1,6 millió napi aktív felhasználóval bővült a Twitter a múlt héten

E növekedés minden idők legnagyobbja ... Elon Musk szerint ...

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 22., k – 08:14

... kinek a halálhírét költik ...

Annyival bővült a Twitter hét alatt, amennyi összes felhasználója van a Mastodonnak?

trey @ gépház

Eddig hasonlóra nem volt precedens, de a maunikasót is sokan azért nézték a végén mert kíváncsiak voltak, hogy mi sül ki belőle és amíg ment sokan voltak ellene azért mert aktívan népbutító.

“És melyik TV-nek új tulajdonosát gúnyolták/szurkoltak ellene, hogy a TV-je be fog csődölni, a szolgáltatás le fog állni? Hmm?”

Valakinek ebben is kell elsőnek lennie.

Szerkesztve: 2022. 11. 22., k – 08:40

Trollhadseregek! Fel-támadunk! :D

(Tiszteletem Hofi Úr)

 

---

Megnézé az Úr, hogy userei szaporodnak, s látá hogy ez jó.

(Tiszteletem ismeretlen meseíró)

Vagy a sok "puhapöcs" lelépés után visszasompolygott...

Főleg, mivel kiderült, hogy faszságról hadovált a csávó aka nem értett ahoz, amivel beleszáltt a főnökbe. Ha kiderülne, hogy egyik alkalmazottad a 15.000-ből satuhülye, nem ért a feladatához és közben egy közösségi platformon vitatkozik a marhaságáva, kirúgnád? Vagy csak a véleményét mondta el a platoformon, és csak viccelt.

"Az mitől szólásszabadság, hogy ha kritizálod Muskot, kirúg a munkahelyedről? Ez pont nem szólásszabadság."

"Ja, tehát a munkahelyeddel kapcsolatos tényeket nem írhatod le a platformon, ha ellentmond a főnöködnek? Érdekes megközelítés, a mérnökségnél szerinted fontosabb a főnökhöz való lojalitás? "

Nem először olvasok ilyen utópisztikus világképből eredő vicces sorokat. Ilyenkor mindig felmerül bennem, vajon a hup közönség derékhada látott-e már életében valódi munkahelyet? 

Az amerikai hadseregben van egy olyan mondás: "Mi megvédjük a demokráciát, de a seregben nem gyakoroljuk!"

Ja, tehát a munkahelyeddel kapcsolatos tényeket nem írhatod le a platformon, ha ellentmond a főnöködnek? 

Itthon sem teheted meg.
Az is irreleváns, hogy valós vagy valótlan - nem állíthatsz olyat, ami sérti a munkáltató érdekeit.

Ennek semmi koze nem volt a szolasszabadsaghoz.

Ha nyilvanosan, az egesz vilag elott kezded el lehulyezni az uj fonokodet, aki eppen a te fos munkad miatt ker bocsanatot a felhasznaloktol (a csavokam 6 eve volt androidos fejleszto a twitternel, Musk meg eppen a szar mobilapp miatt kert bocsanatot a felhasznaloktol) akkor egy onelegult nagypofaju toxic pocs vagy akit azonnal ki kell rugni a picsaba. Halistennek jelen esetben ez meg is tortent.

A hulyegyerek most szembenezhet annak kovetkezmenyevel hogy ezek utan ki fogja felvenni, tudvan hogy lojalitasa nulla, es barmikor hajlando a munkahelye felsovezeteset nyilvanosan kopkodni ha ugy hozza kedve.

A tények közlése lehülyézés? A mérnökök számára az integritás szerintem egy fontosabb jellemző, mint a főnök seggnyalása. De lehet, én nem vagyok eléggé seggnyaló típus. Az a főnök, aki számára a mérnökeinél fontosabb a seggnyalás, mint a mérnökség, az nem egy túl bölcs főnök.

