket a Fifth Avenue-i üzletben

Címkék

A New York-i 1010Wins Radio szerint hétfő hajnalban kiraboltak egy meg nem nevezett 27 éves férfit, nem sokkal azután, hogy elhagyta a Apple Fifth Avenue-i üzletét, ahol 300 iPhone-t vásárolt. Három táskában 300 darab iPhone 13s-t vitt magával hajnali 1:45-kor, amikor az autójához sétált, majd egy másik autó megállt mellette. Két férfi ugrott ki, akik követelték, hogy adja át a táskákat. Mivel az áldozat nem akarta a készülékeket átadni, összeverekedtek, arcon ütötték, majd a tolvajok az egyik táskával elmenekültek. A táskában 125 iPhone volt, amelyek értéke 95 000 dollár. A rendőrség nyomoz. Részletek itt.

Hozzászólások

Így van, itt sántít az egész, hogy ki a rák vesz ennyi telót egy sima retail boltban, hogy aztán több hátitáska számra vigye haza. Az se áll össze, hogy a támadók honnan tudták, hogy cucc lesz nála, érdemes lerabolni. Morbid minden eleme ennek a történetnek, akárhogy nézzük.

Ráadásul pont szifont rabolni, amik nyilván vannak tartva sorozatszámra is.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

A Fifth Avenue a budapest Váci utca megfelelője New Yorkban. Demokrata vezetés alatt megint qrva gáz a közbiztonság állapota. 

A Váci utcán nem rabol senki. Ott csak az üzletek rabolnak ki, amikbe betérsz, legombolnak rólad minden pénzt. Mondjuk pár szerencsétlen vagy fogalmatlan turistán kívül senki nem is vesz ott semmit.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

"A Váci utcán nem rabol senki."

Hát ez az! 
Persze jogosan írod, a boltosok kirabolnak az áraikkal:), de az csak metafora és legális. Szabad boltválasztás van. A Fifth Avenue-n ez az eset viszont valódi rablás volt, büntetőjogi kategória szerint. Máshol is tragikus, de az elit vásárlóutcában ez botrányos a városvezetésre. 

Már megint az a fránya alternatív igazságot próbálod áttolni. Szóval a mindig is demokrata irányítású város közbiztonsága változott mikor demokrata vezetésről demokrata vezetésre váltott? Vagy hogy csapotthaj csúfos veresége rontotta le a nem szövetségi irányítás által vezetett várost? Szóval már megint kiderült, hogy alternatív igazság valójában a jobb esetben is tudatlanság?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mayors_of_New_York_City

Nézd meg, mióta demokrata a veztetés. 

És nézd meg a bűnözési statisztikákat: 

https://www.nyc.gov/assets/nypd/downloads/pdf/analysis_and_planning/his…

Az utolsó republikánus polgármester Bloomberg volt 2007-ben (ő azóta független, majd újra demokrata lett, ahogy előtte 2001-ig volt). 2007-ben 121,009 esemény volt a hét legfőbb bűncselekménytípusból, tavaly 102,741, előtte 95,593. A demokraták alatt 1 év kivételével folyamatosan csökkent a bűncselekmények száma. Biztos visszasírja New York a boldog republikánus időket, főleg Guiliani idejét, amikor is 60%-kal több volt a bűncselekmények száma.

Talan ez a komment foglalja ossze a legjobban:

Years ago when I worked for a VERY large tech company we had in house IT that could fix problems with your computer. They decided to outsource our own IT to some nice people in India. Communications were a problem and even when that wasn't a problem they weren't super helpful. We basically understood that your either had to fix your own problem or just deal with a semi broken computer. A year later we learned that out sourcing IT was a "HUGE success" because the number of help desk tickets had been cut in half. So yeah... some people look at numbers and don't ask any questions.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2022. 11. 30., sze – 16:44

nem hiszem, hogy véletlen pont őt rabolták ki - vagy kifigyelték vagy leadták a drótot...

De jó izmos lehetett, mert 125db iphone kb. 31-32kg a 300db meg 75kg körül lehet...

 

5 perce én is ezt számolgatom..

For Whites Only meeting room!