Mondjuk azt nem értem, hogy ha Musk szerint minden szar a Twitteren, akkor miért ért meg neki 44 milliárdot. Miért mondta trey is, hogy ez a világ elsőszámú és legjobb hírplatformja stb. Ha Musk a mérnökei munkájáról baromságokat terjeszt, akkor fontosabb lesz a seggnyalás, mint a korrekció? Furán vagytok bekötve szerintem.

„ha Musk szerint minden szar a Twitteren, akkor miért ért meg neki 44 milliárdot”
Azt mondta volna, minden szar? Az ilyen logikából jön ki, hogy ha valaki a groomer kifejezést használja, az homo- és transzfób.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

"Mondjuk azt nem értem, hogy ha Musk szerint minden szar a Twitteren, akkor miért ért meg neki 44 milliárdot. "

Annyira nem ért meg neki 44 milliárdot, tekintve, hogy ki akart tolatni az üzletből.... csak hát már nem lehetett :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez nem az a topic amely a beszóló alkalmazott kirúgásáról szól, hanem az, amelyik arról ad hírt, hogy 1.6e6 Twitter felhasználóval több lett. :)

Szóval nem tudom, te miről beszélsz. Én arról, hogy szerintem azért lett 1.6e6 Twitter felhasználóval több, mert nem vágják ki azokat, akik a mainstream liberális véleménytől eltérő véleményt merészelnek megfogalmazni. Tehát a szólásszabadság miatt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A hulyegyerek most szembenezhet annak kovetkezmenyevel hogy ezek utan ki fogja felvenni, tudvan hogy lojalitasa nulla, es barmikor hajlando a munkahelye felsovezeteset nyilvanosan kopkodni ha ugy hozza kedve.

Nagyon jó politikus lehet belőle. Lojalitása nulla, és bármikor hajlandó majd a választópolgárait nyilvánosan köpködni, ha úgy hozza kedve. Ez biztos út arra, hogy a twitteren publikálhassa a nézeteit (hiszen szólásszabadság van!), és a sok bumburnyák majd még meg is fogja választani.

Ha már focit előhoztátok. Látod, a FIFA meg a szivárvány-sérültek és belátták, hogy vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ha valahol nincs szivárványozás, akkor nincs. Ha valahol nincs sörvedelés, akkor nincs.

Még akkor se, ha lejön a nyugat valaga vége az erőlködéstől ...

trey @ gépház

Vagy megfordítva, a pride, LGBTQ, mittudomén, addig volt nekik fontos, amíg nem valós elnyomás ellen kell kiállni. Nem mintha most bárkinek meg kéne lepődnie, de itt a bizonyíték, hogy az egész szivárványos karszalagos téma csak virtue signaling, meg néha a prolik hergelése.

De ebben nemcsak a FIFA a hibás, nézhetnénk bármelyik vállalatot, aki nyáron szivárványba borul Twitteren, leszámítva persze a ME/MEA üzletágat.

A sörvedelés érdekes kérdés, ugyanis állításuk szerint a vallási előírások miatt nem engedik a stadionokban. Érdekes módon, a VIP-ben lehet inni, oda ezek szerint a mindenható Allah nem lát be. Képmutató banda, ugyanaz a téma, mint a szivárványosoknál, csak épp itt Allahra van fogva a képmutatás.

Nekem nem a muszlim képmutatás tetszik, félreérted. Az tetszik, hogy akasztják a hóhért. Hogy a nagypofájúak pénzért feladták a "számukra nagyon fontos" elveket. Hogy kiderült, az egész egy színjáték.

Pont úgy, ahogy évekkel ezelőtt megjósoltam.

Annyira fontos volt a színjáték, hogy még egy sárga lapot sem ért meg :D :D :D Mert "fontosak a buzik, de azért mindennek van határa" lett a vége. A sárga lap erősebb volt.

trey @ gépház

A sörvedelésben inkább az az érdekes kérdés, hogy a két pénzes patkány megegyezett egymással, hogy mindenki adhasson a látszatra, aztán a buli elején a helyzetben levő ebbe a dealbe szart bele szépen látványosan, lengetve a szerinte nagyobb farkát.

És persze igen, az is kiderült, hogy ja, hát annyira nem vagyunk ám nagyfiúk, hogy beáldozzuk mondjuk a szereplést, és bazmeg én akkor is felmegyek, ha sárgával kezdeket mondjanak. Vagy ment a láthatatlan logó, mert mi nem akarunk látszani ilyen helyen. Bazmeg, akkor mondd fel a szerződést, és ne szállíts. A Budot se értem, mondhatta volna, hogy bazmeg fifa, azt megtolhatta volna a handeggeseket, hogy terjeszkedjenek worldwide, vagy akármi. Szóval igazából ebben a sztoriban mindenki képmutató, sejkék is, a fifa is, a kedves csapatok is, meg a mindenféle szoponzorok is.

Magyar értelmezés? Szerinted nem kerülik? Keményen beleállnak?

 

BTW tévedtem, akin „szivárványos” van, az sem „azért”, hanem mert ez egy szivárványosnak kinéző darab a cipőtípusok közül.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Twitter nélkül is minden ugyanúgy menne a világban, mint Twitterrel. Egy fölösleges szar a sok közül. Egy kib@szott nagy informatikai maszturbálás már az egész világ. Ahelyett, hogy az emberek értelmes feladatokkal foglalkoznának.

amúgy ez a maszturbálás elég sok mindenre igaz a modern világból, az egész film és sorazat nézés, a játszó felnőttek nem ennek egy fajtája szintén? Ilyen nyomot nem hagyó dopamin flasshelés.

 

De egyébként most belegondolva szerintem valami olyasmi van, hogy alapvetően van egy rész, ami tényleg funkcionális, ami tényleg ad valamit, de aztán ez az egész valami szokássá épül, ami már csak ilyen imitációja a lényeginek. Arra gondolok, hogy pl filmeknél is vannak, amik tényleg nagybetűvel valamik, meg twitter tartalmaknál is lehet ez egy gyors info útvonal. De a végén az összes ilyesmi valami időveremmé válik az emberiségnek. Pont ma kaptam egy hírlevelet az egyik füldugó gyártómtól, hogy csináltak egy ilyen gamificalt community platformot, ahol engagementet generálnal valami kis jutalmakért. És így tök érezni, hogy ez lehet nekik hoz két cent plusz bevételt, tehát gazdaságos működtetni, de közöséggi szinten tuti egy rohadt nagy időveszteség, szóval kárt okoz. És ez egy tök király termék köré épül. (Loop amúgy, ha kéne valakinek épp füldugó. Másik amit szeretek a happy ears :D)

Lehetne azt okosan is használni, gondolom, de nagyobb részt egy virtuális óvoda ahol mindenki panaszkodik mindenkire és sír valamiért. Egy fickó pl ma azon, hogy nem engedték be szivárványos pólóban az USA-Wales mérkőzésre Katarban, azt mondták neki, hogy cseréljen pólót. Erre ő csinált egy selfiet és kirakta twitterre, hogy őtet báncsák ottan. Meg is kapta a magáét ;-)

Jóravaló magyar nemzethy keresztény konzervatívnak kemény az élet az internet liberális káoszában.

Amikor fogyasztasz, diskurálsz, megosztasz ilyen témákat, tartalmakat, azok mind erősíteni fogják a google, facebook, twitter, meleg, woke, libsi ai-t, hogy te szeretnél ilyet olvasni a hírfolyamodon. :)

Nem tudom, de valami nem jó, zavar támadt az "erőben". Arról volt szó, hogy menekülnek a felhasználók és 1-2 hónap alatt vége, valamint Trump visszatérése üti be az utolsó szöget.

Valamiről lemaradtam ?