Végül is ha két kézben viszi, akkor az általatok számolt 64-75 kiló nem olyan sok. Jó, azért szép súly, de két kézben elfelezve azért elvihető, ha valaki nem nagyon gyógyegér, műtött csiga, stb.. Ha két kézben plusz a háti táskában három felé osztva még könnyebben vihető. Egy autóig simán el kéne ennyit tudni vinne egy életerős, fizikailag nem toprongy férfinak. Engem inkább az egésznek az életszerűtlensége zavar. Én még egy darab szifonért sem mennék el ilyen luxusplázás boltba, megrendelném inkább online, az apple.com-ról.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ja, ezt nem értem. A hír szerint rendszeresen vett sok szifont, hogy a saját üzletében értékesítse őket. Igen ám, de ki vesz ilyen n+1. üzletből, másodkézből szifont? Akinek ez kell, megrendeli az Apple oldaláról vagy elmegy közvetlenül az egyik Apple üzletbe, és megveszi ott, eredeti áron, vagy valami szolgáltatótól veszi akcióban. Nekem sem áll össze sehogy sem. Erősen gyanús, hogy ez valami álhír lesz mégis, mert kizártnak tartom, hogy ekkora barom akadjon akárhol is.

Ez az értékesítés sem áll meg, mert ha ezzel foglalkozik, akkor is vesz 100 darabot, kiszállításra rendeli, és eladja azt, ha fogytán van, akkor rendel még 100-at. Nem mindjárt elmegy kézben elhozni 300 készüléket. Ragozhatjuk sokáig, sehogy sem stimmel.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

24 órával korábban az egyik vélhetően kétes környéken felcseperedett store alkalmazott telefonbeszélgetése:

- hallod niga? egy fószer holnap elvisz három szatyor szifont, egyszerre... nem értek rá beugrani?

- cool csumidázom a hevrádat niga!! kösz az infót!!

(csak mert vélhetőleg nem a vásárlás pillanatában szedték elő a 300 szifont a pult alól.. na jó, lehet hogy nem niga volt, hanem kolumbiai, vagy ír, vagy fehér.. de ez csak egy csavar a történetben)

Azt olvastam többek tollából is, hogy hülyeség / felesleges apple termékeket lopni, mert a cég hipp-hopp le tudja tiltani, és onnantól max. levélnehezéknek, ajtó kitámasztónak vagy ilyesminek lehet használni.

Feltételezem, hogy az ellopott 125 telefont is letiltják akkor. Ugye?

De akkor vajon miért rabolták ki az embert? Kinek kell 125 levélnehezék?

A másik dolog, amin elgondolkodtam: vajon miért megy valaki személyesen be egy boltba ennyi telefont megvásárolni? Nem lenne egyszerűbb online megrendelni, és majd a futár kihozza a céghez (vagy ha nem céges telefon, akkor a lakáshoz/házhoz).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha beazonositható az eszközök sorozatszáma. Mondjuk ez egy emlékezetes vásárlás volt, ekkora darabszámban, szóval a mai világban feltételezem hogy játszi könnyedtséggel előrántják a sorozatszámokat, megy rá a ban, és konkrétan semmire (de még arra se) lesz alkalmas a telefon. Bekapcsolás folyamata blokkol amig nincs mobil data vagy wifi. Amint lesz, jön a tiltó üzenet.

A melo ara annyi sor/bor/whisky amennyiert fejbecsap par kobor alkesz hajnalban egy maganyos fazont, plusz a taska cipeles nehez fizikai munkajanak a dija.

A melo haszna az, amennyiert el lehet adni feketen fel vagy negyed aron, azzal hirdetve, hogy legalis, csak leesett a kamionrol. A teglasitas tenye ugyis csak kesobb derul ki, az elso bekapcsolasnal. Mondjuk jovore meghirdeti mint extrem black friday akciot, es mire visszajon az info, hogy b4szik mukodni, addigra mar reg elkapkodtak.

Ha egy telo eladasabol ki van fizetve a bunozo urak cehje a kocsmaban, es marad egy dollar, akkor a melo rentabilis. Ha kettot sikerul eladni, akkor meg plane. Es meg van 120 darab a szatyorban. Zsir....