Beszartok mit találtak a Twitternél az egyik szekrényben ...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Így már minden világos ....

trey @ gépház

Látványosan nem válaszoltál a kérdésre. :D

Én értem, hogy nem csak x db monitor bambulásából áll a munkád. De ha a fenti woke vs work leegyszerűsítéssel élünk, akkor te is Twitter-szintű woke munkát végzel, kár terelned. :) Tök irreleváns, hogy ha a 6 monitoron pirosan pittyeg valami, akkor Mari néni gépén romlott el az internet, vagy tízezer szerveren állt le egy microservice.

Leegyszerűsítem akkor még jobban: ha munka végére nem úgy nézel ki, mint a fenti poszt jobb oldalán foglalatoskodó jómunkásemberek (nehéz fizikai munka) -> te "woke" munkát végzel. Erről szól a twit, amit saját magad raktál ki, csak közben nyitott szájjal szaladtál bele az ...erdőbe. A bal oldali videót kis változtatással a te munkahelyeden is forgathatták volna. Csak a blogodba kirakott képek alapján össze lehetne rakni egy hasonló montázst.

Hát ez tévedés. Csak szerinted néz ki a munkám úgy, hogy egy asztal mögött ülve írogatok kizárólag. A mai napig, ha kell, felgyűröm az ing ujját, bemegyek a szerverszobába, ahonnan adott esetben holt retkesen jövök ki. A kétkezi munkától a hazai TOP50-es vállalatok igazgatóival való tárgyalásig bezárólag széles a paletta.

Pont ezért szeretem, mert nem lehet beleposhadni az egyhangúságba.

trey @ gépház

Látom nem sikerült értelmezni a ':D' stringet.

Valószínűleg nem annyiban mint te, és a lepratelepre hasonlító ipari létesítményeket én hálistennek megúsztam ellentétben veled, max lepratelep közepébe épített telkós coloban voltam, de igen jártam életem folyamán igen szép számú szerverszobában. És ha te onnan mocskosan jössz ki, akkor egyébként ott valami nem kerek.

Ugye azt tudod, hogy a "telcos colon" kívül is van élet? Azt is tudod valószínűleg, hogy nincs mindenhol kétzsilipes rendszer és a fránya por előbb-utóbb az évek során megjelenik. Na, most ha tudod, akkor meg nem tudom mit csodálkozol, hogy azt írom, hogy retkes lesz a kezem. Ha csak ebbe tudtál beleállni, akkor nincs nagy baj, mert valószínűleg átment, hogy nem csak billentyűzet nyomkodással telnek a napjaim.

trey @ gépház

Eleve egy fun post volt (biztosan látod, hogy nem az enyém), de nem értem, hogy hol állította valaki, hogy egy munkahelyen, ami tele van woke lelkületű emberekkel, nincsenek olyanok, akik rendesen dolgoznak? Gondolod, hogy Musk akiket kibaszott, azok a keményen dolgozók voltak? :D

trey @ gépház

Ja, hogy most már a smiley-s kommenteket is külön magyarázni kell. Elég kétségbeesett kezd lenni ez a próbálkozás, nem?

Szerinted lehetetlen, hogy a Twitternél a kibaszottak nagy része léhűtő volt és most, hogy a toxikus balfaszok önszántukból/kicsit rásegítve a kapun kívülre kerültek + kiegészítették, megugrott a hatékonyság?

trey @ gépház

Ja, hogy most már a smiley-s kommenteket is külön magyarázni kell. Elég kétségbeesett kezd lenni ez a próbálkozás, nem?

Igen, úgy tűnik kell, mert rendre nem veszed észre. Kétségbeesettnek is kétségbeesett, mert ha kiírom a biztonság kedvvért, hogy szmájli!!!444 akkor az egyik felének libtartd leszek a másik felének meg szánalmas magyar billentyűzetes :D

Szerinted lehetetlen, hogy a Twitternél a kibaszottak nagy része léhűtő volt és most, hogy a toxikus balfaszok önszántukból/kicsit rásegítve a kapun kívülre kerültek + kiegészítették, megugrott a hatékonyság?

Nem lehetetlen, bár szerintem ezzel a válogatási módszerrel jópár gyereket is sikerült kiönteni a fürdővízzel, és azt is nehezen elképzelhetőnek tartom, hogy hirtelen nagyot ugorjon a hatékonyság csak azért, mert kikerült pár ballaszt ember egy csapatból, azt eddig is elkerülgették volna, mint minden multinál. Ha meg csináltak is valamit, akkor helyette kell vmi struktúra, ami helyett lehet fellélegezve végre csak kódolni, ez akár időlegesen okozhat is megugrást, a böjtje majd később jön.

De a viccet félretéve szerintem a twitter már eddig is eleve olyan volt, hogy egy ilyesmi business is usual, és elketyeg kb magától, vagy ha nem, akkor meg ott se csak hülyék voltak, nem most kezdtek el erre készülni, hanem még bőven Musk előtt.

Egyrészt nem hiszem, hogy mind ilyen lett volna, akit kitettek. Másrészt az, hogy neked nem tetszik a személye, az speciel a munkája minőségéről semmit nem árul el, könnyen lehet, hogy rohadtul nem léhűtő volt, és jól csinálta, amit csinált.

Az meg egyébként, hogy egy olyan munkakörben, ahol alapvetően egy kisebbség érzékenységével kell foglalkozni, ott egyébként lehet hogy nem baj. Tudod, olyan ez, mint amikor 60as bácsik beszélik meg pl a szabad orvosválasztást szüléshez. Jó jó, de azért nem baj, ha egy nő is van ott. 

És ettől természetesen lehet, hogy a twitter zealotként cenzúrázta a dolgokat, és át volt esve a ló másik oldalára, vagy hogy mint cég túltolta ezt, de hogy a konkrét csajról nem derül ki, hogy milyen munkaerő volt ennyiből, az fix. Meg az is, hogy a jelenléte/nem léte semmiben nem befojásolta azt, hogy menjen a 20k csirip/sec.

Legyen-e általános amnesztia a Twitteren olyanok számára, akik nem sértettek törvényt/nem spammeltek?

Elsöprő "Igen" vezet jelenleg

trey @ gépház


Harmad akkora "fejlesztői" csapattal?

trey @ gépház

Nem áll ez össze, hogy ezek szerint akkor voltak ott wukik, de hát ők nem csinálhatták, mert ugye axioma, hogy akinek zöld a haja vagy buzi, az nem tudhat egyébként működő szoftvert írni (meg hát egyébként is csak az tudják mondani, hogy ggrrrr), a rendesen dolgozók eddig nem mertek rendesen dolgozni, nehogy észevegyék őket és büntetésből kékre fessék a hajukat, szóval akkor egyébként az eddig is működő (ugye még szerinted is kb a legfontosabb news platform) twittert ki csinálta? Összehordták a mókusok? De kizárólag a nem színes hajúak? Vagy hogy?

Nem onnan indult a sztori, hogy nem működött eddig is valahogy, nem figyelsz ... onnan indult a sztori, hogy működött technikailag, de 10 éves lemaradásban van. Nem a tartalmával (ugye még szerinted is kb a legfontosabb news platform) van a baj, Musk azt kritizálta, hogy lassú.

trey @ gépház

A hup olvasók nem azér sírnak, mert lassú, hanem azért, mert fosott ergya a beépülő iframe, és elbaszokdja a scrollt.

Értem én, hogy most ide tereljük, csak hát egyrészt az vala, hogy remekül lejött az a hozzáállás, hogy tulajdonképp az egész egy szarkupac, és majd most musk bácsi helyreteszi ám ezt, mert itt csak wukik vannak, aki nem dolgoznak.

Személy szerint én egyébként leszarom a twittert, tőlem akár műszakilag is lehet szar. Ezzel együtt mondjuk annak, aki össze tudta rakni azt a rendszert, ami vidáman felskálázta magát 20K/s business transactionig, (jó eséllyel hozzányulkálás nélkül, mer ugye most dolgozás helyett székbe kapaszkodás van bizonyára), szóval annak egyébként a jelenlevők 99.9%-a jó eséllyel megpuszilgathatja a talpát szakmai szempontból, akkor is, ha zöldre van festve. 

mert fosott ergya a beépülő iframe,

És azt ki biztosítja?

A többire: mit szeretnél mondani? Honnan veszed, hogy nem az elmúlt napok munkájának eredménye, hogy erre képes? Pl. kikapcsoltak nem kellő funkciókat (woke-ellentéses tartalmakat jelző intelligenciát stb. :D)?

trey @ gépház

És azt ki biztosítja?

Nyilván a twitter.

A többire: mit szeretnél mondani? Honnan veszed, hogy nem az elmúlt napok munkájának eredménye, hogy erre képes? Pl. kikapcsoltak nem kellő funkciókat (woke-ellentéses tartalmakat jelző intelligenciát stb. :D)?

Exhas nyilván. De egyrészt a twitternek eddig is ki kellett bírni mindenféle ilyen tüskét, viszonylag rendszeresen vannak világesemények, és eddig se rémlik, hogy nem bírta volna, másrészt arra van ötletem, hogy mennyire van esély arra egy ekkora rendszernél, hogy a pöcs tudja egy hét alatt a külsős szupermens teslás autoelektronika mérnököt ha beengeded rendettenni, akkor a végére a helyzet legalább ne romoljon.

Nem gondolom, ez itt egyértelműen lighthearted trolling topic, egyáltalán nem állok a másik oldalon se, csak szórakoztató néha felhívni a figyelmedet a saját véleményeid inkonzisztenciáira. Attól, hogy véletlen se érted meg, csak még szórakoztatóbb. Egyébként tőlem akár lehetett wookie ovóda is, sose érdekelt különösebben a twitter (sőt, titkon remélem, hogy a megy a süllyesztőbe, boomer vagyok, nem értem), a kibasszuk trumpot dolguk pl tök faszság volt, a liberónácikat én is elég kártákonynak tartom,

Mondjuk én egy szóval nem mondtam rád, hogy troll lennél, öltözködsz te magadtól is. Sírni meg ezen? Hülye vagy? popcorntopic.

Szerkesztve: 2022. 11. 24., cs – 12:12

Legújabb gyöngyszem: https://twitter.com/stillgray/status/1595514049680539648

"A former Twitter contracted moderator speaks out after being let go."

A kommentekben néhányan azt vélelmezik, hogy az illető elfogulatlansága finoman szólva is kétséges.

tl;dr; szerződéses volt, elküldték, most sír, hogy hát de neki kellene a pénz. és ez egy hír b+. Gondolom leginkább azért hír, mert a szivárványban játszik és talán még a fóbia kártyát is kijátszotta. A videót nem néztem meg, elég volt néhány komment ;-) pl "This is my favorite South Park episode."

Ez férfi, vagy nő?

Miért nem talál magának munkát, ha olyan szupi munkaerő volt?

El tudom képzelni, hogy a Twitter egy része szociális foglalkoztató volt: ott foglalkoztatták a szivárvány minden színét, hogy nekik is legyen munkájuk, ha másra nem jók, akkor majd content moderátorok lesznek, ők mondják meg, hogy mi a sértő a szivárványosokra. Most meg mehetnek a kaliforniai Lidl-be polcot pakolni.

trey @ gépház

Az egyik komment foglalta jól össze azt amit én érzek ezzel kapcsolatban:

Soceity has made it difficult for me to empathize with these kinds of people. It is actually unfortunate because I believe in "to each their own", but there's an incredible amount of antipathy radiating from most of them, it's intolerable. I feel sorry for the non-usual few. :(

Ráadásul a (social)média is inkább azokat "kapja" fel akik hozzá hasonlóan nem feltétlenül váltanak ki szimpátiát az emberekben.